"Az október 15-én, Olaszliszkán meggyilkolt tiszavasvári pedagógusra, Szögi Lajosra emlékeztek kedden délután. A Tiszavasváriban megrendezett futballmérkőzésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú válogatott ellenfele a Ferencváros volt, a találkozó létrejöttét elsőként a fővárosiak szorgalmazták. A zöld-fehérek különítménye a megérkezés után azonnal a temetőbe buszozott, ahol koszorút helyezett el a három lánygyermek édesapjának frissen hantolt sírjánál. Ezt követte a mérkőzés, amelyet mintegy kétezren követtek figyelemmel a helyszínen, de több százan vettek úgy jegyet, hogy nem is lehettek jelen a találkozón. Gellei Imre, a zöld-fehérek edzője közölte: természetesen a ferencvárosi küldöttség valamennyi tagja megváltotta a belépőjegyet, és volt olyan barátja, aki egymaga százat vett belőle. A mérkőzésen (amelyet a friss FIFA-kerettag Fábián Mihály vezetett) jelen volt Szögi Lajos özvegye, legnagyobb gyermeke és édesapja is. Az eredmény ilyenkor másodlagos, de jegyezzük le: a Ferencváros 5-1-re nyert, a csapatok és a szurkolók méltó emléket állítottak a meggyilkolt pedagógusnak. A gólokat Gazdag (11-esből), illetve Bartha, Tököli, Brettschneider, Horváth D. és Fitos szerezte."
hirtv.hu: Fradi: Tiszavasváriban jótékonykodik a meggyilkolt tanár javára [2006-10-31 10:58]
Jótékonysági labdarúgó mérkőzést játszik kedden délután a Ferencváros labdarúgó csapata. A jegybevételt az október 15-én Olaszliszkán meggyilkolt tanár családjának megsegítésére fordítják.
A 44 éves tanár, akit gyermekei szeme láttára vertek agyon, miután autójával elsodort egy kislányt, Tiszavasváriban élt. A jótékonyági mérkőzést a másodosztályban szereplő Ferencváros vezetőedzője, Gellei Imre kezdeményezte, aki maga is pedagógus.
A kedden 13 órakor kezdődő találkozón Szabolcs-Szatmár-Bereg megye válogatottja lesz a zöld fehérek ellenfele. A szabolcsi válogatottba a megyei első osztály első három helyezett csapata 2-2, míg a többi gárda 1-1 játékost ad.
A Ferencváros példát mutat az országnak segítőkészségből , emberségből.
Teszi ezt önzetlenül annak ellenére , hogy politikai nyomásra sajátos de magyarországon a diktatúrákban szokásos sportdiszkriminációt alkalmaznak ellene.
A hatalom bitorlói még nem vették észre , hogy amit az FTC ellen cselekszenek azt a magyar spot ellen és a magyar társadalom ellen teszik.
Tudom ,hogy a legkevésbé sem érdekli őket a társadalom közérzete , mert a közelmúlt ezt igazolja. Nem a társadalmat figyelik csak a hatalomvesztés kockázatát amit megfélemlítéssel és további hazudozással igyekeznek kivédeni.
Előreláthatólag október 31-én Tiszavasváriban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei válogatott ellen lép pályara a Fradi a jótékonysági mérkőzésen, a meggyilkolt tanár családját segítendő. Ez így már remélem, nem mese.
Mindemellett az Újpest elleni meccset is megtartják az alább írottak szerint.
Fanyűvő és Nincsminek! Amikor a kérdést kifordítva megismételtem, nem véletlenül tettem idézőjelbe a drukker szót. Tudom, így félreérthető volt! Bocs! Szóval én azokra gondoltam, akik nem a foci miatt szoktak kimenni a mecsre.
Mentegeted magad! Nincs semmi, de semmi válaszod arra, amit írtam, s amit te minősítettél elsőként. Nem lehet rámfogni, hogy én provokálok, és te nagyvonalúan eltekintesz a választól. Gyenge vagy, gyáva vagy és nincs semmi érved, amivel a vitaprtner sértegetésén túl élni tudnál. Sajnálom, mert én élveznék egy olyan vitát, melyben sokak véleménye olvasható lenne a szadesz rendszerváltás utáni szerepéről. Sokan nem értenének velem egyet. Ez biztos! És veled? Luby
Különben nekem is párszor kicsúszik a számon a Dózsa név az Újpesttel kapcsolatban és ennek az az egyszerű oka, hogy ez az elnevezés sokkal tovább élt, mint például a Kinizsi a Fradinál.
Menekülni a cselédsors elől menekültek, de nem állítottam, hogy ne lettek volna képesek megsüvegelendő egzisztenciák felépítésére. A franzstadtal való szembeállítást sem társadalomépítő szinvonal alapján, hanem inkább mára már lényegtelen, de akkor élő etnikai áthallás miatt tettem.
Lehet. Miért is? Szeretném, ha a nagyarcú minősítgetés helyett állítanál, vagy cáfolnál. (persze ahhoz gondolkodni (bölcselkedni) kellene... Ne vedd sértésnek, de az ilyen stílusban véleményeket minősítő fickókat én kissé megvezetett hibbantaknak tartom. Nincs véleményük, csak elkötelezettségük. Na, minden jót, legyen szép napod! Luby
Szerintem a Dózsa nem pjeoratív az Újpestre, végül is történelmi hős volt a névadó, akár még le is képezheti a fejlődő nagyváros franzstadti déli részével szemben északon megtelepedő, vidékről a cselédsors elől az ipari központba feláramló népességet.
Szerintem pl. a Kinizsi sem negatív elnevezés, szemben a Vörös Lobogó típusú névadással.
Remélem nem fogsz haragudni, ha annyit pontosítanék, hogy nem az "SzDSz tipusú" pártok; hanem maga az SzDSz. Már csak azért is, mert a liberális pártok az egész civilizált világban kutyaszorítóba kerültek. Szinte minden politikai párt programjában és gyakorlatában alapkőként jelen vannak az emberi szabadságjogok. Mi maradt nekik, akik hangsúlyozottan liberális pártnak fogalmazzák meg magukat. Csak egy jelzős szerkezet, mely így hangzik: ANARCHOLIBERÁLIS PÁRT. Ezért van olyan megnyílvánulásuk, amilyet te is írtál: nem a bűn a rossz, hanem aki felderíti, bevezeti a közbeszédbe, etc. Gyilkos van, hazug van, tolvaj van; de bizonyára az intolerancia, a kirekesztés, a társadalmi igazságtalanságok motiválják, tehát szerintük nem a gyilkos, a hazug, a tolvaj a bűnös. Számukra az egyéni jogok és érdekek minden esetben fontosabbak a közösségi érdekeknél. Ezért tesznek meg mindent a családok, a vallások és a nemzet ellen. El kívánják törölni a hagyományos értékeket, de arra nincs erejük és tehetségük, hogy új kőtáblát faragjanak. Üdv.: Luby