A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| Pcsiffy |
válasz | megnéz |
2010.02.08 20:16:30 © (2629) |
Nagyon szépek a virágaid, az enyémeket teljesen befedi még a hó, szegények nem is látszanak.
Erről a képről egyből tavasz kedvem lesz, már alig várom, hogy kinn lehessek egy kicsit kertészkedni. |
Előzmény: veramami1 (2624)
|
| veramami1 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 20:02:16 © (2628) |
Igen krokusz, most tanulom hogy telefonnal hogy lehet fényképezni meg küldeni |
|
|
| szaboildiko |
válasz | megnéz |
2010.02.08 19:02:15 © (2627) |
Iliann, köszönöm aranyos vagy, hogy utána néztél, már megint okosabb lettem, de tényleg. Nekem a kedvenc szinem a tűzpiros, a bíbor, a narancs és a barna?! |
Előzmény: lliann (2618)
|
| szaboildiko |
válasz | megnéz |
2010.02.08 18:59:36 © (2626) |
Ejnye-ejnye Veramami, ezt a szép kis biscornut, ami nem is kis munka, legalább egy kis virágot, vagy valamit kellett volna a másik oldalára is készíteni! Most megfedtelek! |
Előzmény: veramami1 (2622)
|
| veramami1 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 17:32:21 © (2624) |
Lányok! Látom csak én vagyok itt, de nálunk tavasz van, igaz a környezet nem a legszebb . Ma nyilott ki |
|
|
| veramami1 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 17:19:50 © (2623) |
Maria Vargáné!Igen szeretném ha küldenél 4évszakosat, de ha ennek van jobb mintája az is jó lenne.Előre is köszönöm. |
|
|
| veramami1 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 17:13:15 © (2622) |
Tyúkanyó! Szépek a kézimunkáid, különösen a mandela . Történet és leirás rola Illian. LACI! Én csak ma néztem meg ,amit feltettél, tényleg hörcsög modjára raktározzunk. Köszi. Igaz nekem a gépem néha besegit a gyüjtésbe, mert elvész ez-az és ujra kezdhetem a gyűjtést. Kész a biscornum, nagyon siettem vele,igy az alja üres maradt   |
|
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2010.02.08 14:01:37 © (2621) |
Mivel két képet raktál fel azért írtam "őket" és valahol olvastam, hogy selyemmel hímezik a mandalát azért kérdeztem a fonalról, de akkor átlehet váltani osztott hímzőre. |
Előzmény: _tyúkanyó (2620)
|
| _tyúkanyó |
válasz | megnéz |
2010.02.08 12:23:56 © (2620) |
Osztott hímzővel varrtam, ha jól emlékszem. (Bár lehet, h az egyik színt egy régi hímzőfonallal, UC hímző vagy ilyesmi volt a neve.) Ja, és nem "őket", csak ezt az egyet varrtam (meg egy minit, arról nincs képem).
|
Előzmény: lliann (2616)
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2010.02.08 12:21:22 © (2618) |
Jó kérdés Ildikó, igazából pontos választ adni én sem tudok rá. A gyermekeimtől ragadt rám valami ez a keleti kultúrákban népszerű és őket érdekli is. Tudod mit a Wikipédián utána nézek.
"A mandala (szanszkrit: मण्डल) a kozmosz illetve különféle istenek hindu vagy buddhista vallási ábrázolása. Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás. A szó eredete [szerkesztés]
A szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas a. m. „elme”). Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. A jógik elmélyedést segítő különféle eszközöket használnak, melyekre támaszkodva szilárdan tarthatják tudatukat meditációjuk tárgyán. Ezek a test- és kéztartások, azaz mudra, a hangok, ami nem más mint a mantra, a kézbe vehető tárgyak, tehát a vadzsra és a mala, illetőleg az istenségek különféle képi ábrázolásai, azaz a mandala.
A MANDALA SZÍNEINEK A JELENTÉSE:
– Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom. – Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés. – Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség. – Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia. – Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia. – Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem. – Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség. – Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás. – Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés. – Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom. – Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez. – Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.
A mandalát nézve, a képre koncentrálva harmonizálhatjuk magunkat, a nekünk tetsző képpel gyógyíthatjuk testünket, lelkünket, kikapcsolódhatunk stresszes világunkból, és rég elfeledett igazságokra, emelkedett, tiszta gondolatokra és különleges összefüggésekre ébredhetünk rá.
Mandalák készítése, színezése, festése gyógyítólag hat a lelkünkre. A színhasználat a lelkünk legmélyéből jön, tehát a színek jelentése adja a személyiségünket. Lehetséges, hogy a mandalát, amit most festettél, egy év múlva teljesen máshogy készítenéd el, tehát mutatja akár a jellemfejlődést is." |
Előzmény: szaboildiko (2617)
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2010.02.08 09:46:09 © (2616) |
Gyönyörűek ezek a mandalás hímzések. A mandaláknak ugye van külön jelentésük? Jelentés szerint vagy a neked tetsző jelkép szerint varrod? Milyen fonalból varrod őket? |
Előzmény: _tyúkanyó (2609)
|
| maria.vargane |
válasz | megnéz |
2010.02.08 07:41:08 © (2611) |
Lányok!
Köszönöm szépen, hogy megnéztétek a munkáimat.
lliann!
Munka után, tévézés közben szoktam varrogatni, ezek aránylag kis minták 1-2 este alatt elkészülnek (még kontúrozással is).
Nagyon szeretek velük foglalkozni, gyorsan sikerélményt ad, mert hamar készen vannak.
Engem ez teljesen kikapcsol, mellette a foltvarrással is foglalkozom, most éppen egy találkozóra készülök Székesfehérvárra, oda varrogatok a jótékonysági tombolára.
...és szenvedélyes sütögető vagyok, munka után is sütök ha kedvem van vagy egy új receptet akarok kipróbálni.
Veramami!
A 4 évszakost még nem varrtam ki én sem, ha úgy gondolod hogy nem jó a minta megpróbálok keresni egy másikat hozzá.
Esetleg tudok küldeni másmilyen 4 évszakost.
Mindekinek további szép napot! |
Előzmény: lliann (2599)
|
| antal_laszlo |
válasz | megnéz |
2010.02.07 23:16:51 (2610) |
http://picasaweb.google.com/andiemacleod/Negyzetmintak# Valaki már összegyűjtögetett mintákat :-)
1 szinttel feljebb lépve (klikk a négyzetminták előtti macleod-ra) van még 1-2 keresztes album. |
|
|
| _tyúkanyó |
válasz | megnéz |
2010.02.07 22:41:37 © (2609) |
Nézegettem a másik fórumon a régebbi hozzászólásaimat, és 'találtam' 2 képet: egy mandala, amit szüleimnek adtam, és a tűpárna, még félkészen- Ildikó, Te kérted a mintáját, ugye? Erről a képről szerintem leolvasható!

Jó éjt, szép álmokat! |
|
|
| veramami1 |
válasz | megnéz |
2010.02.07 20:54:32 © (2603) |
Sziasztok! Jó látni hogy megélénkült a topik. Tényleg nagyon aranyosak a mintákMaria vargáné:A négy évszakot Tőled kaptam,arra lennék kiváncsi, hogy ezt Te meg is varrtad? Egyenlöre félre tettem, mert nem igazán boldogulok vele, a mintája nem egyértelmű. Kész lett a biscornu, majd mutatom. Telefon tartó termobol van nekem |
|
|
| Pcsiffy |
válasz | megnéz |
2010.02.07 18:28:01 © (2601) |
Benéztem hozzátok, és csak irigykedek nagyon nagyon. Olyan szépségeket készítettetek. Gyönyörűek!!!!
Veramami elloptam a mintákat magamnak lassan kazdek hasonlítani egy hörcsögre.
Marika tényleg igazuk lehet a lányoknak, hogy rengeteget varsz, és csodálatos munkák kerülnek ki a kezed alól.
Sajnos nem tudok nagy hírrel szolgálni, én még mindig csak keringek a rózsa körül, de már nem sok van:)))))) |
|
|
|
|