Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Arza 20 órája Creative Commons License 37720
Nekünk Cascadia van.

A szöveg többi része ugyanaz :)
Előzmény: M_Atts (37719)
M_Atts 22 órája Creative Commons License 37719

Szia!

 

Nekünk van Camano, de nem karbon. Így is nagyon könnyű.

Én inkább csak vihar ill. tartalék lapátnak használom, mert nekem túl keskeny.

A feleségemnek viszont tökéletes!

Ha egyszer együtt evezünk, kipróbálhatod.

Előzmény: Birdpix (37718)
Birdpix 1 napja Creative Commons License 37718

Werner Camano vagy Kalliste karbon lapáttal van-e valakinek tapasztalata? Jelenleg Tybee van, de szeretném egy könnyebbre cserélni.

Pepin 2 napja Creative Commons License 37717

Emdzsi, ne már. Van eszkimó lapátom is és azért ég és föld a Brácsa meg ez. (Az eszkimót a családi túrákon szoktam használni, ha nem akarok nagyon elhúzni Gabitól.)

Előzmény: Emdzsí (37713)
Emdzsí 2 napja Creative Commons License 37716

Mert van ilyen disco lakk felülettel üvexál gyanús konstrikcióban:), és pont elég a lapát felülete.  A belinkelt karbon verzió szerintem nagyon ütős lehet, csak sajna 180euró és talán szállítás is van rajta, de ha azt vesszük a Braca is 90eFt ha a boltban veszi az ember, ugyanebben a minőségben.

Előzmény: Emdzsí (37715)
Emdzsí 2 napja Creative Commons License 37715
Előzmény: Emdzsí (37714)
Emdzsí 2 napja Creative Commons License 37714

Nekem eddig a Robson Baya jött be legjobban, nem túlságosan kisfgelületű, de mégis könnyű volt vele gyorsan evezni, csak hát Robson lapátokat nem nagyon tudom, hol lehetne beszerezni.

Előzmény: szilascet (37711)
Emdzsí 2 napja Creative Commons License 37713

Én nem hagynám figyelmen kívül az eszkimó lapátokat se, sokan idegenkednek tőlük, de nagyon jó velük evezni, és sebességben se marad el egy jó eszkimó lapát egy Braca-tól. 

Előzmény: Pepin (37712)
Pepin 2 napja Creative Commons License 37712

A mantrázott tétel, hogy próbálni-próbálni, nagyon igaz, de annyiféle változó van, hogy úgysem lehet mindet számításba venni.

Ha objektíven akarsz választani, akkor igen. De létezik szubjektív választás is. :)

Amikor eljött nálam a lapátcsere ideje, egy velencei kajakosbulin sorra elkértem mindenkitől azokat a lapátokat, amelyek rajta voltak a listámon, mindegyikkel mentem párszáz métert (GPS-szel néztem a tempókat is), aztán levontam a következtetést, hogy mérettől függetlenül _nekem_ a Brácsa jött be a legjobban.

Előzmény: szilascet (37711)
szilascet 2 napja Creative Commons License 37711

Köszönöm a véleményeteket. Ha őszinte akarok lenni, nem könnyű egyértelmű következtetést levonni ezekből :-), talán azért, mert sok szubjektív elem (fizikális dolgok, a hajó evezhetősége, elvárások stb.) befolyásolja, hogy kinek mi jön be. Mindenesetre a túl nagy felületű lapátot már kerülném, ezért nem a széles túra a befutóm. 

A mantrázott tétel, hogy próbálni-próbálni, nagyon igaz, de annyiféle változó van, hogy úgysem lehet mindet számításba venni. Persze, ha egy próbán beleszeret az ember valamibe, az megoldás lehet a választásban. 

Azért azt érzem, hogy a Brácsával nagyon nem lőhetek mellé. 

Előzmény: nk74 (37710)
nk74 2 napja Creative Commons License 37710

Nekem a Hurricane-val nem volt bajom, egyedül a nyele vékony nekem (persze lehet szalagozni, de jobb lenne ha eleve vastagabb). Volt mindkettő méretben, a kisebbik még meg van, de csak azért mert ez maradt. Hurricane-ból én a nagyobbat ajánlom, nem nehezebb vele evezni, de ha kell jobban lehet húzni. 

Előzmény: szilascet (37706)
Pepin 2 napja Creative Commons License 37709

Persze, ezt tudom. Ami nekem hiányzott anno a Kajner túrából, az a gyorsulása. Hiába kapaszkodtam bele erőből, nem ment annyira, mint vártam. A Brácsa meg - kisebb felületű tollal - jobban gyorsul.

Előzmény: Emdzsí (37708)
Emdzsí 2 napja Creative Commons License 37708

Igen,  nem mindig a nagyobb felületű lapáttal lehet gyorsabban menni, főleg nem hosszú távon.

Előzmény: Pepin (37707)
Pepin 2 napja Creative Commons License 37707

Nekem egy időben Kajner széles túralapátom volt, de nem éreztem elég erősnek, így odaadtam a nejemnek. Neki pont jó, azóta is imádja. Magamnak meg vettem egy használt Typhoon 100-ast és én is imádom. :)

(Pedig fura, mert a Brácsa kisebb is, érzésre nehezebb is, mégis jobban tudok vele menni.)

Előzmény: szilascet (37706)
szilascet 2 napja Creative Commons License 37706

Még mindig az (evezőn) lapáton rágódom :-) Egyértelműen maradok a túránál, és a Kajner és Brácsa lapátjaira szűkítettem a keresést, ár-érték arányban ezek nekem tökéletesen megfelelők és elérhetők.  Azt nem értem, hogy a Kajner széles túra a maga 760cm2-vel valóban nagyobb húzást fejt-e ki, mint a Typhoon a 690 cm2-tel? A K. széles túránál nagyobb tollfelületű túra lapát talán nincs is a piacon. Az általatok leírt tapasztalatok viszont nem azt mutatják, hogy extrém kemény ellenállású, persze ez nyilván szubjektív és relatív :-)

Ha azt mondanám, hogy Kajner széles túra vagy Typhoon 60, akkor melyiket választanátok? Valaki írta, hogy a Hurrican nem jött be neki, pedig még ez is tetszene, talán a kisebb tollú. 

A nyél merevsége gondolkodtatott el még. Ebben is vannak különbségek, ill. a Kajnernél erre nincs infó. Köszi a hozzászólást.

nk74 3 napja Creative Commons License 37705
Előzmény: szilascet (37700)
Arza 3 napja Creative Commons License 37704
Kolonics film. Promó 1.

http://m.youtube.com/watch?v=EaPh_RAxr0E&feature=share
Beka621 4 napja Creative Commons License 37703

Köszönöm T-omti, ha egyszer járok arra, mindenképp megnézem.

Előzmény: T-omti (37698)
digitalalpin 4 napja Creative Commons License 37702

és még tévedtél 10 métert (kékes 1014 m)

Előzmény: SzeZo (37701)
SzeZo 5 napja Creative Commons License 37701

OFF A serpa beszélget a magyar hegymászóval.

- Nálatok mekkora a legmagasabb hegy?

- 1024 m.

- Ó, olyan mélyen én még nem jártam.

 

Mit szólna az Alföldünkhöz? Vagy mit szólna egy állandóan tengeren evező a reggeli, tükörvízhez mondjuk a Dunán?

Előzmény: szilascet (37700)
szilascet 5 napja Creative Commons License 37700

Érdekes volt a szakmai értékelésed, nk74, és egyetértek, hogy ezek a balatoni hullámok az abszolút rangsorban, nem lennének különösen nagyok. Egy igazi tengeri kajakosnak talán ez nem olyan nagy nagy kihívás, de számomra (az egyszeri, tengeri kajakkal a Dunán evez(get)ő kajakosnak :-) ) már a kép is izgalmas volt. Azért kipróbálnám. 

Előzmény: nk74 (37699)
nk74 5 napja Creative Commons License 37699

Olvastam, mert már a címtől is tikkelni kezdtem:-). 

Különösen jó a

"gigantikus méretűeket ritkán, de azért ilyenekre is volt már példa. Az eddigi legnagyobb hullámok partközelben 1,82, a meder közepén 1,95 méteresek voltak"

Szóval ha csak a számot nézzük akkor ez nem gigantikus hanem KÖZEPES:-). 

Lásd :

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sea_state

De persze nem tudom ezt hogy mérték, mert egyről tudok amit a BME csinált az nem a leghullámosabb helyen és messze nem mértek ekkorát. Ha csak szem mérték akkor mi ez a cm-es pontosság. A part közelében talán még a 10cm-re kerekített értéket elfogadnám, de a közepén? Aztán ott van hogy a hullám magasságot A3 vagy A10 legmagasabb harmad vagy tized átlagával szokás megadni, mert mit számít 1 darab hullám. Így már valószínűleg csak az 1,25m alatti KICSI hullám kategóriába férne be:-). Persze akkor számít ha az 70m magas a nagy átlag 7m-hez képest. Aztán ott van hogy az is számít mekkora az energiája ami elsősorban nem a magasságától függ. 

Akkor érthető ez meg amikor pl szörfözni próbálok a Balatonon az 1m-es gigantikus hullámokon és erőteljesen eveznem kell, hogy végül a hullám meg is toljon. A tengeren a mini 30cm hullám által kelltett 1m magas szörfben viszont állhatok kereszbe is, vagy evezhetek szembe akkor is felfordit es visz a part felé ha nem akarom, vagy kapok akkora ülést a mellemre, hogy 10 másodpercig nem bírok levegőt venni. 

Aki ennél is gigantikusabb hőstettet akar véghez vinni, annak javaslom Hollandia gigantikus csúcsának meghódítását, ami több mint 150szer magasabb, mint a Balaton giga hullámai :-). 

 

Nyáron az egyik nap Cornwallban a sea state wavelets volt (10-50cm) ,aztán 2m-es hullámok között dobálva találtam magam, mert a nagyobbak közé nem mertem bemenni:-). Nem volt téves sea state! 

Előzmény: szilascet (37696)
T-omti 5 napja Creative Commons License 37698

Szia

 

A budaörsi mountexben az emeleten a lépcső alatt van pár típus(papírdobozban), de kirakni már lusták voltak.

 

Üdv

Előzmény: Beka621 (37668)
guinnis 5 napja Creative Commons License 37697

ma ugyan csak a kisteókkal találkoztam, de ez is nagyon élvehető volt :)

 https://www.youtube.com/watch?v=TP1i0_TLk68

szilascet 5 napja Creative Commons License 37696
gmarko 6 napja Creative Commons License 37695

Wow, ez szép.

 

https://www.youtube.com/watch?v=esrN9TGBhQY

 

Van hová fejlődni :-)

SzeZo 6 napja Creative Commons License 37694

Talán inkább a fejem. A tanítóbácsi is mondta másodikban:).

Előzmény: Pepin (37693)
Pepin 6 napja Creative Commons License 37693

Nem túl nehéz a kormányod? ;)

Előzmény: SzeZo (37692)
SzeZo 6 napja Creative Commons License 37692

Viszonylag nagy tollú evezővel lökdösöm a hajót. Talán ez is az oka, hogy túráim utolsó 1-2 órájában a jobb oldali csuklyásizombőr rendesen kezd fájni. Van, hogy meg kell állnom és egy faágba, korlátba kapaszkodva ki kell nyújtanom, csavarnom - így egy darabig ismét jó. Aztán másnap még végig érzem a hatását.

Érdekes, bár itt off, hogy biciklizés közben (főleg bolyozásnál) szintén be tud durranni ez a rész, pedig ott nincs evező a kezemben - se könnyű, se nehéz:).

Előzmény: Emdzsí (37691)
Emdzsí 6 napja Creative Commons License 37691

Bíztatásképpen, még hasonlóan sem jártam:)) De tény, hogy a nagy tollú evezőtöl, hosszú távon éreztem a vállam, alkarom begörcsölt, 40km feszített evezés után. Sebességtesztnél a kisebb tollú lapáttal, nagyobb sebességet értem el. Úgy gondolom mindenkinek van egy optimális tollméret, ami megfelel, amit ki kell kísérletezni, de úgy általánosságban a Galasport lapátok Seawolf típusának a tollmérete egy jó átlagot képvisel.

Előzmény: szilascet (37688)