Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3082
Sziasztok!

Elmondom az én elég meredek, de számomra szinte biztos véleményemet, hogy miért lesz Lewis Hamilton a 2008-as világbajnok! Azért, mert Bernie megígérte Ron-nak a közös alkujukban. Abban az alkuban, amely kettejük között arról szólt, hogy McLaren-pilóta még véletlenül se lehessen a 2007-es világbajnok. Miért is? A kémügy teljes történetének napvilágra kerülése után nyilvánvalóvá vált, hogy a csapat pilótái illegális autót vezetnek, ezért ha valamelyik nyert volna, a közbeszéd és a média másról se szólt volna, hogy egy olyan pilóta lett volna a VB, aki - akár tudta, akár nem - egy csaló konstrukcióval érte volna el a címet. És ez akkor is így lett volna, ha rengeteg cikk és értekezés megy arról, hgy mi volt a Mercedes-pilóták közti konfliktus, vagy, hogy egy újonc nyer-e, aki mellesleg fekete. Ezért gondolm azt, hogy Bernie-nek nagyon nem volt érdeke, hogy a sportágában olyan győzzőn akiről kiderült, hogy a csapata csalt (és most itt nem érdekes, hogy milyen nyilatkozatokat tett ő vagy bárki más, gondolok itt a Hamiltont fényező szövegekre, mivel az sztem. csak kifelé menő műszöveg volt) ezért úgy volt vele, hogy eléri valahogy Kimi győzelmét, így a párizsi döntés után lemutyizott (vagy megzsarolta) Ronnal, hogy szabotálja el csapaton belül a vb-címet, aminek az lesz a jutalma, hogy jövőre ők lesznek preferálva. Azért gondolom így, mert elég végig nézni a McLaren-csapat húzásait az utolsó két futamon; Alonso túlfujt gumijai Kínában, Hamilton boxba nem hívása 5-6 körön át a teljesen elhasználódott gumikkal. De a legnagyobb baklövést most Brazíliában követték el, azok után, hogy Hamilton visszaesett a 18. helyre, áttették a 2 kiállásos taktikát 3-ra és ezzel esélytelenné tették, mivel mielött 3-szor is kijött volna Trulli mögött haladt 1-1,5 mp-cel. Ammögött a Trulli mögött aki elé közvetlen érkezett a Kubica-Rosberg-Heidfeld hármas. Ezért tehát, ha Hamilton csak kétszer jön be simán övé az 5. hely! Így tudta lazán a McLaren megakadályozni, hogy VB-t nyerjenek, ami Bernie-nek nagyon jól jött, mert a VB-ről azért mégsem lehetett kizárni a két Mercedes-versenyzőt, mert akkor ki a franc nézte volna a hátralévő futamokat.

Ettő függetlenül Kimi 100%-an megérdemelte a címet, de jövőre a legnagyobb sanszos Hamilton.
zolee145 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3081
Erről is volt már szó: ha nem egyértelmű a szabály/büntetés akkor a pillanatnyi érdekeknek megfelelően bele lehet avatkozni a dolgokba. Úgy látszik erre a lehetőségre szüksége van Börniéknek...
Előzmény: Johnny1030 (3080)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3080
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Mindössze egy kérdés maradt bennem. Ez miért csak nekünk ennyire egyértelmű? Lehet a F1 híveinek kellene írni a szabálykönyvet. :)
zolee145 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3079
Hamiltont kínában nem akarták. Mármint nem olyan elszántan mint pl a Nürburgringen. Nem a visszatolás hiányát nehezményezem, hanem a következetlenséget. A Nürburgringen sem tudták volna kézzel visszatolni, jött a daru. Akkor most miért nem jött, vagy akkor miért jött?

"Ez a visszatolás dolog sohasem volt tiltva, ha a motor jár teljesen jogosan visszakerülhet a pályára. Ez először a Schumacher ügynél jött elő, sokan csalással vádolták, pedig csak ismerte a szabálykönyvet, ami szerintem egy profi pilótától el is várható."

Nem tudok olyan szabályról, hogyha jár a motor vissza lehet tolni a pilótát. Szerintem nincs is ilyen, ha van másold be.
Ha lenne ilyen akkor mindenkit vissza kellene tolni. (Most megint jön a nem egyértelmű, mérlegelésre lehetőséget adó szabályok szapulása, chips, kóla, dőljetek hátra a fotelban:D)

Tehát, Schumacher esetében egy amolyan kiskapu volt a magyarázat. Nem az, hogy még éri a kerék az aszfaltot, meg jár a motor (bár ez utóbbi kell hozzá).
A szabály valahogy úgy szól, hogyha egy autó kicsúszik a kavicságyba azt onnan a lehető leggyorsabban, és lehető legbiztonságosabban el kell távolítani. Ha az illetékesek (most tessék figyelni!) úgy ítélik meg, hogy a leggyorsabb, legbiztonságosabb mód az, hogy visszatolják/-emelik/-rakják stb, és ezzel nem indítják újra a motort akkor választhatják ezt a lehetőséget.
Na ezzel az a baj, hogy Schumachert (a németet) a Nürburgringen (Németországban) visszatolták, míg Alonso-t (a Schumacher/Ferrari páros legnagyobb ellenfelét) Monzában (Olaszország) nem tolták vissza. Hamiltont egy Mclaren Mercedesben a Mercedes-aréna kavicsából daruval raktak vissza, míg sok más pilótát daruval kitettek a pályán kívülre.
Az örökös problémám: miért adunk nyilvánvalóan elfogult embereknek mérlegelési lehetőséget?
Ha most mélyen magamba nézek, és látok egy magyar pilótát a kavicsban, és a kérdés, hogy visszategyék vagy ne akkor biztosan az előbbit választom. Ezért nem kell lehetőséget adni a mérlegelésre. Egyértelmű szabály kell, nincs vita.
Előzmény: Everybody fake (3075)
Everybody fake Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3078

"külső segítséget vett igénybe, ez pedig tilos. Kimi első világbajnoki címét ott vették el. Ha ugyanis a mellény nincs a beavatkozó emberkén, akkor ő külső segítségnek minősül még akkor is, ha egyébként van mellénye. "

 

Ez nem így van. Csak a motor beindításához nem szabad külső segítséget igénybevenni.

Előzmény: Johnny1030 (3077)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3077
Azért én hozzátenném, hogy Sumi eseténél külső segítséget vett igénybe, ez pedig tilos. Kimi első világbajnoki címét ott vették el. Ha ugyanis a mellény nincs a beavatkozó emberkén, akkor ő külső segítségnek minősül még akkor is, ha egyébként van mellénye. Arról nem beszélve, hogy előtte senkit nem toltak vissza, sőtt meg sem próbálták, hiába akarta. Balesetveszélyre hivatkozva több versenyzőt is kiszállítottak az autójából. De ez már történelem.
Előzmény: Everybody fake (3075)
Everybody fake Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3075

Igazad van, hogy a szabályok és a büntetések egyértelművé tételével meg lehetne előzni, hogy minden eseménynél valakik folyamatosan manipulációval vádaskodjanak. Arra mondjuk konkrétan nem emlékszem, Hamiltont mikor nem akarták visszatolni. Ez a visszatolás dolog sohasem volt tiltva, ha a motor jár teljesen jogosan visszakerülhet a pályára. Ez először a Schumacher ügynél jött elő, sokan csalással vádolták, pedig csak ismerte a szabálykönyvet, ami szerintem egy profi pilótától el is várható.

Gratulálok Kiminek, tényleg megérdemelte és remélem hogy utólag nem veszik el tőle. Sajnálom Hamiltont, egész évben jól versenyzett, de ha tavaly Schumacher meg tudta csinálni, hogy még nagyobb hátrányból feljött a negyedik helyre, akkor tőle is elvártam volna.

Előzmény: zolee145 (3074)
zolee145 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3074
Leszámítva egy-két érdekesebb csatát az egész F1 évek óta az autósport megcsúfolása. Ebben a szezonban aztán végképp kijöttek a - szerintem - szándékosan nem egyértelmű szabályok hátrányai.
Nagyon egyértelmű lehetett volna ez a szezon, ha:

1) van olyan szabály, hogy bárkihez bármilyen úton jut bármilyen szinten használható vagy használhatatlan információ más csapattól azonnali kizárás.

(Ebből az következett volna, hogy nincs kémbotrány, mivel Ron az első alkalommal tette volna ki a főtervező seggét, és jelenti a dolgot.)

2) senkit nem lehet segíteni abban hogy visszatérjen a pályára, vagy mindenkit aki ezt jelzi az autóban ülve, és jár a motor.

(Ehhez nincs mit hozzáfűzni, talán csak annyit, hogy a következetlenség itt is látszik, hiszen Hamiltont egyszer visszatették daruval, a másik alkalommal meg 2 métert sem toltak rajta...vagy vagy...)

3) A versenyigazgatóságnak bármilyen bejelenteni valója van a futamra vonatkozóan azt egy futam előtti tájékoztató keretében kell megtenni, mondjuk 15 perccel a boxutca nyitása előtt, amelyen kötelező megjelenni minden csapat képviselőjének. (Ferrari gumiügy)

4) meghatározni, hogy mi az a pont a boxutcában ahol mérik a külső hőmérsékletet (ezt egy FIA megbízott, vagy számítógép folyamatosan feljegyzi) és a csapatoknak ehhez kell az üzemanyagot belőni.

Persze az összes létező dolgot konkrétan lehetne szabályozni (pl.: SC szabályok), de ez valamiért nem érdeke a FIA-nak.
Egy ideális F1-ben bármi történne a pályán kb 5 perc alatt lehetne tudni, hogy az mi volt, és mi jár érte. Nem lenne napokig-hetekig tartó tárgyalás, és a szurkolók figyelhetnének magára a versenyre. Na igen, ahhoz viszont versenyt kellene csinálni...
Előzmény: Drinkmann Professzor (3049)
Don Tomato Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3073
Engem is meglepett, hogy ilyen karakán volt! Lehet, jobb lett volna, ha nem mond semmit!

„Egyik oldalról ott van az, hogy ha valami szabálytalan akkor büntetni kell, a másik viszont, hogy láttunk már nagyon egyértelmű dolgokat (nemcsak idén) amiért semmi nem járt.”

Így van, pro és kontra ez az egész, nincs is értelme nüansznyi faszságokon fennakadni!

Ez meg, hogy milyen hőmérsékletű volt az üzemanyag…pont ilyen.

Pláne pár fokról van szó, úgyis mindenki mást mért levegő hőmérsékletnek, a szabály pedig nem tartalmazza, hogy melyik a mérvadó. Úgyhogy megy most a sárdobálás fölöslegesen, aztán valszeg marad a pályán elért eredmény! Én legalábbis remélem!

Legyen a francba vége, jövőre meg legyen 2+2 erős istálló és egy baromi jó szezon!
Előzmény: zolee145 (3071)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3072
Ha most elveszik a bajnoki címet Kimitől az a F1 szégyene lesz. Arról nem beszélve, hogy akkor miért nem veszik el a McLaren, a Honda, a Super Aguri pontjait, a helytelen gumihasználatért? A McLaren pontjait a csalásért? Hamilton miért nem kapott alapból 10 helyes rajtbüntetést amiért megzavarta Kimi gyors körét? (Hozzáteszem még csak nem is vizsgálták!!!) Miért nem büntették kiszámíthatatlan vezetésért? Miért Kubicát büntették amiért Hamilton ráhúzta a kormányt? Ezek az esetek döntő töbsége 3 futammal a vége előtt kezdődtek. Csak nekem furcsa? Furcsa egybeesés, hogy Hamiltonba akkor tudatosúlt, hogy akár bajnok is lehet? Ki ez az ember, hogy ekkora hátszele van?
zolee145 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3071
""Ez könnyedén jelenthet öt-tíz lőerő előnyt - nyilatkozta az autosport.com-nak Mike Gascoyne, a Spyker technikai igazgatója. - Illegális teljesítményelőny-szerzés, ki kell zárni őket, nem is lehet kétséges.""

Pedig a Spykerben Ferrari motor van... érdekes hozzáállás.

Egyik oldalról ott van az, hogy ha valami szabálytalan akkor büntetni kell, a másik viszont, hogy láttunk már nagyon egyértelmű dolgokat (nemcsak idén) amiért semmi nem járt.
Nem bírom a Ferrarit, nagyon nem, Kimiről meg már elmondtam százszor a véleményemet, de tényleg legyen már vége ennek a szerencsétlen szezonnak! Folyamatosan az idegbaj kerülget. Mindenki gondolatban vegye ki a botrányokat, óvásokat, kizárásokat, meghallgatásokat, tárgyalásokat az idei szezonból... mi a fene történt idén ezeken kívül? Semmi! Erre most még a vb címet is az okosok döntik el.
2008-ban már csak kiállnak a rajtrácsra, a FIA meg összeül és eldönti, hogy ki lesz a győztes? Vicc az egész...
Előzmény: Don Tomato (3051)
zolee145 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3070
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy az F1 rajongók nagy százalékát vonzzák az idétlen szappanoperák a tv elé, szóval keress másik párhuzamot, hogy értsük.:DDD

Amúgy viccet félretéve szerintem is egyértelmű volt, hogy Hamiltonnak van egy kis hátszele. Az egész év nagyon "Hálivúd" volt... tele váratlan fordulattal, botrányok, óvások... és még nincs vége. Pedig már vége lehetne. Nem tudom ki a rendező (talán Börni, ahogyan célozgatott Eddie Jordan), de már jöhetne a vége főcím... Az egész szezonban éppen csak verseny nem volt, minden más igen.
Előzmény: little girl blue (3056)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3069
A Renault volt rossz, vagy a pilótáik? Az idény második harmadától csak magára talált Kovalainen. A megbízhatóságukkal volt a legnagyobb probléma. Végülis így vagy úgy de harmadikok lettek.
4207 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3068
A Renault-val kapcsolatban nekem is van egy ilyen érzésem. Már az idény harmadánál látni lehetett,hogy a jelenlegi kocsival nem beállítási, stb. gondok vannak, hanem az egész egy nagy elhibázott vmi, így gyúrhattak a jövő évire.
Előzmény: csuporka1 (3067)
csuporka1 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3067
ha lenne ilyen kitétel akkor már rég nem lenne a csapatnál, valószínűleg ennél bonyolultabb a helyzete. a bild kb. olyan mint a blikk, úgyhogy nem érdemes erre alapozni. abban viszont én is biztos vagyok, hogy így vagy úgy de elhagyja a csapatot. nem lenne értelme tovább maradnia, ezt a viszonyt már nem lehet megmenteni, ennek tükrében pedig még egy hullámzóbb teljesítményű csapatnál is jobb neki. amúgy én nem írnám le a rönót jövőre, szerintem ott lesznek az élen. ők már az év felétől a jövő évi autót építik, szóval van vagy fél év előnyük a többiekhez képest.
Előzmény: 4207 (3065)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3066
Ez igaz, de szerintem az is benne van a szerződésében, hogy a csapatra káros kijelentéseket nem tehet. A kémügy eldurvulása állítólag neki köszönhető, több nyilatkozatáról nem beszélve. A McLaren megúszta volna egy ejnye-bejnyével.
Előzmény: 4207 (3065)
4207 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3065
Alonso szerződésben benne van, hogy a csapat hírneve vmilyen ügy miatt sérül, akkor szabadon mehet. Ez meg is történt a kémügyben. És a Bild szerint már alá is írt egy előszerződést a Renaulthoz, ha jól emlékszem 22+7 milláért.
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3064
Hát Alonso nincs könnyű helyzetbe. Lehet, hogy menni akar de nem egyszerű a helyzete. Vádaskodott a csapata ellen, és mindössze 3. lett a VB-n. Ha el is engedik sokba fog kerülni neki. Alonso tud nagy nyomás alatt is dolgozni, azért ezt már bizonyította, bár könnyebben hibázik olyankor. Ha marad akkor Hamiltonnak nem lesz egyszerű idénye 2008-ban. Ő még tapasztalatlan ilyen téren. Én legalább is így gondolom.
Előzmény: Faramir74 (3061)
szovilágbajnokkimi Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3063
Na, majd én gratulálok neked is:
GRATULÁLOK!
.....meg nagyon örülök, meg minden!
Előzmény: Faramir74 (3061)
Don Tomato Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3062
Részemről 30 vagyok na és te?

„ Ha MSC itt lenne, akkor is vezetném a világbajnokságot…”

Mondta ezt egy olyan Hamilton, akinek addig a bab is hús volt!

MSC-t lehet szeretni és nem szeretni, de amit elért az vitathatatlan!

Talán nem véletlenül állt ki ő is Alonso mellet teljes mellszélességgel!

Ennyit a nagy arcáról!

Azzal nem számolt, hogy egyszer fenn, egyszer lenn! Most megtapasztalta milyen amikor nem minden papsajt!

Gyűlölet? Kicsit olvass figyelmesebben, vagy fogalmazz árnyaltabban!

Max. egyszerű ellenszenv! Az okokat Johny1030 tökéletesen leírta.

Szánalmas ez a fellebbezés! El kéne fogadni, hogy kikaptak és kész!

Előzmény: Törölt nick (3052)
Faramir74 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3061

Úgy látszik fiúknak nem gratulálsz, nemi diszkrimináció alapján én gratulálatlan Kimi-drukker maradtam:)

 

Ron Dennis valóban elszúrta. Kíváncsi vagyok megy-e Alonso a Renault-ba, vagy Lewis megy? ők ketten nem lesznek csapattársak

Kubica Ok és Vettel helyett Kovalainen, Rosberg, vagy a két "öreg olasz" főleg "Fizikus János Károly" jobb teljesítményének örülnék, esetleg "Gomb Jenson" feltámadásának. Dehát kinek a pap, kinek a papné

Viszont Lewis idei viselkedése nekem sem tetszett, bár amúgy a feketéket szeretem

Ps a németeknek sportban csak kivételesen drukkolok, Schumit is nehezen ment más német f1 pilóta csak Rosbertg, mert ő félig finn, de Vettel még bizonyíthat

Előzmény: red-devil (3038)
_CK_ Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3060
Sziasztok!

A legviccesebb az egészben, hogy Hamilton azt nyilatkozta, hogy ő is tud olyan laza lenni kiélezett helyzetekben mint Kimi.

Mégis úgy kóválygott a pályán mint aki most ül először F1-es autóban, belemegy egy olyan előzésbe, amelyik teljesen felesleges volt. Elöbbi versenyen is széthajtja a McLarent, aztán csodálkozik, hogy a gumi nem bírta.

Nem szeretem Hamiltont, de tény, hogy nagyon tehetséges a srác. Viszont, hogy nem érdemelte meg az idei VB-t, az is biztos. Legalábbis jobban nem mint Raikönnen.

Ez a benzines botrány meg...

Nem ezen múllott Hamilton VB címe, hanem az előbbieken.

Üdv!
Overtaker Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3059
Ez a vég, be kell szüntetni ezt a F-1-nek nevezett baromságot és újat indítani 0-ról új emberekkel...
Előzmény: mgezsa (3045)
little girl blue Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3058
A jó istennel viszont elfelejtettek egyeztetni.

ez mekkora igazság.
Előzmény: Johnny1030 (3055)
csuporka1 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3057
valószínűleg ha massa nem cseszi el azt a kanyart, akkor is behozzák elé kimit, de melyik csapat szeretné, hogy az ellenfélhez kerüljön a vb cím? könyörgöm szerinted van olyan csapat, aki ennyiben nem támogatná a versenyzőjét?
egyébként ez nem volt elengedés, mert massa hibázott és a plussz kör kiminek kedvezett. de a sport megcsúfolása nem ez, hanem ez az év a botrányaival. a vb cím nagyon jó helyre került és a legjobb módon.
és legalább kiderült újra hogy a szabálykönyv egy rakás szar...

ron denis pedig tényleg egy gerinctelen féreg ezze az egész fellebbezéssel, szánalmas. eddig mclaren drukker voltam, de most akkorát csalódtam...
egyébként kimi is azt nyilatkozta, hogy boldog, hogy ezzel a csapattal nyert, mert nagyon jól érzi magát a vezetésen kívüli tényezők miatt is.
Előzmény: Drinkmann Professzor (3049)
little girl blue Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3056
hát, gyurikám, most szívemből szóltál, pont így vagyok ezzel én is.

annyit azért hozzátennék, hogy nem épp "utálni", de valami hasonló, és nem a szerencsétlen tehet erről, hanem mindenki más, aki úgy csinál, mintha hamilton lenne az új "borostyán", (ugye, emlékeztek, olasz sorozat, az ártatlanról, akit mindenki szeretett és még az ág is húzta - és ez az idegeimre ment). mindent feláldozni, és semmi nem előbbrevaló, mint ő.

idézet robert kubicától (aki nem épp a fikázók vezére a maga csendes módján):
"Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy segítsenek Hamiltonnak. A Nürburgringen a daru visszahelyezte a pályára. Többször vált ívet, mint azt a szabályok lehetővé teszik. Ezt csak neki szabad."

borostyán, basszameg.
Előzmény: Kósa György (3040)
Johnny1030 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3055
Ja hát a sajtójára nagyon figyel. Apuja leszólta Kimit. Kiüttetett két kiscsapat versenyzőjét mert szórakozott a pályán. Feltartotta Kimit a gyorskörén. Az ilyen hibákat nem lehet mindig egy bocsánatkéréssel elintézni. Alonsóval amit megtehetett az pedig szégyen. Mindenki Alonsóra haragudott, pedig ő csak törlesztett, nem ő kezdte a cirkuszolást. Arról nem beszélve, hogy versenyzőtársai véleményeszerint is valakik nagyon akarták, hogy ő legyen a bajnok. A jó istennel viszont elfelejtettek egyeztetni. :) Most Kimi mellé állt.  Szép volt Kimi!!!!! 
Előzmény: Törölt nick (3052)
tasha Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3054
:))

Előzmény: 4207 (3024)
Djapor96 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3053
"Mi lenne? Kimi és Hamilton csatázni fog a végső győzelemért..." (1. hozzászólás a topikhoz)



Te azért tényleg a jövőbe láttál!
Előzmény: quint (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3052
"és pláne nem odaadni az angolnak, aki eltapsolt 17 pont előnyt 2 futam alatt a nagy arcával és a kiforratlanságával!"

nem tudom honnan veszi itt a sok fröcsögő, hogy Hamiltonnak nagy arca lenne, meg beképzelt stb?

el kell olvasni a riportokat, most is azt nyilatkozta a gyerek, hogy kimi megérdemelten győzőtt, az egyik fényképen az látszik hogy tapsol neki, amikor az esőben kiesett azt mondta hogy az ő hibája volt stb.

szóval remélem a sok mélymeggyőződésű tud hozni egy nagyarcú nyilatkozatot tőle, vagy maradunk annyiban hogy a gyűlölet vak. legalább egy olyan szintűt mint amikor alonso azt nyilatkozta hogy a mclaren mennyit köszönhet neki :DD

egyébként azt látom hogy van rajta sapka nincs rajta sapka, tökmindegy mit csinál. valakinek itt az volt a problémája hogy miért csinál úgy mintha nem törné le hogy nem lett VB. ha meg letörné akkor meg nem bírná elviselni a vereséget az a szöveg menne.

tisztára mint az oviban, hány év ebben a topikban az átlagéletkor?

Előzmény: Don Tomato (3047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!