Keresés

Részletes keresés

BIKE-R Creative Commons License 2013.03.08 0 0 7
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.25 0 0 6

Mi tavaly nyáron voltunk autóval. Érdemes elmenni, nagyon szép helyek vannak, s viszonylag olcsó. A biztonsággal sincs semmi baj, bátran neki lehet vágni.

Előzmény: Kaita (4)
BIKE-R Creative Commons License 2011.06.06 0 0 5

Tavaly augusztus végén bejártuk a félsziget egyik részét, idén szeptemberben bepótoljuk a "hiányzó" felét :)

Előzmény: Kaita (4)
Kaita Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4

Sziasztok!

Látom, behalt a topic. Azért remélem, hogy tud valaki friss információval ill. személyes tapasztalattal, élménnyel traktálni engem. :D

Üdv:Kaita

Pjotr Jancsovics Creative Commons License 2006.11.07 0 0 3
Autóval is lehet menni. Az utóbbi időben felújítottak utakat, és a benzin is olcsó. Csak legyen mindig elég 5-hrivnyásod (kb 200 ft.), ha a rendőr megállít, azzal lehet őket megkenni, és akkor nem szívóznak. Sajnos így működik ez. Pl. most ősszel, mikor a Dnyeszter-Menti Moldáv Közt.-Ukrán határt átléptem, kifejezetten "sugallták", hogy ajánljak fel valami összeget. Először fenyeget, hogy egy óraába is beletelik, amíg leellenőriznek, aztán azt mondja: "Gondolkozzak okosan." Utána még alkudni is kellett. Majd, mivel csak százasom volt, a pasas körbejárta az egész határállomást, mire a visszajárót össze tudta gyűlyteni :).
Előzmény: Molamoni (2)
Molamoni Creative Commons License 2006.11.07 0 0 2

Hát Jalta gyönyörű! Szívesen megnézném, és autóval mennék, jobban szeretem ha mobil vagyok és bármikor foghatom magam és odébbállhatok! De lehetőleg kultúrált, európai ha lehet ilyet mondani - körülmények között szeretnék megszállni.

 

Előzmény: Pjotr Jancsovics (1)
Pjotr Jancsovics Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1
Hi! Én kb. 18 éve, úgy '88 tájékán nyaraltam a Krím-félszigeten, egy Коктебель-nevű településen, a Kara-dag vulkán tövében. Nagyon élvesztem, bár csak 5-6 éves voltam.
Egy magánházban (falusi ház) laktunk, és arra emlékszem, hogy a budi kint volt az udvaron, és mindig féltem, hogy beleesem. Valami önkiszolgáló étteremben ettünk mindig, (én szinte csak tejberizst), a bátyám viszont ott úgy elrontotta a gyomrát, hogy a belét is kirókázta; a folyadékveszteségtől pdig lesoványodott. Ja, és titokban kellett tartani minket, mert külföldieknek azon a környéken tilos volt lenni. Na de ilyen ma már nincs. Vízum se kell Ukrajnába.
Viszont sajnos azóta nem volt szerencsém elmenni a félszigetre, pedig nagyon szeretnék...
Ukrajna bizonyos szempontból nagyon olcsó. Szinte fillérekből el lehet oda jutni - vonattal kb. 5 ezer oda-vissza hálókocsival Csaptól úgy hozzávetőlegesen. Gondolom lehet nyugati színvonalon is nyaralni pl. Jaltán, de az biztos több pénzbe kerül, mint a falusi turizmus.
drakulady Creative Commons License 2006.11.07 0 0 0
Nem r0ssz ötlet
Molamoni Creative Commons License 2006.11.07 0 0 topiknyitó

El kéne ide valahogy jutni. Ha valaki járt már arra, kiváncsi lennék rá, hogyan, merre érdemes neki vágni. Milyen viszonyok vannak arrafelé. Kell-e vigyázni valamire. Én Szerbián keresztül idén voltam autóval Görögországban, na az egy borzalom. Itt mire kell számítani?

Szóval minden érdekel és remélem másnak is nyújt majd új és érdekes infokat ez a topik.

Jelszó: annyi szép hely van a világon, ne csak Tunéziába menjünk már nyaralni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!