Valószínüleg mindegyik fajta OK. Majd Ali bát megkérem,hogy adja meg az emailemt,bizonyos okok miatt nem tenném közkincscsé....A következő 2 hétbe remélem belefér /elméletileg 2 hétig szabin leszek hétfőtől/
A címemet elküldeném csak adj egy mailt, ha tudsz: Maria Biancát,Redhaven biancát, August Red,Harko, Andosa,Manon ezekt a fajtákat ha tudnál akkor küldjél már előre is köszi.Hát még nem tudom ,hogyan milyen formában ,de remélem én is tudom viszonozni a szíveségedet.
Csatlakozom Atifocihoz ez lehet Bergeron ezt így nehéz erről a képekről megállapítani ,de ha biztos akarsz lenni akkor nézd meg mikor az eggyik oldala bepirosodik kemény -e a barack mert ha az akkor Bergeron mivel talán ez a fajta színeződést követően hetekig kőkemény míg a Gönczi már rég megpuhult.
Egész biztosan javulna a termés minősége, ha rendesen metszenéd a fákat.
De ha nagyon nem vagy kibékülve a fajtával, akkor át is lehet éppen szemezni. 2-3 hét múlva nem sokkal az elágazás fölött fűrészeld le az ágakat, lehetőleg valami kihajtásra alkalmas rész fölött, és az onnan előtörő hajtásokat júniusban be lehet szemezni.
Nem leszólásképpen mondom,de nekem kicsit magárahagyottnak tűnik ez a fa.Mielőtt kinagyítottam volna azt hittem a formájáról,hogy kajszi.Túlságosan felfele törő,sok ág,vessző.Ha a fa ágat,vesszőt hajt akkor nem a gyümölcsre fordítja az energiáját,így nem is várható hú de szuper termés.
Azt nem mondom,hogy megbízok bennük,de vettem néhány fát már tőlük,nekem nem volt velük gondom.Az első saját vétel lassan 20évesek lesznek,a Jonagold és Freedom alma,egyikkel sincs igazán gond és az aminek vettem....de mint mondtam is nem védem őket.
Szerintem elmegy Bergeronnak.Az érésidő és a szineződés is függ a termőhelytől,tápanyagellátottságtól,benapozottságtól stb.Az enyém se pirosodik túlzottan,de azért tuti Bergeron.
Remélem más is megerősíti ezt, ezek szerin 3 fából háromnál átvertek, még szerencse hogy kajszi lett belőle....de nem bánom mert finom és jó fajta mindhárom
van ez a két nyamvatt őszibarack fám. nem mai darab egyik sem. gyengén fejlődnek, nyúlnak felfelé, kicsit fálsódérossak. ha teremnek akkor az utolsó képen látható apró piros kemény fehérhusú termés van rajta, nem túl nagy élvezet. amit a darazsak mindig megkezdenek még enni sem tudok belőle.
kérdés, át lehet oltani szerintetek, vagy visszafiatalítani, vagy mésis érdemes vele bármit csinálni, mert leginkább már csak úgy vagyok vele hogy a helyet foglalja.
Nagyon sóvárog a szívem pár jófajta Redhavenre, ami nagy édes sárgahusú kívül mélypiros és magvaválló, de nem tudom biztonságossan hol lehet ilyet szerezni.
örülök hogy rátaláltam erre a topikra, látom azért itt van élet, akkor én is teszek fel pár képet és kérdést:
pár éve vettem ezt a kisfát Szombathelyen a starkel-ben. azon már nem lepődök meg hogy sosem az lesz belőle aminek veszem szerintem most is ez történt.
a címke szerint rózskajszi de szerintem az nem ilyen lapított mandula lakakú de akkor mi? attól függetlenül azért finom és jó fajta szépen terem és fejlődik
Még nincs itt az ideje ,de figyelmetekbe ajánlom a Bayer antracol nevű kontakt szerét amit jó árfekfésben lehet majd hozzá jutni legalább is ilyen ígéretett kaptunk pl mankoceb hatóanyagú szer kiváltására lehet majd használni a rezisztencia kezelés eggyik fontos készítménye.
Rügymutációt életemben egyszer tapasztaltam, egy ismerősöm kertjében. A meggy egyik rügyéből 'cseresznye' hajtott ki, szépen nőtt és jól termett is. Nem haladta meg más cseresznyék tulajdonságait. (Pedig reménykedtünk, hogy új fajtát jelenthetünk be szabadalmi oltalomra.)
Fordítva is lehet. Őszibe volt oltva a nektarin. Aztán az elpusztult, az őszi meg kihajtott. (Van még egy lehetőség, de az 10 000 : 1-hez, vagy még több.)
A hasonló korú másik fajták többet teremnek.Már most látszik,hogy az idén sem várható sok virágrügy,ergo termés sem...ha valóban így lesz,akkor jön a nagy átalakítás.Szerencsére most már van miből válogatnom.