Keresés

Részletes keresés

Pocakos Lakatos Creative Commons License 2007.06.04 0 0 13
Már sem autópálya, sem metró. Ígérnek ezek még valamit?
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.10 0 0 12
A fáraók piramist építettek, a modern kor lenyűgöző méretű behuházásai az autópályák. A ffiak állítólag azért szeretnek betonozni, mert az utánnuk is megmarad, örök emlék róluk.
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 11

Nem:-)

De ez is mutatja, mennyire evidens dolgok ezek.

 

Netizennel annyiban vitatkoznék, hogy ha nem is évtizedek, de sok idő kell a regenerálódásra, mert a gazdaság és társadalom egy szerves folyamat, egység, amibe ha balkézzel avatkoznak bele, nagyon szét tudják tépni a szöveteket, meg tudnak akasztani szerves építkezési folyamatokat.

 

Óriási hiba volt 2004 május 1-ig nem támogatni, megerősíteni a kis- és középvállakozásokat és a mezőgazdaságot. És utána is, fokozni a versenyképeséget.

 

Pl. a közalkalmazotti fizetéseket nem szabadott volna egyszerre emelni, a szervesen fejlődő magánvállakozásoknak kellett volna felszívni az elégedetlenkedő és mobilis munkaerőt, még akkkor is, ha ez a színvonalcsökkenéssel járt volna a közsszférában (ami most is azzal jár, és nem is feltétlenül igaz - a közszférában különféle karakterű, értékrendű emberek dolgoznak, és jól van ez így.) Ebben az esetben, ha nem lett volna túlzott béremelés, valóban nem fájt volna a reform és a létszámcsökkentés, ráadásul folyamatos, elhúzódó lehetett volna.

 

Amit továbbra is csinálnak reform címszó alatt, annak nagy része csak a szokásos komcsi, vagy primitív vállalalati fűnyírás (a jobb vállalatok már nem így racionalizálnak), ráadásul, éppen a megmaradt rossz struktúrák miatt pofára megy. Nem mennék bele részletesen, mert még a végén dekonspirálódnék:-)

 

A válasz tehát pl. arra a kérdésre, hogy Orbán se tudna mit csinálni, az, hogy az Orbán-kormány el se jutott volna ehhez a csődhöz, szvsz készen állt rá (bármit hazudnak róla, hogy gyáva lett volna) egy valódi közszféra reformra.

Ők, 5,2% munkanélküliséggel, 59% GDP-hez viszonyított államadósságal, stb. adták át az országot. Ehhez képest 7,4% a munkanélküliség és 63% az államdósság, ami 73% körül fog tetézni.  

 

Az is megyőződésem, hogy még ezt a kommunista ß@rt is jobban el tudnák takarítani, mint ez a primitív rablóbanda.

Előzmény: Első Polgár (7)
netizen Creative Commons License 2006.09.10 0 0 10
nem köllenek évtizedek, csak a lakosság nem termelő részeitől el kell vonni a pénzügyi eröforrásokat :D Ezmárcsak pedagógiai okokból is nagyon helyénvaló lenne, hogy libikókát idézzek - nincs ingyenbéd :D
Előzmény: Álomvédelmi twist (6)
Derek Creative Commons License 2006.09.10 0 0 9
Ugyanaz,mint a ra'dio'aktivitas
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.10 0 0 8
(off, de korrepetációt kérek hogy mi az a kilóméter?)
Előzmény: Törölt nick (3)
Első Polgár Creative Commons License 2006.09.10 0 0 7
ez nagyon igaz, majdnem szó szerint ugyanezt mondtam el ballib haverjaimnak pénteken. nem voltál ott? :))
Előzmény: Álomvédelmi twist (6)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 6

Újabban már azt se ígér. Legföljebb majd 2010 előtt lesz néhány elkészült szakasz átvágása.

 

Ez is mutatja, hogy mennyivel bölcsebb lett volna megvárni az EU-s pénzeket, - ekkor a konvergencia kritériumokkal se lett volna akkora baj - amikel 60-80%-os támogatást elnyerve harmadába-negyedébe került volna. Míg a mostani kapkodás, tipikus kommunista erőltetett iparosítás 3 milliárd/km-es PPP-ben elkészült utakat eredményzett további súlyos eladósodással.

 

Ja, persze, akkor nem lehetett volna szalagokat átvágni baráti, nagy lélekszámú városok határában, nem lehetett volna az autópályákat nem használók felé az Nagy Kormányos, Országépítő és Igazságos  II. Gyurcsányi Ferenc imázsát sugallni, szembeállítva a falusi 2. fodrászüzleteknek értelmetlenül adót osztogató, de valójában elrabló, vidéki, szőlőbányász Elviszpreszlivel.

 

Most már, hiába lesz EU-s támogatás, erre is kevesebb fog jutni a magyar önerőből-(((

EZEK MINDENT, DE MINDENT VISSZA NEM CSINÁLHATÓ MÓDON ELB@ßTAK!!!

NEM IGAZ, HOGY MOST EGY KICSIT ÖSSZÉBB HÚZZUK MAGUNKAT, ÉS MAJD JOBB LESZ. A VILÁG ELHÚZOTT MELLETTÜNK, A 4 ÉV TÖNKRETETTE AZ ORSZÁGOT, EZ KÖZGADASÁGI EVIDENCIA. ÉVTIZEDEK KELLENEK ENNEK MEGREPARÁLÁSRA!

Előzmény: Pocakos Lakatos (-)
fekete minden Creative Commons License 2006.09.09 0 0 4
Minek ennyi autópálya, hamár a tranzit teherforgalom autópálya matrica dijat fizethet a mellékutakon is?
Pocakos Lakatos Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1
Tőle kellene megvédeni az országot.
Előzmény: Törölt nick (0)
Pocakos Lakatos Creative Commons License 2006.09.09 0 0 topiknyitó
Az autópálya maga a jólét? Nekem még autóm sincs. Azt mondta, hogy meg kell harcolni mindenért, de ribilliót nem szabad csinálni. Békeharcot csináljunk? Attól lesz jólét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!