Miért nem zárják már be ezeket a szar kínai piacokat? A mai VPOP akcióban (amiről a TV2 Tények beszámolt) a legnagyobb budapesti kínai piacon az árusok többsége nem ad számlát, elszaladnak a ferdeszeműek, ha jön az ellenőrzés. Hamisított árukat, fikív számlás tömböket árulnak. El kell-e tartanunk ezt a többtízezer (többszázezer?) kínait is, akik uralják a ruha-, az édesség-, kávékereskedelmet is. Miközben 99 %-uk nem adózik. Mi értelme ennek? Ausztriában nem látok kínai piacot. Szlovákiában is csak töredékét az itthoninak. Leszarom hogy a korrupt hivatalnokoknak, rendőröknek jól jövedelmező a gagyi kínai piac.
Majd bolondok lesznek a magyar földesúrnak adózni, ennyire azért tnem hülyék
Nem tehetek róla, nekem a magyar elitről mindig egy Döbrögi típusú figura jut az eszembe, aki állandóan botoztatni akarja a parasztokat hogy többet tejeljenek.
Hiába, egy turáni úr telhetetlen, ha a pénzről van szó. A kínaiak pedig jól tudják milyenek voltak a mongol császárok. Azt is tudják hogy kell kezelni őket.
mivel mostanság új szelek fújdogálnak, ezért az eddig fikázó, kedves fideszdroid elvtársak lassan kezdhetnek szállingózni, hogy elkezdjék dícsérni amijókormányunk bölcsességét, hogy ezentúl a kínait dícsérni kell :)
Elkeserítő dolog történt velem tegnap délután. Útközben be akartam szaladni a nemrég felfedezett kínai éttermembe a Blahánál, a Corvin áruház mögött, megenni egy jó csípős szecsuáni marhát, de már az gyanús volt, hogy nem látok fényeket odabenn. Az ajtóhoz lépve derült ki, miért: belül ki volt függesztve egy papír, miszerint "Szabadság miatt zárva", kívülről pedig egy jó vastag fehér ragasztószalaggal le volt zárva az ajtó, és rajta a felirat az APEH-tól, miszerint ilyen és ilyen vétség miatt bevonták az üzlet engedélyét... Lehangolva vettem tudomásul a dolgot, mert szeretem az ilyen félreeső, olcsó kis éttermeket - külföldön is lehetőleg az ilyeneket ejtem útba... Vajon kinek fáj az, hogy néhányan tisztes áron be tudnak nyomni egy-egy tányér meleg ételt, és hogy haszna van annak, aki dolgozik érte egy picikét? Mert ugye, ha nálunk az ilyesmit valaki teljesen becsületesen csinálja, annak az inge-gatyája rámegy... Én nem hiszem, hogy itt bármiért azt a viszonylag kevés számú kínai árust és éttermezőt kellene okolni. Pont aznap, vagyis tegnap kora délután, két-három órával előbb vásárolgattunk a barátnőmmel a Csarnokban, és meg kellett állapítanom, hogy mint eddig is (ritka kivételektől eltekintve), egyik standnál sem adtak blokkot. Mondtam is neki, mivel ő egyébként ellenőr, hogy miért nem ezekre a zöldségesekre száll rá az adóhatóság. Alig hiszem, hogy egy-egy ilyen árus a piacokon a kínaiaknál kisebb forgalmat produkál.
Szóval, véleményem szerint simán megférnének a kínaiak "Hunniában", nem ezekkel van itt a baj... Egyébként láttam a riportfilmet róluk vagy 2 éve, amelyben az egyik idősebb magyar úriember csak annyit jegyzett meg a razzia kapcsán, hogy "ezek", mármint az állam képviselői "mindent tönkretesznek, ami jó".
Hátszerintem erősen baloldaliság (nem az ungaréze értelemben véve) kérdése az, hogy nem a böcsületes adózizetőktól vonok el pénzt, hogy a törvényszegő vagy azon kiskapukat kereső vállalkozóknak tömjem a zsebét...
Amikor ilyent látok szoktam mondani a még agyhalál állapotában levő ismerőseimnek, hogy emiatt nem tartom baloldalinak a jelenlegi kormányt.
Ez nem baloldaliság kérdése. A többmilliárdos veszteség meg a költségvetésből hiányzik, viszont többmilliárdos bevétel jut ezáltal a bal zsebbe. Érted?
Tök mindegy, hogy ki az illető... a kérdés az az, hogy miért hajlandó az állam elviselni töbmmilliárd forintos járulék- és adókiesés cserébe azért, hogy egy feketegazdaságban érdekelt szférát támogasson... Ebben mi a baloldaliság?
A vámosok lefizetése csak egy lehetőség a sok közül. Ezen kívül lehet még csempészni és lopni is. Nameg a vámcsalás is egy lehetőség. De még ha legálisan is szerzik be az árut attól még számlaafdási kötelezettség van és az alkalmazottak után is illene TB-t fizetni az alkalmazottaknak pedig SzJA-t és a vállalkozás nyeresége után pedig nyereségadót.
Akárhogy is van.. többszörös adócsalás ez a "kínai" piacolás és az a hatóság aki ezt eltűri pontosan ugyanolyan bűnrészes mint az az állampolgár aki pontosan tudván azt, hogy a kereskedő _LOP_ az államtól mégis vásárol az ilyen helyen.
Nem egészen értem én ezt a kínai piacosdit. Én is importálok, nekem rögtön meg kell fizetnem az áfát, vámot, miegymást, mielőt látnám az árumat, ez az egész svarc dolog csak úgy működhet, ha nyakig benne vannak a vámosok.
A kínai piaci balhé is a kúrmány nagyon közeli bukásának jele.
A piac ui. egy milliárdos bolsi tulajdona, havi százmilliókat kaszál vele.
Nemrég ő is belátta, hogy kúrcsány megbukott, semmi támogatása nincs még a pártjában sem. Emiatt ő is megvonta bizonyos jutalékok fizetését a szokott helyekre. Gyorsan jött a válasz: akkor neked is véged.
A forgatókönyv a szokásos: nem kell ezeket bántani, a bolsi tetvek kinyírják egymást.
"ez a magyar konfekciót régóta hazavágó kinai seftelést"
Igen, ez a másik nagy probléma.
Szóval a nagy reform közben miért nem törekszik senki megszüntetni a nyilvánvalóan sokmilliárd forintnyi adó és járulékkiesésért felelős feketegazdaságot?
Hány tisztességesen adózó vállalkozás húzta le a rolót azért mert nem bírja az árversenyt az adót és járulékokat nem fizető csalókkal szemben? Hány munkanélküli segélyére folynak el a milliárdok azért mert a munkaadó nem birta a fizetni az alkalmazottatt mert a feketegazdaság elszippantotta a keresletét és így a bevételét is?
Mindezen egy csapásra lenne megoldás? Miért nem ezzel foglalkozik a nagy reformer?
Miért nem veszi észre a hatóság, hogy gazdaságilag káros dolog ilyen feketegazdasági szktort hagyni üzemelni??? MIért jó az, hogy miközben mennek tönkre a becsületesen megélni próbáló vállalkozások az állam tulajdonképpen támogatja az adócsalókat???
Eltartanunk nem kell őket. A többivel többé-kevésbe egyetértek. Ezek azért tudnak létezni, mert sokan olyan kevés pénzből tengődnek, hogy kénytelenek itt vásárolni.
100 éve a legnagyobb csempészárú elosztó az országban,csak mindig féltek hozzányúlni.Az,hogy hamis számmlákat,nyugtatömböket lehet venni,az jó dolog.Egy raklappal már én is vettem ott magamnak.
Miért nem zárják már be ezeket a szar kínai piacokat?
A mai VPOP akcióban (amiről a TV2 Tények beszámolt) a legnagyobb budapesti kínai piacon az árusok többsége nem ad számlát, elszaladnak a ferdeszeműek, ha jön az ellenőrzés. Hamisított árukat, fikív számlás tömböket árulnak.
El kell-e tartanunk ezt a többtízezer (többszázezer?) kínait is, akik uralják a ruha-, az édesség-, kávékereskedelmet is. Miközben 99 %-uk nem adózik. Mi értelme ennek? Ausztriában nem látok kínai piacot. Szlovákiában is csak töredékét az itthoninak. Leszarom hogy a korrupt hivatalnokoknak, rendőröknek jól jövedelmező a gagyi kínai piac.