Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

DkGrinder aug. 5. © 3800

880+ÁFA /db

Előzmény: dara78 (3799)
dara78 aug. 5. © 3799

Hello

Hűen a topik eredeti témájához, érdeklődnék szerelvényezést mennyiért csináltok mostanában? Előre is köszi. D

liptak1 júl. 16. © 3798

A szög nem nagyon számít, részint állatoknak világít részint pp lámpatestekben van elhelyezve így az megtöri a szöget és így már csak műszerrel mérhető a külömbség a hagyományos fénycsőhöz képest, elektronika alatt a ledes cső elektronikáját érted?

2 évet ír a cég a honlapján a csőre, azért az mégse gyenge, mindenesetre akkor egyenlőre parkoló vágányra teszem a dolgot, kivárok addig is valami öklet?

Előzmény: DkGrinder (3797)
DkGrinder júl. 15. © 3797

A LED kibírja az 50 000 órát de az elektronika, mék az 5000-et is nehezen.

Sőt teljesen más a sugárzási szög, szerintem nagyon kellemetlen fénye van.

Előzmény: liptak1 (3796)
liptak1 júl. 15. © 3796

Sajna , na de ne ócsároljuk tovább őket, kérdésem lenn: kinek van már hosszútávú tapasztalata a ledes fénycsövekkel? a napokban szereltem egy párat, majd hanyatt estem mikor olvastam hogy elvileg 50000 üzemórát bír, nekem kicsit gyanús a dolog , tényleg képesek ennyit világítani? Esetleg ez is csak reklámduma, azért érdekelne mert van egy épület amit a napokban néztem meg 3x32A a betáp , de jelenleg csúcson pörög így rendre lemegy valamelyik kismegszakító, emelni nem akar rajta mivel eléggé borsos lenne, a felvett áram nagy részét a fénycsöves armatúrák teszik ki(hagyományos trafós), beszereltem az egyik áramkörbe 16db -ot és kicsit meglepetésként ért , hogy közel 4 A-l kevesebbre jött ki a fogyasztása, viszont nem akarunk egyből beruházni ennyit , nincs még tapasztalatom mennyit bírnak mert ugye baromság teleszórni ezekkel ha mondjuk 2 havonta cserélni kell (mivel az ára nem kicsi) , ökletek , valakinek?

Előzmény: DkGrinder (3795)
DkGrinder júl. 15. © 3795

De, a gyakorlati ismeretük = 0

Előzmény: Dunit (3793)
liptak1 júl. 15. © 3794

Igazad van nem rosszabbak , csak tapasztalatlanok és még csak nem is érdekli őket ennek a hiánya, volt eset mikor egy komplett rendszert kellett felújítani(elektromos tolózárak, vezérlőművek,stb) egy szekrényben 60-70 kb(nem ritkaságban olyan amiben 20 ér is volt, elkezdtünk dolgozni és feltűnt van olyan kábel ami nincs a kábellistában , szóltunk hogy ez meg ez hiányzik, kijött a mérnök átnézte módosította, egy idő múlva megint akadt néhány ami nem stimmelt, megint jeleztük , kijött , kézzel rajzot készített , mondanom se kell ott helyben mintha Móricka rajzolta volna, mire egyikünk meg is jegyezte hogy ne vicceljen már több milliós beruházást ez alapján végezzünk el? Erre felfortyant, tudjuk mi mit hova kell szerelni végezzük, el ő meg ki jön utólag és majd módosít a rajzokon, itt elgurult a gyógyszerem és kivertem a církuszt mi órabéresen fillérekért végeztük a munkát ő meg több milkát kapott a tervekért ezt a fejéhez is vágtuk, meghallotta a tulaj , leállította a kivitelezést kiderült van ettől a mérnöktől okosabb is(ez akkor még fiatalnak számított), kihoztak egy másik tervezőt egy hét leforgása alatt lezongorázta az új terveket, mi pedig ez alapján végre befejeztük a kivitelezést.

Előzmény: Dunit (3793)
Dunit júl. 15. © 3793

 Nem rosszabbak a mostani mérnökök mint a régiek !

Előzmény: DkGrinder (3792)
DkGrinder júl. 14. © 3792

Az a baj, hogy elvesztek a lépcsőfokok.

Apukám lakatosként kezdte, majd pár év után látták, hogy konyít a dolgokhoz és elvégeztették vele a technikusit.

Átkerült e tervezőkhöz, pár év múlva elvégezte a gépészmérnökit. 

Ha megtervezett valamit legyártották a mintadarabot, ő lement és végignézte

 ahogy beépítik (vagy ő maga építette be) és mivel mindenki hibázhat ha valami nem jött össze akkor módosított rajta (akár 100-szór is) 

Ma kikerülnek olyan huszonéves mérnököcskék akik életükben nem fogtak kézbe egy csavarhúzót sem, megterveznek valami csili-vili  dolgot, és kész.

Sose kapnak visszajelzést, hogy mekkora sz.. amit készítettek.

Előzmény: liptak1 (3791)
liptak1 júl. 14. © 3791

Van egészséges önismeretem, egyébként meg nem kell főiskola sok világítást én is kreativitással oldom meg , ja és megnézem mit is akarok így annak megfelelően próbálom kiválasztani(igaz nem egyszer előfordul hogy , végképp nem lehet kihagyni ezeket a nyamvadt szerelvényeket mert azért a megrendelő a diktáló és hát azt nem lehet megkérdőjelezni) a lámpákat. Egyébként is főleg azzal van bajom hogy gyönyörűen megtervezi(mondjuk számítógépen) és kész a többit meg oldja meg a szerelő, látnám legalább egyszer hogy miként javítana ilyen lámpát a tervezője, erre lennék igazán kíváncsi.

Előzmény: Ofenbau (3790)
Ofenbau júl. 14. © 3790

 Lépj a helyükbe, csinálj jobbat !

Előzmény: liptak1 (3789)
liptak1 júl. 14. © 3789

Megnyugtató a tudat hogy más is anyázza a sok süket tervezőt, ezekkel a lököttekkel szereltetnék vagy ezret fel naponta hátha rájönne hogy valamit nem jól csinál.

Előzmény: DkGrinder (3788)
DkGrinder júl. 13. © 3788

10-ből 8 lámpatest szerelhetetlen, de már szinte mindenre igaz ez. Agyvérzést kapok az összepattintható, többé szét nem szedhető ketyeréktől is. :-D

Előzmény: liptak1 (3787)
liptak1 júl. 13. © 3787

Egyébként tényleg mutatósak a munkák már befejezve(ja volt dolgom egy két alkalommal ilyen típusú lámpákkal , te hogy bírod ezeket szerelni mert én időnként felemlegetem az ősét annak az ökörnek aki ezeket tervezi:))

Előzmény: DkGrinder (3779)
liptak1 júl. 13. © 3786

Egyéb a belső építész meg egyébként is egy külön állat faj, volt olyan munkám ahova 80db dugaljat kellett telepíteni , mindegyiket egy egy kapcsolóval kellett kapcsolhatóvá tenni, és mivel a hapsi hallott már váltókapcsolásról ő úgy gondolta mekkora ász ha mondjuk ugyan azt a konnektort több irányból is fel lehet kapcsolni meg le, ja és hogy elég macerás legyen hát összeszedette két helyre az egész kapcsolót no meg a világítást soroló keretes szerelvényekkel , hát el lehet gondolni mekkora fal rész kellett az egészhez(ja és hogy cifra legyen az egész építmény nem üzemelt 2 évnél tovább) úgy hogy még jó hogy kitalálták a belsőépítész szakmát

van ember most már aki kétszer háromszor többet keres csak az ökörségével mint az aki ténylegesen kivitelezi azt a szemetet amit kitalált.

Előzmény: DkGrinder (3783)
liptak1 júl. 13. © 3785

Ebben csak az a ciki hogy , a mutatott képek alapján patentúl dolgozol ami ugye feltételezi azt hogy nem egy két évre terveztél hanem évtizedekben gondolkodtál.

Tehát vagy már nem leszel az élők sorában vagy nem fogsz ilyesmivel tökölni amikor megjelennek a hibák, elvakolt doboz csőhátán cső ember legyen a talpán aki ezt később javítja. Én még anno amikor a szakmát tanultam az oktatóm állandóan azt hangsúlyozta nem kell bonyolítani száz év múlva is szerelhető legyen én ehhez tartom azóta is magam , akár hogy is van a villanyszerelésnél mindig az az első nézőpontom később ne kelljen átszerelni az egész házat, utánam ha javítani kell,tiszta , jól működő , átlátható legyen a dolog.

Előzmény: DkGrinder (3782)
liptak1 júl. 13. © 3784

Azt ugye tudod az építési törvény szerint ekkora vésést már épeszű építtető nem vesz át , ráadásul ebben az esetben már tilos a fal másik oldalán bármilyen vésést végezni

Előzmény: DkGrinder (3777)
DkGrinder júl. 12. © 3783

Sokszor meg csak megbeszélés alapján, na az már macerásabb.

Pl minap egy marék virágcserép aljjal jelent meg a belsőépítész, hogy ebben lesz RGB világítás :-S!!?:-(

 

körző vonalzó :-DD

 

 

tádáááááám :-D

 

Persze lesz még egy fehér plexi az alján.

Előzmény: DkGrinder (3782)
DkGrinder júl. 12. © 3782

Nincs elektromos terv, én találom ki mi merre menjen.

Előzmény: KömKel (3781)
KömKel júl. 12. © 3781

Elektromos kiviteli terv alapján dolgoztok, vagy "csak" van egy belsőépitész terv, és az alapján kell kitalálnotok a többit?

(egyébként faszán néznek ki)

Előzmény: DkGrinder (3779)
DkGrinder júl. 12. © 3780

Lemaradtak a képek :-D

 

Pl. az alábbi fürdőbe:  tükör lent/fent, tusolóba,lépcső élébe...., és ez csak egy kör.

 

 

Előzmény: DkGrinder (3779)
DkGrinder júl. 12. © 3779

 

Mi elvakoljuk/ elgletteljük a dobozokat.

Persze előtte készül egy pontos fotó doksi.

Mi rengeteg extra lakást készítünk amiben szinte minden világít, és ehhez rengetek kötés,elágazás kell.

 

Egy lakásba több 100 méter LEDszalag is bekerül, néha 10-20cm szakaszok vannak egy körön, akár 5-10 különböző helyen egy áramkörben, minden ágazik mindenfelé.

 

Pl. az alábbi fürdőbe:  tükör lent/fent, tusolóba,lépcső élébe...., és ez csak egy kör.

 

vagy:

 

 

 

 

Előzmény: KömKel (3778)
KömKel júl. 12. © 3778

Ilyenkor azt nem értem, hogy miért nem lehet álmennyezetet csinálni (eleve úgy tervezni), és ott elvinni mindent...

 

Egyébként miért csináltok még mindig ennyi kötődobozt? Olyan szinten el tudja baszni a helyiséget a második meszelés után összevissza álló doboztetők, hogy szörnyű.

Külföldön mélyitett szerelvénydobozokat használnak, és ott kötögetnek, nem külön dobozban.

 

(én nálam úgy csináltam meg, hogy minden egyes szerelvényhez/kiálláshoz külön cső megy a padlóban, a nagyjából középen levő pincelejáróba összegyűjtve a végeket. Igaz, hogy 3x annyi tyúkbél kellett, de bármikor ki tudok cserélni bármit bármire, és át tudom állitani pl a lámpák kapcsolhatóságát, egyebek. És nincs egy darab kötőbozos sem sehol...)

Előzmény: DkGrinder (3777)
DkGrinder júl. 12. © 3777

Én nagyon szerettem a klasszikus szerelést, de mióta elkezdtünk intelligens épületekkel foglalkozni be kellett látnom elég macerás.

Ez egy hagyományos szerelésű ház sok informatikával, már ez is elég durva mennyiségű csövet tartalmazott.

 

 

Előzmény: liptak1 (3773)
DkGrinder júl. 12. © 3776

A valóság : ez 

Amúgy ez egy 7 részes kis sorozat érdemes megnézni.

Előzmény: liptak1 (3775)
liptak1 júl. 12. © 3775

ez azért remélem nem valóság de megéri megnézni :https://www.youtube.com/watch?v=hvq-NytRKRo

Előzmény: liptak1 (3774)
liptak1 júl. 12. © 3774

Igen egyébként az alsó képek tetszetősek, ez az amire azt mondom szerelő csinálta és nem a szomszéd kocsmájából valami segédmunkás:)

Előzmény: DkGrinder (3771)
liptak1 júl. 12. © 3773

A felső képhez hasonlót láttam már de azon a véleményen vagyok , hogy aki ilyen ci....ány munkát(nem akartam kiírni mielőtt valaki sértésnek venné) munkát végez az ugyan így dolgozik a falon is hagyományos szereléssel,egyébként láttam már ilyet fűtésszerelőtől is, úgy hogy a tróger munka nem csak a mi szakmánk velejárója. Mindenesetre a tulaj se semmi ha ezt így hagyta annyiban. Minden jó ízlést nélkülöz de tudnék mutatni (mivel szoktam néhány felülvizsgálatnál fényképezni) hagyományos szerelésnél , alut összetekerve rézzel, sőt sodrott réz vezetéket mcu val vagy ami a legjobban tetszett a napokban találkoztam eggyel(és új ház)

a lámpa szál(kapcsoló szál ) valami 2 eres pár szálas vezetékkel( ha nem gondolnám hogy rég leállították a gyártását azt mondanám a tv-hez használtak ilyet antennához) ezzel volt szerelve. Kár hogy így lejáratják egyes kollégák a szakmánkat.

Előzmény: DkGrinder (3771)
DkGrinder júl. 12. © 3772

zik :-D

Előzmény: DkGrinder (3771)
DkGrinder júl. 12. © 3771

Azért nevetik igénytelennek, mert a legtöbb szerelő igénytelenül használja éppen úgy mint a gégecsövet.

Sőt még a gyártó honlapján található kisfilm is elég trágya. 

Én is a legtöbbször ilyesmit látok:

 

Pedig lehet vele szépen is dolgozni, csak az alapvető fogásokat kell kifejleszteni.

Mi is sokáig idegenkedtünk tőle, de ma már használjuk.

   

 

 

Előzmény: liptak1 (3770)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Eletmod", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "Hazepites,_lakasugyek", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "Villanyszereles_munkadijak", 3]);