Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.02 0 0 25

"Miközben 99 %-uk nem adózik."

 

Majd bolondok lesznek a magyar földesúrnak adózni, ennyire azért tnem hülyék

 

Nem tehetek róla, nekem a magyar elitről mindig egy Döbrögi típusú figura jut az eszembe, aki állandóan botoztatni akarja a parasztokat hogy többet tejeljenek.

 

 

 

Hiába, egy turáni úr telhetetlen, ha a pénzről van szó. A kínaiak pedig jól tudják milyenek voltak a mongol császárok. Azt is tudják hogy kell kezelni őket.

 

 

 

 

 

nandras0824 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 23

mivel mostanság új szelek fújdogálnak, ezért az eddig fikázó, kedves fideszdroid elvtársak lassan kezdhetnek szállingózni, hogy elkezdjék dícsérni amijókormányunk bölcsességét, hogy ezentúl a kínait dícsérni kell :)

 

Afrikaans8 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 20

Elkeserítő dolog történt velem tegnap délután. Útközben be akartam szaladni a nemrég felfedezett kínai éttermembe a Blahánál, a Corvin áruház mögött, megenni egy jó csípős szecsuáni marhát, de már az gyanús volt, hogy nem látok fényeket odabenn. Az ajtóhoz lépve derült ki, miért: belül ki volt függesztve egy papír, miszerint "Szabadság miatt zárva", kívülről pedig egy jó vastag fehér ragasztószalaggal le volt zárva az ajtó, és rajta a felirat az APEH-tól, miszerint ilyen és ilyen vétség miatt bevonták az üzlet engedélyét... Lehangolva vettem tudomásul a dolgot, mert szeretem az ilyen félreeső, olcsó kis éttermeket - külföldön is lehetőleg az ilyeneket ejtem útba... Vajon kinek fáj az, hogy néhányan tisztes áron be tudnak nyomni egy-egy tányér meleg ételt, és hogy haszna van annak, aki dolgozik érte egy picikét? Mert ugye, ha nálunk az ilyesmit valaki teljesen becsületesen csinálja, annak az inge-gatyája rámegy... Én nem hiszem, hogy itt bármiért azt a viszonylag kevés számú kínai árust és éttermezőt kellene okolni. Pont aznap, vagyis tegnap kora délután, két-három órával előbb vásárolgattunk a barátnőmmel a Csarnokban, és meg kellett állapítanom, hogy mint eddig is (ritka kivételektől eltekintve), egyik standnál sem adtak blokkot. Mondtam is neki, mivel ő egyébként ellenőr, hogy miért nem ezekre a zöldségesekre száll rá az adóhatóság. Alig hiszem, hogy egy-egy ilyen árus a piacokon a kínaiaknál kisebb forgalmat produkál.

 

Szóval, véleményem szerint simán megférnének a kínaiak "Hunniában", nem ezekkel van itt a baj... Egyébként láttam a riportfilmet róluk vagy 2 éve, amelyben az egyik idősebb magyar úriember csak annyit jegyzett meg a razzia kapcsán, hogy "ezek", mármint az állam képviselői "mindent tönkretesznek, ami jó".

BZoltan Creative Commons License 2007.08.16 0 0 19
Hátszerintem erősen baloldaliság (nem az ungaréze értelemben véve) kérdése az, hogy nem a böcsületes adózizetőktól vonok el pénzt, hogy a törvényszegő vagy azon kiskapukat kereső vállalkozóknak tömjem a zsebét...

Amikor ilyent látok szoktam mondani a még agyhalál állapotában levő ismerőseimnek, hogy emiatt nem tartom baloldalinak a jelenlegi kormányt.
Előzmény: Undor Andor (18)
Undor Andor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 18
Ez nem baloldaliság kérdése. A többmilliárdos veszteség meg a költségvetésből hiányzik, viszont többmilliárdos bevétel jut ezáltal a bal zsebbe. Érted?
Előzmény: BZoltan (17)
BZoltan Creative Commons License 2007.08.16 0 0 17
Tök mindegy, hogy ki az illető... a kérdés az az, hogy miért hajlandó az állam elviselni töbmmilliárd forintos járulék- és adókiesés cserébe azért, hogy egy feketegazdaságban érdekelt szférát támogasson... Ebben mi a baloldaliság?
Előzmény: Undor Andor (16)
Undor Andor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 16

Tévedsz, az illető nem politikus.

Pintérnek semmi köze hozzá, ő csak az őrzésében lehet érdekelt.

Előzmény: Törölt nick (12)
BZoltan Creative Commons License 2007.08.16 0 0 15
A vámosok lefizetése csak egy lehetőség a sok közül. Ezen kívül lehet még csempészni és lopni is. Nameg a vámcsalás is egy lehetőség. De még ha legálisan is szerzik be az árut attól még számlaafdási kötelezettség van és az alkalmazottak után is illene TB-t fizetni az alkalmazottaknak pedig SzJA-t és a vállalkozás nyeresége után pedig nyereségadót.

Akárhogy is van.. többszörös adócsalás ez a "kínai" piacolás és az a hatóság aki ezt eltűri pontosan ugyanolyan bűnrészes mint az az állampolgár aki pontosan tudván azt, hogy a kereskedő _LOP_ az államtól mégis vásárol az ilyen helyen.
Előzmény: dokeee (13)
borosodó Creative Commons License 2007.08.16 0 0 14
Csak nem a Horm kormány volt belügyminiszteréről van szó?
Előzmény: Törölt nick (12)
dokeee Creative Commons License 2007.08.16 0 0 13
Nem egészen értem én ezt a kínai piacosdit. Én is importálok, nekem rögtön meg kell fizetnem az áfát, vámot, miegymást, mielőt látnám az árumat, ez az egész svarc dolog csak úgy működhet, ha nyakig benne vannak a vámosok.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12

"A piac ui. egy milliárdos bolsi tulajdona"

 

Nevezzük nevén: Pintér Sándor,volt belügyminiszter.

Előzmény: Undor Andor (11)
Undor Andor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 11

A kínai piaci balhé is a kúrmány nagyon közeli bukásának jele.

A piac ui. egy milliárdos bolsi tulajdona, havi százmilliókat kaszál vele.

Nemrég ő is belátta, hogy kúrcsány megbukott, semmi támogatása nincs még a pártjában sem. Emiatt ő is megvonta bizonyos jutalékok fizetését a szokott helyekre. Gyorsan jött a válasz: akkor neked is véged.

A forgatókönyv a szokásos: nem kell ezeket bántani, a bolsi tetvek kinyírják egymást.

Watchdog Creative Commons License 2007.08.16 0 0 10
Akkor ezzel most a kínai piac ellenőrzése idénre ki van pipálva?
Undor Andor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 9

"Kínai piac: 0 adózás, bűnözés"

Ebben a mondatban sajnos a Kínai piac felcserélhető a Kúrmány szóval is.

BZoltan Creative Commons License 2007.08.16 0 0 8
"ez a magyar konfekciót régóta hazavágó kinai seftelést"

Igen, ez a másik nagy probléma.

Szóval a nagy reform közben miért nem törekszik senki megszüntetni a nyilvánvalóan sokmilliárd forintnyi adó és járulékkiesésért felelős feketegazdaságot?

Hány tisztességesen adózó vállalkozás húzta le a rolót azért mert nem bírja az árversenyt az adót és járulékokat nem fizető csalókkal szemben? Hány munkanélküli segélyére folynak el a milliárdok azért mert a munkaadó nem birta a fizetni az alkalmazottatt mert a feketegazdaság elszippantotta a keresletét és így a bevételét is?

Mindezen egy csapásra lenne megoldás? Miért nem ezzel foglalkozik a nagy reformer?
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.16 0 0 6

"Az,hogy hamis számmlákat,nyugtatömböket lehet venni,az jó dolog.Egy raklappal már én is vettem ott magamnak."

 

Ezt leánykori nevén úgyhívják:adócsalás.

 

Előzmény: Törölt nick (1)
BZoltan Creative Commons License 2007.08.16 0 0 5
Mostmeg itt van ez a legutóbbi sztori: http://index.hu/gazdasag/magyar/apeh070815/

Miért nem veszi észre a hatóság, hogy gazdaságilag káros dolog ilyen feketegazdasági szktort hagyni üzemelni??? MIért jó az, hogy miközben mennek tönkre a becsületesen megélni próbáló vállalkozások az állam tulajdonképpen támogatja az adócsalókat???
vörösszegfű-allergia Creative Commons License 2006.08.01 0 0 3
Az ázsiai hordákat nekünk kell vinni Európába.
fi-fica Creative Commons License 2006.08.01 0 0 2
Eltartanunk nem kell őket. A többivel többé-kevésbe egyetértek. Ezek azért tudnak létezni, mert sokan olyan kevés pénzből tengődnek, hogy kénytelenek itt vásárolni.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1
100 éve a legnagyobb csempészárú elosztó az országban,csak mindig féltek hozzányúlni.Az,hogy hamis számmlákat,nyugtatömböket lehet venni,az jó dolog.Egy raklappal már én is vettem ott magamnak.
Derek Creative Commons License 2006.08.01 0 0 0
Ne vasarolj naluk es kesz.En meg soha nem mentem se kinai piacra MO-on se kinai boltba.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.01 0 0 topiknyitó

Miért nem zárják már be ezeket a szar kínai piacokat?

A mai VPOP akcióban (amiről a TV2 Tények beszámolt) a legnagyobb budapesti kínai piacon az árusok többsége nem ad számlát, elszaladnak a ferdeszeműek, ha jön az ellenőrzés. Hamisított árukat, fikív számlás tömböket árulnak.

El kell-e tartanunk ezt a többtízezer (többszázezer?) kínait is, akik uralják a ruha-, az édesség-, kávékereskedelmet is. Miközben 99 %-uk nem adózik. Mi értelme ennek? Ausztriában nem látok kínai piacot. Szlovákiában is csak töredékét az itthoninak. Leszarom hogy a korrupt hivatalnokoknak, rendőröknek jól jövedelmező a gagyi kínai piac.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!