Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GondaL Creative Commons License 3 órája 0 0 45132

 

GondaL Creative Commons License 3 órája 0 0 45131

Üdvözlet. A képen látható 2db.jeladó v. kapcsoló?Mi a szerepe mert vezeték nem volt hozzá csatlakoztatva?A hűtővíz hőmérsékletét jelzi vagy valamit kapcsolnia kellene? Sajnos úgy látom az előző tulaj rossz gazdája volt a kis járgánynak, nem tudom hány meglepivel fogok még találkozni!!??

A válaszokat előre is köszönöm Laci

G é z a Creative Commons License 17 órája 0 0 45130

Az akku környékén van egy sok érintkezőből álló stecker. Én már jártam meg vele. Az egyik kocsimban több kontakt hiba is volt. Kidobtam a gyári steckert és oldható WAGO-val kötöttem össze helyette. Azóta nem ad munkát ez a rész.

Előzmény: zogobacsi (45129)
zogobacsi Creative Commons License 18 órája 0 0 45129

Valóban könnyen jár az adagoló kulisszája, ahogyan  a behúzótekercs is. Sőt, az már inkább lötyög. Viszont azt lehet hogy félreértetted, hogy nem hideg motornál jó, hanem kisbb távolságok megtétele után. De olyankor is meleg a motor rendesen.  Vagy pl. ha rohangászok vele a városban boltról -boltra, akkor mindíg tökéletesen leáll, de a motor nagyon is meleg, elvégre kis távokat teszek meg vele padlógázon. Inkább azt mondanám, hogy amikor egyfolytában sokat jár a motor, mert pl. nagyobb távot teszek meg, akkor csinálja. A hétvégén átnézem a relét, hátha ot lehet valami kontakt hiba.

Előzmény: WooDoo (45127)
zogobacsi Creative Commons License 18 órája 0 0 45128

Igazad van. Bocs. Ezt benéztem.

Előzmény: Bakancs4 (45126)
WooDoo Creative Commons License 20 órája 0 0 45127

Előfordulhat melegedés miatt kontakthiba, de szerintem valószínűbb a mechanikus hiba.

A leállító kart nagyon könnyű behúzni, annyira nem lehet gyenge egy elektromágnes, hogy ne lenne annyi ereje, hogy behúzza.

Én arra tippelek, hogy nem jó a behúzó tekercs poziciója, nem húzza be anyira a kart, hogy teljesen lezárja az üzemanyag útját. A hideg motornál a működéshez már nem elég az átszivárgó üzemanyag, de a meleg motor még éppen eljár annyival.

Előzmény: zogobacsi (45125)
Bakancs4 Creative Commons License 21 órája 0 1 45126

 Elvégre hosszabb út alatt tovább van behúzva, kvázi jobban melegedhet is.

 

Nem ez nincs így . A Kubota motoron a leállítótekercs kizárólag a gyújtás levétele után kap áramot pár másodpercre , akkor behúz , az adagoló nem ad üzemanyagot ( tkp. elveszi az alapjáratot is ) . Amikor a járműmotor áll , indítózzuk vagy működik (pöfög) akkor a tekercsben nincs áram , és a vezérlő( időzítő) relé se csinál semmit .

A melegedés nem függ össze az üzemeltetési idővel .

Előzmény: zogobacsi (45125)
zogobacsi Creative Commons License 1 napja -2 0 45125

Ésszerű amit írsz, de az mivel magyarázható, hogy kisebb távok megtétele után, vagy hideg motornál egyáltalán nem csinálja. A behúzót leszereltem, az elektromos csatlakozókat is megtisztítottam, de gyakorlatilag semmi eredmény. Arra gondoltam, hogy esetleg a relé, vagy a vezetékei lehetnek még a bűnösök. Soha nem voltak még piszkálva, vastagon koszos, és talán a hosszabb üzem után valami kontakt lehet pl. melegedés következtében. Elvégre hosszabb út alatt tovább van behúzva, kvázi jobban melegedhet is. És ebből kifolyólag az érintkezők vacakolhatnak.  Woodoo fórumtársunk is remélem olvassa ezeket a sorokat, mert elektromosságban neki mindíg vannak megfontolandó ötletei.

Előzmény: Mnagy (45124)
Mnagy Creative Commons License 1 napja 0 0 45124

Lehet azon állítani,a két rögzítő csavart meglazítva, igaz minimálisan, de, ha ferdén van szorulhat.Az egyik lefogó csavarhoz egy testkábel is csatlakozik, az áram csatlakozót is nézd meg. Biztos jó az a WD40 de nem csodaszer, ha levetted próbáltad áram alatt az erejét.Arra gondolok, hogy adsz neki 12 voltot és próbáld meg kihúzni a belsejét. Esetleg, ha szaga van akkor kiment belőle a füst és már cserés. Egyébként egy relé leállítás után még egy pár másodpercig behúzva tartja és csak utána engedi el tehát nem egyből.

Előzmény: zogobacsi (45121)
pál0123 Creative Commons License 1 napja 0 0 45123
Előzmény: zogobacsi (45121)
WooDoo Creative Commons License 2 napja -1 0 45122

Egyszer tévedésből a hőálló menettömítő helyett hengerfejtömítés javítót vettem a Würthnél. Ez egy folyékony anyag, csőrös flakonban, a hengerfej tömítést kell bekenni vele, és akkor nem kell újat venni. Nekem nem volt rá szükségem, ezért nekiadtam egy motorkerékpár szerelő haveromnak. Szerinte jó cucc, gondolom a vékony fémlemez tömítésekhez lehet a legjobb...

zogobacsi Creative Commons License 2 napja 0 0 45121

Sziasztok! Visszaolvastam még az évekkel korábbi hozzászólásokat is, de még csak így is tapogatózok aixam 400 leállási hibával kapcsolatban.  Az aixam 400-asom szépen indul és áll is le, kisebb távolságok megtétele esetén.  DE...amikor kicsit meghajtom, ill, nagyobb (pl. 20-25Km) távolságokat teszek meg vele egyhuzamban, akkor nem akar leállni. A gyújtás levételével némileg csökken az alapjárat, de nem áll le. Várnom kell, amíg kicsit "visszahül" a motor, és a harmadik-negyedik gyújtásra rakás, ill. visszavétel után nagynehezen leáll. De na hogy így sem, csak ha kézzel állítom le.  Levettem a leállítótekercset, szépen működik, nem szorul egyáltalán. Kézzel is könnyedén tudom leállítani, tehát a leállítókar sem szorul. Mindent átfújtam wd40-nel, de nincs változás.   Hidegen kiválóan működik minden. Állóhelyben is szépen lehúz a relé, szemmel is jól látni. Esetleg a relével lehet valami baj?   Járt már valaki így?   Üdv. és köszönet mindenkinek aki tud segíteni.  

Bakancs4 Creative Commons License 2 napja 0 0 45120

Ja , valami ilyesmi volt .

Előzmény: Mnagy (45119)
Mnagy Creative Commons License 2 napja 0 0 45119

A japán seggrakéták hengerfejében is elterjedt megoldás a "bádog" lemez a mágnes fogja tehát nem rozsdamentes, valami ón származék lehet a bevonata és eléggé acélos az anyaga.

Előzmény: Bakancs4 (45118)
Bakancs4 Creative Commons License 3 napja 0 0 45118

Amikor a www.traktor60.hu csapatnál érdeklődtem akkor azt mondták ez a fémlemezes megoldás gyári és viszonylag drága , valami 30 ezer Ft körül van . Árnyalja a képet , hogy két ilyen lemezke volt abban a motorban , nem tudom a 30 ezres ajánlat a garnitúrára vonatkozott-e , vagy az egy darabra ?

Vélelmezem a lemez se volt akármi , leginkább rozsdamentes anyagnak tűnt -- az a legrejtélyesebb benne : semmi rugalmasság nem feltételezhető róla . Kemény , acélos, vékony fémlemez , kettő egymáson .

Előzmény: WooDoo (45117)
WooDoo Creative Commons License 3 napja -3 0 45117

Fémlemezből manapság már nem nagy kunszt tömítést készíteni. Ha bonyolult az alakzat, akkor nem is kínlódok a rajzolással, csak beszkennelem, lézerrel meg kivágatom. Amit nem lehet lézerrel vágni, arra meg ott van a waterjet, az átvág bármit...

Előzmény: Bakancs4 (45116)
Bakancs4 Creative Commons License 3 napja 0 0 45116

Köszönöm a választ . A tömítéseket nem én vettem , hozta magával az összerakandó járgány . Gyanúm szerint a hengerfejtömítés utángyártott lehet , jómagam is ilyenekkel fogom szerelni az összerakásra váró motorjaimat .

 

A Yanmar motornál találkoztunk tisztán fémből készült hengerfejtömítéssel , leginkább arra hasonlított , mintha valaki sörösdobozból otthon vágta volna ki , körömollóval . Most persze nem találok róla képet .

Előzmény: ívfény (45115)
ívfény Creative Commons License 3 napja 0 0 45115

amennyire én tudom, a lombi  gyári tömítések fémek, aluból vannak, azoknál nem szükséges az utánhúzás, egyszer lahúzandó új csavarokkal és viszonlátás! de az összes többi grafitosnak,ami elterjedtebb, kell az utánhúzás, mert az lesz a jelenség, mint a kollégánál, hogy nyomatékkal szinte nem mérhető lazaságú csavarokkal szembesül az ember! így ez a leszorító erő nem tudja biztosítani, a kellő tömítettséget a blokk és a hengerfej között. lassan kikezdik a gázok az égéstérben a laza tömítőfelületeket és paff!  és azért kell több menetben lehúzni is, mert ezek a tömítések lapulósak, álltalában véve 2tizednyit és, ha egyszerre van lehúzva nagy erőkkel, akkor csak szétlapul szarrá préselődik, jobb, ha maga a diletácio nyomja össze a kellő mértékben, többszöri lépésben, blokk felmelegszik-lehűl.  és a csavarok is, megnyúlnak, nagyon, ha egyszerre van marhamód lehúzva a grafitos tömítés. sokan esküsznek, mindenféle praktikákra, amik szerencsés esetben be is jöhetnek, de a szakszerű  és legmegbízhatóbb módszer az, ha legalább egyszer, de inkább 2xer van utánhúzva. persze a kellő siker eléréséhez kell, hogy minden más feltétel is teljesüljön!, mert hiába van jól le, és utánhúzva a tömítés, ha amúgy a felületek nem szép síkok már. vagy éppen már fél centit nyúlott csavarokkal szerelik a gépet. és egyebek... ilyenek miatt mondtam ,anno, hogy "alapvető autószerelői tudás kell ezekhez a kis gépekhez" ennek hiányában, csak bütykölni lehet és az tart, amíg tart...

Előzmény: Bakancs4 (45114)
Bakancs4 Creative Commons License 3 napja 0 1 45114

lazák voltak a csavarok,csoda,hogy egyáltalán működött szegény kis motor...szutykos is volt a blokk oldala...hasonlóval találkozott-e valaki???

 

A 45093-as hozzászólásomban feltett képeken szereplő fehér olajos habot verő Microcar Virgo volt ilyen . Amikor jelezte a tulajdonos a problémát akkor a tünetek alapján ilyesmire gyanakodtam , ezért felhívtam azt a kitől a kocsit vették . Ugyanis az előző tulaj az eladás előtt meggyűrűzte a motort ; én arra lettem volna kíváncsi , hogy milyen nyomatékkal húzkodták le a csavarokat , de nem tudta megmondani , a gyári szervízleírás pedig nem állt a rendelkezésére . Véleményem szerint aki életében egyszer csinálta ezt 10 >>> 50 Nm-es + 2x90 fokos játékot az egyhamar nem felejti el . Az a Microcar jó ha 500 km-t produkált a gyengén lehúzott csavarokkal .

Alaposabban vizsgálva a kérdést felmerül , hogy elég-e betartani a gyári előírást ( ami nem tartalmaz utánhúzást némi használatot követően ) vagy pedig ívfény véleménye a mértékadó , aki emiatt még beletúr a már összerakott és működő motorba .

Tegnapelőtt vittek el tőlem egy Erad Spaciat-t : tavaly lement a víz motorról >>> megfőtt >>> szétszedték , síkolták-gyűrűzték de aztán a szerelője leállt , hónapokig nem nyúlt hozzá . A tulaj elunta az újabb és újabb ígérgetéseket , megtalált engem , majd még várva újabb néhány hónapot a járgány hozzám került . Én összeraktam , visszaszereltem a motort a járgányba . Mivel innen másfél órai mopedautózásra lakik  és azon felül nagyon precízen leragasztottam a szelepfedelet annál a kocsinál nem tervezek utánhúzást -- jó lesz tesztkocsinak , meglátjuk mennyit bír ; remélem nagyon sokat .

Volt némi kaland ezzel a masinával , írtam róla a 45038-as és 45039-es hozzászólásomban . Végül elkészült , lábon hazaevickéltek vele . Komoly tanulsága az esetnek (ennek is ) hogy mindenképpen kell beépíteni a mopedautóba tágulási tartályt , mert a motorhibák jelentős része leszáradásból ered . Életem elő mopedautója (Ligier Ambra ) is így járt kétszer . a második alkalmat már nem bírta ki, tömítést kellett cserélnem , ha nem megy le róla a víz akkor elmondhatnám a motorról , hogy bontatlan .

 

GondaL Creative Commons License 3 napja 0 0 45113

Sziasztok, ma lebontottuk a hengerfejet .szerettük volna megtudni mekkora nyomatékkal volt lehúzva...hát nagyon meglepődtünk... a nyomaték kulcsra nem volt semmi szükség , egy órás csavarhúzóval le lehetett volna lazítani annyira lazák voltak a csavarok,csoda,hogy egyáltalán működött szegény kis motor...szutykos is volt a blokk oldala...hasonlóval találkozott-e valaki???

Üdv.Laci

sipi63 Creative Commons License 3 napja 0 0 45112

Tömítés készítés: Mogyoród Templom u. 25. Kovács Zoltán

Előzmény: GondaL (45099)
Gondor66 Creative Commons License 3 napja 0 0 45111

Köszönöm szépen az információt.

Előzmény: pál0123 (45110)
pál0123 Creative Commons License 4 napja 0 0 45110

Ligier és JDM azonos,aixam nem,

Előzmény: Gondor66 (45109)
Gondor66 Creative Commons License 4 napja 0 0 45109

Üdvözlök mindenkit!

 

Szeretném meg kérdezni,hogy a Ligier Ambra és az Aixam 500 fékdobja méretre megegyeznek e?

aixam500 Creative Commons License 4 napja 0 0 45108

Üdv!

Köszönöm a választ.

Ha napi használatban van akkor végig szoktam várni az izzítást olyan 10mp és utána elsőre indul ,ha le van rakva több napra akkor már második indításra szokott indulni meg kell neki egy kis gáz is

Előzmény: Bakancs4 (45107)
Bakancs4 Creative Commons License 4 napja 0 1 45107

Aixam 400-as kis mopedem és a végsebessége nem valami sok meg a gyorsulása se az igazi és az lenne a kérdésem ,hogy pontosan ezeken hol lehet állítani

 

Egyrészt nagyon szubjektív , hogy ki milyen végsebességet és gyorsulást nem tart megfelelőnek . Másrészt annyira szerteágazó lehet az oka , hogy arra képtelenség válaszolni .

Hogy valamire mégis jussunk : hogy indul a motorja ? Mikor mennyit kell izzítani , mennyit kell forgatni a beröffenéshez ? Hidegen-melegen-langyosan ... Lehetőleg számszerű információ kellene , a sokáig-hamar-jól-gyorsan-sokat-keveset-alig kifejezésekkel nem sokra megyünk .

Jegyzem meg : vettünk már mopedet olyan bő 30-as végsebességgel és iszonyat szánalmas lassulással: laza volt a gázhuzal ...

aixam500 Creative Commons License 4 napja 0 0 45106

Sziasztok olyan kérdésem lenne ,hogy van nekem egy Aixam 400-as kis mopedem és a végsebessége nem valami sok meg a gyorsulása se az igazi és az lenne a kérdésem ,hogy pontosan ezeken hol lehet állítani gondolok itt az (adagolóra,variátorra)

Válaszokat előre is köszönöm!

brömbi Creative Commons License 6 napja 0 1 45105

Ez az ívfény meggyőzött. Járok itt hegyre fel, meg dombra le. Az előző hengerfejem is, az előkamrától a szelepfészekig, át volt repedve. A hűtősapka visszacsapószelepes. A lámpa mit tudom én jelez-e egyáltalán, muszáj leszek menetelni egy nyomásgombát, mert már megint rossz. 1.25-ös a menet? Már nem is emlékszem, menetfésűm meg nincs. Ahogy elgondolom a gőzt szegény meg a kocsi alá fújja, tán még észre sem veszem. Rakhattak volna fel ezek a gyáriak, mégis egy kiegyenlítő tartályt. A Swifté elég kicsi és lapos. Esetleg valaki, ha talált jobbat, ami a lámpa mögé elhelyezhető, jelezze már legyen szíves!

Előzmény: ívfény (45100)
GondaL Creative Commons License 6 napja 0 0 45104

Szervusz-- szintén Laci vagyok ,és Sajókazán lakom.

Köszönöm,hogy te is reagálsz a segítség kérésemre.Az ajánlatod mindenképpen érdekel mert számomra a kb.10ezer ft. Külöbség sokat jelent.Ha megteszed azt a szivességet , hogy megrendelsz 1db hengerfej tömítést a 2 hengeres lombi motoromhoz akkor kérlek beszéljük meg a részleteket a gondalaszlo57@freemail.hu -n.üdv Laci !

Előzmény: Lá He (45102)
GondaL Creative Commons License 6 napja 0 0 45103

Én is úgy gondolom ha már így jártam és meg kell bontani a motort akkor érdemes rendbe rakni .És ha nem veszed tolakodásnak a továbbiakban is számítanék a tanácsaidra,köszi.

Előzmény: ívfény (45101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!