Keresés

Részletes keresés

Arkady Durell Creative Commons License 2010.08.09 0 0 61
A regényei élnek.
Előzmény: Törölt nick (60)
devereaux Creative Commons License 2010.07.28 0 0 59

Dick, Herbert, Asimov, Clarke, Pohl, Lem, Gibson, Sterling, Bradbury, a Sztrugackij testverek, Huxley, Sturgeon, stb.

Tovabbra is a legizgalmasabb iranyzat szamomra.

Arkady Durell Creative Commons License 2010.07.28 0 0 58
A Második Alapítvány a legjobb. :))
Előzmény: m studio (57)
m studio Creative Commons License 2010.07.28 0 0 57

Kedves kábelbúvár!

Érdekes, nem ideillő hozzászólásaid miatt egy kis felvilágosítás:

isaacasimov.lap.hu

üdv.

m

Előzmény: kábelbúvár (56)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.07.22 0 0 56
A kormány keddi ülésén úgy döntött, hatvankét alapítvány tevékenységét vizsgálja át, és azok további működésére javaslatot tesz le - mondta Soltész Miklós, a szociális, család- és ifjúságügyi államtitkár szerdán a Parlamentben újságíróknak.

Az alapítványok közül példaként emelte ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt (MNÜA); mint mondta, működését felül fogja vizsgálni a kormány. Hozzátette: szeptember 30-ig letesznek egy javaslatot a kormány részére, mely azt mutatja, hogyan tudja az üdülési csekk a magyar turizmust, a családokat szolgálni. Kiemelte: az üdülési csekkre mindenképpen szükség van, és a kormány fenn is kívánja azt tartani. Azt azonban ki kell dolgozni, hogyan tudja az üdülési csekk a családok és a turizmus érdekeit szolgálni - tette hozzá.

Soltész Miklós közölte: a vizsgálatnak arra is ki kell terjednie, az MNÜA miért gondolta azt, hogy négymilliárd forintért egy külön televíziót kell létrehoznia közpénzből. Arra az újságírói felvetésre, hogy az alapítvány 2009-ban az ATV-nek egymilliárd forintot adott, azt mondta: a kormány azt is vizsgálni fogja, milyen alapon kap egy televízió ekkora összeget.
Derek Creative Commons License 2010.06.10 0 0 55
Kb evente ujraolvasom itt van mellettem az agyam melletti kis polcon
Na de majd latjuk mit hoznak ki belole filmen
Előzmény: m studio (54)
m studio Creative Commons License 2010.06.10 0 0 54

Derek!

Akkor szerintem olvasd újra még mielőtt a film kijön mert az első 3 kötet: Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány 3 nagyonis egymásra épülő összefüggő történet.

Nem beszélve a későbbi folytatásokról: A. Pereme I-II, A. és Föld, amit a mai napig a leglogikusabban felépülő sci-fi történetnek tartanak.

m

Előzmény: Derek (28)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.05.13 0 0 53

Táncsics Alapítvány?

Vagy Polgári Magyarországért Alapítvány??

Előzmény: Törölt nick (-)
Arkady Durell Creative Commons License 2010.05.12 0 0 52

Biztos a tudatom alatt. :)

Előzmény: mioko (51)
mioko Creative Commons License 2010.05.09 0 0 51

Talán Gerald ugrott be.

Igaz, ő meg két "r".

:o))

Előzmény: Arkady Durell (48)
Arkady Durell Creative Commons License 2010.05.09 0 0 48
Megnéztem, és tényleg. Basszus, ezt elszúrtam, így jár, aki csak úgy séróból regel.:)
Előzmény: mioko (47)
mioko Creative Commons License 2010.05.09 0 0 47

Amúgy: Darell.

Előzmény: Arkady Durell (45)
mioko Creative Commons License 2010.05.09 0 0 46

OK.

Akkor nem szólítalak Arcadiának.

:o))))

Előzmény: Arkady Durell (45)
Arkady Durell Creative Commons License 2010.05.09 0 0 45
Szerintem is.
Előzmény: Törölt nick (-)
mioko Creative Commons License 2010.05.09 0 0 44

Itt van a polcomon.

:o)

Előzmény: vibor (43)
vibor Creative Commons License 2010.05.09 0 0 43
Ma lehet ujra megnezni az egyik kereskedelmin.
Előzmény: mioko (37)
indiscriminating power Creative Commons License 2010.05.09 0 0 42
Szerintem az volt a gond, hogy hülyén próbálták a franchiset bevezetni, összegányoltak egy valami olyasmi forgatókönyvet innen-onnan szemezgetve, és akcióval vélték helyesnek feldobni amikor túl gyengére sikerült, holott az Acélbarlangok tökéletes alapanyag lett volna. Az elejére narrált történelmi zanza robotokról, felemelkedő gyarmatokról, a Föld vereségéről (akció), majd idegen kultúrák találkozása (ez divatos téma + bemutatható vele a setting), némi akció (bolt, szalagfutás, kicsit felpumpálva), egy pont alkalmas méretú (felvattázott novellányi) detektívtörténet, fantasztikusan látványos díszlet lehetősége, Baley gondolatait a társadalmi tagoltság, jegyrendszer, etikett, ilyesmik hangsúlyozásával megjeleníteni, esetleg a végére egy kis plusz akció (Enderby túszul ejti R. Daneel-t pl). Tovább vezethető a későbbi Baley-Daneel kötetekkel, és ha már működik, akkor hegeszthetők prequelek a robottörténetekből.

Amúgy az előzetesben látva az, izé, alagútban robotszállító kamionon ugrálást vagy mit, inkább nem néztem meg :)
Előzmény: mioko (30)
mioko Creative Commons License 2010.05.08 0 0 41

A chandler-feeling ebben a moziban jött át, szerintem.

Gould az igazi Marlowe.

Előzmény: Derek (39)
Derek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 40
Ettol fuggetlenul a film tetszett,meg aztan eliott gould mindig a kedvencem volt
Előzmény: Derek (39)
Derek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 39
Csak eppen sok koze nem volt nagyon az eredeti konyvhoz
Előzmény: mioko (36)
Linux fan Creative Commons License 2010.05.08 0 0 38
Jó, ebben kiegyezhetünk :)
Előzmény: mioko (37)
mioko Creative Commons License 2010.05.08 0 0 37

A film maga jó volt, csak nem arról szólt, amit Asimov megírt.

Előzmény: Linux fan (35)
mioko Creative Commons License 2010.05.08 0 0 36

Szerintem igen jó adaptáció volt a "The Long Goodbye" is, Elliott Gould-dal.

A könyv "Elkéstél Terry" címmel jelent meg magyarul.

Előzmény: Derek (34)
Linux fan Creative Commons License 2010.05.08 0 0 35
Nem volt az annyira vészes, Will Smith pedig meglepően jó volt benne.
Előzmény: mioko (30)
Derek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 34
Ugyanigy szinte lehetetlen jol filmre vinni a Chandler krimiket(Phil Marlowe) tortenetek, talan egyedul a Big Sleep(Hosszu alom) elfogadhato Humphrey Bogarttal de az sem adja vissza a konyv eredeti hangulatat .

Viszont a Mason sztorik (Erle Stanley Gardner) remekul filmre vihetok voltak ahogy Agatha Christie is,sot sok regenye szinpadi adaptacioja is kivalo. Igaz volt amit eleve annak irt.
Előzmény: Derek (33)
Derek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 33
Pontosan.Vagy ha jo akkor semmi koze a konyvhoz es onmagaban jo.A Rejto konyvek a korabeli pesti kabare szlengjeben irodtak joreszt,bar hasonlo ponyvaparodiakat filmesitettek meg de nem regenyadaptacio alapjan ilyenek pl a Bud Spencer filmek
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 31
Lehet, hogy a Rejtő könyvekből készült filmek is ezért ilyen lehangolóan kiábrándítók?

Mondjuk az alap egy jó narrátor lenne, pl Sinkó.
mioko Creative Commons License 2010.05.08 0 0 30

Az Én a robot-ot megfilmesítették.

Olyan is lett.

mioko Creative Commons License 2010.05.08 0 0 29

A Halhatatlanság halálát még nyolc (8) forintért vettem.

Előzmény: 4207 (14)
Derek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 28
Szerintem ezt szinte lehetetlen megfilmesiteni, mert nem egy akciokkal teli konyv,hanem inkabb a szereplok dumaja erdekes es raadasul az elso 3 kotet az inkabb egymassal alig oszefuggesben levo rovid tortenetek gyujtemenye
Előzmény: m studio (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!