Keresés

Részletes keresés

TTNora Creative Commons License 2011.05.31 0 0 298

elgondolkodtató...

Előzmény: Zitka (294)
TTNora Creative Commons License 2011.05.31 0 0 297

Jól hangzik! Köszi.

Előzmény: Törölt nick (295)
TTNora Creative Commons License 2011.05.31 0 0 296

belemasszírozni :-)

Előzmény: Zitka (293)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 295
Nem tettem viragot a tortaba termeszetesen :-) A tortaba szant cukorbol fele mennyisegu vizzel szirupot foztem es mikor langyosra hult, abban aztattam kb 10 bodzaviragot. Ha van otthon hazi bodzaszorp, az is jo, csak surubbre kell fozni, szobahomersekleten mez-allagu volt nekem es igy tokeletes lett.
Előzmény: TTNora (292)
Zitka Creative Commons License 2011.05.30 0 0 294
Előzmény: Zitka (293)
Zitka Creative Commons License 2011.05.30 0 0 293

A napokban olvastam vmelyik gasztroblogon, hogy tejbe áztatott bodzavirágot vmi desszerthez.... Bár krémsajtba elég bajos lehet "áztatni"... :-)))))

Előzmény: TTNora (292)
TTNora Creative Commons License 2011.05.30 0 0 292

Bodzás? Virágot kevertél a masszába? Vagy hogy csináltad?

Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 291

Sziasztok!

 

Tegnap sütöttem, most vágtam meg, bodzás sajttorta:

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.18 0 0 290
Bizony, en adtam neki a vegso lokest a snidlinges - aszalt paradicsomos sajttortammal :-)) Erdemes kiserletezni a sos izekkel is, megeri!
Előzmény: Zitka (288)
Zitka Creative Commons License 2011.04.13 0 0 288

Már én is sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne valami pikáns sós verzióban cheesecake-et csinálni.

Sajtkukac beelőzött. :-)

 

Medvehagymás cheesecake

 

 

Igyekszem kipróbálni.

 

 

Wise Lady Creative Commons License 2011.04.10 0 0 287

Sziasztok!

A házi krémsajt készítése itt van:

 

http://www.wiselady.hu/2009/04/hazi-kremsajt-mascarpone-hazilag.html#axzz1J9XUfc7e

 

Ez pedig egy nagyon finom, különleges sajttorta belőle: 

 

http://abufe.hu/2011/04/kaves-sajttorta-sutes-nelkul/

 

ZsuR Creative Commons License 2010.07.07 0 0 286
Nagyon jol nez ki...!
Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 285
A szokásos recept szerint készült, vegyes (azt hiszem, málna-ribizli) szósz van a tetején. Tavaly októberben készült, eddig a telefonomban pihent a kép.
Jó étvágyat! :-)

qdz Creative Commons License 2010.03.29 0 0 284

Itt egy szép sajttorta a CNN-ről.

 

http://www.cnn.com/2010/HEALTH/03/28/fatty.foods.brain/index.html?hpt=P1

 

És a cikk, mely szerint a magas zsírtartalmú ételek a kokainhoz hasonlóan függőséget okoznak...

TTNora Creative Commons License 2009.09.03 0 0 283

Képzeljétek, házi krémsajtból készítettem sajttortát. Sajnos nem volt időm lefotózni, de higgyétek el nagyon finom lett. Barátaink szerint jobb, mint a bolti sajtból készített változat.

Én mindig a győri zabkekszét használom hozzá, és most házi eperdzsemet tettem a tetejére tálaláskor.

(Mostanában érzékeny vagyok a bolti tejtermékekre, ezért a tejföl alap is házi tejből volt.)
hannabori Creative Commons License 2009.09.02 0 0 282

Ja a formája...én tepsiben csináltam, sokan vagyunk:)

 

Az anyaghányad 1,5x-ével dolgoztam.

 

Előzmény: hannabori (281)
hannabori Creative Commons License 2009.09.02 0 0 281

Az oldaladról néztem le a receptet, köszi!!

 

Eperkrém van a tetején.

 

Előzmény: Baarb (271)
zratkay Creative Commons License 2009.08.22 0 0 280
:)) Igen, kremsajt. A mascarpone szerintem nem idevalo. A kremsajt viszont igen.

Valahogy fura nekem a sajttorta nev, a turotorta jobban illik ra, akkor is ha nem igy forditodik, ha nem igazan turo az alapanyag (bar kozelebb all a turohoz mint a sajthoz).
Előzmény: TTNora (279)
TTNora Creative Commons License 2009.08.22 0 0 279
Akkor nem sajtkrém, hanem krémsajt... mascarpone... :-)
Előzmény: ZsuR (274)
faqkac Creative Commons License 2009.08.22 0 0 278
Mogyorós "Sablés Viennois" EEEEz szép lett!!!!!!
A kutya jobban van már????
Előzmény: Baarb (271)
dalma53 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 277
akkor dicseretes!!
Bocsi......:)
Előzmény: ZsuR (276)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.21 0 0 276
... 15 eves ...
Előzmény: dalma53 (275)
dalma53 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 275
Haaaaaat mit mondjak, nem tul szep sutiket csinalsz! Kar volt blogot nyitnod. Bocsi.
Előzmény: Baarb (271)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.19 0 0 274
A sajtkrem nem igazan sajttorta alkatresz... Cobblert viszont akarmilyen gyumolcsbol lehet csinalni.
Előzmény: TTNora (273)
TTNora Creative Commons License 2009.08.19 0 0 273
Van itthon sajtkrém és zabkeksz is. Viszont gyümölcsök közül csak körte, alma... szerintetek lehet valahogy azzal is készíteni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 272
Ó, ezt örömmel olvasom! :-))
Előzmény: florentine (270)
Baarb Creative Commons License 2009.08.18 0 0 271

Sziasztok!

Pár napja nyitottam meg blogomat, ahova leírom hogy éppen miket sütöttem vagy főztem, képekkel. Úgy tervezem hogy szinte minden nap fogok feltenni receptet.

Remélem, hogy megnézitek és tetszeni fog és rendszres látogatói lesztek :)

www.barbkonyha.blog.hu

A sajttorta receptem az első:) én is imádom

florentine Creative Commons License 2009.08.13 0 0 270
ANA, életem legjobb sajttortáját sütöttem, a receptet a leg-ek közé tettem, köszönet érte!
Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.14 0 0 269
Sok amerikai recept és más érdekességek találhatók az Amerikai konyha oldalon!
ZsuR Creative Commons License 2009.07.03 0 0 268
Tokeletes! Ilyesmi a receptem amit szoktam hasznalni, sot ez meg egyszerubb. Lathatoan az amit szeretek :)).

Legkozelebb talan probald meg kicsit melegebb sutoben - lehet a termosztatod nem pontos?

De ha igy jo lett - ne valtoztass rajta, mert nagyon nagyon tokeletes!!!

Előzmény: Törölt nick (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!