Jel 11.3-4
"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.
Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll."
Zak 4.14
"Erre ő: Ez a két Fölkent, akik az Úr előtt állnak az egész földön."
Szűzanyánk, a Napba öltözött Asszony üzenetei.
Amikor azt hallod, tarts bűnbánatot, és térj meg, az nem azt jelenti, amit gondolsz, mert nem elvenni akarja a döntésedet, hanem éppen azt próbálja elérni, hogy mérlegelj, és dönts
Abban nincs az Isten dicsősége, ha gépként engedelmeskedsz a felszólításának
Hanem sokkal inkább a megbeszélésben, magaddal, és az Istennel
Hogy ne a földön állva szemlélj, hanem mindent aszerint láss meg, amint van
Isten Hatalom, olyan hatalom, ami az értelmünkkel felfoghatatlan
És egy pillanat alatt megadhatná azt, amit vár tőled, hogy magad érd el
Keresed a boldogságot, miközben a boldogság össze van kötve a békéddel
Békéd meg attól van, attól lehet, Aki adhatja, és Aki arra biztat, hogy vedd el
Ugyan nem látszik, de a szőlőkacs köröző mozgást végez, amikor támaszt keres magának
És ugyan nem veszünk abból sokat észre, hogy amikor elkezdjük keresni az igazságot, mindig hozzá jön valami a gondolatainkhoz
És azt gondolnám, hogy ahhoz a tökéletes gondolatokra van szükségem, miközben éppen az tud nekem sokat adni, aki ott van, ahol vagyok, és nem tökéletes
És neki épp én tudok sokat adni, ami kiegészíti, ami jól kiegészíti a kereső gondolatot
Azt gondolnám, az Isten el akar valamit venni, miközben valójában nem tudok Neki adni
Hanem amit akarok, az az értékes Neki, ép azzal adok neki sokat, ha kitartom az akaratomat
És nem azt várja, hogy adjak Neki, hanem azt, hogy amit meg akarok ragadni, azt megragadjam, és amit le akarok rakni, azt lerakjam
Ami meg csakis abban történhet meg, hogy megmérek
Ha mérek, rájövök, vannak olyanok, akik vonzanak, és vannak, akik taszítanak
Ha magam taszítok, akkor az fog engem vonzani, aki taszít
Ha beengedem magamhoz az Isten gondolatait, azzal az ösztönzéseit is beengedem magamhoz, és abban eljutok oda, hogy amiben taszítok másokat, az majd engem is taszítani fog
És még ugyan nagyon nem az Isten vonz engem, hiszen taszítok, hanem az, aki kezdi felemelni a szemét, és kezd vonzani, az ő vonzása hat vonzásként a felismerésemre
Ugyan kezdeném a végével, miközben megmondanám az Istennek, hogyan gondolja
De csak az lesz, hogy megkülönböztetek
És abban jön a magamra eszmélésem, hogy nemigen lehetek magamra büszke
És amire nem lehetek büszke, azt ki tudom zárni az életemből
Közelebb kerülve avval az élet vizéhez, ami meg felismert gondolat
És megtörténik, amit akarok, az lesz az enyém, és amitől meg akarok szabadulni, az kiválik tőlem
És ami vonzott, azt adta, amit akartam, sőt többet ad magából, jóval többet és annál is többet
Mint ahogy eljön a korszakunk lezárásának az ideje, és kezdődik egy új idő
Ugyan mondhatnád, nem kérsz abból, amit nem választottál, csakhogy azért vagy a Földön, mert mint lélek felvállaltad a testedet
És senki sem léphet földi testbe, aki nem elég érett arra
Ugyanakkor az lett neked felkínálva, ami nincs felkínálva az angyaloknak
Amit csak úgy nyerhetnek el, ha felvállalják a földi test nehézségeit
És nem az van, mint a folyóval, amit gátak közé szorítanak
És nem azt nyerheted el, amit amikor megismersz azt ott hagyod
Hanem azt nyerheted el, amit amint megismersz, magad fogod még szorosabbra fonni Vele a kötelékeidet, és az akaratod válik azzá a gáttá, amin kívül nem akarsz lépni
Minden látható és megfogható célja, a benne lekötött szellemi felszabadítása
Miközben a szellemi rész beérik
És mivel ez muszáj a szelleminek, ezért be is tölti a feladatát
És minden szellemi segítséget kap szellemiben, hogy kialakulhasson benne az akarat
Az ember meg szabadságot kapott szellemi, miközben a teste maga is lekötött szellemit hordoz
Szabadságot kapott életre és halálra, hogy beteljesítse a választását azokban
Az élet életet ad, és megosztozik rajta, így aki eléri a célját az képes felszabadítani a testében lekötött szellemit
És minden akaratot kereső szellemi megkapja szellemiben a segítségét, így az ember is megkapja
Aki azonban a halálba tart, ha úgy látna ahogy van, ha kérdezne, és válaszokat kapna, az nem jelentené számára azt, hogy az életet válassza, hiába lenne az övé a bizonyosság, hiszen az akarata tart a halálba
Viszont mivel övé lenne a bizonyosság, így a bizonyossága egyben az ítéletévé válna
Így az irgalomban nem történhet máshogy, minthogy a tisztulás megelőzze a bizonyosságot
A tisztulás meg nem tőlünk van, de az akarata a mi döntésünk
Egykor Ádám beszélgetett a növényekkel és az állatokkal, mint egy igen erős és érett lélek
Neked meg fel lett kínálva, hogy Jézus arcát szemléljed, és a Szavát a szívedbe fogadd
Aki élettel éli az életét, azt minden szolgálja
Aki magának éli az életét, és azon van, hogy földi paradicsomot építsen magának, annak nincs más szolgája, mint önmaga
Aki azon van, hogy másokat szolgáljon, annak minden a szolgája
Ugyan úgy érzi, hogy kötélen jár, miközben a kötele alapja szikla
Hogy lelki értelemben mit gondoljak az ételeinkről, és az étkezésünkről, azt nem gondolhatom, hogy az mindegy
Mert ahogy mindennek van lelki tartalma, úgy az ételeinknek is van lelki tartalma, ráadásul különböző érettségben
Különösen a vérben van sok nagyon éretlen szellemi, ami úgy hat, lelki életemre hat, hogy fogalmam sincs róla
Miközben a gyümölcsök meg telve vannak érett szellemi tartalommal, mutatja is, hogy távol érnek meg a földtől
Ugyanakkor meg az éretlen gyümölcs nagyon könnyen okoz betegséget
És bár a korunk ellenségnek kiáltotta ki a kenyeret, miközben a búza teljesen tiszta, és érett
Akik mélyebben foglalkoznak a búzával, liszttel, és a kenyérrel, azok rácsodálkoznak, milyen tökéletes
És adódik a kérdésem, mit egyek, amire meg könnyű a válasz, változatosan étkezzek, és kerüljem a vérből készült ételeket, és amennyire lehet, fogyasszak sok gyümölcsöt
A világosság gondolatai a Világosság gondolataiban szeret
És megdicsőíti a Világosságot
A sötétség gondolatai önmaga gondolatában szeret
A sötétség nem szíveli a világosságot, ugyan lehetne mondani, hogy mivel a hasonló a hasonlóval szeret, ezért nem szíveli, mivel nem hasonló, nagyon nem hasonló
Miközben máshonnan indul, és máshova érkezik,
A sötétség nem tudja manipulálni a világosságot, mert kérdései és válaszai vannak a gondolatokra
A sötétség haszonban gondolkozik, és zavarosban tud jól halászni
Ezért békében is összezavar, a jóra rosszat mondva, a rosszra jót
Ha kifogy az eszközökből, háborút gerjeszt
Nincs nehéz dolga, csak indulatokat kell ébresztenie
Végső eszköze a gyilkosság, egymásnak ugrasztva másokat
Egyáltalán nem ritkán különböztetünk meg, hanem nagyon is gyakran
Beleértve azokat is, akik közel vannak az élet vizéhez
Hiszen az alapján ítélünk amint látunk, és értelmezünk, egész népcsoportokat kiképzelve a megváltásból
Magunknak meg kiköveteljük
Pedig magunknak tíz a hatodikon jót tudnánk tenni, amikor megbocsátunk, és amint imában kiemelünk
Akit kiemelünk, vele tíz a harmadik jót téve
Majd amikor megbocsát, tudja majd a tíz a hatodikon jót magának
Mint ahogy Izrael fiai mintegy kikövetelik az elsőséget maguknak, miközben pont az első két magával ragadó bűnre hajló hajlamot tudják maguknak, a paráznaságban, és a gőgben, magához vonzva a fösvénységet
Igen, akitől sokat várnak, annak nagyobb küszöböt kell átlépnie
Hiszen büszke vagyok magamra akkor is, amikor nyelveken szólhatok, miközben az pont azt jelenti, nem tudom magamat kifejezni, és kénytelen a Lélek helyettem beszélni
Igen a helytelen értelmezéseim számosok, ami belőlem indul
És ha amikor ezt a gondolatod rám érted, és nem magadra, máris helytelenül értelmeztél
Aki valamit akar, azzal nem történik igazságtalanság, amikor azt teszi
És amikor azt érzi, igazságtalanság történik vele, ugyan mért is?
Elég furcsa lenne, ha egy gyerek, amikor figyelmeztetik, mit ne tegyen, akkor nem a figyelmeztetés kérdésével foglalkozna, hanem azt válaszolná a szüleinek, ne fenyegessetek
És amint mindent kihasználok, ami értem van, hiszen arra rendeltetett, hogy érted legyen
És amint minden hat, és visszahat, ahogy kihasználom, visszahat, hiszen értem van, a lelki fejlődésem érdekében
És akkor ne csodálkozzak azon, ahogy visszahat, hiszen aszerint hat vissza, ahogy hatok
Azt meg nem mondhatom, nem tudom az Istent, hiszen mindenkinek volt legalább egyszer Isten tapasztalása
És azt sem mondhatom, hogy nem tudok, nem kaptam figyelmeztetést, hiszen nem egyszer kaptam, és kapok
És amikor visszahatásokat kapok, azon vannak, hogy megóvjanak a gőgtől, és uralomvágytól, mert amikor azokat bírom, nemigen lehet velem mit kezdeni, olyan, mintha az értelmem elment volna hazulról
És bár nem gondolod, de a napra is úgy nézz, hogy visszahat
Az időjárást meg egyedül is fel kell ismerned, amikor visszahat
Mint ahogy minden és mindenben visszahat
Kikövetelve a gondolataimat, de meghagyva a szabadságomat a döntésre
Hogy egyetértek a tisztasággal, vagy megteszem a tisztaságot az kettő
Aki belefeledkezik a bűnbe, vele könnyebb kezdeni, mint aki ugyan egyetért a tisztasággal, de azt nem Isten gondolatai szerint képzeli el, nem is érez bűnbánatot a bűneiért
Amit nem teszek meg, az is könnyen válik bűnné
A hetedik nap megtartása is hozzá tartozik a tisztasághoz, illetve a tisztuláshoz
Mert senki sem ezért születik a testébe, mert tiszta, hanem azért, hogy megtisztuljon
A magam mércéjéhez hozzá tartozik a testem mércéje
Isten mércéje a lelkemet igazítja
Miközben a testben cselekszem a tisztát
A tisztulásom nem egy igenben tetőzik, hanem ott kezdődik
Minden egyes nap arra rendeltetett, hogy megtisztítson
A hét napjainak asztalánál, a hetedik nap ül a főhelyen
Amíg nem töltekezel Világossággal, és amíg a Világosság vakító Fénye nem űzi el mellőled a sötétséget, addig olyanok a gondolataid, mint egy átjáróház, anélkül, hogy tudnál azokról bármi közelebbit
Miközben azon vagy, hogy éppen a Világosság nélkül váltál szabaddá, miközben lekötözted magad úgy, hogy lekötöztek
Ugyan az akaratod szabad, és rajtad kívül más nem rendelkezhet vele, de ha odaadod, ne csodálkozz, ha használják
És magad is képes vagy megtalálni az idegeneket, ha megkeresed őket
Világosabban látok a világban, ha az Istent jobban megismerem, anélkül, hogy mögé akarnák nézni
Ahhoz, hogy mindvégig tiszteletben tudja tartani a szabadságomat, ahhoz minden mögé a gondolatait kell raknia
Amelyek láthatatlanul maradnak a szándéknélküliség előtt, mindazok előtt, akiket maga előtt hajt az idő
Miközben a rám, és a rád figyelését semmi sem tudja lekorlátozni
És a milliárdnyi önálló akarat, és a milliárdnyi közlés és válasz sem tud lekorlátozni
Miközben a milliárdnyi kérdésre egyszerre tud választ adni, akár egyben, akár mindenben, akár úgy, hogy az egy milliárdnyi választ hordozzon, akár úgy, hogy a válasza mindenben, ami sokkal több, mint a milliárdok egyre utaljanak mindenkinél
Egyrészt kinyilvánítja a szeretetét irántad
Másrészt felismerést ad az akaratára
Hogy fel tudjam vállalni a szeretetet, amit a bennem megtestesülő akarata hordoz, és amit a benned, és benne megtestesülő akarata hordoz
És amikor bevon egy művébe téged, akkor abban is kinyilvánítja a szeretetét irántad
A győzelmed a szándékában nem a sikered, hanem az akaratod
A világ gondolata a siker, az ég gondolata az akarat
A valódi győzelmem meg az, hogy részesedek
Az Istennek meg nem vagyok a szüksége, hanem éppen Ő a szükségem, és a szükséged
És nem azt várja el, hogy úgy működjek, mint egy gép, hanem úgy, mint aki először is keres, másodszor meg mérlegel, harmadjára meg lép, és alkot
Így a szűk út nem egy rés, hanem egy tágas mező, ahova szűk út visz
Amibe ugyan a Tízparancsolat megtartása visz, de ahol a Szeretettel találkozok, és a Végtelenségével
És a részesedésemben amit nyerek, az egyrészt időtlen, másrészt maga is végtelen
Ha piros szemüvegen keresztül nézem a világot, akkor nem fogom látni a pirosat
És meg kell tudnom, s tudnod, piros szemüvegen keresztül látom, és látod a világot
És jó, ha csak egyféle szívű szemüveget viselek, miközben a többségünk több és más szívű szemüvegeket harácsol az orrára, és érdekes, hiába a halmuk, de nem akarnak leesni
Ha csak egy színszűrőt veszek fel, végre jó eséllyel nem mondom, hogy jó vagyok
És bár kikerülném a beismerést, de minden jóság csak részesedésben nyerhető el
És azért ne essek a beismerésben a másik oldalra, hogy a felismerés tehetetlenné tegyen engem
Hanem attól nyerjem el a felismerést, Akinek hatalma van arra, hogy talpra állítson engem
És akinek hatalma van arra, hogy kiigazítsa azt, amit elrontottam, és amit elrontok
Mikor elkezdem kikutatni a Szent Írásokat, és elsőre azt veszem ki azokból, amit ki akarok hallani, nem hagyod annyiban a tévedésemet
És mikor felismerem a felismertetésedben a tévedésemet, elszégyellem magamat magam előtt
És akkor újra előveszem az Írásokat, és most már megalázva magamat már azt akarom megtudni, amit közölni akarsz, és megtudok
És az újabb kérdéseket vet fel bennem, és már ettől kezdve tudatosan kutatok
Ezért olyan a nyelvezeted, egyrészt, hogy mindenki azt kapja, ami az akarata, másrészt, ahogy megértek, az örömmel töltsön el, és újabb kíváncsisággal az igazságra
Mintegy játékosan megismerve, és építve a kapcsolatunkat
Hogy maradhassak abban a nihilben, amiben vagyok, jól elvárom, hogy az Isten felébresszen tíz lelket, akik helyrerakják mindazon elrontott dolgokat, amit egy nemzetben elkövethetnek
És akkor maradhatok abban a nemtörődésben, amiben vagyok
Igen, jól tudok bábúkat tologatni egy lapon, csak nehogy meg kelljen mozdítanom az ujjamat
De elszámítom magamat
Mert ha az Isten meghallgat, és felébreszt tíz lelket Istengyermekségre, akkor az elsők között leszek, aki megáll, és körbenéz
És felébred egy hiány bennem
Amit semmi más nem tud kielégíteni, egyedül az Igazság