Szerbusztok konyhások!
Régi vágyam teljesült azzal, hogy van immár egy teljesen új (vagyis nagyon régi, de sosem használt), saját, külön bejáratú Remoskám. Ablakos! Akinek volt ilyen valaha, az tudja, hogy milyen csodákra képes. Viszont nem nagyon találok hozzá szakirodalmat. Mi lenne, ha elindítanánk a XXI. század új Remoska-mozgalmát? Várom az ötleteket, recepteket, hátha így még boldogabbá tehetők a boldog Remoska-tulajdonosok.
Itt is es millio helyen van recept a neten remoskahoz. Nem is a recept izgat altalaban, hanem hogy ez egy eredeti leiras es recepttar. Ezekben szokott lenni 1-2 olyan megjegyzes amitol egesz mas az etel. Hasznalati tanacs, nehany tipp, trukk. Egyszeru dolgok, de lehet, hogy nem is gondol ra az ember. Ilyesmi miatt lenne jo.
Én ma vettem, mert egy idős rokonnál láttam és amit csinált benne nagyon ízlett. Tudnátok ajánlani receptkönyvet hozzá, illetve a Remoska Originál- typ 500 -hoz leírása van valakinek amit elektronikusan megosztana? Köszönöm!
Nekem kb.30 éve van Remoskám. Nagyon szeretem. Lehet benne ütni mindent, amit sütőben,de sokkal puhább a hús. Süteményt is lehet sütni benne. kuglófot, azért vanbenne az a kúp . Legújabban piskótát sütök benne, úgy, hogy a tortaformába öntöm a masszát, és úgy állítom bele a Remoskába. Szép egyenletesen süti, nem púpospdik fel, kivétel után nem esik össze, szóval szuper. Az én gáütőm hátulja jobban süt,mint az eleje, igy állandóan figelni kellett,forgatni,hogy ne égjen meg valamelyik oldala. A kivehető betét a kuglófhoz is használható, de kár kisebb husok,csirkecomb,stb is iy könnebb kiemelni. Én nem erre nem hasznásom,simán az aljára teszem etét nélkül a húsokat.
Még csak csirke combokat és szárnyakat sütöttem benne, a tetején lévő ablakon át tudod nézegetni a művedet, ha kell, leveszed a tetőt és megforgatod. Tejes kenésről még nem hallottam.
Gondolom nem egészben sütöd azt a kacsát, mert ahhoz azért kicsinek tartom. Sok szerencsét hozzá!
Sziasztok! Remélem él még ez a topik! Én tegnap vettem 2500ért egy remoskát! Karácsonykor sütöm is benne a kacsát!! Ugyanúgy kell ahogy a sütőben? mert én egy kis tejjel is megszoktam kenegetni:)
Vasalózsinór néven keress rá, 1-2 ezresért biztos tudsz venni. Valahol láttam vasalóval együtt is tán 1500-ért ;-) A jóképességű NDK grillsütőhöz is ilyen kellett.
Sziasztok! Én teljesen új remoskás vagyok, ugyan régen szerettem volna egyet, de csak most tudtam szert tenni rá. Nagyon sok jó tanácsot, ötletet és receptet olvastam itt, csak az a probléma, hogy nem tudom kipróbálni, mivel a remoskámhoz amit kaptam, nincs madzag, mármint amit a remoskába és a konnektorba kell bedugni, hogy működjön. Anyira szeretném már kipróbálni, de nem tudom. Ez még a régi fajta, a 80-as évek elején hozták, de használva még nem volt. Tudna nekem segíteni valaki, hogy hogyan tudnék egy ilyenhez hozzájutni? Köszi, szép hétvégét mindenkinek!
En bizony ragaszkodom a remoskahoz:) ma felmertem a helyzetett es ket adagban megtudjuk csinalni, a vendegek meg ossze-vissza jonnek, van aki mar 12-re itt lesz es van olyan aki csak 3-ra tud jonni. Termeszetesen lesz mas kaja is, most vegeztem a toltottkaposztaval. Sajnos a regi remoskam - amit a 70-es evekben kaptam - meghalt, es olyan 6-7 evvel ezelott az egyik fiam hozott Pozsonybol egy nagymeretut, kb. 32-33 cm-es az atmeroje, nyilvan azert hozta a nagyobbat, mert imadjak a benne keszitett kajakat:) de en is megszerettem.
8 főre én bizony megraknék egy jó nagy lefedhető tepsit, tálat, (akár alufólia is elég) a megtöltött gombával és bedugnám a sütőbe. A végén 10 percig pirítanám.
De lehet akár így is-úgy is, lesz összehasonlítási alapod.
Majd írd meg, hogy sikerült! :)
Először itthon tepsiben sütöttem, csak később lett remoskás, mert a kempingben nincs más alkalmatosság.
Legközelebbi feladatom: a gőzgombóc remoskásítása!
Na kerem szepen a husveti baranycomb, fokhagyma velovel es rozmaring aggal is a remoskaban keszult! Szombaton jon a gomba-juhturo, unokammal egyutt reggel elkezdjuk kesziteni, mert 8 fore legalabb harom "kupacot" kell csinalnunk.:)
Olajban szegény sültkrumplihoz az első számú célszerszám az offtopik (és jó drága) Tefal Actifry. Szerintem igazán finomra készíti, igaz, hogy egyszerre csak kb. 70 dekát, ami nem nagycsaládi adag.
Most gondolkodunk vmi légkeveréses cuccban, Remoska is szóba jött. Vki tudna segíteni, h kimondottan rántott cuccok, ill sült krumpli sütésére melyik lenne a jó? mert nekem ezekkel az olajban sütött dolgokkal van bajom, fiaim meg imádják. köszi!