Keresés

Részletes keresés

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.05.17 0 0 104

Ez egy 3 évvel ezelőtti hozzászólás.....   :)

 

Az illető már azt is elfelejtette,hogy valaha itt járt. :)

Előzmény: Szijjas08 (103)
Szijjas08 Creative Commons License 2014.05.17 0 0 103

szia ha megvan még a moci én szivessen átválalnám a hitelt!

Előzmény: Krysy79 (90)
Daniel Jackson Creative Commons License 2011.02.01 0 0 102

Kérném az urakat, hogy valahol a polidiliben folytassák....

Krysy79 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 95

Munkanélküli vagyok, hitelt most nem kapok. 1,7 milla a tartozás, 300 ezer a legolcsóbb drz. Honnét/hogyan szerezzek másfél misit?

Előzmény: Törölt nick (92)
buszjegy Creative Commons License 2011.02.01 0 0 93

9 köpsz egyet a magyar értelmiségiekre és vezetőkre, hogy engedték, hogy ilyen fiatalember így kezdje az életét.

 

Kopkodni mindig egyszerubb mint gondolodni, azt minden hulyegyerek tud.

Előzmény: Törölt nick (92)
Krysy79 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 90

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.

Van egy 2008-as suzuki drz 400 sm mocim és közel 1,7 milla a nyakamon. Havi 21000 ft-ot kellene fizetnem, de fél éve nem tudom fizetni. A motort nem használom. Mit szináljak? Fizessem, és hátha hitelátvállalással el tudom adni? Vagy adjam vissza a banknak? Akkor meg a semmit kell tovább fizetnem. Hogyan szabaduljak meg a hiteltől? Vagy hogyan járok kevésbbé rosszul?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 89

A végrehajtás "természetesen" folytatódhat a fedezet utáni további magánvagyonon.

Előzmény: kovacslajcsi (88)
kovacslajcsi Creative Commons License 2010.11.24 0 0 88

Sziasztok!

 

Kicsit talán furcsa a kérdés, de se jogász nem vagyok, se nem mozgok otthonosan a témában.

 

A helyzet a következő:

 

Jelzálog alapú hitelből vettünk egy házikót, és időközben örököltem egy másik házat. A bank jelzálog joga értelemszerűen az előső házra van bejegyezve. Amennyiben a törlesztővel megcsúszunk/nem fizetjük, a bank ráteheti a kezét az örökölt házra, vagy ahhoz jogi értelemben semmi köze, hiába van az én nevemen? Magyarul ha bebukjuk a hitelt, és viszi a bank a házat, amit a hitelből vettük, megmarad az "örökölt" ház?

 

köszi!

albatis.1 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 87
Látom többeknek tanácsoltátok itt hogy ha nem tudja fizetni a részleteket akkor próbáljon kommunikálni a bankkal. Na én már túl vagyok két levélváltáson is, de nemes egyszerűséggel elutasítják a kérésemet. Két hónap haladékot kértem, a havi fizetnivalóm 13.800 forint lenne. Nem áll módjukban a halasztást jóváhagyni. Nevetségesnek tartom a hivatkozást.Elég nagy szemétnek tartom a bankot hisz nem azt kértem engedjék el a tartozásom.Ha nincs munkahelyem miből fizessem?Tetü banda.Tök mindegy hogy együttműködne az adós vagy sem.Behajtják a lóvét ha törik ha szakad közben embereket családokat tesznek tönkre.
Híd Creative Commons License 2009.07.30 0 0 86
Hát, egyszer ki voltam tiltva egy hétre, de nem tűntem el :) Csak ide kevesebbet írtam talán.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (84)
torokg11 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 85
Láttam volt téma a jelzálog hitel, meg a hitelátváltás a gondok megelőzésére. Egy bankot ajánlanék a figyelmetekbe (bárkinek jól jöhet). UCB bank. Ez egy francia bank, ami ugyan svájci frankban adja a hiteleket, de nem olyan kamatokkal, mint az itthon eddig ismertek. Az elve tömören az, hogy fizethetsz fixen mindig ugyanannyit, mint egy biztosításnál, de évente kérhetsz inflációkövetést, mint a biztosításoknál. Nincs emelkedő részletfizetés, mindig tudod, mennyi az annyi és valahogy alacsonyabbra jön ki minden.
A párom vállalati és lakossági hitelekkel foglalkozik, nekik van ezzel a bankkal kapcsolatuk. Egy részlet lehet akár 60-80.000 ft-tal olcsóbb is náluk, mint az előző bankodnál.
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2009.07.29 0 0 84
Szia Híd,már azt hittem eltűntél az indexről! :)
Előzmény: Híd (83)
Híd Creative Commons License 2009.07.29 0 0 83
Off: A nemfizető adós sztorik közül ez az egyik kedvencem. Mostanában gyakran osztja az észt makrogazdasági kérdésekben egy Róna Péter nevű ürge, aki korábban a csődbe ment Nabi egyik tulajdonosa is volt. Róla mondta Cs. Sándor, hogy ne ossza már az észt az ország gazdaságáról olyan ember, aki a saját hitelét sem képes visszafizetni. Először kicsiben tanuljon meg gazdálkodni, a családi kassza szintjén, aztán próbálkozhat egy bt.-vel, majd egy kft.-vel, és ha már az is jól megy, akkor esetleg az országgal is...
Előzmény: Törölt nick (81)
Híd Creative Commons License 2009.07.29 0 0 82

Azért gondolom válaszolni tudott volna a bank. Ha akar.

Tudod, ilyen esetekben elég sokat zargatják a bankok az adóst telefonon, levélben, mielőtt felmondják a hitelt. Vagy egy fél évig leveleznek, figyelmeztetne, könyörögnek, telefonálnak stb. Ezekre igazán reagálhatott volna az adós is érdemben. Csakhogy adós körökben dívik nem átvenni a banktól jövő ajánlott levelet, nem felvenni a telefont...

Előzmény: panxer (80)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 81
Szeretem azt a mocskos szad, kislany! :DD
Előzmény: Híd (79)
panxer Creative Commons License 2009.07.29 0 0 80
"Ha meg át akarta íratni a szerződést, hogy ő az adós, akkor miért nem íratta át? Annyi fáradságot sem vettek, hogy bemenjenek a bankba az adóssal együtt szerződést módosítani, küldtek egy levelet, azt kész. A banknál ki tudja ellenőrizni, ki írta azt a levelet?"

Azért gondolom válaszolni tudott volna a bank. Ha akar.

"Tisztelt X.Y., természetesen lehetséges átvállalnia a hitelt, ha nem BAR listás, fáradjon be minél hamarabb ide és ide"

Ennyi lett volna.

Persze a banknak legjobb szarni az ügyfél fejére, ahelyett, hogy megoldásra törekedjen. És az sem kifogás, hogy hülye volt az ügyfél -- akkor a bank is hülye volt, mert miért adott neki hitelt?
Előzmény: Híd (79)
Híd Creative Commons License 2009.07.29 0 0 79

Az, hogy a VÉSZ addig szimpi volt nekem, amíg a saját kintlévőségüket akarták behajtani. Ez viszont, hogy a nemfizető adósok pártjára álltak, hiteltelenné tette a bagázst: most már azt mondom, ők is megérdemlik, ha átbasszák őket, és nem fizetik ki a munkájukat. Végül is ők is ezt a magatartást pártolják, nem? Hogy a hitelezőt rablógyilkosnak állítják be, a nemfizető adóst meg jófej, dolgos, vétlen stb. kiválóságnak. És még ezek nyafognak, hogy körbetartozás van! Megérdemlik, mert a hozzájuk hasonló erkölcstelen üzletemberek miatt van.

 

Miért is rablógyilkos a bank? Mert adott kölcsön pénzt a nőci bátyjának, és elvárta, hogy megadja? Ettől nem rablógyilkos, csak egy balek, hogy adott egy linkelő hülyének kölcsön, akinek nem kellett volna.

 

A nőnek sem hiszem egy szavát sem. Ha annyira akarta fizetni a törlesztőt, miért nem fizette? Odaadhatta volna a pénzt a testvérének, hogy itt van öcskös, törlesztőre adom, fizesd belőle a hitelt. Ettől mi tartotta vissza? Szerintem hazudik, nem is akarta fizetni a részletet.

 

Ha meg át akarta íratni a szerződést, hogy ő az adós, akkor miért nem íratta át? Annyi fáradságot sem vettek, hogy bemenjenek a bankba az adóssal együtt szerződést módosítani, küldtek egy levelet, azt kész. A banknál ki tudja ellenőrizni, ki írta azt a levelet? Szerinted az normális, hogy írok egy banknak egy levelet, hogy Kovács János vagyok, holnaptól én szeretném fizetni XY hitelét? Aztán ráterhelik Kovács Jánosra a hitelt, közben meg kiderül, hogy nem is ő írta a levelet, hanem a rosszakarója. Nonszensz.

 

Ezen kívül árverezésig, végrehajtásig kb. egy év alatt jutnak el a hitelek, az hosszú idő. Addig mit csináltak a "vétlen, dolgos" áldozatok? Bementek egyáltalán a bankban egyszer is megkérdezni, hogy mit lehetne tenni? Nagyon sok sebből vérzik a sztori, szvsz a nő hazudik, esze ágában sem volt senkinek fizetni a hitelt, sem elintézni a szerződésmódosítást, és az öngyilkosságot sem gondolta komolyan, csak zsarolni akart vele. Aki komolyan gondolja, nem telefonál, hanem megcsinálja.

Előzmény: ekf (78)
ekf Creative Commons License 2009.07.29 0 0 78

Ehhez mit szóltok?

 

ultimátum a bankoknak
And67 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 77

Attól még, hogy a sumákok jól jár(hat)tak nem biztos, hogy mindenkinek kerülnie kell az olyan megoldásokat (mint pl. jelzáloghitel) amiket a sumák csak azért nem vesz igénybe, mert jól tud sumákolni. Nem mindenki tud évekig bújkálni a végrehajtó elől, elég kínos, ha a végrehajtó a gyerek születésnapján már viszi is a kisbiciklit azzal a szépen csilingelő csengővel együtt.

Ha valaki nem tud most törleszteni egy rövid futamidejű, relatíve drága hitelt, jobb, ha áttér egy akár hosszabb futamidejű és olcsóbb hitelre. Legalább addig, amíg egyenesbe nem jön anyagilag. Mert ha a bank felmondja a jelenlegi hitelt, akkor az nagyon drága procedúra lesz és végeredményét tekintve ugyanúgy el lehet miatta veszíteni a lakást, mintha jelzáloghitel lett volna. A különbség csak annyi, hogy a nem jelzáloghitel esetében maga az elvesztési folyamat lassabb, ugyanakkor drágább és hamarabb el tud kezdődni.

Előzmény: Törölt nick (75)
Híd Creative Commons License 2009.07.27 0 0 76

Nézd, és a vegytiszta matek híve vagyok. Hitelt úgy veszek fel, hogy vissza fogom fizetni, nem úgy, hogy nem döntöttem el, visszafizetem-e, vagy sem. Utóbbi hozzáállás már régen rossz.

Úgy vélem, akkor járok a legjobban, ha a lehető legkisebb kamatra hajtok, ami jelzáloggal lehetséges csak. Ha így is, úgy is visszafizetem a hitelt, költözni meg a közeljövőben nem akarok, akkor semmilyen szinten nem zavar egy bejegyzés a tulajdoni lapon, főleg ha sok százezret, milliót spórolok meg általa.

Előzmény: Törölt nick (75)
Híd Creative Commons License 2009.07.27 0 0 74

Akkor fizess háromszor akkora kamatot, végül is a te pénzed, arra kúrod el, amire akarod. Olyan mindegy, hogy egymillió forintra évente 300 ezer vagy 100 ezer forint kamatot kell betolni a bankba, nem igaz? Csak havi 17 ezer a különbség.

Ha nem adod meg a hitelt, és van ingatlanod, a végrehajtó úgyis rá tudja tenni a kezét, ha nincs rajta jelzálog. Ha a kezében van a végrehajtási papír, és az ingóságok nem fedezik a tartozást, viszi az ingatlant is.

Előzmény: Törölt nick (73)
Graphitman Creative Commons License 2009.07.27 0 0 72

Hogy miért nem váltom ki jelzáloghitelre?!

Mert nem akarok hajléktalan lenni a családommal!

 

Még közelsincs vége a válságnak, és nem lehet tudni ,hogy mit hozz a jövő, ha elveszítem a munkahelyemet , szerinted nem fogja a bank  rátenni a kezét a házunkra.

 

Gondolom hogy segíteni próbálsz a tanácsoddal , és köszönöm is, de nem akkarok egy újabb áldozata lenni a bedölt ingatlanhiteleseknek.

Egész életemben azért kinlódtam, hogy ne kelljen hitelre vásárolnom meg a házunkat mint sok ismerősömnek.

 

Valamit kitalálok a problémám megoldására, de biztos hogy nem egy újjabb hitel lesz az.

 

 

Előzmény: Híd (71)
Híd Creative Commons License 2009.07.26 0 0 71

a kicsiny házunkra se fogok jelzálog hitelt felvenni, hisz csak ennyink van.

 

Ez egy hülye hozzáállás. Miért nem váltod ki jelzáloghitelre? Sokkal alacsonyabb lenne vaszínűleg a kamata és a törlesztője, és egy normális megoldás. Vagy már eleve arra játszol, hogy nem akarod visszafizetni? Azzal csak magadat szívatod meg.

 

Ha felmondja a bank a hitelt, és jön a végrehajtó, és a készpénzetekből, illetve az ingóságaitokból nem tudja rendezni a tartozást, az ingatlant is elárverezi. Sokkal rosszabbul jársz a végén, mert a költségeit is meg kell fizetned a procedúrának.

Szerintem nem vagy abban a helyzetben, hogy válogass, azzal a lehetősággel kell élned, amelyik a legolcsóbb, és az szvsz a jelzáloghitelre való kiváltás lehet.

Előzmény: Graphitman (70)
Graphitman Creative Commons License 2009.07.26 0 0 70

Köszönöm a válaszaitokat!

Az biztos hogy még plussz egy banknál nem fogok hitelt felvenni ,csak arra, hogy ezeket a hiteleket törlesszem, mert azzal még mélyebbre kerülnénk a "szószban", és a kicsiny házunkra se fogok jelzálog hitelt felvenni, hisz csak ennyink van.

 

Az eggyezkedést a bankokkal megpróbálom, de nem nem hiszem hogy megértőek lesznek.

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 69
Szia!
Hasonló cipőben járva bementem a "bankomhoz" és elmondtam, hogy ez a hónap még okés, de lehet a következőben nem tudok már fizetni. Szeretnék valami áthidaló megoldást, mert nem akaródzik arra a bizonyos listára felkerülni. Az ügyintéző nagyon kedvesen állt hozzám, de csak annyit tudott megállapítani,hogy nagyon sok törlesztőrészletet kell fizetnem (több hitel- és nem mondott vele újat :( ) ezért a bank el fog utasítani. Nem azt mondta, hogy sz*t se ér a jövedelmünk, hanem, hogy túl sokat kell fizetnem! Talán majd akkor tud a bank felajánlani egy "újrakezdési" hitelt, ha már 3 hónapja nem fizettem. Ezt akarom elkerülni! Miért nem lehet a Bár lista előtt csinálni valamit, pláne ha jóhiszeműen én megyek hozzájuk?? A legjobb tanácsa az volt, hogy próbálkozzam másik banknál...
Előzmény: Graphitman (67)
Híd Creative Commons License 2009.07.26 0 0 68

Először is menj be a bankba, és közöld, mi a problémád, hátha tudnak valahogy segíteni, könnyíteni a részleteken. Akkor BAR-listára sem kerülsz. Nem tudom, mekkora a tartozás, de hátha ki lehet váltani egy alacsonyabb részletű jelzáloghitelre, ha van ingatlan a családban.

 

Még mit csinálhatnak ?

 

Felmondják a hitelszerződést, és egyösszegben megpróbálják behajtani a tartozást az ezzel járó összes plusz költséggel együtt, amibe a behajtás stb. kerül. Zárolják a bankszámládat (ha adóstárs vagy kezes van, az övét is), levonják a fizetésekből, amennyit lehet (adóstársnál + kezesnél is), emellett mentek együtt a KHR-listára.

Előzmény: Graphitman (67)
Graphitman Creative Commons License 2009.07.25 0 0 67

Van egy kicsi gondom (vagyis nemsoká lesz)!

Úgy néz ki hogy, nem tudom fizetni a Személyi kölcsönömet 2 bank felé, mert időközben barátnőm betegségének a kezelésére igen sok pénzt kikell  adnunk, persze az égészség a legfontosabb, de bajt se akarok magamnak.

Mit tehet a pénzintézet ellenem?

6 éve bejelentett cégnél dolgozom. Házunk nem az én nevemen van, és nem is szeretném hogy bármit elvigyenek.

Jelentkezzek ki a címemről?

Gondolom valamenyit le fognak vonni a fizetésemből + Listára raknak, de ha ez nem elég nekik...

(mivel minimállal vagyok bejelentve, és plusz kapok 60e körül)

Még mit csinálhatnak ?

Nem igazán szeretnék a családomtól, hosszabb időre egy zárt helyre költözni.

Nincs autónk, csak 2 kerékpárunk, de szépen  élünk.  

Max 10 ezret tudnék elkülöníteni havonta, persze ezt is csak úgy hogy spórolunk.

 A tarozásom 17-e + 22e /hó 

Ha esetleg bíróságra kerülne az ügy , kérhetem hogy csak 10 ezerrel törleszek ?

 

futóék Creative Commons License 2009.02.16 0 0 66
Én is röghözkötött vagyok.....
Előzmény: Vámpír2008 (64)
kremerkontrakremer Creative Commons License 2009.02.14 0 0 65
"Én fiatalon egy proli helyen - rendőrségi raktár :) - dolgoztam, egyszerű proletárok között. Kerestem annyi pénzt hogy kajára, cigire futotta, néha elmentünk sörözni valami késdobálóba a kollégákkal, meccs." Hasonló formában láttam egy megfogalmazást nem ezen a topicon és a hozzászólót nem mondhatnám, hogy méltatták pedig abban az esetben is értettem, hogy miről volt szó és nálad is értem.
Szerintem a státuszszimbólum gyűjtés nem rád vonatkozik és mutass egy olyan embert aki úgy akart élni mint a szülei, akiknek a gürizés jutott. Persze, hogy ha nem is mondja ki az ember, de eldönti, hogy azért fog dolgozni és tanulni mert szeretne jól vagy legalább jobban élni mint az átlag.
A szarban talán azért az vigasztaló, hogy mindnyájan nem tudunk elmenni, mert ha bele is gebedünk, de mindig van valami ami maradásra bír.
Előzmény: Vámpír2008 (57)
Vámpír2008 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 64
De ezt egyébként nem panaszképp írtam, én nem tudnék innen elmenni, akkor sem ha volna rá módom.
Előzmény: Vámpír2008 (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!