A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| antal_laszlo |
válasz | megnéz |
2009.11.19 20:22:59 (1661) |
Ismét működik a keresztszemes programom:-) (érdeklődők a weboldalamon találják...) Ez még csak olyan béta állapotú, tehát lehetnek benne hibák. Tehát mindenki alaposan nézze át a mintát, amit a program készít... És persze várom a hibák jelzését. |
|
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.17 23:42:31 © (1657) |
Adrimama ! Én is van , hogy pihentetni szoktam egy-egy dolgot .. majdcsak eljön az ideje :-) .. Ugye nem lettél beteg ? Biztosan nagyon el vagy foglalva a hátizsákkal, lábzsákkal , macikkal :-))) ... Remélem sikerülni fog mindegyik hamarosan :-)
Ildikó ! Szia ! Volt már itt valahol egyszer Házi Áldás , megnézem , hogy nekem megvan-e ? Ne haragudj , ma már nem megy , alig látom a képeket ...
Jó éjt mindenkinek ! |
Előzmény: adrimama (1655)
|
| szaboildiko |
válasz | megnéz |
2009.11.17 20:04:16 © (1656) |
Szerbusztok! Szeretnék kérni Tőletek olyan mintát, amelyen a "Házi Áldás" van. Köszönöm. |
|
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.13 14:54:07 © (1655) |
zöldtengerszem!
A képet most félretettem, majd időnként próbálkozom... van több is, amit szeretnék, csak ugyanez a gondom. De most a macis szépen halad:)))
A lábzsákot is kötögetem, a hátizsák viszont, el van írva, és én nem vagyok olyan kreatív, hogy magam átdolgozzam. Állandóan kérdezem a lányokat, de nagyon rendesek, segítenek. Annyira jó, hogy visszataláltam a kézimunkához, és egy jó társaságot is kaptam!!!
adrimama |
Előzmény: zöldtengerszem (1654)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.12 23:12:47 © (1654) |
Adrimama !
Nekünk a gépen van valami képnyomtató varázsló vagy mi ! Én avval szoktam nyomtatni képeket! Ha paca a kép , akkor talán túl nagy , próbáld előtte megnézni "Nyomtatási kép" nézetben , és ott látszik általában , hogy mi lehet a gond . Talán kicsinyíteni kell előtte ? Nem tudom ... De mindig lementem a saját gépemre , és onnan nyomtatom ki a képeket .
Drukkolok neked ! És a macival csak így tovább :-))).... |
Előzmény: adrimama (1650)
|
| ekf |
válasz | megnéz |
2009.11.12 19:10:58 © (1653) |
Sziasztok lányok
Itt egy korrekt minta letöltő hely. Szuper jó minőségben letölthető minták. Vadi új lehetőség.
Várják a kész munkákról is a fotókat.
X szemes letölthető minták
Sőt írjatok, ha van valai amit szeretnétek.
|
|
|
| kama6 |
válasz | megnéz |
2009.11.12 09:54:29 © (1651) |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy olyan DMC színtáblázatra,ahol a számok mellett megadták a színek pontos nevét. Sok olyan mintám van,ahol csak megnevezve vannak a színek és ez nagy segítség lenne. Előre is köszönöm |
|
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.12 07:50:00 © (1650) |
zöldtengerszem!
Már csak egy bajom van, hogy amikor kia akartam nyomtatni, és ahhoz kinagyítani, akkor csak mosott paca lett belőle! Van valami tuti tipped?
A maci jól halad, még csak egyszer kellett kibontani pár szemet:))))
adrimama |
Előzmény: zöldtengerszem (1649)
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.11 10:10:15 © (1648) |
zöldtengerszem!
Köszi a választ és a képet. Ez valóban egyszerűnek tűnik! Elmentettem, és mivel gyerekekkel foglalkozom, mindig van kinek elkészíteni...így valószínű meg is fogom hímezni. Sok anyagdarabom és fonalam halmozódott fel, hirtelen elkövetett vásárlásokból, és befejezetlen " alkotásokból", ezek a képek pedig, pont oolyanok, amire felhasználhatom!
Köszönöm!
adrimama |
Előzmény: zöldtengerszem (1647)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.11 00:32:24 © (1647) |
Adrimama !
Én is több dolgot csinálok párhuzamosan :-).. A babának és a mamának mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok , neked pedig sikereket a kézimunkában ! Hát van amikor a járt utat kell követnünk a járatlan helyett , akkor jó macihímzést neked :-)! Ne légy szomorkás , meglátod az nagyon szép lesz , és biztosan kész leszel vele , mire hazaérnek a kórházból :-)...
Na azért ezt még megmutatom , hátha ! Ez elég egyszerűnek látszik , és nincsen kontúrja se :-)  |
Előzmény: adrimama (1646)
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.10 10:26:10 © (1646) |
zöldtengerszem!
Hát, a gólyást ugyan befejeztem, de nem tetszik, majd megy a többihez, amik szintén valami miatt félre vannak téve:)))
A lányom elküldte a jól bevált, teljesen egyszerű macis képet, amit már több kicsinek elkészítettem...
A baba 32 hétre született, a mama toxicózist kapott. De már mind a ketten "jól" vannak, de idő, amíg hazakerülhetnek. Ezért sajnos van időm!
A fényképezés folyton elmarad,mert rövid a hétvége, de nagyon nincs is mutogatni valóm:((((
Közben kötni szeretném a lábzsákot, most találtam egy mintát, majd megézem, nekem való-e.
Aztán horgolni is kezdtem egy táskát egy újságból, de nem értem egy pár kör után:(((
Nincs itt csak nyomtató, nem tudom feltenni, hogy kérdezzek!
Sabrina- divatos horgolt táskák- újságban van. Ha valakinek fent van, akkor lehet, hogy kapok segítséget!
Azért csinálok több mindent egyszerre, mert nem látom este a keresztszemest, a kötés közben tévézhetek, a horolást meg szeretem:))) Így beosztom:))
Adrimama |
Előzmény: zöldtengerszem (1643)
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2009.11.09 23:17:30 © (1645) |
Sajnos nem a fővárosban lakom, hanem eléggé távol az ország délkeleti csücskében Makón ezért nem olyan egyszerű nekem eljutni az ilyen kiállításokra és vásárokra.
|
Előzmény: zöldtengerszem (1644)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.09 22:58:45 © (1643) |
Adrimama !
Ó , de sajnálom ! nem lehet tényleg kibontani a kontúrt ?? Végülis anélkül is szép lehet , ha eléggé elüt az alaptól ! Azelőtt nem nagyon kontúroztunk ... Hát becsülöm , hogy próbálkozol , mind így kezdtük , hogy eleinte csak próbálkoztunk ! Csak kitartás , és nagyon szép lesz , meglátod ! Főleg ha van még rá egy hónapod ! Remélem nem beteg a baba ?
Az egyszerű esetekben semmi érdekes sincs ..., én meg szeretem az érdekességeket :-) ..!
Lábzsákot épp ma láttam valahol , nem ígérem biztosra , mert nem biztos , hogy megtalálom ... :-) |
Előzmény: adrimama (1640)
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2009.11.09 08:52:13 © (1642) |
Zöldtengerszem, jó neked,hogy csak úgy eltudsz menni erre a kiállítasra. Nekem kissé nehézkesebb lennne:)
Adrimama, szerintem ne add fel, ha nem is sikerül olyan jól egy, egy elkészült kép az nem baj a következö sokkal jobb lessz! A gyakorlás majd meghozza az eredményt. Viszont, ha csak a kontúr nem tettszik miért nem bontod ki és varrod újra. Én például a sikertelen "műveimet" is megtartom ezekből okulok legközelebb már okosabb vagyok:O) |
Előzmény: zöldtengerszem (1638)
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.08 08:26:26 © (1641) |
antal laszlo!
A képek nagyon szépek, és igazán nagy örömöt tudnék okozni vele, ha képes lennék elkészíteni....:))
Talán egyszer felfejlődöm!
Egyszer akartam már, a fiamnak, egy Jim Morisson képet hímezni....hát az is félbe maradt, képesség hiányában!
Adrimama |
Előzmény: antal_laszlo (1632)
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.08 08:22:31 © (1640) |
Zöldtengerszem!
Hát, elkészült, de a kontúr olyan ronda, hogy félre is dobtam az egészet:(((
Volt egyszer egy macis kép, amit egy kisfiúnak készítettem, nagyon egyszerű volt, viszonylag nagyobbacska (falikép), nem épp babaköszöntő, de az sikerült legalább! Most megpróbálom előkeresni! Sajnos a baba, még legalább 1 hónapig kórházba lesz, így azzal is elkészülnék...
Közben a műanyag képkeretet is böködöm, az jól megy, csak nem nagyon szeretem, hogy olyan merev. Egy idő után, elfárad a kezem. Mindennel van valami bajom, igaz?
Aztán van egy árnykép, amit régóta szeretnék, harmada meg is van, de mostanra látom, hogy vagy több szállal, vagy sűrűbb szövésű anyagra kellett volna kezdeni, mert nagyon átlátszik az anyag, és nem túl szép...
Köszönöm a segítséget, és a figyelmet....pedig nem vagyok egy egyszerű eset! De annyira szeretem csinálni, csak a sikerélmény ritkán ér utol:))))
Adrimama
Ja! Közben találtam egy kb. fél kiló, kék (olyan babás) fonalat, abból meg gondoltam, hogy lábzsákot kötnék. Amikor már nem látom a keresztszemest, akkor is járhat a kezem....
Ha van neked konkrét mintád, akkor légyszi dobd fel, akkor megspórolom a keresgélést. Bár azt is szeretem, mert annyi szép dologra bukkanok rá!
|
Előzmény: zöldtengerszem (1639)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.07 23:12:16 © (1639) |
Adrimama !
Aha , az a gólyás is nagyon helyes , biztosan szép lesz , és örülni fognak neki ! Várjuk majd a képeket :-) !!! Az a legfontosabb , hogy örömmel csinálod , pont ez a lényege .....
Van egy keresztelőre való is külömben :-) ...
  |
Előzmény: adrimama (1636)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.07 22:56:43 © (1638) |
Ilian-Jutka kedves :-) !
Szívesen , én meg ezt köszönöm neked :-)! Ha nem tetted volna be a kislány linket , nem tudtam volna , hogy kiállítás lesz a Pecsában :-) ... Egyébként ti tudok róla ? Beteszem a hirdetés szövegét , jó ? Hogy aki akar elmehessen :-) ...
XII. KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 2009. november 14-15., 10-18 óra között Petőfi Csarnok Budapest, Zichy Mihály u. 14.
|
Előzmény: lliann (1637)
|
| lliann |
válasz | megnéz |
2009.11.05 18:55:57 © (1637) |
nyma2 találtam egy képet piros ruhás lányt cicával.  Igaz ez a képet Sarah Kay tervezte és itt megtalálod ha jó.
Régen és nem is sokat írtam a fórumra, de azért átszoktam nézni. Jó sok hímezni valót, és még több időt kívánok nektek és magamnak is az orosz oldalt meg köszönöm nagyon tettszik. Jutka |
Előzmény: nyma2 (1581)
|
| adrimama |
válasz | megnéz |
2009.11.05 16:58:02 © (1636) |
Szép estét!
Csak jelentkezem, mert bőszen bökögetek:)) A gólyás képet csinálom, a babával a csőrében. Azt gondoltam, hogy faliképecske lesz, de elég kicsi, így képeslapnak küldöm el. Igazából a minta kész, de a kontúröltésekkel kínlódok, mint a félszemekkel is! Picit a szemem sem tökéletes, meg talán a kitartásom is kevés:((
Az egyenes kontúr, ami szemről szemre halad, az még csak megyeget, de az ívesek......hát, randa!
Szerencsére, akinek adom, az az igyekezetemet is díjazza!
Közben elkezdtem egy műanyagra (valahol rábukkantam a szekrény alján), egy képkeretet hímezni, az szerintem szép lesz! Majd lefotózom hétvégén, és megmutatom.
Hát utol nem érlek benneteket, de igyekszem, hogy legalább sereghajtó maradhassak! Élvezem a kézimunkázást, és már ez is valami!!!
Adrimama |
|
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.04 10:21:24 © (1635) |
Laci !
Mindegyik szép , de a legalsó tündéri ! Egyszer rózsaszínben lehet , hogy el fogom készíteni :-))) ...Mindenesetre elmentettem én is , és köszi :-) ...
|
Előzmény: antal_laszlo (1632)
|
| zöldtengerszem |
válasz | megnéz |
2009.11.04 10:19:28 © (1634) |
Na bravóóó !
Ügyi vagy , örülök , hogy sikerült ! Én is úgy szoktam nyomtatni , hogy előbb kimentem a képet !
Várom a babafotót , és méginkább a te kézimunkádról a képet , biztosan nagyon szép lesz :-) !!! Kiváncsi vagyok végül melyiket fogod elkészíteni ... :-)
Szivi-szivi .. :-))) .... |
Előzmény: adrimama (1631)
|
| _tyúkanyó |
válasz | megnéz |
2009.11.03 21:25:23 © (1633) |
Szia Adrimama!
Elnézést, hogy nem reagáltam, hamarabb- nem volt időm egyből keresgélni, aztán meg láttam, hogy már kaptál mintákat. A Keresztszemes magazinban is voltak már babaköszöntők, de így már nem kell keresgélnem, úgy látom. :)
A félszemeknél a szövet szálait figyelve be lehet "lőni" pontosan a közepét; a gyakorlás itt is segít, biztos szépülnek majd idővel!
Jó hímezgetést! |
Előzmény: adrimama (1619)
|
| antal_laszlo |
válasz | megnéz |
2009.11.03 19:22:27 (1632) |
   Nekem ilyenek vannak (igen ezek ilyen szürkések a valóságban is, mert grafitrajzból készült a minta http://anton.extra.hu/xszemes/minta.php címen találod |
|
|
|
|