Sziasztok, nemrég keveredtem erre a fórumra. Jucust már magánban megismertem, köszönöm minden ötletét!!! Két lányom van és mindhárman kezdő keresztszemesek vagyunk. Lányaim zenélnek, ezért ilyen témájú mintákat kerestünk, így kerültem ide hozzátok. El is készült az első munka, 11 éves Flóra lányom vizsgalapja. Ezúton is köszönöm a mintát. Most én is szeretnék egy violinkulcsot, amit szintén itt láttam, de a leszámolható rajz letöltve nem használható, nagyon rossz a minőség. Kérlek Benneteket, ha megvan valakinek, küldje el magánban a racz.hilda@floriana.hu címre. Biztos tudjátok, melyik az, rózsaszín virágból készült füzér adja ki a violinkulcsot. Minden más zenei témájú leszámolható mintát szívesen vennék, elsősorban fuvola, furulya és ilyesmi... Köszi szépen!
Sziasztok! TJucus tett fel egy linket a kézimunkásban, gondoltam ide is felteszem- de vigyázzatok, veszélyes, én alig tudtam elszabadulni... :) Orosz fórum Lehet, hogy volt már, akkor bocs.. Szép napot mindenkinek!
Zöldtengerszem! Nem Nálad van a hiba, az én gmailom ugyan ezt irja ki sok esetbe, akárki küldi átjön, de én nem tudom tovább küldeni mert vissza jön azzal a szöveggel, amit irtál. Ti csak egy szemüveget kerestek? Én kettőt........
A szemüvegem én is már nagyon sok helyről kerítettem elő, fogalmam sincs hogyan kerültek oda :-) de hímezni nem tudok nélküle így már rászoktam, hogy mindig egy bizonyos helyre rakom le, csak néha megfeledkezem róla. Rájöttem a fórumozással én is, nincs időm sok helyre járni, mert akkor kihagyom a kézimunkázást, és anélkül már nem tudok meglenni, szinte lelkiismeret furdalásom van, ha nem bökök egy párat. Hétfőn jártam így és erősen elgondolkodtam, hogy mi is a fontos számomra. Természetesen a kreatívkodás, csak utána jön a fórumozás:-)
Volta, a csipke kötésnél, nagyon szép mintákat láttam, tisztára kedvet kaptam a kötéshez.
Régen még középiskolába nagyon sokat kötöttem, a kedvencem volt a csipke még fonalam is van. Csak lenne egy kicsivel több időm. Annyi mindent szeretnék csinálni....
Istenem, hát én is meggondolnám, hogy szülessek-e inkább újból és akkor nekikezdenék, de ez is gyönyörű. Valahol vidón láttam olyat, hogy varrták a csipkét, de csak úgy a fonallal és a tűvel akrobatizáltak és olyan gyönyörű csipke lett belőle, hogy csak na. Hát az is ilyen. Gyere el a csipkefórumra és meglátod nem bánod meg. Annamari (pulendrákus) annyira aranyos, segítőkész és szorgalmas, hogy oda is öröm menni, de komolyan! Azt nem tudom még, hogy vasárnap kezdjük-e mert tegnap még nem dőlt el, de mindjárt odatotyogok és megnézem. Fonal meg, biztosan van otthon a "barna-fiókos szekrénykédben" eltéve valamilyen, kezdésnek jó lesz, csak a lényeg, hogy ne legyen tiszta műszálas és vékony legyen. Annamari most kötött magának egy gyönyörű pirosat, azt mondja 50 gr-ból kitelt neki. Az ugye még 5 dkg sem, vagy nem?-jaj, de szégyellem:(( nem tudom. Szóval gyere kérlek, meglátod jó móka lesz!
Ildikó! Vasárnap kezditek a csipkekötést? Irigyelem:-(( talán én is megpróbálhatnám... 100 éve kötöttem... bár nem csipkéset... Te hol szereztél fonalat? (Nekem már 3 fórum is sok lenne)...
Tudtátok, hogy még van egy másféle, nem csomozott, hanem varrott rece, ahol gyakorlatilag az egész hímezendő mezőt vagdalásossal kikockázza, és aztán szövi be a rácsokat stoppoláshoz hasonlóan keresztbe v. inkább csak egy irányban(ez a tömőöltés v. antik, az előző a vászonöltés). Brrrrrrrrrrr... ezt se csinálnám! Persze nem olyan áttört, légies a hatás - de Erdélyben sokszor alkalmazzák betétként... Itt a tömőöltéses szokásos változat: épp egy hatgyerekes anyuka üti agyon ezzel az időt!!!!
Főzőcskézésre visszatérve. Én a zeller ki is szoktam ránteni. Kb 1 cm-re szeletelem egy kicsit besózom, majd panírozom a szokásos módon liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd takarékon fedő alatt megsütöm-nagyon finom. Így szoktam elkészíteni a friss karalábát is, az is nagyon finom, még a férjem is megeszi pedig szerinte minden zöldség és gyümölcs csak és kizárólag nyersen ehető.
Köszi:)) Úgy látom most főzöcskézünk a másik topikon is főzöcskéztünk, ott a csülök pékné módra volt a menjű, meg az én gyöngyös levesem. Áttotyogtam a csipkésekhez, mert ott meg közös kötést szervez pulendrákus és kiválasztottuk szavazás útján, hogy melyiket kössük. Úgyhogy startra készek vagyunk, nagyon érdekes lesz így az éteren keresztül együtt kötni.
Csirke sütéskor a tepsibe szoktam szórni 1 nagyobb fejet ujjnyi csíkokra vágva. A húsnak is jó, és sütve is finom a zeller. (mondjuk a zellerkrém levest amikor csak tehetem kihagyom :-))
Juj de jó, nagyon szeretjük a zellert, amikor húslevesbe teszek mindig el kell osztani, hogy kié mennyi. Másképpen a zellert nem is tudtam hogyan kell felhasználni. Most már fogom. Köszönöm.
Elért a 3. receptlánc: telítődtem... Nektek mégis elküldöm saját fejlesztésű, legolcsóbb zellerkrémlevesem recipéjét : a mennyiségek ízlés szerintiek.
Kisujjnyi vastagra szeletelt, hámozott zellert vegetás vízben jó puhára főzök. A nagyon rostos, keményebb részeket összeturmixolom kicsi liszttel, szerecsendióval és curryvel - majd a pénztárca vastagságától függő mértékben tejszínnel sűrítem. (Ha ki akarok tenni magamért, akkor a az összes zellert összetöröm, és csak tejszínnel sűrítek: hónap végén viszont egyre több zellerkarikát félreteszek másnapi kirántáshoz - szerecsendiós majonézzel pompás! Aki nem rajong a rántott zöldségért, annak sajtot is panírozok...) A tejföl is jó pénztárcakímélő elem a habarásnál! Igyekszem nem kifuttatni az összeöntött krémet, és kis rotyogtatás után levesgyönggyel, pirított kenyérkockával tálalom. A pirítosra - ha van - sajtot is szabad olvasztani (szintén a flanc kedvéért)...
Más zöldséggel is érdemes kísérletezni - a fűszerezés lehet egyéni... Karfiollal szoktam, de még nem forrta ki magát:-)) A zeller íze karakteres, ezért lehet lazítani... Képem nincs - el lehet képzelni - mind a 10 ujját megnyalja a vendég!
Szióka! Még egyenlőre nem szorgalmas xszemező, csak szorgalmas gyűjtögető vagyok, gyorsan hörcsög módjára el is mentettem mindkettőt, gyönyörű! Köszönöm szépen.