Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10
OK, jöjjenek a segítségre vágyó hölgyek/urak, állunk elibe! :))
Előzmény: pétimi (9)
pétimi Creative Commons License 2006.12.18 0 0 9

Nagypapi51!

A vendéglátás/vendégvárás nagyon jól sikerült, a legkapósabbak a sajtgolyók voltak, ajánlom mindenkinek!

De szerintem nem csak nekem kél el a segítség ilyen téren, úgyhogy a topic ne álljon le!!!! 

Előzmény: nagypapi51 (8)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 8
Ptiminek reméljük jól sikerült a vendéglátás, a topik megtette kötelességét.
Ámen!
nagypapi51 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 7
Ennek egy egyszerűbb változata, amikor a felvert tojásfehérje habba reszelt sajtot keversz, kiskanálnyi mennyiséget zsemlemorzsába forgatsz és bő olajban kisütöd. Kis villanykörte alakú 'golyó' az eredmény. Igazán melegen finom, hagymás krumplisalátával. (akkor célszerű készíteni, ha sok maradék tojásfehérjéd van)
Előzmény: pétimi (5)
Godzi anyuka Creative Commons License 2006.08.23 0 0 6

Nekem jókor jött a topikod, szombaton lesz nálunk ilyen vendéges buli, a fiam 2. szülinapját ünnepeljük.

A leírtakon kívül még az jutott eszembe, azért a körözöttet is lehet gusztán tálalni, ha kicsumázott TV paprikába töltöd, jól behűtöd, aztán felszeleteled. Apró, kivájt paradicsomokba is teheted, az is nagyon guszta, és szintén csak egy falat.

Ettem már olyat is, ahol a bagett belét vájták ki, azt töltötték meg mindenféle finomságokkal, behűtötték és ugyancsak felszeletelve tálalták. Na majd utánanézek, valahol biztosan megvan a recept hozzá.

pétimi Creative Commons License 2006.08.23 0 0 5

Találtam egy nagyon tuti kis vendégváró kaját:

 

Sajtgolyó Hozzávalók:

  • 2 db nagy, fõtt, áttört burgonya,
  • 5 dkg liszt,
  • 4 dkg vaj (vagy  margarin),
  • 7 dkg reszelt sajt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • 1 púpozott mokkáskanál só,
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz,
  • olaj a sütéshez



  • Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fûszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban, erõs lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközõre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.

    pétimi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 4
    Hálás köszönetem mindenkinek! Már összeállt a menü! Legalábbis a fejemben....:)
    ZsuR Creative Commons License 2006.08.21 0 0 3
    Veszel fustolt lazacot, aprora tepkeded es osszekevered kremsajttal. . .kicsi halmot egy kenyer szeletre, es kapri bogyoval a tetejen mennyei!

    Vagy . . .ha mar fenyuzol, az en kedvencem:
    Baquette szelet, kremsajt, lazac szelet, paradicsom szselet es nagyon vekony lila hagyma szelet - a tetejel kapri bogyo. . ..bunosen jo!
    Előzmény: trofimov (2)
    trofimov Creative Commons License 2006.08.21 0 0 2

    szia,

     

    szerintem jó még a tatárbifsztek..,

    az olasz kajás topikban van leírás a bruscettáról,

    de jó még a sárgadinnye pármai sonkával,

    készíthetsz olajoshalkonzerv-vaj-mustár-hagyma keverékével szendvicskrémet,

    kis sült kolbászkákat,

    pici töltöttkáposztákat,

    lazackrémet, bár erre már nincs idő..., de venni lehet asszem készen.

    hiperben lehet kapni ikrát. + citrom.

    nagyon finom tud lenni a tepertőkrém is. 

    esetleg különlegesebb szalámi-kolbász falatkákat is készíthetsz. 

    jó lehet még valamilyen saláta, szezonális zöldségekből.

    rántott csirkeszárny :) vagy valami currys fűszerezéssel, kis rizzsel.

    sajttál többféle francia sajttal.

    sült hagyma,

    vagy baconszalonnába göngyölt csirkemáj.

    libamáj pástétom..., v kacsamáj.

    vagy marhapástétom sörben főzve.

    kis pizza falatkák,

    nagyon oldschool hortobágyi húsos palacsinta :))

    vagy zakuszka

    vagy ukrán módra füstölt halak (a hiperekben kapsz), vodka, libazsírban kenyér, fűszerekkel,

    hát nagyjából ennyi jutott eszmebe hirtelen. de nézz szét a topikok között....

     

    ZsuR Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1
    Nagyszeru! Csodalatos dolgokat lehet osszeallitani, ami "finger food" (evoeszkoz nelkul lehet enni), franciaul: "Hors d'?uvre" vagy olaszul:"Antipasto"!

    En azokat szeretem, amiket elozo nap meg lehet csinalni, es a vendegek erkezese elott a sutoben megsutni - friss, illatos, orom enni!

    Pl a szalonna nagyon jo erre. Egy darab hajaban fott krumplit betekeresz nagyon vekony szalonna szeletbe, es megsutod.

    Csirkemajat megsutsz, falatokra vagsz (itt is lehet szalonna)

    Gombafejek toltesz - zsemlemorzsa, tojas, petrezselyem, parmezan, so-bors. Ugyanez a toltelek jo aprobb paradicsomba is.

    Husgombocok - lehet fasirt, lehet olaszos paradicsomszoszban, egyszeruen veszel paradicsomkonzervet, olyant amiben a paradicsom egeszben van, leszurod, kezzel osszenyomod. Oliva olajon hagymat parosz, es rateszed a kinyomott paradocsomot, lesutod, hogy ne legyen nagyon leveses.
    A husgombocot keves olajon megsutod minden oldalon, ha kesz bele a szoszba, es meg kicsit fozni egyutt. Konnyu enni, mert falatok.

    Sonkaszeletet megkensz kremsajttal (lehet izesiteni petrezselyemmel, metelohagymaval, fuszerekkel) feltekered es szeletekre vagod.

    Ha igazan erdekeset akarsz, apro paprikat (lehet cseresznye paprika, felbe vagva, kierezve) megtoltod reszelt sajttal, es liszt-tojas-liszt - kisutotod.

    Fiss paradicsomot aprora vagsz, osszekevered oliva bogyoval (ha lehet fekete, kalamata), aprora vagott lila hagymaval, friss mozarella darabokkal, citromle, so-bors. Nagyszeru antipasto!

    Aztan a kenyerek. Ha van turelmed, szendvicskenyeret pogacsa szaggatoval karikara vagod, es johetnek az osszeallitasok: kremek, pl vaj, kremsajt, humusz, korozott, es erre egy-egy falat kolbasz, szalami, szardinia, oliva bogyo, egyik masik tetejere egy szep level petrezselyem, bazsalikom, vagy valami mas zold, friss.
    Erdekes ize van a juhturonak, ha hurka formajura sodrod, belegorgeted durvara orolt borsba (lehet tobb szinu bors) es szeletekre vagod, akkorara mint a kenyerke. . .finom!



    Előzmény: pétimi (-)
    drakulady Creative Commons License 2006.08.21 0 0 0
    0 kaja
    pétimi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 topiknyitó
    Hétvégére vendégeket várok, de mivel kora délután jönnek, nem szeretnék szokásos "leves-második-desszert" menüt összeállítani, ezért gondoltam, készítenék kis falatkákat, szendvicseket különböző krémekből, feltétekből. Van valakinek ötlete a padlizsánkrém, körözött és tojáskrémen kívül?

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!