Keresés

Részletes keresés

NOOBodi Creative Commons License 6 órája 0 0 39339

Sziasztok !

 

 Kösz a képeket . Ez a fa talpas megoldást megpróbálom lemásolni . Van hozzá egy 10 dolláros kinai monopodom , csak eddig az alap soha nem volt stabil , jól rögzíthető.

 

- A váza helyett  én az 5 literes dunsztos üveget próbáltam , az elvileg légmentesen zárható is . De a kajakban nem hurcolnám azért magammal....

 Viszont van egy lapátúszó méretű hungarocell darabom , simább vízre kihelyezve azon is jól megáll a kamera.   

 

Stock#12 :

 Neked is köszönöm . tripodot egyet próbaképp felraktam , de nagynak találom ( inkább ormótlannak )  . Félek hogy lerúgom , ha esetleg vissza kell  mászni a hajóba  , és beakad valamibe , vagy én a kötelekbe amivel rögzítettem  .  Ahogy írtad tényleg inkább csak sík vízre jó .

 

Fejpánt helyett én a mellényre rögzítéssel próbálkoztam : https://youtu.be/T5x1s4MCnKE  , meg itt is : https://youtu.be/m10nGCIyg-8 .  Csak sokat kitakarok a képből ,meg minden mozdulat behallatszik .

 

 Nyilván a legjobb megoldás egy követő drón lenne - merjünk nagyot álmodni .....

 

 

  

Előzmény: vilanova (39332)
szilascet Creative Commons License 11 órája 0 0 39338

Szevasztok! Így a nyár(i szünet) végén leugranánk a Balcsira, két kajakot vinnénk, de fürdés, strandolás is tervben van (vagy inkább az). Tudtok mondani olyan helyet Kenese-Aliga-Világos-Siófok térségében, ahol vízre lehet tenni a hajókat? Utána már elevezünk valami szabadstrandra, de alapból nem oda mennék, mert félek, hogy nagyon messze kellene megállni az autóval. Gondolom, vannak vízparti utcák, ahol a végén be lehet tolni a kajakokat. Köszi előre is. 

Fehérpárduc Creative Commons License 16 órája 0 0 39337

Lily??? :)

Előzmény: Stock#12 (39333)
szilascet Creative Commons License 16 órája 0 0 39336

Szerintem létezik, a kajakban gyakorlatilag bármelyik testrészedet túlerőltetheted-kidörzsölheted a monoton mozgás közben. :-()

Mondjuk a legjellemzőbbek a kéz sérülései, de az is sokféle lehet. És nem túl jóindulatú dolgok ezek, különösen ha nem hagyja abba az ember hosszabb időre az evezést. Én egyszer 2 hétre abbahagytam, de nem volt teljesen elég :-)

Előzmény: Arza (39335)
Arza Creative Commons License 21 órája 0 0 39335

Létezik olyan, hogy "kajakos sarok" (mint a teniszkönyök)?
Egy ideje fáj a sarkam, és csak arra tudok gondolni, hogy attól lehet, hogy a telitalpas lábtámaszom rövid, vagy hosszú és rossz szögben nyomódik a sarkam (?) ... mostanában főleg azt a hajót használom ezért tippelek erre
A másik kajakjaimban nem emlékszem ilyesmire, hogy lett volna...

Vagy csak egyszerűen rossz cipőben mentem valahova, valamikor és megsérült?

M_Atts Creative Commons License 1 napja 0 0 39334

Húúúúúú, de szép helyek!

Egyszer jó lenne legalább néhányat megnézni...

Előzmény: vilanova (39326)
Stock#12 Creative Commons License 1 napja 0 0 39333

Anno pár éve én is próbálkoztam ilyennel. Akkor egy Manfrotto fotó állványt rögzítettem a hátsó deckre. A három lába pont három olyan pontra tudott támaszkodni a kajakra, ahova oda is tudtam kötni őket. Az állvány középpontjától pedig függőlegesen egy erős gumival lehuzattam a kajakra, ahol be tudtam akasztani egy karabinerrel a hajóba épített akasztási pontra. Elég stabilan lehetett így rögzíteni ahhoz, hogy menetközben ne essen le. Természetesen egy borulást/eszkimózást nem bírt ki. Viszont jó volt, mert tetszőlegesen tudtam állítani a kamera magasságát, mivel ezeken az állványokon általában van még kb. +50cm rúd, amit ki lehet tekerni.

Csak nyugodt vízen lehetett használni, mert erősen hullámos vízen már nagyon billegett a horizont, amit semmilyen módon már nem lehet kiszedni úgy, hogy maradjon még hasznos anyag a felvételből.

 

 

Az állványon a wifi-s 3-as Gopro volt, amit így távirányítóval tudtam rendesen kezelni. Egy akkumulátorral elvoltam egész nap az évadzárón. (fejemen a 2-es Gopro volt) Ebben a felvételben van pár snitt, ami így az állványról készült.

 

Azóta már nem használtam ezt két okból is kifolyólag:

- elhagytam valahol az állványpapucsot, ami a kamera és az állvány közé kell tenni

- húzósabb vizekre tévedtem azóta, ahol amúgy is csak a fejkamera játszik, mert ott a fejünk ügyesen tudja kompenzálni a mozgásokat mint egy gimbal. Viszont meg kell hozzá tanulni, hogy ne kapkodja az ember a fejét, mikor felvétel van, mert az a videón élvezhetetlen lesz. Kis gyakorlással és odafigyeléssel hamar elsajátítható.

 

Következő ilyen projekt már tőlem kívül álló kamera lesz... Ha minden jól megy, februártól belevetem magamat annak tesztelésébe.

Előzmény: vilanova (39332)
vilanova Creative Commons License 2 napja 0 0 39332

Szia, összeszedtem néhány képet inkább a szemléltetés kedvéért. Elöre bocsájtom nem dolgozom profi felszerelésekkel, minden segédeszköz saját szerzemény, nem a szépségre hanem a használhatóságra forditottam figyelmet. Mindegyik beváltotta a hozzáfüzött reményeket amire készitettem meg is feleltek.

 

Kezdem sisakkal ez nincs befotózva de a kép úgy készült, mikor a sisakot letettem a vízre és beálltunk elé uszó tripodként is kiváló de csak nyugodt álló vizen. Hullámzásban folyó vizen nem tenném vízre. Ezt az ötletet a gopro gyári csomaolása adta, abban a kamera egy tartón volt amit levágtam kimelegitettem a sisak ívére hajlitottam és ráragasztottam. A próbaút december 31.-e volt, annyira koncentráltam a fiamra a hullámos tengeren, mert jó képet szerettem volna míg végül borultam egy szépet, így lett egy fotósorozat ahogy kipancsolom magam az év utolsó napján.

 

 

A hátsó "állvány", alapja egy a hajótat formájára alakitott fatalp ezt beakasztottam a rögzitö gumiba elöröl kétoldara hátulról csak középre rözitettem pici játéka mindig volt videóhoz nem ajánlom nagyon nagy a kilengése mert mindig élezünk valamerre. Sikeresen akadtam fel faágakon barlangokban így nem használtam túl sokáig igaz ki se dobtam.

 

Itt egy video amit képekböl raktam össze ezt a kameraállást használtam.

 

 

A dönthetö tartó, egy gopro2-es kamerához terveztem a wifi kapcsolatot egy elöfeszitett zsineg helyettesitette (ezzel tudtam ledönteni és így kapcsolgatni a kamerát amit egyébként nem érek el) volt egy másik zsineg azzal felhúztam fúggölegesbe. Tartozott hozzá egy forgató szerkezet így szabadon tudam fotózni bármikor bármerre. Ez alacsonyabb volt mint a hátsó de így is elég magas, fotózni jól lehet róla de videózni nem. Aluminium éz nylon alapanyagokból készitettem nem bántja a tengervíz és nem vonza a villámot ami nem hátrány. Vitorlát is lehetett volna tenni rá de ez a téma nem érintett meg túlságosan.

Nagy elönye a vízszint vagy horizont megtartása, jól beállitott kamerával minden kép normális síkban készül nem kell forgatni utólag.

Itt is egy video ami az elsö tartóról készült jól látható mennyit korrigált a mozgáson a youtube.

 

 

Mégegy apróság 5€ volt egy hosszú kerek váza amikor megláttam azonnal tudtam, kell nekem. Már régen játszottam a gondolattal hogyan készitsek olyan képet ahol a kayak alatt is látszik ami van de nem montázs hanem tényleg azt látod amit nem látsz legfeljebb szeretnéd. Hát így kezdtem el hordani a vázát evezésekre kicsit órült dolog de megéri. Fontos, a tetején legyen egy sötét vászon ami lezárja a fényt én nem lesz visszatükrözödés (ezen a képen van, itt még nem használtam), nem árt ha van hozzá rögzités ha véletlen kicsúszik ne vesszen el a vízbe.

 

 

 

Előzmény: NOOBodi (39329)
Baresz 4 Creative Commons License 2 napja 0 0 39331

Igen, végül én is pontosan erre jutottam!! kis víznél szerintem is ez a legjobb...

 

egyszer meg valaki kérdezte, talán Arza? - hogy miért kell bandázs a wing lapátokra..... na én most próbáltam egy brácsa winget bandázs nélkül, csak úgy a la naturban, és amint vizes lett a kezem annyira csúszott a lapát, hogy komolyan tartottam attól hogy beforgatom saját magam a vízbe..... persze ennek mondjuk az erős szél is oka volt... de pl. ezért kell a bandázs...többek között.....

Előzmény: SzeZo (39330)
SzeZo Creative Commons License 2 napja 0 0 39330

Talán nyár elején kérdezte Baresz, hogy Bogdány alatt melyik oldal a megfelelőbb.

Az olyan alacsony vízálláshoz, mint a mai, van egy javaslatom. Tahitótfalunál, a híd fölött át kell evezni a szigeti oldalra és igen hosszan, még a T gátak fölött is ott kell maradni. Amikor elkezdenek szórakozni a zátonyok, akkor érdemes a bogdányi oldalra átkelni és onnan a szigetcsúcsig ott kell maradni. Van persze egy jó nagy szakasz a kisoroszi komp alatt, ahol 20 focipályányi területen 30 centis, sodró víz van, de túl lehet élni, pedig a parttól igen messze van az evezhető vonal.

Egyébként azt hittem, hogy a kis víz miatt nem lesz sok szállodahajó. Lett és megint a sarkantyús szakaszon. 7 monstrummal találkoztam, főleg Vác alatt kavarták meg nagyon a vizet.

NOOBodi Creative Commons License 2 napja 0 0 39329

Szia !

 

Tényleg gyönyörű helyeken jársz , és szépek a képek . Engem a készítésük technikai oldala is érdekelne.

 Írtad , hogy a kajak hátuljára rögzített botra teszed a kamerát . Én is több ilyen videót láttam a neten , de sehol nem látszik a rögzítés. Tudsz esetleg egy olyan képet küldeni ahol látható , hogy hogy rögzíted a botot a kajakra  ?    

 Sportkamerát akarok felrakni , ami Wifi-s tehát a kezelés megoldott , csak kb 40 percenként kér egy új akkut .  Tehát valahogy hozzá is kéne férnem . 

  Az első árbócos megoldás nekem nem jön be . Ha hátrafelé videózok akkor egy idő után majdnem szédül aki nézi , igaz ekkor látszik a kajakos is . Előre fordítva a kamerát , meg tényleg nem hangulatos ha nem látszik a hajó.

 

(Néztem a railblaza horgászbottartó + bot termékeit , de nagyon drága , meg nem fúrnám szét a kajakot. )

 

 

Előzmény: vilanova (39320)
guinnis Creative Commons License 2 napja 0 0 39328

Szinte már el is felejtettük olyan régen volt a hosszú hétvége, én is előbb akartam írni erről, de az események elsodortak.

Aki esetleg a Balatonnál volt az szintén érzékelhette, hogy a front után több napon keresztül is ugyan nem viharos, de markáns, keleties szél fújt, főleg délelőttönként, még az első fokot is bekapcsolták legalább is a tó középső régiójában.  Na ezeken a vizeken evezgettem. A tó hosszában keletről érkező szinte tengeri jellegű és Fonyód magasságában már eléggé testes hullámokon lehetett lovagolni. Nem különösebben tarajos, inkább hatalmas vízmennyiséget mozgató, mély völgyű képződmények voltak. Hihetetlen élmény volt a szembe evezés is, hisz a hullám méret miatt, csak lecsúsztál az egyikről, már jött is a másik és felemelt. Visszafelé a szánkázgatás ezeken a széles dögökön, az erőfeszítés nélküli élményt adta.

 Néztem, hogy viselkedik a hajó oldalszél oldalhullám kombinációban, magam sem akartam hinni, de néhány esetben olyan mély volt a hullámvölgy, hogy szemmagasságban nem láttam ki belőle. Nagyon jó volt ezt a Balatonon megélni.

Közben egy grönlandi lapátot is próbálgattam – valaki érdeklődött erről nemrég­- én úgy voltam ezzel mikor beszereztem, hogy mindenfajta várakozás nélkül, csak azt akartam megtapasztalni milyen is egy ilyen lapáttal az evezés.

Nem tudtok úgy evezni, hogy ne hozza be a vizet! Ez most nem volt érdekes, mert a meglehetősen durva viszonyok miatt a sprickót kellett használnom és nem a lapát által felszedett víz volt a mérvadó. Előtte csak nyugodt vízen használtam,- ott zavart a becsepegő víz- a szél egyáltalán nem érezhető rajta, nekem nagyon könnyű volt vele evezni is, szinte azonnal a kezemre állt, nem hiányoltam a forgatást, ha támasztani kellett azt nagyon hatékonynak éreztem vele, én gyakran fogom használni az biztos.

A hajóról még annyit, evezés közben többször eszembe jutott, hogy az Ysak tervező mérnökei biztosan tudnak valamit, mert a fenti természeti viszonyok között is hihetetlenül stabilan viselkedett. A helyzet a széllel, a hullámokkal, hogy bent vagy a mély vízen 6-700 m-re a parttól, az folyamatosan adja az adrenalint.  (én ezért megyek) Magadon kívül teljesen a hajóra vagy utalva az pedig teszi a dolgát és akkor is kisegít, ha bénáznál, az minimum megnyugtató. 

Stock#12 Creative Commons License 2 napja 0 0 39327

Helyes! A kamionban bárhova befér az evező! :)

Nézd a jó oldalát! Ha évi 365 napban járnád a Földözi-tengert, akkor hamar megunnád. Így meg legalább van miért élni és van miért várni újra a szabadságot.

Megadott e-mail címedre küldök további infót.

Előzmény: vilanova (39326)
vilanova Creative Commons License 3 napja 0 0 39326

Hát kitört nálam a pánik rendesen, kb20 napom van hátra utána fel kell ülnöm egy szép nagy kamionra. Ez eddig rendben is van kajakba többet ültem mint kamionba végülis levizsgáztam gond nélkül spanyolul (itt nem dolgozik csúszópénz pista) munkám van fixen csak azt nem tudom mikor fogok evezni. Pont egy kayak csere proyectben voltam, lett egy Sardiniánk tavaly a páromnak cseréltük mert az Raibow Oasisssal tengeren 30km-et evezett ami azzal a "lavorral" nem kevés. Néha elvittem evezni a Sardiniát annyit kellene tudni, Dagger Exodussal evezek néhány éve ez egy nagyon jó kayak jobb sok üvegszálas vagy karbon kayaknál, szóval elsöre nem tetszett a Qajaq island of de Sardinia, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a maga játékosságával egy eszméletlen jó kayak, valósággal száguld a hullámokon ha nem tolom ki az orca-t (asszem szkegnek mondják) úgy siklik át minden hullámon mintha tökesúly lenne alatta szinte meg se mozdul. Oldalszélre mondanám érzéketlen legalábbis a az Exodus után. >Szóval egy hajszálra voltam attól, hogy legyen egy Quajaq Aqua-m ami a nagytesója a Sardiniának de egyelöre marad az álmodozás mert szeptembertöl kb azt se tudom mikor jutok vízbe. Mi az ami hiányozni fog? Hát egy pár kép pici kommentel:

a hullámok

 

a szigetek a zátonyok és minden ami körülöttük van,

 

az ilyen kalandok mint Gaztelugatxe az óceán valami egészen más...

 

 

a barlangok mindig tartogatnak valami meglepetést (Cova Gispert, Costa Brava)

 

Egyszerüen a kayakozás, hiányozni fog 

 

 

a hegyi tavak (víztárazók) a Pireneusokban a keselyükkel, itt az a fióka akit 2014-ben mentettünk meg ma már ott köröz felettünk az övéivel. 

 

Nem sorolom nem szeretnék untatni senkit de szeretném ha találkozhatnánk akár otthon akár itt is, sok lesz a fuvar Magyarországra így a pihenöm is akkor szeretném folytatni a már elkezdett evezést a Magyar vizeken ami a Rácalmási Szigegetek és a Rábaköz körbeevezésével abbamaradt, (itt a Földközi Tengeren kezdtem evezni elötte soha sehol) . Ha ugy hozná a véletlen csereevezésbe benne lennék mondjuk egy Rába, vagy Öreg-Túr, vagy  Duna, vagy Tisza evezésért tudok ajánlani Costa Brava vagy Costa Dorada vagy Ebrdo-Delta vagy Pireneusi evezéseket.


Hát így dióhéjban ennyi , egy kamionos biztos röhögne most de egy kayakos nem hiszem.

Ezzel a nickel itt leszek, a régit nem tudtam recuperálni, julianviva@gmail.com viszont állandó.

 

Ja, evezö nélkül nem megyek sehova, részemröl komolyan gondolom.

 

Arza Creative Commons License 3 napja 0 0 39325

Szép képek

Előzmény: M_Atts (39317)
M_Atts Creative Commons License 3 napja 0 0 39324

Vele majd külön, romantikázva... :-)

Előzmény: Stock#12 (39323)
Stock#12 Creative Commons License 3 napja 0 0 39323

Most kicsit irigykedem... :) Szép helyeken jártatok! Párod, hogy-hogy kihagyta ezt a szép kalandot?

Előzmény: M_Atts (39317)
M_Atts Creative Commons License 3 napja 0 0 39322

Sajnos vízálló eszköz nem volt nálam.

Nekem kifejezetten tetszik, ha belóg a kajak eleje. Ebből az is látszik, hogy nem egy jachtról készült. :-)

Előzmény: vilanova (39320)
JILING Creative Commons License 3 napja 0 0 39321

Én a teljes Magyar Dunát végigeveztem a határtól-határig, szoktam hajókkal találkozni, nyilvánvaló hogy illik ismerni a vízi szabályozásokat. Tudni kell melyik tábla mit jelent, mit honnan kerülünk, mikor kinek van elsőbbsége, és leginkább a behajtani tilost!!!

Gyerekkorom óta evezek a nagy Dunán, van vízijártaságim és mégis érnek váratlan helyzetek, meredek pillanatok. Azt megjegyzem a Dunai vízi rendőrökkel soha semmilyen problémám nem volt, nem szoktak kötekedni, sem feleslegesen szekálni! 

ugyan ezt a Balatoni rend vízi őreiről nem mondhatom el...

Előzmény: Oliii (39318)
vilanova Creative Commons License 3 napja 0 0 39320

Szép képek egy gyönyörü helyröl. Kár a hullámosabb képekért, ilyenkor én is gondba voltam.

Elöször vittem egy sisakot azon volt a kamera jó kis képket csinált bármilyen vizen gond nélkül, egyetlen bajom az volt amit a képen is látni szinte mindig ott a teljes eleje az evezö kézzel.

 

Utána több helyen tartókat rögzitettem a kayakomra sok képet készitettem egy hátul elhelyezett rúdról ami így mutatta be hol is járok.

 

Legtovább az használtam ami elöl volt, lebuktatható az ölembe ha barlangokba vagy ágak alatt mentem, teljesen körbe tudtam forgatni így nem kellett minden képhez a kayakot irányba mozditani. Itt ha elöre fotóztam picit az eleje belelógott egyszer készitettem is egy csokrot belölük. 

Előzmény: M_Atts (39317)
szilascet Creative Commons License 3 napja 0 0 39319

Szombaton jöttem le Dunaalmástól Luppa-szigetig. Jó túra volt, egyszerre elég is a megtett 95 km-rel, 10-es átlagsebességgel (az evés alatti csorgást is beleszámítva). Azt hiszem, hogy  az Esztergom-Szentendre szakasz európai szinten is megállja a helyét szépségben. 

A vízi közlekedés szabályait be kell tartani, egyébként senki sem foglalkozik a kajakossal. Miért is tenné. Szerencsére a Dunán a rendőrök sem azzal vannak elfoglalva, hogy zaklassák a közlekedőket. Legalábbis én alulról ezt tapasztaltam. Lehet, hogy egy jacht fedélzetéről mást látnék. 

A Szentendrei-ágon hullámot kaptam bőven, de stresszmentesen haladtam bennük. Részben ezért is váltottam tengeri kajakra. Bevált:-)

Előzmény: Oliii (39318)
Oliii Creative Commons License 4 napja 0 0 39318

Az nagyon jó. De azon az útvonalon ahol te voltál nem járnak hajók. Remélem arra se lesz gond ahol van forgalom. Utànaolvastam de semmiféle tiltást nem találtam. Szerdán indulunk bécstől, pest a cél. 4napra tippelek. Köszi hogy ìrtál.

Előzmény: JILING (39311)
M_Atts Creative Commons License 4 napja 0 0 39317

Elnézést a sok képért, de egyszerűen egyiket sem tudtam kihagyni!

Az igazság az, hogy sok helyen elő sem tudtam venni a gépemet, mert olyan hullámok voltak.

Így ez csak egy része az általunk látott "csodának"...

Zakynthos kajakkal:

szalamandró Creative Commons License 4 napja 0 0 39316

A piros pöttyös a deckháló alatt?

Előzmény: M_Atts (39312)
szőrmók Creative Commons License 4 napja 0 0 39315

A kék-sárga ! Hungarocell!

Előzmény: M_Atts (39312)
Baresz 4 Creative Commons License 4 napja 0 0 39314

a harmadik sárga, mert azon nincs lapát :)

Előzmény: M_Atts (39312)
SzeZo Creative Commons License 4 napja 0 0 39313

A kép bal felső sarkában, az a gumikerekes talán???

Előzmény: M_Atts (39312)
M_Atts Creative Commons License 4 napja 0 0 39312

Előzetes 2.0

 

Melyik a kakukktojás?

Előzmény: M_Atts (39306)
JILING Creative Commons License 4 napja 0 0 39311

Pár hete evezgettem Rajka, Dunakiliti, Doborgaz, Vajka, Nagydobak, Szap környékén. Voltam Magyar, és Szlovák oldalon egyaránt, senki soha nem érdekelt ki vagyok, és mit is csinálok egy kajakkal a vízen...

Előzmény: Oliii (39250)
Arza Creative Commons License 4 napja 0 0 39310

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!