Keresés

Részletes keresés

szunyi91 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 114

Kedves Tacsigazdik!

 

Engedjétek meg, hogy megosszam Veletek a mi tacsink gyógyulásának történetét a tacskóbénulásból. Picúr 7 évesen hátközéptől lebénult. A kockázatos, és sok fájdalommal járó műtétnek nem tettük ki őt. Reméljük, hogy tapasztalatainkkal sokatoknak segíthetünk ezzel a facebook oldallal.

https://www.facebook.com/Picur.a.tacsi/?fref=ts

Qkorica Creative Commons License 2017.02.19 0 0 113

Szerintem bízd az orvosra, hogy mit kell tenni. Ez még bőven belefér a garanciába....

Előzmény: Kandika134 (112)
Kandika134 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 112

Szia!

A segítségedet szeretném kérni a kutyusommal kapcsolatban. Tegnap műtötték porckorongsérvvel és ma hoztuk haza. Ma még nem ürített, ezért kicsit aggódom. A dokinő, aki kiadta ma Dorkát (a kutyusomat), azt mondta, hogy ha nem fog wc-zni pár napon belül, akkor vissza kell vinnem. Ma még sajnos nem csinált semmit, és mivel kertes házban lakunk, ezért kivisszük ölbe, és utána egy lepedő segítségével tartjuk a hátsó részét, mert abszolút nem tud lábra állni. A kérdésem az lenne, hogy te ezt hogyan csináltad, mert nem akarom erőltetni nála ezt az ürítést, de félek, hogy bélcsavarodást fog kapni. Szóval minden hasznos tanácsot szívesen fogadnék, amit előre is köszönök. Andi

Előzmény: Zizike2010 (107)
Amode Creative Commons License 2016.04.16 0 0 111

8 éves németjuhászom hátsó lábai egy nagy rohanás után elgyengültek. 4 napig rogyadozva járt fájdalma nem volt. De aztán egyre többet feküdt és fájdalmai is lettek. Utólsó nap fetrengett a fájdalomtól, maga alá is pisilt. 6 nap alatt borzalmas állapotba került. 120 ezer ft minimum lett volna a műtét amit nem tudtunk kifizetni. Igy el kellett altatni. 2 napja történt. 

kravatky Creative Commons License 2016.04.08 0 0 110

Az első kutyámmal ugyanez történt hat évesen, a szteroid után teljesen jól lett évekig, csak nagyon öreg korára ment néha nehezen, akkor megint kapott szteroidot, de gyakorlatilag nagyobb baj nem lett soha.

Ugyanakkor a mostani kutyámnak becsípődött egy ideg, ami sokáig semmi panaszt nem okozott, de egyszer úgy bekattant, hogy már az ötödik szteroid injekciót kapta, és még mindig semmi javulás nem volt. Na, ekkor vittem el akupunktúrára, ami nagyon jól stimulálja az idegpályákat. (a dokicsaj más betegségekre is ajánlja, de én ezekben a jin meg jan, meg alternatív dolgokban nem igazán hiszek, viszont azt tudtam, hogy ha nekem beáll a nyakam, akkor a masszőr egy pontot szokott megnyomni a könyökömnél, és enyhül a dolog, szóval, gondoltam, teszünk egy próbát)

Már az első kezelés után jobban lett. A dolog persze nem múlik el, sőt, tavaly nyárra odáig jutottunk, hogy úgy néz ki, műteni kell, de mivel más bajai is vannak, ezért kivártunk. Közben én -a dokink javaslata ellenére- elvittem megint akupunktúrára, és azóta az a nagyon nagyon rossz, szinte bénulásos állapot, amikor minden mozdulatra vonyított, nem jött elő.  (kopp-kopp-kopp) Persze van, hogy kicsit látom rajta, hogy nehezebb, akkor megint két*három akupunktúrás kezelés, és nyugtunk van pár hónapot. (de ő idős is 12+ , meg sokízületi gyulladása is van a mellső lábaiban, amitől hülyén jár, ami nem használ a gerincének, ezért újra és újra elő is jöhet a fájdalom)

Szóval nyilván minden eset más.

Azt javaslom, hogy nézesd meg kimondottan szakemberrel, nem csak a sima állatdokival. (az Állatorvosin Diószegi doki, a Felicavetben Seregi doki, őket személyesen ismerem, van velük tapasztalatom, és ajánlani is tudom őket a tárgyban. A Primavetben is van egy doki, de a neve nem jut eszembe, őt nem ismerem, viszont az akupunktúrás dokicsaj ajánlotta, mint a legjobbat, ha mégis műteni kéne a kutyát a gerincével. Ha kell, ők elküldenek a kutyával MRI-re, ami megmutatja, mennyire súlyos a dolog, de lehet, hogy anélkül is mondanak többet)

Illetve ha panasza van a kutyának újra, akkor én az akupunktúrűval is tennék egy próbát szteroid helyett: Dr Mihályffy Éva/állatakupunktúrára keress rá a guglin, de talán más is csinálja. Mondom, én nem vagyok egy ilyen alternatív gyógyászati fan, de szerintem a mozgászervi dolgokra az akupunktúra használ, ezért erre mindenképp ajánlanám. 

Ja, még annyi, hogy ha bénulás van (tehát lábra sem áll a kutya), akkor mindenképp soványmalacvágta valamelyik szakemberhez, mert ha 24 órán belül nem műtik, akkor végleg bénulhat (ami nem jelenti, hogy okvetlenül műteni is fogják, de neki kell megítélnie!) És tényleg érdemes olyanhoz menni, aki ezzel foglalkozik, mert ez nem csak egy műtét, itt ezredmillimétereken múlik a siker, amihez meg csak a gyakorlat, a sok elvégzett műtét segít. (sok állatorvos amúgy is MINDENT kezel, sok dolgot így nem is jól, hiszen ha egy embernél szakosodnak a dokik akkor egy állatorvos sem lehet penge minden területen, hanem nyilván csak azokon, amit sokat lát, mert naponta előfordul. Így pl. a kutyám régi dokija évekig kezelte szívbetegként a kutyát, míg el nem jutottunk Manczúr dokihoz a Felicavetbe, és szakorvosként közölte, hogy a szívének semmi baja, nem azért köhög a kutya, hanem teljesen más miatt. Pedig a régi dokink is csinált UH-ot...) Szóval, ha kell, tényleg érdemes szakorvoshoz menni.

Előzmény: kmariam (108)
london19 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 109

5 eves volt a cicam, annyi volt a baja hogy nem tudott pisilni. bevittem a Primavetbe, megkatetereztek, aztan jobban kett 1napig. ujra visszavittem, mar masik dokihoz kerult, mondtak kateterezzuk meg megint, most maradjon benne tobb ideig, hogy tisztuljon az infuzioval, en hulye belementem. vizeletvizsgalatra kb 4napja vartunk, meg nem tudtak mi baja, csak ramondtak hogy tuti a homok vagy a szokasos kanduros dolog. 3nao utan mikr vegre hoznam haza, egy 3ik doki adja ki, aki semmit nem tud a cicarol, mit kapott vagy mi baja volt. ugy adtak ki hogy semmi baja, csak a stressz, masnap vigyem vissza kontrolra meg kivenni a katetert. Hazavittem, rosszul volt, rohantam vele egy masik korhazba, mert ezek utan nem mertem a primatvethez. ott mar szteroidokat kapott, meg morfiumot, annyira rosszul volt. az ejszakat meg kibirta, de a delutant mar nem. A feherversejjei teljesen eltuntek, ezt a Primavetnel nem lattak, ugy adtak ki a cicamat hogy semmi baja es haldoklott, total nem foglalkoztak vele es nem kezeltek rednesen, hisz azt sem deritettek ki h mi baja. borzaszto volt latni mennyire rosszul volt, a masik helyen mindent megtettek erte, de mar keso volt.  tul keso...

kmariam Creative Commons License 2016.03.20 0 0 108

Sziasztok! Első körben köszönöm a véleményeket, megosztásokat, sokat segít. Kutyusunk Pocak 5 és fél éves, egy nagyon energikus, szélvész kisasszony, tacskó keverék. Egy hete kezdődött nála, hogy reggel nem akart sétálni, esett az eső, fel akartam venni és akkor kezdett sírni. Elvittük az orvoshoz porckorong sérvet diagnosztizáltak. Kapott 3 steroid inekciót, majd jobban lett. De sajnos 3 nap után ismét fájdalmai voltak. Tegnap és ma újra kapott inekciót, és gyógyszereket is. Most jobban van. Nagyon aggódom, nem szeretném ha súlyosbodna, illetve, ha szenvedne. Az után érdeklődnék, hogy valaki hallott-e az Energy-vet készítményekről, mert a honlapjukon szinte csodákat írnak, sőt videókkal alá is van támasztva. Viszont az Orvos akihez járunk nem javasolta, szerinte nem használnak. Előre is köszönöm: M.

Zizike2010 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 107

Sziasztok!

 

3 nappal!!!!! a műtét után  Zizike JÁR!!! Kicsit még részegesen..de biztosan áll a kis lábán! Az orvosunk nem nagyon akarta elhinni...pedig tényleg így van. A varratszedéskor bebizonyítjuk neki:)) Fájdalmai nincsenek...étvágya, mint a farkasnak...szóval nagyon boldog az egész család...Persze nem engedjük  neki, hogy mászkáljon...nehogy gond legyen belőle.. A Primavet klinikán Dr. Bánfi András doktor úr profi munkát végzett. Köszönet érte!!!

Qkorica Creative Commons License 2016.02.08 0 0 106

Szorítunk nektek!

Előzmény: Zizike2010 (105)
Zizike2010 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 105

Sziasztok!

 

Sajnos minket is elért ez a betegség pár napja. Igaz  2 évvel ezelőtt már a betegség első-második stádiumából gyógyszerekkel sikerült "meggyógyulni". Pénteken még lábon volt a tacskó kiskutyánk az orvosnál, aki azt mondta, hogy nem valószínű, hogy lebénul, a gyógyszerek segíteni fognak. Nem lett igaza....estére lebénult.. Másnap reggel futás az orvoshoz megint...műtétet javasolt, lehetőleg azonnal. Szombat...Miskolcon nem műtenek..na találj valakit valahol, aki megműti a bénulástól számított 24 órán belül. Minden létező oldalt elolvastam még pénteken és tudtam, ha most nem műtetjük meg, akkor nem sok remény van arra, hogy valaha is járni fog. Természetesen én is olvastam a hozzászólásokban, hogy műtétet nem szabad, és gyógyszer jobb és sok türelem..stb. De nem mertem kockáztatni. Így utólag azt mondom, hogy jól döntöttünk. Pesten a PrimaVet klinikán még szombat este megműtötték, (igaz szép ügyleti felárral, de ez már ilyenkor nem érdekli az embert) és vasárnap, azaz tegnap haza is hozhattuk. A kutyus ma már pár másodpercig meg tud állni, élet van a lábában..1-2 hét és járni fog minden remény szerint. Persze nagyon izgulunk még, hogy fel tud-e gyógyulni teljesen...de nagyon jók az esélyeink az orvos szerint is.

Tanulság a történtekből:

1. A legtöbb hozzászólóhoz hasonlóan én is csak azt tudom mondani, hogy ha baj van azonnal cselekedni...és ha lebénul valóban  24 órán belül műtét, amit szakemberek írnak...nagyon lényeges....és ezt a klinikán is mondták...hogy nem volt még teljes a bénulás, bár külsőre én már annak láttam. Mivel azonnal műtötték nem bénult le teljesen. 

2. Gyógyszerezés vagy műtét??? Nagy dilemma...mivel mi azonnali műtétet választottuk és remélhetőleg teljesen rendbe jön...így bénulásnál szerintem végleges megoldást már csak ez jelent. És az sem elhanyagolható..hogy sokkal hamarabb várható a gyógyulás. (természetesen ez azért függ a sérv súlyosságától is..és hogy milyen hamar került műtétre.)

3. Anyagiak ..Mivel nem olcsó egy ilyen műtét és sajnos van olyan is aki nem engedheti meg...így ez is egy lényeges kérdés a kutyánk gyógyulása szempontjából. Ismerve az árakat..a kezelések...gyógyszerek..ilyen olyan vitaminok..és mit tudom én mik..ami simán eléri a műtét árát ha összeadjuk...csak persze nem egy összegben kell kifizetni. Nagyon soknak tűnik a műtét ára..de szerintem összességében még mindig jobban jár anyagilag az ember. (normál esetben, tehát nem ügyeleti időben, 100-120 ezer forintba kerül .)

Amiket leírtam, a saját véleményem, illetve tapasztalatom. Biztos van, aki nem ért vele egyet. De mindezt azért is írtam le, mert kétségbe esve..nagyon sok segítséget jelentett a mások hozzászólása..tapasztalata. Ha kutyuskánk meggyógyul, azért még írok pár sort, hogy a történetünk kerek legyen..

Ha bárkinek tudok segíteni tanáccsal..nyugodtan keressen..szívesen válaszolok..

Minden kutyusnak és gazdijaiknak kívánok boldog egészséges életet...és a kis betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!!<3

 

 

Pajóca Creative Commons License 2015.12.02 0 0 104

Érdekelne a saját készítésű kocsid. Képet tudnál mellékelni?

Előzmény: Babó Marcsi Papp (94)
xoloitzuintle Creative Commons License 2015.11.17 0 0 103

Persze, hogy van remény! Ha sikerült a műtét, meg fog gyógyulni! Nem szabad elkeseredni. Ki gyorsan, ki lassabban. De mi az, hogy nem látogathatod meg? 

Előzmény: Tacsi111 (102)
Tacsi111 Creative Commons License 2015.11.13 0 0 102

Kérlek segítsetek. 4 éves tacsifiúm 5 nappal ezelőtt lebénult a két hátsó lábára. Másfél órára hagytam magára és mikor hazaértem úgy találtam. Azonnal kórházba vittük ahol megállapították a gerincsérvet. éjjelre bennt fogták, és másnap reggel hívott az orvos, h azonnal vigyük át egy speciális állatkórházba ahol megMűtik. Az út abba a másik kórházba 3 órás volt, a kocsiban megpróbáltam a lehető legegyenesebb háttal mozdulatlanul tartani, ahogy a doki javasolta. Odaértünk, megvizsgálták, MR, aztán műtét. Ottfogták a kicsikémet. A műtét hétfő este volt, tegnap (csütörtökön) kezdték vele a hidroterápiát. Annyi az előrelépés, h kicsit csóválja a farkincáját. Eszik-iszik, pisilni nem tud egyedül. 

Nem engedik, h meglátogassam, és nagyon aggódom. Segítsetek légyszi, van remény? Az orvos 50% esélyt adott és 2 hét kórházi rehab, gyógtorna masszàzs és úszás. 

Karel05 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 101

Tisztelt Címzett! Olvastam a kutyus járását segítő kis kocsiról. Engem érdekelne hogy milyen is az mert van egy spánielünk amit kétszer mütöttek már nyaki porckorong sérvvel 5-6-os csigolyáknál (első nem lett eredményes) most már lassan 6 hete túl vagyunk a második műtéten de nagyon lassú a fejlődés a menés meg egy-két lépésig tart mindössze, nem tudjuk hosszabb ideig (pár másodpercnél tovább!) lábraáállítani! Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Karel

Előzmény: Babó Marcsi Papp (94)
Mónika1983 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 100

köszi,de sajnos a kutyus Győr mellett van :-(

Előzmény: Qkorica (99)
Qkorica Creative Commons License 2015.05.31 0 0 99

Vidd el Dr. Mester György állatorvoshoz!

 

http://mestervet.hu/

 

Előzmény: Mónika1983 (98)
Mónika1983 Creative Commons License 2015.05.30 0 0 98

Sziasztok,

Kérlek segítsetek.

Leírnám a történetét szüleim tacskó kutyusa,múlt hét vasárnapra egyik pillanatról a másikra elkezdte húzni a lábait a kutyus 5 éves amugy.Elvittük orvoshoz 3 injekció kúrát kapott.Megnézte,hogy érez e a lábaival,érzett,és mondta,hogy ha van javulás akkor remény is.

Injekció után kapott gyógyszereket,annyi javulás lett ebben a pár napban,hogy ha felállítjuk már rá tud állni a kis lábaira,de menni nem tud sajnos kicsit sem.

Széklete is van,jó kedvű,eszik is.Szerintetek valaha járni fog újra ? :( Nem szeretnénk elaltatni,de nyilván azt sem szeretnénk,ha igy kellene szenvedni szegénynek.Valakinek tapasztalata esetleg?Nagyon köszönöm!!!!!

Z. Nora Creative Commons License 2015.05.27 0 0 97

Szia. Megkérdezhetem, hogy van a kutyusod? Lassan 2 hete, hogy mi is így jártunk :( Miskolci vagyok én is, és több orvos nekünk is a műtétet javasolta, de kis eséllyel... Sőt volt olyan is, aki látatlanba azt javasolta, hogy el kell altatni a kutyát vese károsodás miatt... Pedig jó étvágya van, iszik, menne minden fele - persze fókázva. Aztán találtunk egy nagyon nagyon jó doktornőt, ha még aktuális a probléma nektek, leírom a tapasztalatainkat. 

Előzmény: Anita Lakatos (91)
Z. Nora Creative Commons License 2015.05.27 0 0 96

Szia. Engem érdekelne a kutya kocsi, sajnos a mi kis keverék kutyusunk lassan 2 hete lebénult a hátsó két lábára. Tudnál képet, illetve kb. méreteket küldeni nekem e-mailben (nori.gonda@gmail.com) Meg persze egy árat. Köszönöm a segítséged előre is!

Előzmény: Babó Marcsi Papp (94)
szunyi91 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 95

Kedves Anita!

 

A homeopátiás szereket manapság már rendes gyógyszertárban is lehet kapni/rendelni, de vannak kifejezetten homeopátiás gyógyszertárak is.

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalataimat írtam le. Feltételezem, a gyógyszerek, az adagok akár kutyánként, vagy a betegség súlyosságától függően is változhatnak. Az orvosokat, akiket ajánlottam, szerintem telefonon is lehet "zaklatni", bár talán célrevezetőbb, ha látja is. Bábolnán rendel Dr. Mátray Árpád doktor úr, őt javasolnám elsőkörben - bár nem sokkal, de közelebb van, mint Szombathely :)

A szteroid szuri fájdalomcsillapító hatású is, talán azért érezhette magát jobban a kutyus.

Kívánok Nektek mihamarabbi felépülést!

 

U.i.: Az én kis tacsim "jobb", mint újkorában.

 

 

Babó Marcsi Papp Creative Commons License 2015.05.21 0 0 94

Sziasztok szeretnék a forumozóknak segíteni a saját készítésű kutya kocsimmal ! Nekem a  kutyám fél évre meggyógyult a gerincsérvből. Nagy segítségünk volt ez a kiskocsi a járásban és a mozgatásában ! Igy mindenhová eljutott maga is és még sétálni is eltudtunk menni könnyedén ! Akit érdekelne irjon bátran :)

Erika9158 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 93

Kedves Anita.

Az én kutyám is kapta ezeket a szereket.némelyik emberi gyógyszertárban is lehet kapni,illetve rendelni (mi onnan rendeltük) meg bioboltban érdemes megkérdezni szerintem.

Előzmény: Anita Lakatos (91)
Erika9158 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 92

Sziasztok!

 

Nekem januárban megműtötték a kutyám,hogy attól majd jobb lesz.Egy bulldolgról van szó,aki sajnos azóta is gyógyszeres kezelés alatt áll és elsem tudom mondani,hogy milyen szenvedésen ment már keresztül.Az egész egy cauda equinával kezdődött,amihez kellett mri felvétel,ahol több csigolyánál potrusiót,vagyis kezdődő sérvet láttak.a kutya járt,csak egyre többször mutatott az egyik lábára bénulásos tünetekek. 

megmagyarázták,hogy a műtét ebben a szakaszban jó lesz,mert időbe megállítjuk a bajt.hát persze. 

az első probléma,hogy futószalagon folynak manapság a műtétek,ami azt hozza magával,hogy a kutyát nem vizsgálják ki alaposan,mielőtt bárhol összekaszabolnák.Jó tanács,bárki bármire adja a fejét,követelje a vérvételt.mert anélkül Téged se műtenek meg.. itt már eleve látszik,hogy ha van valami olyasmi gyulladás vagy akármi ami miatt nem nagyon kéne erőltetni a dolgot.Rajtunk ez valószínűleg segített volna,illetve ez is.

Ne feledjük el,hogy a kutya gerincéről van szó.Ott egy apró rossz mozdulat kell csak,hogy megsértsenek valamit.Lgyen az első mindig az alternatív megoldás..fizió,gyógytorna,gyógyszerek,akupunktúra,homeopátia és bármi ilyen,amivel javítható. Nekünk csontfertőzésünk lett a műtét után.ami iszonyatos fájdalmakkal jár.valószínű,hogy benne volt ez a baktérium a szervezetébe,amit egy előzetes szűréssel az állatorvos felelőssége lett volna megvizsgálni,mint mondtam:vérvétel.amit nálunk véletlenül elfelejtettek. de műtét közben is kaphatta,ezt nemtudni. hónapig tartó gyógyszerezéssel most úgy,ahogy megvagyunk és javulgatunk talán. nem mellesleg pedig az mr,ct felvételek,kezelések,folyamatos próbálkozások,hogy könnyítsünk az életén borzalmasan költségesek is és az embernek elégetik a lelki-fizikai energiát is,de persze mindent elkövetünk a gyógyulása érdekében.

Mindenki mérlegeljen,nézzen meg minden lehetőséget,alaposan gondolja végig mit csinál. Mert mi is csak a legjobbat akartuk neki,de ennek pont az ellenkezőjét sikerült elérni.

 

Természetesen én is ismerek olyat,akinek már szinte kiszakadt a sérv és sos-be kellett műteni,aztán lábraállt és azóta is rendben van,ebben az esetben természetesen nincsmit tenni.

 

Valaki nem ismer Szombathely környékén kutys  gyógytornászt véletlenül?

 

Üdv,Erika

Anita Lakatos Creative Commons License 2015.05.08 0 0 91

Kedves Szunyi91!

Olvastam a hozzászólásodat... sajnos a héten nekünk is lebénult a kis keverék tacskó kutyinknak, Somának a hátsó két lába. Szegényke nem bír menni, csak húzza maga után. Rögtön elvittük orvoshoz, aki egy három napos szteroid kúrát javasolt, azt mondta porckorongsérve van. A kúra második adagját kapta meg tegnap, ma kapja a harmadikat.

Közben több állatorvost is felhívtam itt Miskolc környékén, és azt mondták, hogy rögtön kellene műteni. Akkor nagyon elkeseredtem, mert Nyíregyházán van csak műtét, és már arra a napra nem igazán lett volna ideje az orvosnak.

Szörnyű érzés volt, a tehetetlenség. Aztán el kezdtem olvasgatni és rátaláltam a topikra...ami kicsit megnyugtatott, hogy azért van több kutyi, aki meggyógyult, még ha nem is teljesen. :)

Bízom benne hogy a mi Sománk is meg fog gyógyulni.

 

Amit szeretnék kérdezni Tőled (mivel Szombathely elég messze van tőlünk), hogy a homeopátiás kezelést azt az orvos javasolta azt írtad. Rá fogok kérdezni, de honnan szereztétek be a gyógyszereket, mert sajnos a neten nem találom. Mindenképpen szeretnék neki venni, de lehet ez orvosfüggő is, ki miben hisz.

Megköszönném, ha segítenél nekem ebben.

Egyébként az első injekció után már mintha másképp húzna szegény a lábát, és érzi is ha csikizzük :)

Köszönöm válaszodat!

 

Előzmény: szunyi91 (88)
Bányatörp Creative Commons License 2015.04.22 0 0 90

Mik voltak a tünetek?

Előzmény: szunyi91 (88)
xanav555 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 89

sziasztok

 

szeretném megtudni hogy délelött a kistacsinak semmi baja nemvolt most elkezdte húzni az egyik hátsólábát

nincs eltörve nem történt semmi nem fáj neki nem értem egy lelketlen gazditól került hozzánk rengeteg

 

problémája volt de már szépen rendbejött  ezért félek hogy  mi baja?

 

 

                                                                                   segítséget köszönöm

szunyi91 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 88

Kedves Tacsigazdik!

 

2014 szeptemberében szeretett életvidám 5 éves tacsinkat is elérte a tacsibaj. A hosszadalmas, de abszolút sikeres felépülést követően megfogadtam, hogy megpróbálom minél több tacsigazdihoz eljuttatni bevált tapasztalataimat.

Sok gazdihoz hasonlóan, mi sem tudtuk értelmezni a helyzetet, hogy mi történt a kutyánkkal. Állatorvosról állatorvosra jártunk, sok fájdalomnak kitéve ezezel a kutyust. Először méhdaganatra gyanakodtak ultrahangot követően (a diagnózis után közöltem az állatorvossal, hogy ha nem tűnt volna fel neki, a kutya kan!), majd ideggyulladásra, gerincsérvre, stb. Ezzel csak szeretném szemléltetni, mennyire kétségbeesett helyzetben voltunk, az állatorvos(ok)nak eszébe sem jut a tacskóbénulás mint diagnózis? Persze gyógyszereket, antibiotikumokat, szteroidokat sorra írtak fel... a nemtudjákmire.

Most jönnek a jobb hírek... Másfél hónapos értelmetlen küzdelmemet a helyi állatorvosokkal feladtam, és a Szombathelyi Állatkórházba vittem a kutyát, példaértékű körülmények közé, ahol egy rendkívül jó állatorvoshoz kerültünk, kifejezetten gerincspecialista. Doktor úr részletesen elmagyarázta a problémát - puritán nyelven fogalmazva a csigolyák közötti kocsonyás gerincvelő kvázi "csontosodik", mérhetetlen fájdalmat okozva ezzel a kutyusnak. A röntgen kimutatta, hogy a mi kutyusunknak súlyosabb a helyzet abból a szempontból, hogy nem a hátsó gerincrészen, hanem a nyaki részen jelentkezett a probléma.

Megtörtént tehát a diagnózis, 3 napos szteroid injekció kúrán esett át a kutya - erre azért volt szükség, hogy az ödémák eltűnjenek - majd ismét egy nehéz két hetes időszak következett, amikor egyáltalán nem kaphatott szteroidot, sem fájdalomcsillapítót. Doktor úr javaslatára homeopátiás szereket kezdtünk el alkalmazni - elkerülendő a fölösleges, kockázatos, kétséges sikerű műtétet. Ha tehetném, ezt vastagon szedve emelném ki: fölösleges, kockázatos, kétséges sikerű műtét. Tehát, meg kellett várnunk míg a szteroid teljesen kiürül a szervezetéből (2-3 hét), közben már adagoltuk a homeopátiát (hetente egyszer kevés vízben felhigítva, fecskendővel a szájába 5-5 golyócska: Nux vomica C2H00, Rhus toxidendron CH200, Arnica CH200 és a nyaki rész miatt még minden másnap 5 golyócska Hypericum C30). Fontos, hogy a homeopátia csak akkor fejti ki hatását, ha nincs ami gátolja (pl. szteroid). Amint letelt a két hetes "ürülési" szakasz, napról napra egyre jobban lett a mi kis hősünk, ma már újra a régi. Milgamma vitamin szedése is hasznos, kiegészítésként.

És akkor most jönnek a tanulságok a történetünkből... Azonnal vigyük a kutyát értelmes állatorvoshoz! Ne hagyjuk megműteni, végképp ne elaltatni! Tapasztalat alapján, csak homeopátiával kezeljük, elkerülendő a fölösleges köröket, fájdalmakat, stb. A szombathelyi állatorvosunk, akinek mérhetetlen hálával tartozunk: Dr. Peresztegi Attila. Mindamellett, az állatorvosi homeopátia magyarországi "atyja" Dr. Mátray Árpád doktor úr, akit mindenképp ajánlok felkeresni hasonló esetben.

Bízom benne, hogy fenti tapasztalataim minél több gazdihoz eljutnak, így minél több tacsit menthetünk meg a műtéttől, elaltatástól...

Babó Marcsi Papp Creative Commons License 2014.10.27 0 0 87

Kedves kutyagazdik.sajnos az én tacsimat is megkellett müteni.az a kérdésem lenne hogy segitsetek irjàtok le légyszives hogy tornàztattàtok bénult làbacskàkat.nagy segitség lenne köszönjük

 

GiorgioHU79 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 86

Küldj egy mail-t a bajgunar79kukachotmailpontcomra 

Előzmény: kissorsy (85)
kissorsy Creative Commons License 2013.06.04 0 0 85

Sziasztok.

 

Nekünk is 1hete bénult le a kutyin Laca :/ de másnap rögtön megműtőtték és ma hozzuk haza :)

Segítségeteket szeretném kérni mert nem nagyon tudjuk mit és hogyan kell csinálni?!

Mármint a masszírozást,hogy-hogy tudunk segíteni a járásban neki?!

Laca nem egy öleb kutyus elég kis morgós,anyukám kicsit fél is hogy majd nem hagyja magát hogy segítsünk neki :)Nagyon megköszönöm a segítséget mert kicsit kétségbe vagyunk esve hogy mit és hogy kéne csinálni.

Nagyon köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!