Keresés

Részletes keresés

patchwork-angel Creative Commons License 2008.06.18 0 0 553

Kedves Mindenki!

Kérlek Bennteket, segítsetek ki patchwork-anyag - lelőhelyek címeivel, Budapesten. Holnap megyek anyagbeszerző körútra.  Köszönöm a segítségét mindenkinek, aki segít. Üdv! Patchwork-angel

/Persze tudom a Luxust, az Eurotextilt, meg a Meseboltot, sőt a Műszőrmeházat is, de biztosan van ezeken kívül is még jó hely, amiről én nem tudok!/

A maranta Creative Commons License 2008.06.16 0 0 552
Ne szégyelld! HA az enyém meglesz végre a jövő hónapban vagy az után, akkora pörgés lesz a topicon...., folyton jövök majd mindenféle nyavalyával, segítségkéréssel. Biztosan beparázom majd néhányszor. :-D
Előzmény: violini (551)
violini Creative Commons License 2008.06.16 0 0 551

Képzeljétek,megjavult a drágám.Sőt,el sem romlott,csak szimulált :-)

A VC-ben nagyon kedvesen befűzte a cérnákat a szerelő,hogy na lássuk miről van szó,és szépen varrt.

Pedig ha itthon 10szer nem fűztem ki-be alul-fölül,akkor egyszer se.Hogy lehet ennyiszer ugyanolyan rosszul befűzni?

A lényeg, hogy működik :-)   (én meg úgy szégyelltem magam...)

Márta néni Creative Commons License 2008.06.13 0 0 550

Nemhogy szétszedni nem fogod, de még ott se lehetsz  mikor szétszedik a generálozáshoz. Ez nem papás szűlés.

 

viszont azt hiszem rájöttem miért nem akart nekem engedelmeskedni a legutóbbi trapuntózásnál.  Nem szereti ha szivacs van vlies helyett. Én szeretem, pláne táskákba, de a gép nem.

Előzmény: 36évi (548)
A maranta Creative Commons License 2008.06.09 0 0 549
No akkor majd nosztalgiából, néha a másikat. :-)
Előzmény: 36évi (548)
36évi Creative Commons License 2008.06.09 0 0 548
Nem fura, sőt. Én abszolát megértelek, folyamatos gépszétszedő vagyok. :)))

Viszont arra készülj, hogy az Aurórát nem fogod szétszedni.
Még én sem merem, pedig tanultam 7 évig géptant (és az egyik kedvencem volt). :)))

Előzmény: A maranta (547)
A maranta Creative Commons License 2008.06.09 0 0 547

Sziasztok!

Én is gondolkodom az Aurorán. Elpször akkor gondoltam rá, mikor az Éviét láttam a Babavarrós topictalin. Mondjuk hozzányúlni nem mertem. Aztán a minap a férjem rákérdezett, na nem akarok új varrógépet? KApásból rávágtam, hogy nem, mert az utóbbi időben elég sokat varrtam a saját kis háztartási gépemen, és már olyan klasszul szétszedtem, hogy minden porcikáját ismerem, meg még ki sem próbáltam az összes talpat hozzá és úgy engedelmeskedik nekem, ahogy gép még soha, de akkor megláttam  Sue blogját és lelkendezni kezdtem. Erre közölte, hogy akkor jó lenne a gépet megvenni nem?

 

Meg is néztük a Varrógépcentrum honlapján, aztán konzultáltam e.mailben Sue-val.

 

Szóval azt kellene eldöntenem, hogy melyiket vegyük. A "sima" Aurorát, vagy azt, amelyikhez hímző feltét és program is van. Nekem tetszene a gépi hímzés, de nem tudom érdemes-e beruháznom rá, vagy anélkül is tud valamennyi hímzést produkálni?

 

Azért ma délelőtt felhívom majd őket.

 

Azért az kicsit elbizonytalanított, hogy mennyi probléma volt vele. Bár az anyósom azt szokta mondani, hogy varrni kell sokat a géppel, akkor kitapasztalja az ember és már engedelmeskedik neki. NA most én így vagyok az enyémmel. Kicsit félnék egy ilyen komoly géptől, bár már nem sokáig fogja bírni a tempót a mostani kicsikém. De azt legalább össze tudom rakni, ha szézszedtem. eddig még mindíg megcsináltam :-)

 

Most biztos fura neketek ez a lelkendezés egy sima háztartási gép iránt.

Márta néni Creative Commons License 2008.06.03 0 0 546
Azért csak fárassz, mert akinek jó, az örül, hogy az övé még jó. Akinek nem jó, az meg örül, hogy nincs egyedül.
patchwork-angel Creative Commons License 2008.06.01 0 0 545

Kedves Foltosnagyi és mindenki!

Az én Aurórám 700-asra végződő gyári számmal rendelkezik! Imádom, én nem ismerek ennél jobb gépet. Mármint tudásban. Mert a többit nem ismerem. Velem is tök kedves volt a hölgy, a VGC már nem annyira, bár most 5-ödszörre már egészen kedvesre vette a figurát, igaz, úgy csinált, mintha nem is tudná , hogy ki vagyok. Pedig kivoltam, immáron 5-ödször is, amikor elfüstölt a "drága " kis gépecském. Legutóbb márc. 27-én volt szerelésen, rosszalkodás miatt, akkor azt mondták, hogy panelt cserélnek benne, meg tápegységet. Mindkét panelt kicserélték. Most egy hónapig varrt, aztán kikapcsolt a digitális kijelzője, csak világítani volt hajlandó, tehét esetleg éjjeli jelzőfénynek még használhattam volna. Eleinte varrt, aztán egy ht múlva, /mert sorozatosan hétfőn produkálta a problémát néhényszor/már nem is varrt, leállt, hiába nyomtam. Másnap, most, az elmúlt hét elején szikrahangot is adott. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, varrt, aztán megint kikapcs, világít a monitor, de nem csinál semmit. Gondolkodott egy pár pillanatot, aztán elindult magától. Kikapcs. Bekapcs, szikra, füst, büdös. Leállt. Bekapcs, de hiába. Telefon a vgc-be. Ígértek nekem gls futárt már egy hete, amikor azelőtt produkálta a hibát, de érdekes módon nem érkezett meg. Még jó, mert addig is varrhattam vele. Addig ment. Most égető szükségem volt a gépre, úgyhogy kicsit saját pénztárcára megsürgettema dolgot, megérte, nagyon KEDVES volt velem a vgc.!!! Hamar kicserélték most a panelt! Persze a múltkor is kicserélték. Ebben egyre több panel van. Meg tápegység. De miért kell mindig új bele? A régivel miért nem megy tovább egy hónapnál? Nem értem én ezt. Meggyógyult a Drága szerelőnk! Hallelúja! Jó egészséget kívánok neki!!! Vigyázzon magára nagyon, mert nagy szükségünk van rá.

Ti meg vigyázzatok az Aurórátokra, varrjatok sokat saját magatok, és mások nagy örömére! Én is ezt teszem. A minap egy ovis tarisznyába steppeltem bele egy 2 cm-es biciklit. Fantasztikus, milyen jó játszani vele. Az enyém is elég hangos. A barátnőm filcet tart alatta. A kedves hölgy azt ajánlja, hogy az azstal lábán kell , hogy legyen a gép, nem középen, akkor jobb a hangja. Megpróbáltam, tényleg. Köszönöm! De a hajnikrié akkor is halkabb. Ja, tettem alá a héten egy műszőrme miniszoknyát, hirtelen azt találtam, akkor is csendesebb volt. Nos, nem fárasztalak Benneteket tovább! Minden szépet, s jót!

Előzmény: foltosnagyi (532)
violini Creative Commons License 2008.04.12 0 0 544
Tűcsere volt,átfűzés 26szor legalább,még az olajozást megpróbálom.
Előzmény: 36évi (542)
Zsuzsuci Creative Commons License 2008.04.12 0 0 543
Hát, megette a fene, ha a költözés miatt sértődött meg.Ezeket elvileg lehet hurcolászni!
Előzmény: violini (540)
36évi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 542
Nekem is ez az egyetlen bajom vele. És furamód pl. az Eper Margité halkabb.

Vio!
Hát ez nem jó hír. azért én még olajzogatnám, átfűzögetném, űt cserélnék, meg ilyenek, mielőtt utaztatom.

Zsu!
1,5 centi? Ötletem sincs. Csak úgy nem kerülhetett bele...
Előzmény: lean (541)
lean Creative Commons License 2008.04.11 0 0 541

Kezdtek megijeszteni! Szép sorban mindenkinek történik valami a gépével :(

 

Az enyémmel még minden rendben, attól eltekintve, hogy túl hangosnak tartom, főleg szabad gépi tűzésnél! Ez normális?

violini Creative Commons License 2008.04.11 0 0 540

Bocs h. nem írtam az eredményről,de nem jutottam hozzá a próbálkozáshoz tegnap estig. Szóval leszedtem mindent amit lehet a környéken,pucoltam,visszaraktam,de nem javult a helyzet. Már összekészítettem hogy utazik a szervízbe,ha a párom ráér majd elvinni (bár már gondoltam arra is,hogy ha ez nagyon sokára következne be,akkor varrógép a babkocsiba, gyerek hordozókendőbe,a villamos odavisz - csak kicsit visszatart az emberek értetlen tekintete) A régi gépem a függönyt megvarrja,meg persze a pw-t is ha nagyon muszáj :-) ld. Cic hsz-e.

Amúgy lehet h. a költözés viselte meg-bár úgy vittük mint a hímes tojást- , az előző költözéskor az előző gépemen is elállítódott valami.Majd kiderül,beszámolok.

Előzmény: Zsuzsuci (539)
Zsuzsuci Creative Commons License 2008.04.10 0 0 539

Pedig úgy bíztam Benned:)

Egyébként egy másfél centis, igen erős rugóról van szó.

Az Aurora nem jó támpont, mert ezen a tájékon nagyon nagy az eltérés a két gép között.A Pfaffnak nem kibillenthető a bobbinos része.

 

Ez már túl van a garanciális időn, varrógépszerelőt kell majd hívnom.

Egyelőre figyelgetem, hogy dolgozik.A legfurcsább, hogy mintha ez a kis csavar nem hiányozna sehonnan:)

 

Köszi!

 

Előzmény: 36évi (538)
36évi Creative Commons License 2008.04.10 0 0 538
HÁt sok ötletem nincs, látni kéne, az az igazság. A kelmetovábbítóban és a hurokfogóban nem nagyon kéne lenni rugónak (emlékeim szerint). valahogy ezt kéne megnézned, hogy mekkora, és aztán talán cic is megnézhetné az övét és kersdhetne ott a környéken valami rugót. Ha hazamegyek, megnézem az Aurórát, hátha azon látok valamit alul.
Az a baj, hogy ezeket a csodagépeket már nehéz alulról szétszerelni (meg nem is nagyon ajánlott), ezért nehéz behatárolni.
Végső esetben telefon a VGC-be. Egyelőre ennyi... :(
Előzmény: Zsuzsuci (535)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 537

Zsuzsuci!

Talán Évi többet tud erről mondani, halvány lila sejtésem sincs. :-(

Előzmény: Zsuzsuci (535)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 536

foltosnagyi!

Én csak a Pfaffról tudok nyilatkozni, a honlapomon leírtam néhány pozitív/negatív dolgot is, többünknek van itt Pfaffja, kérdezz! :-)

Csak azért vigyorogtam, hogy ennyire párhuzamba állították a pw-t és a gépet... Ha arról van szó, lábbal hajtós Singerrel is lehet pw-t varrni. Nyilvánvaló, hogy a boltosnak mindene eladó, aztán minél drágábbat ad el, neki az annál jobb.

Előzmény: foltosnagyi (534)
Zsuzsuci Creative Commons License 2008.04.10 0 0 535

Hát, máris lesújtott rám a Berninák Istene.

Most pfaffozni akartam egy kicsit, és az anyagtovábbító átállításához kinyitottam a bobbinhoz vezető kis ajtót.Mit látok? Egy kis rugót, csak úgy leesve.Nézegettem sokáig, honnan hiányozhat, de nem jöttem rá.

Azért óvatosan elkezdtem vele varrni, hát semmi probléma. De mi lehet az a rugó?Pluszban csak nem lehetett benne:)

Jó, hogy láttalak itt mostanában, Cic, nincs valami tipped?

Meg Évi, a műszaki zsenink!:)

Honnan hiányozhat ez a rugó????

 

foltosnagyi Creative Commons License 2008.04.10 0 0 534
Kedves Cicvarek! Mint írtam, két gép közül szeretnék választani, és a kettő közül nekem az Aurorát ajánlották, a pesti vgc-ben, és a Melinda-kreativban is. Nagyon kedves volt a hölgy, és mondta, hogy sokat eladtak és kevés hibásodott meg, mégis bizonytalan vagyok, ezért kértem itt segítséget.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 533

aki pathwork-re is szeretné használni, annak a bolt(VGC) az Aurorát ajánlja.

azért ez a következtetéslevonás kicsit erős :-)))

Előzmény: foltosnagyi (532)
foltosnagyi Creative Commons License 2008.04.10 0 0 532

Üdvözlök mindenkit! Én is gépet szeretnék venni, és visszaolvasgattam a hozzászólásokban itt is és a gépihímzés fórumban is, hogy tájékozódjam, én is az Aurora és a Pfaff között ingadozom. Mintha a Pfaff megbízhatóbb lenne, de aki pathwork-re is szeretné használni, annak a bolt(VGC) az Aurorát ajánlja. Ha nem nagy kérés, akinek elromlott a gépe, megírná, hogy mikori gyártású, mert úgy tűnik tényleg egy széria volt hibás. Úgy látom, hogy amelyiket 1.5-3 éve vették, azok jól működnek, és talán a legutóbb vásároltak között vannak a hibásak. Persze lehet, hogy nem jól gondolom. Ha már megveszek egy ilyen drága gépet, használni szeretném, nem szervízbe hordani. Segítséget köszönöm.

Zsuzsuci Creative Commons License 2008.04.10 0 0 531

Engem is nagyon érdekel, hogyan oldódott meg a problémád,Violini.Mert remélem, megoldódott!

Hát, olcsó húsnak híg a leve, nade a drágának is?

Az én gépem már 3 éves lesz nemsoká, félve gondolok arra, mi lesz, ha akkor jelentkeznek a hibák.

 

A szombati rendezvényen valaki mondta, hogy a 4 éves Berninájához nem tud szerezni a VC olyan csavart, amivel a tűt kell befogni, talán külön kell legyártatni.Szerintem az Aurórán ugyanilyen csavar lehet.Szóval a megkopó, elromló  elemek pótlása se igazán biztosított.Jaj!

 

Akkor már nem szentségtörés hangoztatni itt , főleg mert kérdés is volt rá, hogy nekem van egy középkatagóriás Pfaffom, hát én azt jobban szeretem.

Előzmény: violini (527)
36évi Creative Commons License 2008.04.10 0 0 530
Van valami hír az alsószálról?
Előzmény: violini (527)
GIGUSKA Creative Commons License 2008.04.10 0 0 529

Sziasztok!

 

Döbbenten olvasom, hogy egy ilyen méreg drága masinával ennyi probléma van. Én is tervezem a gépcserét, ezért néztem be ide. Eddig csorgott a nyálam erre a masinára, de most.... Elment tőle a kedvem. A Pfaff-ról mi a véleményetek? Az is ennyire gáz? Egyáltalán milyen gépet érdemes venni? Artista-ról van valami tapasztalatotok? Eddig Berninában gondolkodtam és esetleg a Pfaff-ban, mert ezeket láttam megbízhatónak.

36évi Creative Commons License 2008.04.09 0 0 528
Sok ötletem nincs, főleg, ha megnézted a hurkofogót (bobint).
Azt meg kéne nézni, hogy bepattan-e rendesen a helyére.
Biztos ott a probléma, mert alul hurkolja. Esetleg pattintsd fel a tűlemezt, pucold ki a kelmetovábbító fogait, oda szokott még ez-az beragadni, és az bekavar. Ha felszeded a lemezt, azt is látod, hogy nincs-e valami a bobbin útjában. Tekerd kézzel körbe, hátha valami kiderül.


Előzmény: violini (527)
violini Creative Commons License 2008.04.09 0 0 527

SOS kérdezném: jártatok már úgy,hogy egyszercsak nem varr rendesen a gép,alul hurkol egyhelyben,pedig 1 perce még tökéletesen működött?

Vékony pamut függönyanyagot hajtok fel.Kivettem egy darabot,alátettem egy másikat,és nem megy,pedig semmit nem állítottam át,nem vettem ki és be.

Ha nincs alatta anyag és lassan kézzel tekerem,hogy rendben van-e,akkor szépen lemegy és feljön a tű,cérna is rendben,semmi hurok.Ha ugyanezt anyaggal teszem,alul az orsó házában elakad a cérna,nem jön föl.Kivettem,kipucoltam,betettem újra,nem javul.

Gondolom ez nem Auróra-hiba,szimpla mechanika.Évi,benned reménykedem!

 

violini Creative Commons License 2008.04.08 0 0 526
Köszi lányok,akkor valszínűleg nálam nem lesz baj.
Előzmény: hajnikri (522)
36évi Creative Commons License 2008.04.08 0 0 525
Azért gondolom, nem cérnával járatták csúcsra, annak semmi értelme nem lenne. mivel láthatólag nem a mechanikával, hanem az elektronikával van baj.

Margit, szerintem a régi számot hívod, nézd meg az adatoknál, hogy ne a 30-at, hanem a 70-est hívd. Azt látam, hogy mindkettő el van mentve.

Mingyá felhívlak...
Előzmény: patchwork-angel (523)
eper margit Creative Commons License 2008.04.08 0 0 524

Mindenhol kereslek Évi, Évi, Évi!

 

Nagyon fontos lenne beszélnünk! (varrógép)

 

A mobilod még mindig azt mondja, hogy ezen a számon nincs előfizető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!