Sziasztok szeretnék egy zöldséges üzletet nyitni,
mire kell odafigyelni, vannak-e jó ötletetek,
szerintetek mennyi pénzt kell belefektetni, megéri-e,
üzlethelyiség már van!!!
Sziasztok, olyanba szeretnék kérni segítséget, hogy turit szeretnék nyitni, sehol nem találok rá a neten a legfőbb gondomra
támogatást adna nekem a munkanélküli már a pályázatom bent van, holnapra kaptam időpontot az okmányirodába a vállalkozói igazolvány kiváltásához
a könyvelőt nem rég hívtam fel akit szeretnék megbízni, viszont ő beletette a bogarat a fülembe és most eléggé parázok hogy félreinformáltak és holnap reggelig ezt sos-ba meg kell tudjam, mert akkor vállalkozóit már ki sem váltom és vissza az egész
szóval terveim szerint a garázsba lenne vagy a nappaliba, két szintes családi házba lakom, már kb 2-3 hete ez után futkározom ezt intézem ugyanis az okmányiroda azt modnta se végzettség semmi nem kell hozzá, természetesen lehet háznál
ma a könyvelő azt modnta hogy inkább járjak utána mégegyszer mert ő úgy tudja, hogy ha háznál tevékenykedem akkor is kell egy külön helység kialakítva az üzlet folytatásához engedélyek stb
valaki tudja hogy ez valóban így van
elnézést a karakterek hiánya miatt, de ma a shift gomb is tönkre ment a billentyűzeten
és megköszönöm ha valaki tudna gyors infót adni, ilyenkor már nem tudok hova telefonálni és reggelig még hülyét kapok
Sziasztok!
Jó lenne picit felfrissíteni a topikot mert én is egy zöldséges üzlet nyitását tervezem..
Javult már valamit a helyzet a piacon?
Mi a vélemény a Trafikos jellegű kereskedelemről?
Tehát a vevő nem jönne be az üzletbe, hanem az üzlet elötti kialakított fedett területen felállított állványokról válogathatná a terméket.. és csak mérlegelni kellene a kuckóban.
A férjem is zöldséges üzletet szeretne nyitni. Elég rég volt forgalom a topicon, de szeretnék én is érdeklődni. Az üzlethelyiséget már kinézte, de még nem vette ki. A környéken egyáltalán nincs zöldséges, kicsit messzebb van egy lidl és egy plus diszkont. Amit eddig olvastam, az nem volt túl szívderítő :(
Abrahamka, mi a tapasztalatod, hogy megy azóta az üzlet? Végülis összességében mennyibe került a nyitás? Engedélyek, induló árukészlet, stb.? Természetesen a bérleti díj az adott, a cégbejegyzés árát ismerjük. Van e alkalmazottad, és valóban kell e az üzletben egy szakirányú végzettséggel rendelkező személy?
Ket. alapján az önkormányzatnál 10 E Ft a működési engedély, amely általuk megkeresve ingyen kell az ÁNTSZ-nek megadni a szakhatósági hozzájárulást.
Ennek ellenére azonban arra hivatkozva, hogyha ők kérik meg "lassabban" lesz meg rákényszerítik az ügyfelet, hogy 20 E Ft-ért saját meguk kérjék az ÁNTSZ-től a szkahtósági hozzájárulás megadását, amit egyébként az önkormányzat mellesleg nem is fogadhatna el...................
dupla annyiba kerül a szkahtósági, mint az alap működési engedély?????????
ja és a vizvizsgálat + előzetes tanácsadásról még nem is számoltam
Khmmm. A válaszom felemás. Ugyanis általában fordítva csinálják (zöldséget is tartanak más dolgok mellett - Lásd CBA, egyes CooP boltok, Mini ABC -k, stb.).
Mindenesetre - környezettől függően - érdemes lehet megnézni milyen más boltra (ellátásra) lenne igény, hiány. A palackos üdítő, esetleg trafikkárú nem lehet gond, de mondjuk a húsárú biztosan kizárt (egészségügyi okok).
A lényeg meg kellene próbálni az üres kapacitásokat (időt, teret) értelmesen kihasználni.
Engedélyek: Azt hiszem félreértetted a Ket. -et. Az igaz, hogy nem kell külön eljárnod az ÁNTSZ felé és az ÁNTSZ köteles az önkormányztai engedélyhez szükséges, annak részét képező, illetve előírt szakhatósági hozzájárulást/engedélyt - az önkormányzati eljárásban, az önkormányzat kérésére megadni, de ha ez eljárási díj köteles, úgy az önkormányzaton keresztül megkérve is fizetni kell érte (csak nem neked kell futkosni utána).
azt elfeljtettem mondani, hogy előtte ántsz tanácsadáson voltunk pár ezer forintért. a tanácsot úgy adták, hogy ki sem jöttek a helyszínre. szerintem a az új közüg törvény szerint joga lenne az ügyfélnek a korrekt felvilágosításra tanácsadási pénz nélkül is. arról nem is beszélve, hogy szkahatósági hozzáráulásért is pénzt kért az ántsz, ami egyébként ingyen lett volna a KEt. alapján az önkormányzat szakhatósági kérése alapján..............
mindazonáltal a szemlét tartó ügyintéző kedves volt és normális, viszont aki a tanácsadást adta és "felvilágosítást" adott az gáz volt és "tuskó" stuilusban beszélt. úgy tűnik, mintha 3-an 6 féleképpen beszélnének.............
directrix: szerinted mi férne még bele egy zöldséges üzletbe?
Tanács: ne legyél meglepve, ha a következő alkalommal jön az ántsz néni, és ismét újabb ötletekkel fog előállni, mindezt jegyzőkönyvbe is veszi. Igazán csak segíteni szeretne. Mindenre mosolyogva mondjad: köszönjük a tanácsot, megoldjuk, stb. Pirulva: naháááát, erre nem is gondoltunk.
Legközelebbi látogatására egy-két dolgot látványosan csináljatok is meg. Amit nem sikerült, majd ismét jegyzőkönyvezi. Ti angyali türelemmel hallgassátok meg huszonhetedszerre is, és ez így mehet évekig. Tényleg néha jó és fontos tanácsokat adnak. Sőt, kérjetek is tanácsot. Igazából nagyon kedvesek, csak tudni kell bánni velük.
Amit egyébként felsoroltál, azt máshol is kérik egyébként. Nekem gyerektábori tapasztalataim vannak kilenc évre visszamenőleg. Legutóbb új, antiallergén párnákat vetetett... és némelyik küszöböt folyton kifogásolja. Nekünk annyiból jó, hogy ami ebből húzósabb, azt megpályázzuk és a jegyzőkönyvet is csatoljuk, igazolandó, hogy nekünk erre égető szükségünk van (alapítvány egyébként).
Üzlethelyiségban - hacsak más tevékenységhez kiegészítésként nem kapcsolható - nem javaslom. Ellenben "piacozni" inkább megérheti, de ez igen erősen környezetfüggő! És nem biztos, hogy elbír alkalmazottakat...
Hát, a Texoban meg a lidiben olyan kritikán aluli a zöldség-gyümölcs minőség, hogy csak na... kinézetre bizonyos árukat hónapokig tárolhatnak, fonnyadt, száraz, penészes, rohadt és drága is nem is járok zöldségért ilyen helyre
szia köszi a hozzászólást háááááát tényleg nem olyan egyszerű, mint ahogy gondoltam
kezdődöttt az ántsz-szel (annyi vízvételezési lehetőséget kért, hogy a niagara vízesésnél sincs annyi forrás) kézmosó üzletben falikút kosármosó 3 fázisú mosogató vizvizsgálati jkv. haccp terv dohányzási szabályzat takarítási terv rágcsálóírtási szerződés szemétszállítási szerződés vesz.anyag kémiai bejelentő technikai berendezések listája
még leírni is sok................
aztán jönnek a beszólások t**co, l**dl-ben olcsóbb miért vagyunk ilyen drágák!!!!!!!!!!!!!!!!
mondom a hölgynek: " hölgyem én nem tudok versenyezni egy multinacionális céggel aki fele olyan olcsón szerzi be, mint a nagyker.......
1,5 hónap múlva vonom le az leső konzevenciát
jelenleg szeretnék dupla bevételt, hogy nulszaldós legyek, vagy kétszer olyan drágán kell árulni
Szia! Csak most találtam meg ezt a topicot. Saját tapasztalataim nem túl lelkesítőek, bár sokan mondják, hogy a zöldségesség pénzes biznisz, de ez szerintem a 80-as évek kádári kapitalizmusának túlélő legendája. Kb. úgy működik, mint a legtöbb dolog ebben az országban... Nehéz újonnan jövőknek nagyot alkotni, bár látni, hogy lehetne jobb is a helyzet (rossz minőség és magas árak). Az egyik családtagom egyszer próbálkozott vele, úgy fél évig, előzetes tapasztalat nélkül. Kicsit besegítettem, de inkább csak az agyalásba. A lehetőség most is adott lenne (még megvan a garázs, amit bérelt), de nem tudom mit kellene másképp. A beszerzéssel próbálkozott a nagybanin megbízott emberekkel, illetve őstermelőkkel is, nehéz versenyképes áron szép áruhoz hozzájutni és aztán kiszámíthatóan vevőt találni rá. Inkább hobbi méretű maradt a dolog és a rezsi, az alkalmazottak bére többet elvitt, mint hozott. Kis méretben, ahol a tulaj is részt vesz a működtetésben (értsd: beáll a pult mögé) koszos, nehéz fizikai munkának látszott, sok kényelmetlenséggel pl. koránkelés. Ki kell tapasztalni a forgalmat, mit keresnek, milyen minőségben, mennyiért adható el. Készletezés, minőségmegőrző tárolás is gond, láda narancsok mentek tönkre, illetve zsák krumplik fagytak át - sok a hulladék, ezt is fedeznie kell az árnak. Megbízható alkalmazottat is nehéz találni, aki nem riasztja el a vevőt, nem ügyeskedik a vevő vagy a tulaj kárára. A környéken több konkurenciája is volt, nem is rossz módú környék (II. ker), de mégse tört be a piacra. Prémium jellegű, jó minőségű áruval akart foglalkozni, de nem jöttek az ilyet igénylő vevők, így aztán pl. a tervezett házhozszállítást, telefonos rendelést sem indította el, mert nem érte volna meg. Nem látszott gyors kinövési lehetőség erről a szintről, a saját korábbi órabérét, amit a nemszeretem szakmájával keresett, nem érte el a keresete - ha volt. A vállalkozással rengeteg adminisztrációja volt. Kiegészítő áruk is voltak (ásványvíz, üdítők), de az olcsó szeszre lett volna igény, állandó vevőkör, amibe nem akart belemenni. Hátránynak tűnt még, hogy nem volt parkolási lehetőség az üzlet előtt. Mindez még az uniós csatlakozásunk előtt volt, biztos vannak olyan új élelmiszerbiztosági, forgalmazási szabályok, ami nem teszi olcsóbbá a működtetést. Összesítve több százezret fizetett rá és a megélhetési gondok miatt végül feladta. Sok bizonytalanság volt a dologban, kilátástalannak tűnt: bérelte az üzlethelyiséget, a család nem támogatta, ezért alkalmazottakat kellett felvennie, nem volt járatos a piacon. Abbahagyta, aztán elment ingatlanosnak, most ott küszködik. Te merre működsz, mik az eddigi tapasztalataid?
Szaisztok szeretnék egy zöldséges üzletet nyitni, kérdéseim: mire kell odafigyelni, vannak-e jó ötletetek, szerintetek mennyi pénzt kell belefektetni, megéri-e, milyen negedélyek kellenek hozzá stb