Mind a mai napig méltatlanul kevés szó esik az emberi történelem időtávlatban és amplitúdóban is legnagyobb, több nép fölött is átsöprő emberirtásáról, ahol az áldozatokat halálrakínozták vagy miután a rabszolgamunkában legyengültek, hasznavehetetlen állatként lőtték le, verték agyon vagy egyszerűen csak hagyták megfagyni, éhenhalni az embereket.
A második világhánorú 1945. május 8-án ért véget. Tehát ez a deportálás már békeidőben történt, és nem háborús helyzetben, ami még megdöbbentőbbé teszi az amúgy is szörnyű tragédiát.
Belenéztem. No problem. Az apám is ott volt hadifogoly 5 évig. Mesélt róla. Ezzel együt forogna a sírjában az öregem, ha ekkora palávert vernék miatta. Igaz, neki szerencséje volt. A bányászok beválasztották, mehetett fúrni a föld alá. Aztán hazajött.
Cinikus vagy, megbuktatlak, elvetetem az ebédjegyeidet, a télikabátodat, és kötelezlek hogy egy szál fürdõköpenyben kanosszát járjál Dachauban 3 napig.
Igen, én is felháborítónak tartom, hoigy az utóbbi ötven évben senki sehol nem beszél errõl az orbitális malacságról, mindenki hallgat, mint szar a füben.
Ma éppen ezért visszamondtam az esti szülinapi vacsorát, a meghívottakat értesítettem, hogy aki mégis akar, az eljöhet, de a vihánc helyett az udvaron csendes megemlékezést fogunk tartani, és ma nem eszünk, mnem nevetünk, nem táncolunk. Ennyivel tartozunk az emlékezetnek.
Remélem mindenki helyesli.
És most 30 perces néma felállással tisztelegjünk, kérlek benneteket hogy addig ne is írjatok ide hsz.-t, mert aki mégis ír, az kifejezi a cinizmussal vegyes tiszteletlenségét. Nem szerez magának jó pontot, annyit mondhatok!
На стоительстве Беломоро-Балтийского канала. Пирамида фараона Хеопса по стравнению с этой рабской стройкой - лишь небольшой холмик в пустыне. В 1937 г. у подследственных и арестованных было изъято денег и ценностей на сумму 26,4 млн. рублей, а на содержание заключенных и ссыльных в этом же году НКВД СССР было открыто кредитов на 27,2 млн. рублей. По существу, арестованные содержались на изъятые у них же ценности и деньги.
(A Fehér-tengeri csatorna - Беломорканал - építése.)
Kiábrándító a rasszizmusod - miattad és a hozzád hasonlók miatt szimpatikusak a választóknak a kommunisták utódai. A GULAG-on a legtöbb elitélt orosz volt - őket mindjárt a Szovjetunióban külön nemzetiségnek számító zsidók követték.
A KGB épülete Moszkvában. A titkosszolgálatok - konkrétan akkor OGPU néven - találták ki a büntetőtáborokat, amelyeknek az irányítója volt a GULAG (Главное Управление исправительно-трудовых ЛАГерей, Javító Munkatáborok Főparancsnoksága).