Keresés

Részletes keresés

mrslipton Creative Commons License 2010.11.22 0 0 193

A befektetőkre jó benyomást tett az őszödi beszéd - írja a Financial Times.

 

Az elfogulatlan, politikailag korrekt FT .

 

Hmmmmm

Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.25 0 0 192
Megzenésítik Őszödöt!

A böszme ora­tó­ri­um

Anettka egy kicsit olyan, mint halhatatlan

Népszabadság • Falusy Zsigmond • 2007. október 25.



Kép: Bors

Sal­gó­tar­ján után pén­te­ken Bu­da­pes­ten is be­mu­tat­ják az Anettka cí­mű egy­fel­vo­ná­sos ope­rát, ame­lyet a te­le­ví­zi­ós mű­sor­ve­ze­tő sze­mé­lye ih­le­tett. Fe­hér Anettka köz­ben ma­ga sem tét­len­ke­dik: fő­sze­re­pet ját­szik egy bulvárthrillerben és ora­tó­ri­u­mot irat a mi­nisz­ter­el­nök őszödi be­szé­dé­ből.

Nem biz­tos, hogy klas­­szi­kus lesz be­lő­le, de már be­ke­rült a ze­ne­iro­da­lom­ba Fe­hér Anettka, aki­ről né­hány hó­nap­ja kor­társ ope­ra szü­le­tett. A har­minc­négy éves, Nemtiből szár­ma­zó as­­szony éle­te per­sze szin­te lib­ret­tó­ért ki­ált.

Az egy­ko­ri sal­gó­tar­já­ni orosz­ta­nár so­ká­ig fél­mez­te­le­nül ve­ze­tett mű­sort a Bu­da­pest TV-ben, ő ta­lál­ta ki a csa­tor­na em­lé­ke­ze­tes szü­zes­ség-ár­ve­ré­sét, egy idő­ben po­li­ti­kai pár­tot akart ala­pí­ta­ni, ké­sőbb se­gély­ala­pot ho­zott lét­re, nem­ rég pe­dig egy re­pü­lő­gép­pel a vi­lág­űr szé­lé­ig ju­tott el. Sze­mé­lye vé­gül az is­mert mű­for­dí­tót, Bartos Ti­bort ih­let­te meg, aki­nek szö­veg­köny­ve alap­ján idén ta­vas­­szal ké­szült el a mint­egy öt­venper­ces ope­ra. – Ez már egy ki­csit olyan, mint a hal­ha­tat­lan­ság – mond­ja Fe­hér, aki so­ká­ig nem is tu­dott a ké­szü­lő mű­ről. – Az ope­ra egyéb­ként egy ta­nár­nő­ről szól, és nem ar­ról a bot­rány­hős­ről, aki­vel so­kan azo­no­sí­ta­nak.

Az Anettka cí­mű ze­ne­da­rab tör­té­ne­te vi­szony­lag kön­­nyen el­me­sél­he­tő: egy al­ko­tói vál­ság­ba ju­tott ze­ne­szer­ző ön­gyil­kos akar len­ni, ám er­ről le­be­szé­li őt a cím­sze­rep­lő. A ze­ne­ szer­ző há­lá­ból ope­rát ír meg­men­tő­jé­ről, mely Szent Lász­ló ko­rá­tól nap­ja­in­kig érin­ti a ma­gyar tör­té­nel­met. A mű szep­tem­be­ri, a sal­gó­tar­já­ni mű­ve­lő­dé­si ház­ban tar­tott ős­be­mu­ta­tó­ja óri­á­si si­ker volt. A cím­sze­re­pet Mar­ton Ko­vács Ka­ta­lin éne­kel­te, a hu­szon­há­rom éves Ge­ren­csér To­mi pe­dig a da­rab ren­de­ző­je­ként de­bü­tált.

Ge­ren­csér egy­kor Fe­hér Anettka mé­dia­is­ko­lá­já­ban vég­zett, majd reklámspotokat ké­szí­tett. Az ope­ra vi­lá­gá­hoz ed­dig sok kö­ze nem volt, bár né­mi ze­nei múlt­tal azért ren­del­ke­zik. – Egy­szer Ki­szel Tün­dé­vel éne­ke­lem du­et­tet – me­sé­li. – A fel­vé­tel fel­ke­rült az internetre, ahon­nan egy hó­nap alatt fél­mil­li­ó­an töl­töt­ték le. Ge­ren­csér nem­rég fe­jez­te be a Hol­nap tör­tént cí­mű já­ték­film for­ga­tá­sát, mely Ma­gyar­or­szág el­ső „bul­vár­film­je” sze­ret­ne len­ni.




Anettka, Magyari Béla egykori kiképzett űrhajóssal
Kép: MTI - Illyés Tibor
Az al­ko­tás fő­sze­rep­lő­je ter­mé­sze­te­sen Fe­hér Anettka, aki egy gyil­kos­sá­gi ügy­ben nyo­mo­zó új­ság­írót ját­szik. Az ál­do­za­tot Zalatnay Sa­rol­ta ala­kít­ja, Fe­hér fő­szer­kesz­tő­jé­nek alak­ját pe­dig az MDF or­szág­gyű­lé­si kép­vi­se­lő­je, Pettkó And­rás for­mál­ja meg, aki mel­les­leg az Anettka cí­mű ze­ne­mű­ben is sze­re­pel. – Az ope­rá­ban a ha­ta­lom meg­tes­te­sí­tő­je­ként né­mán te­szek-ve­szek egy író­asz­tal mö­gött – mond­ja a hon­atya, aki haj­dan vers- és pró­za­mon­dó ver­se­nye­ken in­dult és ének­ka­ri tag volt.

– Min­den­eset­re na­gyon örü­lök, hogy részt ve­he­tek egy kor­társ ma­gyar mű meg­va­ló­sí­tá­sá­ban. Az ered­ményt egyéb­ként pén­te­ken a bu­da­pes­ti­ek is meg­ te­kint­he­tik a Ste­fá­nia pa­lo­tá­ban. Fe­hér Anettka azon­ban úgy tű­nik, más­képp is be akar vo­nul­ni a ze­ne­iro­da­lom­ba.

Nem­rég ki­ta­lál­ta, hogy ora­tó­ri­u­mot irat Gyurcsány Fe­renc el­hí­re­sült őszödi be­szé­dé­ből. A fel­adat­ra a ró­la szó­ló ope­ra ze­ne­szer­ző­jét, az Ope­ra­ház ma­gán­éne­kes­ét, Amb­rus Ákost kér­te fel. A negy­ven­hat éves Amb­rus egy­kor ze­ne­szer­zést is ta­nult, egy ide­je pe­dig fi­ze­tés-ki­egé­szí­tés­ként szá­mí­tó­gé­pes já­té­kok­hoz és rek­lá­mok­hoz kom­po­nál ze­nét. – Dol­goz­tam már a Persil­nek, az Opel­nek, a Crepto vé­cé­pa­pír­hoz ké­szült szer­ze­mé­nye­met vi­szont nem fo­gad­ták el, ezért an­nak egyes ele­me­it ké­sőbb fel­hasz­nál­tam egy tej­rek­lám­ban – vall a pá­lya ne­héz­sé­ge­i­ről. – Né­ha na­gyon unom ezt a csi­nov­nyik­mun­kát, ezért jó, hogy vég­re va­la­mi ko­mo­lyab­bal is fog­lal­koz­ha­tok. A lib­ret­tó az el­ső szó­tól az utol­só­ig az omi­nó­zus be­szé­det tar­tal­maz­za, me­lyet egyéb­ként az internetről töl­tött le a ze­ne­szer­ző.

Tré­fá­nak vél­nénk az egé­szet, pe­dig nem az: a ké­szü­lő mű­ről Fe­hér Anettka még a mi­nisz­ter­el­nö­köt is ér­te­sí­tet­te. Gyurcsány le­vél­ben vá­la­szolt, sok si­kert kí­ván­va a vál­lal­ko­zás­ hoz, és a ma­ga ré­szé­ről le­mon­dott a librettistát meg­il­le­tő tisz­te­let­díj­ról. A szep­tem­ber­ben el­ kez­dett mun­ka jól ha­lad. Amb­rus je­len­leg a „kurvaország” szó ze­nei meg­je­le­ní­té­sén gon­dolko­zik, és úgy hi­szi, más­fél-két hó­nap múl­va el­ké­szül mű­vé­vel.
geszthi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 191
jellemzo a jobbosokra, hogy tucatjaval nyitjak a fikazo oszodi topoikokat (ezt meg megertem ez a szintjuk), de a Nyugatra hivatkozva, hogy ott bezzeg nem maradhatna hatalmon...

...es akkor innen meg menekulnek.
geszthi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 190
Emlekezzunk akkor az evfordulon, hogy a Nyugat mit gondolt!

Ugye alig parnapja, hogy az OPEC ujra hasonlot mondott.

Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
smafu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 189
Klárikára legalábbis jó benyomást tett.

"Történelmi beszéd lesz Klára!"

És milyen igaza lett.

Csak nem az, és nem akkor.

Az ország szégyene, bohóca egyszemélyben Feri.

Előzmény: 123index (182)
kopasznyakú Creative Commons License 2007.01.03 0 0 188
szerinted a diákhitel, lakáshitel, gyerek utáni és egyéb adókedvezmények miről szóltak, ha nem a középosztály megerősítéséről? a mentális szupport meg kellett mivel előtte évtizedekig és azóta is az folyik a ballib médiából, hogy aki nem ért velünk egyet, az retrogád, és alapvetően nem ért hozzá, szakmailag nevetséges.
Előzmény: Aragorn (179)
kopasznyakú Creative Commons License 2007.01.03 0 0 187
mi tudjuk hogy te a lumpenek és a miliárdosok középrétegek kifosztására irányuló szövetségének a feltétlen híve vagy, csak éppen én középosztálybeli vagyok és a letakarításotokban vagyok érdekelt.
Előzmény: Libera nos, Domine! (178)
fekete szentember Creative Commons License 2007.01.03 0 0 186
Jujj, hát miért ne éreznénk? Nem kicsit, nagyon!
Előzmény: 123index (182)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.12.25 0 0 185
A komcsikra nem tett jó benyomást az őszödi beszéd. Ellenkezőleg: a komcsik teljes mellszélességgel Orbánt támogatják.
Előzmény: 123index (182)
hatgang Creative Commons License 2006.12.25 0 0 184

Állítólag, az Audi legnyereségesebb cége a mo-i, miközben adót meg töredékét fizeti a magyar vállalkózóénak.  Halljuk, hogy Németországban tömegesen bocsájtanak el Volkswagen dolgozókat, fizethet a kórmányuk nekik segélyt jól. Miért ne örülne 1 külföldi befektető ill. kormány az ilyen "gazdaságpolitikának", ahol a hazai lakosságot és vállalkozót megnyúzzák, a külföldinek pedig a seggét is kinyalják.

damm Creative Commons License 2006.12.25 0 0 183
Szerinted a bevezetőben említett befektetők mind "komcsik"???? Mert RÁJUK jó 6ást tett....
Előzmény: 123index (182)
123index Creative Commons License 2006.12.23 0 0 182

Komcsik!

Rátok a választási igéretek, az őszödi beszéd és a 2007-es költségvetés permanens jó benyomást tesz?

Jól érzitek magatokat?


vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.12.23 0 0 181
"Ez nekem tetszik, és megértem, ha a befektetőknek is. "

Az hogy neked tetszik nem csodálkozom. Nekem kevésbe, mert ez nyílt beismerése, hogy csaltak loptak hazudtak, mindezt konzekvencia nélkül.

Márpedig ez nyílt üzenet a lakosságnak, hogy ez a követendő magatartásforma.

"ha a befektetőknek is. "

Ezeket hol látod?


"Ki az az Orbán???"
Nem hiszem hogy nem ismernéd a #1 mumust. Tudod az ellenségkép akinek az emlegetésével le lehet igázni a sok tökkelütött barmot. Hol lennétek ti Orbán nélkül.
El lennétek zavarva a búsba. Kell nektek mint egy falat kenyér, szóval nem kell a nagyképű tempó, mert rá vagytok teljességgel szorulva.



Ebőváry

Előzmény: Libera nos, Domine! (144)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.23 0 0 180

Nem egészen.

Magyarországon, mint tudjuk, felemás módon ment végbe a polgárosodás, a klasszikus polgári középosztály nem tudott megerősödni, ráadásul a cucilizmus is alaposan megnyirbálta a lehetőségeiket. Épp ez a bajunk, nincs teherviselő réteg! Ezért úgy gondolom, nem a megerősítés, hanem a létrehozás a feladat. Ez pedig nem megy a másik két class valamilyen szintű megszorongatása nélkül.

Előzmény: Libera nos, Domine! (178)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.23 0 0 179

Ne haragudj, de ezek mantrák.

Orbán nem a középréteget erősítette, hanem a klientúráját. Jól tette, igaza volt, de ezt ne keverjük egy átfogó társadalompolitikai koncepcióval.

Ezzel a mentális izével én nem tudok mit kezdeni: ha valaki a politikától várja a saját mentális erősítését, hááát... nem is mondok semmit.

Le kéne már számolni a térségi vezető szerep szlogenjébe bújtatott magyar übermensch-tudattal. Sem jobbak, sem rosszabbak nem vagyunk más népeknél. Gyönyörű, gazdag az anyanyelvünk, a folklór-kincsünk, érdekes és izgalmas a történelmünk, de ettől még nem vagyunk feltétlenül arra hivatottak, hogy mi vezessünk másokat. Boldoguljunk magunkkal és igyekezzünk a magunk érdekeit képviselve békében élni a többiekkel. Én ezzel bőven kiegyeznék.

Az egészségügyön marha sokan akarnak kaszálni, most a szadinak jutott a sajt. Én sem örülök neki, tartok tőle, hogy kegyetlenül el fogják baltázni.

Gyurcsánynak pont annyi a mozgástere, mint bármelyik kormányfőnek, aki a igyekszik betartani a demokrácia játékszabályait. Ha diktátor lenne, már régen túl lennénk az első mélyreható reformintézkedéseken. De nem az. Én nem hiszek a jó király mai létjogosultságában, az nagyon is hasonlít a szocializmusnak nevezett rendszerek személyfüggő hazárdjátékához.

Előzmény: Törölt nick (176)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.12.23 0 0 178
A "középrétegek erősítése" a magyar politika legaljasabb dumája. Mert vagy a gazdaság (az "elit") tönkretételéhez vezet, ami, ugye, öngyilkosság, vagy az underclass további nyomorítására - ami meg teljesen erkölcstelen. A terheket mindig, mindenhol a középrétegeknek kell viselniük.
Előzmény: Törölt nick (176)
_fawlty_ Creative Commons License 2006.12.23 0 0 177
Előzmény: találgató alattvaló (170)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.23 0 0 176
Hello, tessék már felébredni.
Ezek vannak több mint négy éve és még semmi újat nem csináltak, csak beszéltek róla.
A csodaváró hangulat sem tarthat örökké.

Orbánék nekiálltak a középrétegek erősítésének.
Mind mentális szinten- önbizalom erősítése, mind anyagi szinteken.
Lehet, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy korai volt, akkor még az elit pozícióinak erősítése volt a fontos, hogy a térségi vezető szerepünk a jövőben erőforrásként működhessen. Az elmúlt időben ez történt.

Mostanra viszont már tuti, hogy a középrétegek felé kell fordulni és nem tovább folytatni az előző idők gyakorlatát, mert akkor a társadalom elveszik egy dél-amerikanizálódás folyamatában.
A jelenlegi magyar politikai valóság pedig az, hogy az SZDSZ egy utolsót akar kaszálni az egészségügyön és utánuk a vízözön alapon visszavonulni a képletes kőfalaik tetején puskás őrök vigyázta világukba.

Gyurcsány képtelen megfelelni a feladatnak, még ha akarna is valamit csinálni,(amit veled ellentétben nem hiszek) mert mozgástere csak annyi, amit megengednek számára előbbiek, hogy legyen aki némi időhúzás közepette elbohóckodik a nagyközönségnek.
Előzmény: Aragorn (175)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.23 0 0 175

Miért keresnék igazolást?

És pláne miért húznám föl az orrom? :)

 

Már mondtam: alibi vagy sem, maga a tény mindenképpen pozitív. Momentán várakozó állásponton vagyok.

Ugyanezt tettem anno, amikor Orbánék kezdték a kormányzást. Mindenki hülyének nézett, mert velem alaposan kiszúrtak a helyi korifeusok, mégis azt mondtam: várjunk, ne kössünk bele mindjárt mindenbe, nézzük meg előbb, mit csinálnak. Azt reméltem, hogy hoznak valami újat, valami előremutatót a hazai politikai dagonyába. Két év elteltével egyértelművé vált, hogy nem ebbe az irányba indultak. Ügyesen megszilárdították a párt pozícióit (ezt őszintén mondom, tényleg jól csinálták, és szükség is volt rá), de ezzel meg is álltak, a többi csak ötletelés volt, semmi koncepció...

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.23 0 0 174
Nekem úgy tűnik épp te vagy az aki hívő pozícióból kerestél arra igazolást a napi történések között és mikor kiderül az érvnek hitt tételről, hogy alibi, felhúzod az orrodat.

Na, hello!
Előzmény: Aragorn (173)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.23 0 0 173

Nézd, én nem vitatom, soha nem is vitattam, hogy rengeteg a szar, a szemétség.

De ha csak annyi történt végre, hogy nagy tömegeket figyelmeztettek az akciós cuccok veszélyeire, már az is pozitívum.

Nem akarlak semmiről meggyőzni, ohluluval szívesen vitatkoztam/beszélgettem itt, mert józan megállapításai voltak, figyelemreméltó felvetései és kellemes öniróniája. Hívőkkel nem szoktam vitába keveredni, annak ugyanis nincs értelme.

Bocs.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.23 0 0 172
Azok a mocsokraktárak jó ideje üzemelnek a hatóságok teljes tudtával.
Jelenleg pedig szelektáltan kerül a tudósítások előterébe az elkövető.


Az különösen sokat mond egyébként, hogy a másik kommunikációs csapásiránya a kormányzatnak az illegális szemétlerakók kriminalitásig fokozódó feltárása.

Egyértelműen azt kívánják üzenni a lakosságnak, hogy enni-inni nem tudunk adni, meg mást sem, de legalább megvédünk benneteket mindentől. Igaz, hogy azok a veszélyek fenyegetnek amik nem lennének, ha a kormányzat korábban ellátja a dolgát, de ez van.

A másik részben pedig nem mondok ellent a kiadási oldal az egészen értelmezendő, hogy a részterületre jusson elég.
Ha megszüntetnék a lopkodást, tisztába tennék a gyereket, megmaradna annyi pénz amivel elüzemelne továbbra is. Arról természetesen lehet beszélni, hogy hatékonyabb keretet lehet találni a mostani helyett. Nem hiszem viszont, hogy rövid távú fiskális elvárások a legoptimálisabb hosszútávú működési kereteket eredményeznék.

A kiadási oldal csökkentésére felvillantanám az ismert közelmúltbani esetet.

Nem biztos, hogy a rendelkezésre álló 400 milliós keretből 300 milliót kell költeni a megvalósíthatósági tanulmányra.
Előzmény: Aragorn (169)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.12.23 0 0 171
Az, hogy ez jutott eszedbe, nem meglepő. Felétek nem divat mindig gondolkodni, elég a komcsizás. (Bár unalmas lehet.)
Előzmény: találgató alattvaló (170)
találgató alattvaló Creative Commons License 2006.12.22 0 0 170

 

"Most egy kicsit eladósodtunk, de nincs államcsőd. A gazdaság nem válságban van, hanem folyamatosan fejlődik (a mostani adóemelések miatt 1-2 évig a fejlődés üteme lassul, de nem áll meg), a reáljövedelmek néhány százalékkal ugyanennyi ideig visszaesnek, de baj igazán nincs. "

 

Igen elvtársak! Szocialista népgazdaságunk annyira erős, hogy ezt a kis megingást észre sem veszi, sőt ha ebből erőt merítve haladunk tovább a kommunizmus útján, akkor néhány éven belül nemcsak hogy elérjük, hanem meg is előzzük a rothadó kapitalizmus bűzében fetrengő nyugati országokat!

 

Kedves Libera!

 

Körülbelül ez jutott eszembe fentebb idézett szösszenetedről, amiben az a szomorú, hogy ilyeneket utoljára a 70-80-as évek nagy MSZMP pártkongresszusairól adott híradásokban hallottam egy Kádár nevű gazember szájából.

Előzmény: Libera nos, Domine! (80)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.22 0 0 169

Patyomkin ide vagy oda, én nem bánom, hogy a hatóságok végigsöprik ezeket a mocsokraktárakat.

 

Önmagadnak mondasz ellent. Ha a kiadási oldal kurtítása a hatékony reform, akkor hogyan őrzi meg ez a reform a milliók szolidaritási elvből fakadó biztonságát?

Előzmény: Törölt nick (167)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.22 0 0 168

Na, akkor ezért bocs, és válaszolok.

 

Az egyközpontú TB nem képes függetlenedni a mindenkori kormányzattól. Ez egyrészt teljesen átpolitizálttá, másrészt meglehetősen kiszámíthatatlanná teszi a működését.

Namármost. Ha így marad minden, és így kezdik el a privatizációt, az csupán arra jó, hogy adószerűen beszedett közpénzek magánzsebekbe vándoroljanak, méghozzá ellenőrizhetetlen módon. A piaci szereplők fölött az állami szervezetek ilyen jogköre minimális és könnyen kijátszható.

Ha a biztosítóknak meg kell küzdeni az ügyfelekért, akkor kicsivel nagyobb az esély, hogy igyekeznek a befizetők (biztosítottak) érdekeinek megfelelően alakítani a kórházakkal kötött szerződéseiket. És akkor már jöhet a közkórház illetve magánklinika, mert ki-ki a maga döntéseinek és anyagi helyzetének megfelelő ellátást kaphatja meg. Elvileg.

Előzmény: Aragorn (160)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 167
>>Csak egy kérdés, amin sokat gondolkoztam: úgy véled, hogy csak az idén kezdődtek ezek az élelmiszer-átcímkézések? Vagy hogy véletlen, hogy épp most buknak le sorban?

Naivitás lenne ezt hinni. Ez jelez valamit.


;))
Ez a Patyomkin-fal(u).
Gőzerővel folyik a könnyen kommunikálható "eredmények" felkutatása, azoké amik egy forintba se kerülnek.
Miért is?

Egyébként amit a komcsik csinálnak az nettó megszorítás és nem reform.
A reformhoz pénz kellene, az pedig sehol.
Jelenleg a magas elvonásokhoz társuló szolgáltatások nyirbálása folyik, hogy a rendszerben maradjon az a pénz, amit egyéb célokra (lopás) költenek.
Hatékony reformot a kiadási oldal jelentős kurtításán keresztül lehetett volna megvalósítani, csak akkor lehet kiderült volna, működőképes mégis a rendszer amit talán nem úgy kellene megreformálni, hogy százezrek, milliók kerüljenek ki belőle, veszítség el a szolidaritási elvből származó biztonságukat. Kompelx szempontokat figyelembe véve nem biztos, hogy egy egészségügyileg, morálisan leromlott alsóbb decilisek élhetőbbé teszik ezt az országot, mint amiről most a terv szól.

A társadalmi támogatottságról pedig annyit, hogy nincsen.
Pontosan Gyurcsány öszödi böszmélkedése a legnagyobb akadálya, hogy legyen.
Előzmény: Aragorn (152)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.22 0 0 166
Persze, az is lehet, mindössze annyi történt, hogy egy másik piaci erő érdekei erősebbnek bizonyultak az eddigi lobbistákénál, de ha ezek viszonylag normálisabb üzleti filozófiával tevékenykednek, már az is valami.
Előzmény: Törölt nick (163)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.22 0 0 165

Akkor csak rajta, ne zavartasd magad! :DDD

Dia, dia, pocskondia!!! :DDDD

Előzmény: Törölt nick (162)
Aragorn Creative Commons License 2006.12.22 0 0 164

Ez igaz. De sztem egy ciklusnyi osztanivaló még volt a rendszerben, igaz, utána csőd és jegyrendszer jönne...

Nem tudom, mit csinált volna a Fidesz. Nem tudom, közel fér-e még praktikus és józan gondolkodású politikus a döntésekhez. Nekem a Mikola-Semjén-Schmitt-Pelczné karriertörténetek nagyon aggasztó tendenciát mutattak.

Előzmény: Törölt nick (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!