Keresés

Részletes keresés

Brikk stone Creative Commons License 2015.08.11 0 0 3932

 Természetesen várok.

Közben tájékozódtam a szomszédoknál. Mindegyiknél 25 Amp. biztosíték van és mindnek elegendő. Pedig a kérdéses lakásnal mind lényegesen nagyobb.

Előzmény: Peter atyuska (3931)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.08.07 0 0 3931

Ja értem. Erre csak azt tudom javasolni, hogy várjál vele, használd a jelenlegivel és ha kevésnek bizonyul akkor bővíteni. Az biztos hogy vezetéket akkor cserélni kell.

Brikk stone Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3930

"Miért nem keresd meg a listában kapott szerelőket?"

 Mert nem sürgős, képben szeretnék lenni.

Előzmény: Peter atyuska (3928)


Brikk stone Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3929

 Köszönöm !

 

 Sokkal előbbre nem lettem.

 Viszont azon spekullálok, hogy egyáltalán minek nekem az a 32  Amp.

 Jelenleg van a 55 m2 -es lakásban 5 áramkör. 

 A fogyasztók :

 A legnagyobb az átmenős vízmelegító a maga 3  Amperével   kilówattjával- külön áramkörön.

 Nos vannak állandóan üzemelők ilyen a hűtőszekrény    / 200 Watt, a/, a gázkazán No mennyi lehet ?  300 w ?? / és az akaratunktól függőek, pl. a villágítás ( ha mind megy max 500 Watt , a porszívó / 1,2 kW /, a vízmelegítő ( az asztali )  / 1 kW,/ a számítógép  /300 Watt/ mosógép 1,5 Kwatt, hajszárító  500 Watt.

 Hány de hány háztartás van ilyen 25  Ap-rel és elvannak. Figyelni kell az egyidejűségre - nagyfogyasztóknál kerülni kell.

 De ha mosogatok, akkor nem porszívózok stb. stb.

 Mondjuk távlatilag jó lenne. Majd még körüljárom a témát.

 

 Más. A napokban vbopltam az egyik szuper szuper markatban. Nézegetem a mosógépeket és leszólít egy eladó, hogy segíthetne é. mondom igem . mennyi a teljesítménye az előttem lévő mosógépnek - himel hámol majd kiderül nem tudja mi az a teljesítmény.

 Mondja nem fogyaszt sokat. Mondtam van egy mosógépem ami semmit sem fogyaszt ugyanis nem kapcsolom be.

Előzmény: Peter atyuska (3928)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3928

Miért nem keresd meg a listában kapott szerelőket? Minden képen meg kéne nézni helyszínen hogy pontosan milyen a rendszer mert ez igen kevés infó és pontatlan is amin nem csodálkozok. 32A-nél kell majd cserélni a régi AL vezetéket 6-os sodrott rézre. A munkadíj és anyag szabadáras.

Előzmény: Brikk stone (3927)
Brikk stone Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3927

 Üdv  mindenkinek !

 A probléma és a kérdésem a következő.

 Adott egy Bp.-i társasház kb. 30 lakással. Egy 4. em. lakásnál gondoltunk arra ,hogy a 25  Amp. biztosítékot a 32  Amp. -re cseréltetnénk.

 Az Elmű adott egy nyomtatványt meg  5db. regisztrált kivitelezői címet.

 A nyomtatvány 2 oldalas, kivitelezői nyilatkozat,  tulajdonosi hozzájárulás meg a többi, a másik oldalon műszaki adatok kérése.

 A társasház hozzájárulna a bővítéshez. Viszont  mondta, hogy a költségekhez nem járul hozzá. Ez eddig ok. is.

 Amit nem értek. Van a t.házba a bejövő vezeték majd egy hatalmas kapcsoló tábla  és innen a lakásokhoz.

Na de hogyan , egyenként vagy dobozonkénti leágazással.

 Annyit tudok, hogy a lakásban a plafontól az óráig egy 6 mm -es alu vezeték megy.

 Tehát mi lenne ez a kivitelezői nyilatkozat ? És mennyi ?

 Jelenleg a lakásban bővítést ( teljesítmény bővítést ) nem tervezünk.

 Nagy fogyasztó tulajdonképpen egy átfolyós vízmelegítő 3 kW.

 Egyidejűség ? Hát főleg télen ha megy a kazán akkor lehet. tehát  általában mennyi egy regisztrációs szerelő díja  ?

Előzmény: Kábel-Vill (3926)
Kábel-Vill Creative Commons License 2015.07.28 -1 0 3926

Budapest illetve Pest megyébe vállalunk Villanyszerelést!

 

Családi házak komplett villanyszerelését.

 

Társasházak komplett villanyszerelését (általában panelt nem vállalunk).

 

Regisztrált villanyszerelői munkákat: 

 

Villanyóra kiépítést, Villanyóra áthelyezését, Villanyóra bővítését.

 

Földkábel létesítést, földkábeles üzemzavart.

 

Légvezeték kiépítést, cseréjét.

 

Kazán EPH jegyzőkönyvezését.

 

Villanytűzhely bekötését. 

 

Ideglenes, illetve végleges fa villanyoszlop állítását, (villanyóra felszereléssel, légvezeték bekötéssel.)

 

Kézi földmunkát.

 

Elérhetőség: kabelvillkft2@gmail.com

 

 

Téli nap Creative Commons License 2015.07.25 0 0 3925

 Mondjuk néha a kapcsolók tényleg nagyon szerencsétlen helyen tudnak lenni. A lányomnál 1db. pont az fürdő ajtó mögött volt minden nyitásnál takarásba esett.

 Mit tehettem ?  Felkérésre áthelyeztem  - falon kívül, mivel új tapétázás volt. Az eredeti kapcsoló helyén lett egy kötődoboz. ment a vezeték az ajtó mellet felfelé, majd fent balra, majd lefelé az új helyre. Macerás munka volt, de talán 2 óra alatt kész lett - : úgy van már 9 éve.

Előzmény: Téli nap (3924)
Téli nap Creative Commons License 2015.07.25 0 0 3924

Egy szó mint száz ha valaki a lapáton támaszkodik és sörözik,.... ha engedik, miért ne !

 

 

 " Jelenlegi bérleményembe eljött megcsinálni a villanyt."  felkérték erre ?

 Mert ha nem, akkor lehet akár rongálásnak is nevezni !!

 Na látod erre van a kaució !

Erre is : Jön a bérlő valami nem tetszik neki, erre neki áll barkácsolni.

Ha nem jó a bérlet, ott kell hagyni, majd üresen marad !

 Tehát neked először a kapcsolók helyei nem tetszettek aztán felülvizsgáltátok a lakás villamos rendszert és neki álltatok átalakítani.

 

Ez csak úgy megy, ha van rá megbízás !!

Előzmény: Viktor Csaba Kiss (3923)
Viktor Csaba Kiss Creative Commons License 2015.07.25 0 0 3923

Sziasztok !

 

Szinte már minden leíródott a fórumon,amit egytől egyig megtudok én is erősíteni.  Hiteleséggem, a szakmáról, édesapám villanyszerelő, 43-és 24-éve dolgozik szakmájába.

Én jelenleg 23 vagyok. Jártam vele segítkezni mikor más melóm nem volt,nem válalkozó,néha egy két ismerősnek,csinált,családi házakat,vagy átnézte stb.  Jelenleg 680ft/órába fizetik.  Elszámolás vállalkozásnál elég rugalmas,többnyire lefele kerekített értékek. Mostani helyén 4 éve van. Németbe is volt,örültünk hogy haza tudott jönni,pénzt annyit hagytak neki hogy legolcsóbb kaját tudjon venni(zsömle párizsi tej) meg egy feltöltőkártyát. Egy szobába többen, Vállalkozó magyar volt. Törökök villáját kellet csinálni.

 

IThon,ismerősnél: Előző villanyszerelő othagtya a tulajt,félkész munka befejezetnek átadva. Nem megy a villany sütő,egy két égő meg dugalj. Ezek sorba derültek ki,csak pár szerelvény miatt hívták. Előjáróban mondott 10ezret 2,kapcsoló és 2 dugaljra amit fölszerel. Anyaggal kiszállással.

Kiszálláskor a következő merültek föl: Lambéria alatt a doboz,megjelölve nincs. Nem probléma szólt hogy akkor kell asztalos leszerelni a lambériát azon a részen . AZt nem lehet. Jó akkor sacolva lehet csak lyukat fórni ha szerencsénk van ott a vezeték,kivési a falat és ráköt,egy doboz behelyezéssel. HA nincs ott semmi akkor ott lett egy lyuk vissza kell tenni a kivágott darabot. Áhh ez ki van zárva. AKkor falon kívül,,úh az is csúnya. Elment értetlenkedéssel 4 óra. Ha már kijött villanysütőt nézze meg. Előző kolléga 1,5mmes vezetéket huzott ki. FAter mondja nem jó oda kel a mérőtől 2,5mm-es. És külön biztosíték. Ja de a vezeték el van akadva a falba. 

 

 

Elkért a kiszállásért és a 2 dugaljért amit fölszerelt 6E ft-ot és ki voltak akadva,mert,hogy félig se csinálta meg a munkát.

 

HA az ügyfél hozza az anyagot akkor a legolcsóbb használhatatlan kínai vackot hozza, ha meg ő veszi azt amit föl is lehet-meg mer szerelni rendben,akkor meg ki vannak akadva hogy milyen sokat kér. Azt nem látja át  a legtöbb a pici agyával,ős azon nem keres,ott a számla róla. Jelenlegi bérleményembe eljött megcsinálni a villanyt. Mondom egy két kapcsoló ajtó mögött van át kéne tenni,meg menyezeti lámpához kéne 2 helyre vezeték. Kiderült 1-es aluminium vezeték van a házba védőföld,nincs,és a sütőnk villany részéhez is ilyen vezeték megy plusz még erre rákötve 1 számítógép,erősítő, 2 csillár. Kötés szénnégve a fa lambériába(doboz nélkül). Ház bérleti szerződésén rajta a házat a bérlőknek lakható berendezett állapotban átadtuk. Két havi kauciót azért kértek.   Most jöhet az értetlenkedés,hogy a kábel métere amiből 50m be lett húzva 200ft. Meg a szerelvények darabjai 1000ft. Ilyenből kellet 18db.

 

A villanyszerlés csak akkor látványos ha nem sikerül.(leégett ház,áram által agyon ütött ember,jobb esetbe csak fűtés,és áram nélkül maradó ház) JA nem építőipar ugyan de autószerelőként 800ft/óra kapok. AZ autók többsége 3millió feleti értékű,olyan rendszerrel,hogy a kőművesek asztalosok burkolók 90%-azt nem értené amit kérdezek.

Ezzel nem akarok én senkit sem lenézni,de az építőiparon túl van még jó pár szakma ami ugyanúgy ártalmas és fizikailag nehéz,mégsem fizetik meg. HA én hibázok,meghalhat egy család, job esetbe csak milliós összegű anyagi kár. /-évet tanultam és 3 évente szinte tanulhatom újra a szakmát annyi mindent módosítanak. 

A tégla az tégla, a beton az beton, a függő(az az ismeretlen fogalom). NEm mondom az építő ipar is fejlődik de lényegesen lassabban. Villanyszerelők már megszívják,mert valamire való építmények mind számítógép vezérelt villamos hálózattal rendelkeznek. 

 

Egy szó mint száz ha valaki a lapáton támaszkodik és sörözik,annak van igaza,mert ennyi pénzért amit fizetnek ennyi jár. A társadalmi rétegek közti különbségek szintje nagyon magas és vidéken még rosszabb a helyzet. 

Varek1 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 3922

Azért még valami. Egy vagy kettő konnektor cseréjére nem hív az ember Bp. egész területén ügyködő mestert. max a szomszédból. És a  dugalj csere nem azonos a kiépítéssel, annál egyszerűbb.

Előzmény: hiéna figyel (3920)
Varek1 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 3921

A név fogalom , könnyű megjegyezni.

Előzmény: hiéna figyel (3920)
hiéna figyel Creative Commons License 2015.07.23 0 1 3920

egyedivillany.hu villanyszerelője az Egyedi László számla nélkül 32ezer forintot akart kérni 2db konektor kicseréléséért plusz két furásért. nevetséges hogy hülyének nézi az embereket. a 2db uj konektor már meg volt vásárolva oda volt rakva elé, tehát csak munkadij 32000 ft kért számla nélkül. aztán felajánlottam hogy a 2db furásért fizetek 10ezret a konektorcserét meg hagyjuk,mert ijen áron felejtős. aztán  10 ezerért 2 jukat sem furt ki ,mert az neki már büdös a munka ijen olcson dolgozni, mert neki szabott árai vannak, amiket elöre viszont nem hajlandó megmondani. de kiszállásért 4ezret kizsarolt , de számlát, se átvételit a 4ezerröl nem volt hajlandó adni, többszöri kérésre sem. ilyenek miatt vigyázni kell hogy aki nem mond telefonba irányárat sem az helyszinen fog hiánozó árat mondani

citybaa Creative Commons License 2015.06.27 0 0 3919

Szia itt például: villanyszerelő munkadíj

Előzmény: Incy (3918)
Incy Creative Commons License 2015.06.24 0 0 3918

Sziasztok ! 

 

 Volna  nekem egy  kertesház  felujitasról egy  villamos tervem. Kinek kuldhetnem el  hogy nagyjabol mennyi lehetet a munkadijja ?

Incy Creative Commons License 2015.06.24 0 0 3917

Sziasztok ! 

 

 Volna  nekem egy  kertesház  felujitasról egy  villamos tervem. Kinek kuldhetnem el  hogy nagyjabol mennyi lehetet a munkadijja ?

 

cityba Creative Commons License 2015.06.11 0 0 3916

Oké, azért köszi .

Előzmény: Tízenhármaska (3915)
Tízenhármaska Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3915

Szia

 

Tudtommal panel.

Ha minden igaz akkor egy forumtars felvette a fiatalemberrel a kapcsolatott.

Remelem sikerult megeggyezniuk,az anyagiakrol nem tudok.

 

Előzmény: cityba (3914)
cityba Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3914

Panel? Mennyit szánnak rá ?.

Előzmény: Tízenhármaska (3911)
sipinick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3913

Kedves Mulholland2!

 

Szerinted halt már bele valaki abba, hogy ferde lett a csempe a falon, vagy billeg a szék az új parkettán?

Csak gondolatébresztőként: ha én nálad dolgozok, és utána téged halálos áramütés ér, (tudom, hogy már késő bánat) akkor én hosszú évekre is börtönbe kerülhetek "foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés" vagy valami ilyesmi miatt.

Na ezért kerül ennyibe.

Előzmény: mulholland2 (3892)
cirmoska71 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 3912

Nem tudom,hogy aktuális-e még a villanyszerelési munka,ha igen,szívesen megnézem és adok árajánlatot. E-mail:balazs.peti@t-online.hu    Tel:06309191868  Balázs Péter

Előzmény: Tízenhármaska (3911)
Tízenhármaska Creative Commons License 2015.05.14 -1 0 3911

Napot!

 

Budapest, XI. kerület Tétényi út, második emelet, 50m2-s lakás villanyszerelés érdekel valakit?

 

Ha igen,akkor név és elérhetőséget privátba kérek.

 

King_of_Giants Creative Commons License 2015.05.13 0 0 3910

Nem viselt meg

Leirtam a véleményem, ennyi.

 

Arra az árra irtam, hogy én is kissé túlárazottnak tartom

Ugyanakkor sok minden befolyásolja ezt is

Felkészült villanyász volt hogy volt nála drót és kötőelem? Felkészült. Mehetett volna úgy is hogy elöször kiszállás megtekinti a munkát, aztán haza szerszámokért és újbol a helyszinre

Megrendeő szerint mindig "ugyanmár csak csere, csak arrébb kell rakni" kis munka

 

Alant is irta, 10m 3 konnektorért 40-60ezer

a 10 m szerényen is 16m +kanyarok, kötődobozok, mert ugye lefelé is vésni kell a hornyot

 

Kellett parkolási dijat fizetnie stb.stb?

Főleg ez utóbbi miatt fújnak sokan. Belváros bizonyos részeibe nem is vállaltam semmit, még kéziszerszámosat sem

Nem gyalogolok, nem tömegközlekedem és vagy parkhely nincs vagy 450-500Ft/h

Amikor meg taxival mentem egész napos munkára, a tulaj azért fújt, pedig olcsóbb volt mint a parkolás

 

Haver kőmíves vállalkozó szólt a napokban hasonlót, csak arrébb kell rakni 2 konektort a konyhában

OK

Aztán visszaszólt mielött elindultam volna, hogy más a tulaj elképzelése, igy + úgy bla-bla

Zavaros volt az egész, hagytam másra

 

Ami nem tetszett, az hogy felsőbbrendűeknek titulálja a villanyászokat, mármint hogy ők/mi annak tartjuk magunkat

Ugyanmár!

 

 

 

Előzmény: eekeili (3909)
eekeili Creative Commons License 2015.05.13 0 0 3909

 Látom megviselt a korábbi hozzászólás. De a bilit nem a 83 -as hanem a 76 -os borította ki.

 Itt a panasz :

 

 

"Ma járt nálunk a villanyszerelő. Kicserélt 4db konnektort és 2db villanykapcsolót újra. Semmi fúrás-faragás nem volt. Kb. 1,5 óráig tartott sok beszélgetéssel együtt. 

Anyagár nélkül 30ezer forintot kért számla nélkül.

Ez normális ár, vagy jogosan vagyok ledöbbenve? Mennyibe kerül ez más villanyszerelőknél? "

 Valószinűsítve, hogy meglévő dobozba rakta,  próléma csak a rövid vezetékek miatt lehetett volna. De megoldotta a mester, igaz kissé drágán.

 

 A hibát a megrendelő követte el elsősorban,  nem kért árajánlatot.

 Mondjuk ezt én sk. is elkészítem magamnak, igaz lehet 3 óra is belőle.

 

 A korrekt az lett volna : megrendelő : van 4 aljzat és két kapcsoló csere. Mennyi lenne  ?

 

15 - 20 között reális, persze lehet többet is kérni, csak esetleg nem hívják. Akinek sok munkája van az nem vállalja, akinek nincs az talán.

 De csak ha  szomszédban van. Képletesen.

 

 Eph - val járat így évekkel ezelőtt.  3 villanyszerelő himelt hámolt, nem mondottak semmilyen árat. Nem lett munkájuk. Egy meg szegény 30 km autózott a semmiért.

 Végül valaki megfelelő áron elvégezte.

 A megfelelő ár most itt államtitok, de a villanyszerelő ne titkolózzon.

 Viszont nagyobb munkánál csak felméréssel lehet ajánlatot  adni.

Az meg idő és költség igényes.

Előzmény: King_of_Giants (3908)
King_of_Giants Creative Commons License 2015.05.13 -1 0 3908

Én nem keresek annyit egy órára vetítve tervezői munkával mint amennyit az urak a munkájukat értékelik"

 

Valami biciGlis tervező lehecc. Ilyen van villanyszerelőben is

De OK legyen igazad, lehúzósak a vill.szerelők

 

A korábbi 30ezres árra azt mondom hogy túlzó

Ugyanakkor nézzünk egy pszichológust.

Igaz hogy 5év képzés a villszer-rel szembeni 3 év

Ugyanakkor, semmi szerszám nem kell neki

Nem kell megvásárolni a műszereket, a szabványokat, ezek igen nagy pénzek, ismerni kell részletesen a szabványokat, persze specializálódva milyen munkát végez

Naponta autó mert cipelni a szerszámokat nem lehet villamoson

A lényeg, egy halom drága gép kell, amit ki kell termelni és a jármű elengedhetetlen

 

A pszichológus

Hány embert is gyógyitott már meg pszichológus?

Én állitom egyet sem. Természetesen jó dolog ha kibeszéli magát az ember egy "idegen" elött akitöl segitséget remél

A pszicho tanácsai ködösek, a lényege javitsd meg magad

45-50 perc 10ezer vagy fölötte és keményen számla nélkül

Természetesen bizonyára készitenek adóbevallást, azt nem kétlem, ugyanúgy mint a hasonló vill.szer. vállalkozás

Nem sokallod a pszicho 10ezres óradíját? Ha sokallod, kibeszélheted magad a szomszéd Mari nénivel, az is meghallgat. A pszicho bizony naponta minimum 8 pácienst fogad

 

Ne mondd hogy ne hasonlitsuk a pszichót a vill.szerelőhöz!

 

 

"3 konnektort szeretnék egy kisszobába 10 méteren belül ehhez képest simán leakasztanának ezért 40-50- 60 ezerrel."

Ez igy semmit nem mond

Áttekinteni a hálózatot, megkeresni a legközelebbi kötődobozt, ha van benne megfelelő konnektor drót, arra rákötni, ha nincs- elosztótol húzni, ehhez megintcsak villamos ismeretek kellenek

Anyagért menni, milyen vastagot húzzon, kivésni a falat, csövezni,  beültetni az aljazatokat

És a villanyszerelés ritkán egy emberes munka

 

Azt mondanám, azért vannak szórások az árak tekintetében, mert nincs egy "szövetség" a villanyászok között

Kéményesek, gázosok, burkolók festők, jellemzően egymáshoz hasonló árakon dolgoznak

Megjegyzem, a kéményes 2 emberre 100ezer+ áfa munkadijat mondott egy vékony falon kivezetésért és alpintechnikával rögzitésért

Egy napos munka, és alig mondott kevesebbet egy másik kéményes

Gázengedély csak a papirmunkáért a gázműveknek 85ezer és ott nincs alkú, de az ügyintéző fel sem emeli magát a székböl. Átvétel ellenőrzés az később és más munka

Azt nem kifogásolod?

 

A lényeg, hogy a hozzá nem értő csak annyit lát hogy ég a lámpa, nem kell ehhez nagy tudomány és nem látványos mint a festő burkoló munkája

Előzmény: mulholland2 (3883)
_kip_ Creative Commons License 2015.05.12 0 0 3907

Most egy szűk ügyfélkörrel dolgozom, szigoróan csak szerződött partnerekkel, amit jó nagy táblán jelzünk is a bejáratnál. Ennek ellenére sokmilliós autóval jönnek (nem tisztességes munkában meggazdagodott) emberek, hogy okosban, nálunk nem-e lehetne. És mindet ezen a területen dolgozó vállalkozóhoz irányítom.

Fordított estben ez az ember szerinted mennyit engedne a feléből?

 

Vállalkozóként attól sokaltam be, hogy a (csoró)nyugdíjas néni/bácsi kávéval kínált, borravalót adott, még ebédre is meghívott stb az elit lakóparkban lakó f@szkalap meg a fizetéskor kezd el alkudozni.

 

Ha mindenki a szakmájában (normálisan) dolgozna, akkor ez a topik is okafogyott lenne.

 

A kőműves tetőt fed, meg ácsol

A festő villanytszerel

A villanyszerelő klímát meg riasztót szerel stb

Előzmény: Varek1 (3906)
Varek1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 3906

  " most inkább alkalmazottként jövök ki jobban és nincs gyomorfekélyem, a vérnyomásom is stabil. "

 

Na látod csak kellemesebb az alkalmazotti lét !!

 Habár ki lehet fogni néha olyan főnököt, hogy jobb lenne újra születni.

Előzmény: _kip_ (3905)
_kip_ Creative Commons License 2015.05.12 0 0 3905

Ha egy "szakmunkás", szakember ügyes, jó kezű, értelmes, akkor azt meg kell fizetni midegy, hogy alkalmazott vagy sem.

Hiány szakmákra (mint mostanában a villanyszerelés is annak mondott) duplán érvényes.

Ha nem így történik akkor

1. Külföldre kimegy dolgozni

2. Szakmát vált

és maradnak a kóklerk.

 

Egy jó szakembernek reális elvárása a netto 150eFt fizetés szerintem még alkalmazottként is!

Vállalkozóként meg sajnos ettől sokkal de sokkal több az elvárás amíg minden megkerestt 100Ft-ból 80 az állam bácsi zsebében landol.

Csináltam, tudom, most inkább alkalmazottként jövök ki jobban és nincs gyomorfekélyem, a vérnyomásom is stabil.

Ha minden nap azért nem alszol mert nem tudod, hogy az embereidnek majd tudsz-e fizetést adni, akkor az nem egészséges.

 

Érdemes lenne egy jó összeahsonlítási alapnak egy táblázat, a különböző szakmák munkadílyáról m2/Ft -ban

De almát körtével nem lehet.

 

Egy tény, az elektromos szakik csóró autókkal járnak, más szakmában viszont ......

Előzmény: Alapi42 (3902)
_kip_ Creative Commons License 2015.05.12 0 0 3904

1.Hidegburkolóról beszélek.

2."Tisztelet a kivételnek" de vizesvágót , meg lyukfórót, körkivágót hírből ismerik csak.

   - az egyik a villamos szerelvény dobozoknak akkora lyukat készít, hogy nem fér bele a szerelvény,jó ha

     megvan D=40mm

   - a másik meg "flexel kicsapja szögletesre", hogy a szerevény kerete körül még van 7-8mm hézag körbe.

3. Villamos szerelvény lyukhoz, víz kiálláshoz én adtam a burkolónak kölcsön gyémánt lyukfúrót....

4. Fugázó cuccok= gumilap + szivacs + rongy. Kb ezzel a felhozatallal jelennek meg. Akinek már görgős-lehúzós vödre van az már elit szaki

 

 

Tisztelet a kivételnek!

 

A 40x40cm lapot azt m2 árban vállani szép dolog, de akkor az 5x5cm konyhacsempe miért csak órabérben lehet?

 

A tapasztalatom az, hogy a "látványosabb munkákat jobban megvizetik a megrendelők pl festés, burkolás, nemesvakolat stb.

Az elektromos szakik gyakorlatilag arra törekednek, hogy mindent eldugjanak, ne csúfkodjon a sok kábel, ezért "csak egy kapcsolót tett fel" nem ér annyit egy megrendelőnek mint amikor de szép lett a nappali.

Előzmény: epitkezes1 (3903)
epitkezes1 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3903

A burkoló meg visz egy vödröt meg egy glettvasat....

 

jajaja. meg egy porszívót, meg egy vizesvágót, meg egy körkivágót, meg fugázó cuccokat még minden lóf@szt. meg ha meleg burkoló akkor még sok parkettacsiszolót (jó olcsó gép) is. minden szakmának megvan a maga szerszámparkja. attól, hogy nem ismered, még a többinek is.

Előzmény: _kip_ (3900)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!