Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.14 0 1 446

Eladtam, tárgytalan.

Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.13 0 0 445
Előzmény: egigi (441)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.13 0 0 444
Előzmény: Peter Halasz (440)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.10 0 0 443

Figyelted a fogyasztását?

 

Mivel kapus voltam mindig, anyám Remoskáját elkaptam a kihajításkor a szemétdomb előtt.

A vasalózsinór durrant el az öreglánynál. Énnekem meg van 3 is...

A nejem valami csodát sütött benne, de rezignáltan közölte: ez pörgeti a villanyórát...:}}

Előzmény: Gömbtatu (40)
AZS Creative Commons License 2014.01.05 0 0 442
egigi Creative Commons License 2014.01.05 0 0 441

Szép napot mindenkinek!
Én is egy régi ipusú ablakos tetejű Remoskát keresek. Ha valakinek van eladó, vagy tud eladóról kérem értesítsetek:

Tel: 06-30-852-7851

Köszönettel:

Kenesei Ági

Peter Halasz Creative Commons License 2013.12.03 0 0 440

Mindenkit Üdvözlök!

 Régi ipusú ablakos tetejű Remoskát keresek. Ha vali megválna tőle kérem szóljon, megveszem

Köszönöm

nagyi66 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 439

tisztelt asszonyom!

5000-Ft ért adom, de az apródon is meghirdettem ahonnan már 4 érdeklődőm van aki előbb elviszi, annak adom oda.

üdv: Bódizsné

Előzmény: Ilona Semark (438)
Ilona Semark Creative Commons License 2013.09.16 0 0 438

Engem érdekel zsinór nélkül is. Milyen méretű és mennyiért? 

Előzmény: nagyi66 (437)
nagyi66 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 437

Nekem van egy eladó remoskám, ha valakit érdekel!!!! sajnos nekem sincs vasalózsinór hozzá

modith Creative Commons License 2013.05.13 0 0 436

Köszönöm a tanácsot, sikerült vennem egyet a vaterán. Alig várom, hogy kipróbálhassam a remoskát. Szép napot

AZS Creative Commons License 2013.05.11 0 0 435

Vasalózsinór néven keress rá, 1-2 ezresért biztos tudsz venni. Valahol láttam vasalóval együtt is tán 1500-ért ;-) A jóképességű NDK grillsütőhöz is ilyen kellett.

Előzmény: modith (434)
modith Creative Commons License 2013.05.11 0 0 434

Sziasztok! Én teljesen új remoskás vagyok, ugyan régen szerettem volna egyet, de csak most tudtam szert tenni rá. Nagyon sok jó tanácsot, ötletet és receptet olvastam itt, csak az a probléma, hogy nem tudom kipróbálni, mivel a remoskámhoz amit kaptam, nincs madzag, mármint amit a remoskába és a konnektorba kell bedugni, hogy működjön. Anyira szeretném már kipróbálni, de nem tudom. Ez még a régi fajta, a 80-as évek elején hozták, de használva még nem volt. Tudna nekem segíteni valaki, hogy hogyan tudnék egy ilyenhez hozzájutni? Köszi, szép hétvégét mindenkinek!

qbagiraq Creative Commons License 2013.04.05 0 0 433

En bizony ragaszkodom a remoskahoz:) ma felmertem a helyzetett es ket adagban megtudjuk csinalni, a vendegek meg ossze-vissza jonnek, van aki mar 12-re itt lesz es van olyan aki csak 3-ra tud jonni. Termeszetesen lesz mas kaja is, most vegeztem a toltottkaposztaval. Sajnos a regi remoskam - amit a 70-es evekben kaptam - meghalt, es olyan 6-7 evvel ezelott az egyik fiam hozott Pozsonybol egy nagymeretut, kb. 32-33 cm-es az atmeroje, nyilvan azert hozta a nagyobbat, mert imadjak a benne keszitett kajakat:) de en is megszerettem.

 

Előzmény: fintorgó (432)
fintorgó Creative Commons License 2013.04.03 0 0 432

 

Igazán jólesik köszönöm. :)

 

8 főre én bizony megraknék egy jó nagy lefedhető tepsit, tálat, (akár alufólia is elég) a megtöltött gombával és bedugnám a sütőbe. A végén 10 percig pirítanám.

 

De lehet akár így is-úgy is, lesz összehasonlítási alapod.

 

Majd írd meg, hogy sikerült! :)

 

Először itthon tepsiben sütöttem, csak később lett remoskás, mert a kempingben nincs más alkalmatosság.

 

 

Legközelebbi feladatom: a gőzgombóc remoskásítása!

 

Fánk tárcsán sütve, már sokszor volt.

Előzmény: qbagiraq (431)
qbagiraq Creative Commons License 2013.04.03 0 0 431

Na kerem szepen a husveti baranycomb, fokhagyma velovel es rozmaring aggal is a remoskaban keszult! Szombaton jon a gomba-juhturo, unokammal egyutt reggel elkezdjuk kesziteni, mert 8 fore legalabb harom "kupacot" kell csinalnunk.:)

Meg mindig halas vagyok ezert a receptert.

 

Előzmény: fintorgó (429)
H_G Creative Commons License 2013.01.15 0 0 430

Olajban szegény sültkrumplihoz az első számú célszerszám az offtopik (és jó drága) Tefal Actifry. Szerintem igazán finomra készíti, igaz, hogy egyszerre csak kb. 70 dekát, ami nem nagycsaládi adag.

Előzmény: BeBo10 (427)
fintorgó Creative Commons License 2013.01.14 0 0 429

 

 Dejóóó!

 

Ma maradt főtt rizs, a hidegen meg a gomba és a juhtúró várja a holnapot.

Már csak a remoskát kell előkotornom!

 

Holnap egyformát eszünk!! :))

Előzmény: qbagiraq (428)
qbagiraq Creative Commons License 2013.01.14 0 0 428

kb. ezer eve visszajarok ez

ert a receptert. Fantasztikus, mar nagyon regen csinalam, igy aztan ismet visszakerestem.

Előzmény: fintorgó (138)
BeBo10 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 427

Sziasztok!

 

Most gondolkodunk vmi légkeveréses cuccban, Remoska is szóba jött. Vki tudna segíteni, h kimondottan rántott cuccok, ill sült krumpli sütésére melyik lenne a jó? mert nekem ezekkel az olajban sütött dolgokkal van bajom, fiaim meg imádják. köszi!

anca37 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 426

Elkelt!

Előzmény: anca37 (425)
anca37 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 425

Sziasztok!

Megválnék új, sosem használt Remoska Original typ500 készülékemtől. Minden tartozék megvan (zsinór nélkül) csak a doboza viseltes.

5000 magyar forintra gondoltam. Ha érdekel valakit a szimike kukac gmail pont com-ra írjon.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.09 0 0 424

Sziasztok!!

Remoskát vennék!! NDK tipusú melegszendvicssütőt is! Ha van valakinek ezekből a retrós sütőkből mielőbb küldjétek.  ecsipes@gmail.com címre

fintorgó Creative Commons License 2012.08.23 0 0 423

 

 Szerintem kuglófhoz való.

Előzmény: wattacukor (422)
wattacukor Creative Commons License 2012.08.22 0 0 422

Sziasztok!

De örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, hátha tudtok segíteni. Van egy remoskám, ezeréves kb (tehát legalább 30!) és nagyon ritkán használom, de nagyon meg voltam elégedve amikor beüzemeltem. A kérdésem a következő: van-e olyan edénye valakinek, aminek ki lehet emelni az aljából egy akkora átmérőjű lapot mint maga az edény. Mert az enyém ilyen. Kb fél cm-es ferde pereme van ennek a kivehető lapnak és azzal a rúddal lehet kiemelni ami kiáll a közepéből és amire rá lehet húzni a harang alakú fém izét... A kérdésnek az lenne a lényege, hogy mire való ez a kivehető betét? Előre is köszi ha valaki tud válaszolni és most megnézem, milyen receptjeitek vannak! 

 

Üdv mindenkinek :)

lucy70 Creative Commons License 2012.08.17 0 0 421

Leírom az én kenyér receptemet:

 

500 g liszt

270 ml folyadék (ez lehet víz, tej, tejfel)

1 csomag szárított élsztö

3 evökanál olaj

kis só, kis cukor

Inkább lágyabb tésztát csináljunk, mint keményebbet.

 

Ezt vagy egy tálban készítjük el vagy a kenyérdagasztóban. Kelesztjük. A Remoskát én befújom egy sütö spray-jel, mely vékony réteget tesz rá és amit sütsz nem ragad bele, de ezt el is lehet hagyni, mivel teflonos a bevonat. (nálam legalábbis, bár tudom vannak alusok itt) A megkelt tésztát beleöntjük, ököllel ellapítjuk egyforma vastagságúra, megint kelesztjük, de nem túl magasra, ugyanis a sütésnél még megnö. 30 percig sütjük, mjad megfordítjuk és a másik oldalon is. én villával szúrtam bele, miután jól megégettem magam a falapátnál való manöverezésnél....:o))) A sütési idöt mindenki tapasztalja ki magának, mivel ez kissé a liszt minöségétöl is függ. Mielött kezdjük a sütést, le lehet vízzel is spriccelni a megkelt tésztát, attól lesz gözképzödés és ez segít a kenyérnek megnöni szépen. A fordítás után ugyanígy lespricceljük a másik oldalt is jócskán. (nekem van egy virágspriccelö spray-em, azzal szoktam)

lucy70 Creative Commons License 2012.08.17 0 0 420

Szerbusztok lányok, fiúk (ha van).

 

Még a múlt héten végigolvastalak benneteket, nagyon sok jó receptet is leszedtem, köszönöm. Párat kis is próbáltam a Grand Remoskámban, kisebb-nagyobb sikerrel. A piskóta szerü sütim sajnos nem sikerült, de a sült csirke comb és rakott krumpli nagyon finom lett.

 

Ami miatt regisztráltam, megjelent pár fözös oldalon a Slow Cooking új eszköze, CROCK POTT a neve, ha beadjátok a gugliba így, kidob egy csomót: egy kerámia tálból álló elektromos fözökészülék, megfizethetö (30 és 80 euró között). Kérdésem lenne: ismeritek, mit tartotok róla? Lassú párolással készülnek az ételek benne, reggel kell betenni és estére lesz minden készen, persze vannak fokozatok benne, lehet nagyon lassan, de lehet valamivel gyorsabban is párolni mindent benne. Az én Remoskám 500 Watt-os, ez a fözö meg 170 Watt-ot ígér egy 5 literes edénynél (van 3 literes is).

 

Nekem azért érdekes ez, mert párszor a Remoskát túl gyorsnak találtam. Viszont ha belegondolok, tán meg lehet a lassú párolást oldani a platnin is fent egy vasedényben tetövel vagy lenn a sütöben, itt azért gondolom nem jön ki a 170 Watt fogyasztás. az igazság az, hogy várok mások tanácsára, mivel nem tartozom azok közé, akik minden konyhai kütyüt megvesznek. Márcsak hely hiánya miatt is. Az alacsony höfokon való hús sütést alkalmazom sokszor, már ezért is megérné nekem ez az új edény. Remoskámat azzal együtt imádom és sokra tartom. Használom továbbra is, a villanyszámlám tényleg lecsökkent töle.

 

A múlt héten lapos kenyeret sütöttem benne, isteni lett, ez most gyakrabban készül majd. Persze félidönél fordítással készült.

 

Várom válaszotokat, tanácsaitokat, hozzászólásotokat...remélem jön valaki. Köszönöm.

Gömbtatu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 419

Gratulálok.

Előzmény: N_Ricsi (418)
N_Ricsi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 418

Az említett Remoska elkelt!

Előzmény: N_Ricsi (417)
N_Ricsi Creative Commons License 2012.04.20 0 0 417

Üdv mindenkinek!

 

Van egy eladó Remoska Original 500 typ készülékem!

Ha valakit esetleg érdekelne írjon privátban!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!