Keresés

Részletes keresés

Mimike02 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 1259

Kedves Fórumozók!

Bár nem a fővárosban, de én is belefutottam ebbe az új lakás tavalyi bruttó áron vásárolt szerződésbe. Az én vállalkozóm szintén az egész ÁFA kedvezményt magának akarja. Azzal gyakorolt nyomást rám, hogy ha ebből gondja lesz, ő fogja a szerződést felmondani. Számlát eddig még egyik befizetésről sem adott, sem a készpénzesről, sem az átutalásosról, de követelőzni azt tud. A kettő közelíti a 10millió forintot. Még egy darab banánról is kötelező nyugtát adni a piacon, nem ekkora összegről. Feljelenteni nem akarom, de a lakást viszont igen. Mit tehetek, hogy a szerződést ne mondja fel a jogaim érvényesítése mellett? Mit mondanak erre az ügyvédek? Mert biztos van már, aki körbejárta ezt a témát.

Az NGM-nek én is írtam, várom az érdemi választ a joghézag megszüntetésére.

Mimike02

Szpokember Creative Commons License 2016.02.16 0 0 1258

Eladó lakás a most átadott Cordia Park Residenceben!
http://ingatlan.com/22096155

Pirike740213 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 1257
Féline Creative Commons License 2016.02.01 0 0 1256

A többek által citált Pénzcentrum cikk több mint egy hónapja  (Dec. 26) készült. Azóta a kormány részéről senki nem erősítette meg, az ellenkezőjére viszont számos példa akad. Az NGM nem adott ki állásfoglalást, a beruházók a NAV tól várnak a  benyújtott szerződésekkel kapcsolatos véleményre. Talán nem köztudott, de  beruházók persze tudják:  ez biztos  NETTÓ időhúzás, mert a NAV konkrét esetekben nem foglal állást!

Előzmény: Pirike740213 (1255)
Pirike740213 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 1255

flipoo

Sajnos nem találtam elérhetőségedet, pedig tájékozott vagy a témában. Az egyik csatorna szeretne egy riportot készíteni erről a kérdésről. Éppen a lakásárak csökkentéséről vs. emeléséről. Anonimitás is biztosítva lenne. Nem vállalkoznál rá?

 

Előzmény: flipoo (1242)
ndrw833 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 1254

Sziasztok, letrehoztam egy altalanos csoportot az afa karosultak osszefogasara, kerlek csatlakozzatok es terjesszetek,

https://www.facebook.com/groups/1547300878914433/

Köszi

Gyuripapika Creative Commons License 2016.01.31 0 0 1253

Sziasztok!

Hasonló témájú fórumokra hívnám fel a figyelmeteket.

Úgy néz ki, mindenhol ilyen, vagy hasonló problémákkal küzdünk!

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9231538

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9102671&la=138312422

grmzj Creative Commons License 2016.01.31 0 0 1252

Tud valaki pertársaságról az ügyben?

notto1236 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 1251

Corvin Mátyás ! 

 

Nem irnál emailt a notto1236@gmail.com-ra, vagy add  meg a tied és irok Neked.

 

Corvin Mátyás Creative Commons License 2016.01.19 0 0 1250

Kedves Olvasók!

 

Kis magyar abszurd, avagy a „fából vaskarika” közmondás után szabadon, hogyan lesz a 22%-os ÁFA csökkenésből nettó árnövekedés?

 

Egyébként a miénk nem egyedi eset. Más beruházók is hasonlóan jártak el, amikor szinte szóról-szóra azonos megfogalmazást írattak alá a jóhiszemű, gyanútlan vevővel. Jóhiszemű és gyanútlan, mert hitelt adott annak a kormányzati kommunikációnak, amely szerint a megtakarításokat kell ösztönözni és a fogyasztást adóztatni. Azaz,  a 27%-os ÁFA kulcs a lakások esetében belátható időn belül nem fog csökkenni.

 

A bruttó árról szóló szerződéses fejezet tavaly kora tavasszal még nettó árról szólt. Ha valakinek van még a birtokában akkori, vagy korábbi szerződéstervezet, ezt ellenőrizheti.

 

Vagy bennfentes információhoz való jutásról lehet szó az ÁFA csökkentést illetően, ami a módosítást magyarázhatja, vagy egyszerűen kipattant valaki érdekelt fejéből az az egyszerű felismerés, hogy az amúgy is rekord magas 27%-os ÁFA már nem lehet magasabb.    

 

Vagyis, amíg az ÁFA változatlan, az mindkét fél szempontjából semleges. Ha emelkedés veszélye állt volna fenn – aminek valószínűsége nulla volt, hisz a 27% már amúgy is párját ritkítóan magas -  az eladó érdeke, hogy nettóban szerződjön. Ha viszont csökkenés valószínűsíthető, akkor egyértelmű, hogy a bruttóban történő szerződés az eladó érdeke.

 

Én is alaposan körüljártam a kérdést, számos jogban jártas szakemberrel tanácskoztam. Az egyöntetű vélemény – mit alaptétel – az, hogy az ÁFA a fogyasztót terhelő adó, ami a költségvetést illeti. Ha csökken, az a fogyasztó terheit enyhíti. Az adókülönbözet „lenyúlása” kimeríti a Ptk. Jogalap nélküli gazdagodás” tényállását, és mint ilyen, törvénytelen. (Idézet lent.)

 

2. Ptk. 6:579. § [Jogalap nélküli gazdagodás]

(1) Aki másnak rovására jogalap nélkül jut vagyoni előnyhöz, köteles ezt az előnyt visszatéríteni.

 

Továbbá, adókülönbözet eladó általi megtartása kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás tényállását is.

 

Idézet az „ 1996. évi LVII. Törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról” törvényből.

 

A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalma

21. § Tilos a gazdasági erőfölénnyel visszaélni, így különösen:

a) az üzleti kapcsolatokban - ideértve az általános szerződési feltételek alkalmazásának esetét is - tisztességtelenül vételi vagy eladási árakat megállapítani, vagy más módon indokolatlan előnyt kikötni, vagy hátrányos feltételek elfogadását kikényszeríteni;

 

Tovább fűzve a gondolatot, bizonyára ismerős a szerződés „3. Az Ingatlan Vételára és megfizetése” szakaszból az alábbi mondat:

 

„Felek a Vételárat a 6. pontra is tekintettel határozták meg. Vevő kijelenti, hogy a Vételárat (ide értve azon rendelkezéseket is, amelyekre tekintettel a Felek a Vételárat meghatározták), értékarányosnak ismeri el és fogadja el.”

 

Jogászi értelmezés szerint ez azt jelenti, hogy: 

  • Vevő elfogadja és értékarányosnak ismeri el a szerződésben feltüntetett nettó vételárat

  • Vevő, adófizető állampolgárként, elfogadja a 27%-os ÁFA fizetési kötelezettséget és összeget, ami egy, a fogyasztót/vevőt  terhelő, az államot illető, „megpántlikázott” összeg

  • Vevő, azonban, a fentivel nem azt fogadja el, hogy ha az állam csökkenti az egyébként a fogyasztót terhelő adó mértékét, az nem őt, mint fogyasztót illeti

Bizonyára számos, más jogi szempont is van, amire hivatkozva az eladó korrekt magatartása megkérdőjelezhető lehet.

 

Jogászkodás helyett azonban, hadd világítsak rá a törvényhozó, valamint a Kormány felelőségére e kérdést illetően. Prominens politikusok, vezető kormánytisztviselők számos helyen és alkalommal nyilatkozták, hogy a vevőt szándékozott az állam az ÁFA csökkentés előnyeiben részesíteni. Példaként említeném Varga Mihály Pénzügyminisztert, akinek a témában tett egyik nyilatkozata itt elérhető http://www.penzcentrum.hu/otthon/csokken_a_lakasafa_de_az_arbol_nem_akarnak_engedni.1047624.html.

 

Nyilvánvaló, hogy a jelen szabályozás szerint az ott elhangzottak nem valósulnak meg.

 

Tehát az én - és sokunk - elvárása az, hogy a jogalkotó és/vagy a Kormány - fennen hangoztatott szándékát a törvényben is kifejezve - módosítsa ezt, a vevők szempontjából súlyosan hátrányos szabályozást, vagy - alternatívaként - őszintén valljon szint, hogy kit is szándékozott ezzel az ÁFA csökkentéssel helyzetbe hozni.

 

Egyébként egyetértek az előttem szólóval, igen, fogjunk össze és alakítsunk pertársaságot ha más megoldás nem körvonalazódik.

 

Ha már egy közmondással kezdtem, hadd zárjam is egy másikkal. Csak remélni tudom, hogy nem igazolódik be a régi mondás, amely szerint „Meghalt Mátyás, oda az igazság”.

 

olcsobébi Creative Commons License 2016.01.17 0 0 1249

2-es ütemben vettem, lakást, ugyan ugy mint ahogy Te. Az  én levelemrre nem is válaszoltak.

Előzmény: olcsobébi (1247)
Pirike740213 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 1248

Ajánlom a Kondorosi lakónegyed és az 5 százalékos áfa a lakásépítésre című fórumokat is. Egyébként van ismerős, aki a Corvin sétányon vásárolt. Ő is keresne másokat , de nem sikerült eddig. Majd megpróbálok közvetíteni. A Kondorosiban ez összejött , még egy facebook csoport is alakult. Ez még sajnos nem jelent sikert, de alap.

Előzmény: olcsobébi (1247)
olcsobébi Creative Commons License 2016.01.16 0 0 1247

Figyelem ! Új lakás vásárlók, akik Áfa károsultak lettek, vagy úgy érzik ezzel kapcsolatosan jogi tanácsra lenne szüksége. 
Irja le mindenki a saját esetét, és fogjunk össze, együtt nagyobb esélyünk lenne célt érni.

Én már beszéltem több ügyvéddel, azt javasolta, hogy többen álljunk össze, ez legyen az első lépés.

Én Corvin sétányos vettem új épitésüt, és a szerződést nagyon okosan és ügyesen szerkeztették meg, az Áfat a sajátzsebükben megtartani amit én  fizetek meg.

Na én biztos nem fogom annyiban hagyni. Várom a hogy keressetek akár privátban akár facebokon: notto1236@gmail.com

olcsobébi Creative Commons License 2016.01.16 0 0 1246

Figyelem ! Új lakás vásárlók, akik Áfa károsultak lettek, vagy úgy érzik ezzel kapcsolatosan jogi tanácsra lenne szüksége. 
Irja le mindenki a saját esetét, és fogjunk össze, együtt nagyobb esélyünk lenne célt érni.

Én már beszéltem több ügyvéddel, azt javasolta, hogy többen álljunk össze, ez legyen az első lépés.

Én Corvin sétányos vettem új épitésüt, és a szerződést nagyon okosan és ügyesen szerkeztették meg, az Áfat a sajátzsebükben megtartani amit én  fizetek meg.

Na én biztos nem fogom annyiban hagyni. Várom a hogy keressetek akár privátban akár facebokon: notto1235@gmail.com

cimbóka Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1245

Corvin sétánytól 50m-re, Futó utcában lévő újszerű házban lévő 3. emeleti lakásunk március 1-től kiadó lesz.

A fűtés egyedi cirkó, a rezsi nagyon alacsony. A lakás 33m2, de egy önálló , ablakos, és ajtóval lezárható hálószoba lett benne kialakítva. A lakásban mindenhol beépített bútorok vannak.

Érdeklődni privát üzenetben lehet, az e-mail címem nyilvános.

rocky-rumburak Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1244

RTL Klub 2015-12-25 esti híradó adásában (http://rtl.hu/most/hirek/rtl-hirado-esti-kiadas-2015-12-25),  egy érdekes NGM választ mutat be a hírcsatorna, amelyben látható a hivatalos NGM forrás!!

 

 

Ha van ilyen hivatalos NGM dokumentum, akkor elvileg ez közérdekü információ! Remélhetőleg hatással lehet a törvényalkotóra, hogy korrigálja a jelenleg hiányos jogszabályt az 5% áfa ügyben!

 

cimbóka Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1243

És veszel lakást??

Előzmény: flipoo (1242)
flipoo Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1242

Sziasztok!

 

Áfa csökkentés:

 

Kértem árajánlatot tavaly decemberben és tegnap 5 lakásra a Cordia Teracce Residanceben...

A-1-4

Tavalyi ár 27% áfával: 24 565 511 Ft ebből az áfa: 5 222 589 Ft

Tavalyi nettó ár: 19 342 922 Ft

Jelenlegi ár 5% áfával:  25 793 786 Ft + konyhabútor 300 000 Ft. Összesen: 26 093 786 Ft ebből az áfa: 1 242 561 Ft

Jelenlegi nettó ár: 24 854 081 Ft

A-1-9

Tavalyi ár 27% áfával: 25 344 050 Ft ebből az áfa: 5 388 105 Ft

Tavalyi nettó ár: 19 955 944 Ft

Jelenlegi ár 5% áfával: 26 666 283 Ft + konyhabútor 300 000 Ft. Összesen: 26 966 283 Ft ebből az áfa: 1 284 108 Ft

Jelenlegi nettó ár: 25 682 174 Ft

B-1-1

Tavalyi ár 27% áfával: 24 315 813 Ft ebből az áfa: 5 169 503 Ft

Tavalyi nettó ár: 19 146 309 Ft

Jelenlegi ár 5% áfával:  25 531 603 Ft + konyhabútor 300 000 Ft. Összesen: 25 831 603 Ft ebből az áfa: 1 230 076 Ft

Jelenlegi nettó ár: 24 601 526 Ft

B-2-1

Tavalyi ár 27% áfával: 24 812 054 Ft ebből az áfa: 5 275 004 Ft

Tavalyi nettó ár: 19 537 050 Ft

Jelenlegi ár 5% áfával: 26 052 657 Ft + konyhabútor 300 000 Ft. Összesen: 26 352 657 Ft ebből az áfa: 1 254 888 Ft

Jelenlegi nettó ár: 25 097 768 Ft

B-2-3

Tavalyi ár 27% áfával: 25 407 523 Ft ebből az áfa: 5 401 599 Ft

Tavalyi nettó ár: 20 005 923 Ft

Jelenlegi ár 5% áfával: 26 677 899 Ft + konyhabútor 300 000 Ft. Összesen: 26 977 899 Ft ebből az áfa: 1 284 662 Ft

Jelenlegi nettó ár: 25 693 237 Ft

 

A fenti számokból látszik, hogy a Cordiánál sem a magánszemélyek járnak jól az áfa csökkentéssel...

cimbóka Creative Commons License 2016.01.03 0 0 1241

Nem tudod, hogy mennyiért lehet bérelni kocsibeállót a sétányon?

Előzmény: Törölt nick (1239)
eatpraylove Creative Commons License 2016.01.02 0 0 1240

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Park Residence I. üteme mikorra kerül átadásra? Ha jól tudom decemberbe kellett volna, de még nem látok embereket benne.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.31 0 0 1239

Eladó teremgarázs beálló helyet és tárolót (külön-külön is) keresek a Corvin Sétányon!

 

e-mail címem:  garage68@freemail.hu

cimbóka Creative Commons License 2015.12.23 0 0 1238

Van itt esetleg valaki, akinek a vásárlása folyamatban van? Úgy tudom, hogy a szerződésben nálatok is bruttó ár szerepel. Volt már az ÁFA csökkentéssel kapcsolatosan valamilyen párbeszéd a beruházóval? Jó lenne az érintetteknek összefogni, mert eredményt csak úgy tudunk elérni.

Kérem privát üzenetben írjatok.

Agnes090 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 1237

Kiadó lakást keresek a Corvin sétányon, új építésűt, nappali + 2 hálós, terasszal , modern ízlés világút, butorozattan vagy anélkül ( fsz.;, 1. Em nem erdekel ), határozatlan idejű szerződéssel. 

 

fuvar5000@gmail.com címre várnám a lehetőségeket!:)

jazminD Creative Commons License 2015.11.17 0 0 1236

Sziasztok! 

 

ELADÓ a LAKÁSUNK  a Corvin negyed mögött, a Jázmin utcában.

52 négyzetméteres, 2 szobás lakás: amerikai konyhával, étkezővel, nappalival, (háló)szobával, fürdőszobával, külön WC-vel, plusz egy 5 négyzetméteres tároló tartozik a vételárba.

 

A részletek itt találhatóak: http://ingatlan.com/21792917

 

CSAK MAGÁNSZEMÉLYEK MEGKERSÉSÉT VÁROM.

 

Toma307 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 1235

Sziasztok, 

 

Keresünk KIADÓ lakást a lakóparkban, hosszútávra, lehetőleg bútor nélkül.nappali + 2 v 3 szoba és lehetőleg 1 autó beállási lehetőséggel. Tároló, földszinti lakás előny.

Mi egy nem dohányzó, pontosan fizető, ikerbabák boldog szülei vagyunk (9 hónaposak). Kb. 3 évre keressük leendő otthonunkat, amikor is a kinőtt lakásunkat értékesíteni tudjuk.

Van 2 pici (~5kg) szobatiszta kutyusunk is, akik velünk költöznének.

Kaució nem akadály, költözés megegyezés után 1 hónapra lehetséges.

Amennyiben van kiadó lakása, kérem keressen meg, hogy minden részletet meg tudjuk beszélni. Nappali + 1 hálószobás lakás nem érdekel, ilyet nőttünk ki.
Várom ajánlatotokat a tomasovszki1 kukac gmail pont com -ra.

 

Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.07 0 0 1234

Kedves Lakók / Tulajdonosok!

 

A lakóparkban, illetve a környék új lakóparkjaiban 30-50 m2-es, 1-1,5 szobás albérletet keresünk a párommal, 55-85e FT körüli bérleti költséggel, azonnali költözéssel!

Ha esetleg tudtok ilyen lehetőségről megköszönném, ha értesítenétek az alábbi telefonszámon: 06706657538

bradam Creative Commons License 2015.08.02 0 0 1233

Sziasztok!

 

Én is 1,5 szobás lakást vennék, kb 40-45 m2-est. Illetve szeretnék érdeklődni, hogy mennyire valósak a kivitelezési (beázás, stb) problémák.  Vagy ezek csak rossz indulatú pletykák?

 

Köszönöm

 

bean Creative Commons License 2015.07.30 0 0 1232

1,5 szobás lakást vennék, kb 40-45 m2-est. Nem tudtok eladót?

littertom Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1231

Sziasztok!

 

Helyi lakosként egy barátommal létrehoztunk Facebook-n egy közösségépítő oldalt a Corvin-negyed iránt érdeklődőknek. Fő célunk a negyed pezsgő és lüktető életének online nyomon követése.

 

https://www.facebook.com/corvinnegyed

 

Akit érdekelne, nézzen rá nyugodtan és ha tetszik, esetleg nyomjon egy lájkot. 

kágé1234 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 1230

Sziasztok!

 

Ha valaki tud eladó 2-3 (-4...) szobás lakást a sétányon, megköszönném, ha szólna (magánszemély vagyok).

 

Mailcím: alicem@index.hu

 

Kösz!

 

Alice

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!