Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

DannyZuko 1 napja Creative Commons License 13432

Köszönöm amit küldtetek.

Kifejezetten karácsonyi csipke díszek és ékszerek vannak valakinek? Vagy tudtok valahol adatbázist? nagyobb külföldi + magyar focicsapat címerek még kellenének ha valakinél akad.

DannyZuko 3 napja Creative Commons License 13431

Liptak1 köszönöm a választ.

 

 

Szükségem volna mai és nagy Magyarország cimerre, plusz olyanra ahol az angyalok is rajta vannak. Valamint kellenének nagyobb külföldi + magyar focicsapat cimerek ha valakinek lenne.

 

Köszönöm! 

liptak1 3 napja Creative Commons License 13430

Szia az első kérdésedre a válasz azért mert a legtöbb mintát valami más szerkesztővel készítenek és csak utána mentik PES be ezek már elvben nemigazán szerkeszthetők a második kérdésedre a választ nem tudom én a wilcomot használom így nem tudom mit tud és mit nem az általad említett progi

Előzmény: DannyZuko (13427)
banyek2009 4 napja Creative Commons License 13429

Köszönöm a segítséget :)

 

Előzmény: Kiskata1959 (13420)
Lilumia 4 napja Creative Commons License 13428

Köszönöm a választ! Most már értem! :)

Előzmény: Kiskata1959 (13425)
DannyZuko 4 napja Creative Commons License 13427

Volna pár kérdésem.

 

Ha megszerkesztek egy PES-t akkor utána simán szerkesztem stb... Ha viszont letöltök egyet, akkor az egy nagy egész ábra ha megnyitom... Max színekre tudom szétszedni, de semmiképen sem tudom úgy piszkálni mint ha saját lenne... Miért???

 

 

A másik: Pe-Designben / Option / Design Page Propety-ben rendben van hogy beállítom a rajzterület méretét... De ha a rajz nagyobb mint a Deco 340es legnagyobb 200x140es kerete, akkor részekben kellene lehímezni ugye... Amit ki is alakítana a szoftver, csakhogy a Section Size részben nincsenek benne a Deco 340es keretméretei...

 

Valahogy be lehet állítani neki egyedi keretméreteket? Vagy meg lehet oldani hogy tudja a Deco kereteinek méreteit???

liptak1 5 napja Creative Commons License 13426

A hiba amit hoz azt írja hogy a kártya írása sikertelen , csatlakoztassa a kártyát(kb ) ezt jelenti , meg kéne nézni számítógéppel a kártyát(már ha jó számítógéphez), lehet az usb-vel van gond ,

Előzmény: gabi121 (13424)
Kiskata1959 5 napja Creative Commons License 13425

Az anyag alá mindig teszünk stabilizátort, hogy milyet az anyag és a hímzés határozza meg. Normál hímzésnél:  vagy rávasalható alátétet vagy a ragasztós alátétet (Filmoplast) használjuk. Rugalmas anyagoknál én a ragasztós alátétet szoktam használni, de nem az anyagot feszítem be a keretbe, hogy a keretezés helye ne látsszon, hanem az alátétet , majd megkarcolom a felső papírt lehúzom a ragasztós rétegről és arra simítom rá a az anyagot. Törülköző vagy egyéb bolyhos anyagnál  A vékonyabb vízben oldódó fóliát (Solvy) alulra felülre. A csipkehímzéshez a vastagabb vízben oldódó fóliát (SolvyFilm) 2-3 rétegben, vagy a vízben oldódó papírt ( SolvyFabric) 1-2 rétegben. Én jobban szeretem a vízben oldódó papírt, mert a fóliánál többször előfordult, hogy ha a minta túl sűrű volt a széleken elnyíródott.

Előzmény: Lilumia (13423)
gabi121 5 napja Creative Commons License 13424

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, nagyon fontos lenne.

Van egy Brother Pe 150-es gépem hozzá kártyaolvasó. Nagyon jól működött idáig, most pedig amikor szeretném kiírni a mintát a kártyára azt írja ki, hogy writing to original card has failed. No card writer modul is connected. nem tudom mi lehet a baj, de hiába méretezem át a képet amit eddig kitudtam írni, már az sem megy. mi lehet a baj, lehet elromlott a kártya? Ha igen szerintetek hol tudok venni újat?

Nagyon Fontos kérlek segítsetek.

club15@gmail.hu

Lilumia 5 napja Creative Commons License 13423

Sziasztok!

 

Hímzésnél az anyag alá csak vetexet szoktatok rakni?

Melyik a jó? Papír? Milyen vastagság? Kinek van ebben jó tapasztalat?

Mire való a fólia (vízben oldódó fólia, ragasztós fólia)?

Bocsi ha ilyeneket kérdezek, de ez számomra nem tiszta.

 

Valamint láttam már hogy valaki jó minőségű törölközőt keres. Ez engem is érdekelne.

Tudtok nekem is ebben segíteni? 

 

Előre is köszönöm!

 

 

liptak1 5 napja Creative Commons License 13422

Nincs mit

Előzmény: banyek2009 (13417)
Mal924 6 napja Creative Commons License 13421

Az enyém ezt nem csinálja, én általában csak beleömlesztem oda a mintákat...

De ahány gép, annyi szokás. :D

 

Előzmény: Kiskata1959 (13418)
Kiskata1959 6 napja Creative Commons License 13420

Banyek2009!

Elnézést azt még elfelejtettem: hogy ha van a mintához másold hozzá a pendrive-ra a Bmp fájlt is, mert akkor a képernyőn megmutatja a színkódokat is Ha konvertáló proginak A Bernina ArtLink6-ost használod az automatikusan készít a kovertált mintához Bmp fájlt és inf fájlt is, Ezeket érdemes a mintával együtt rámásolni. A hímzőgéped is készít inf fájlt mikor betöltöd de így akkor gyorsabb. Ha gépen beállítod a használt cérna típusát, akkor mikor a mintát hímezni kezded kiírja a képernyőre a használandó színkódokat. Egy egyszerű mintánál nincs ugyan mindig szükség, de egy bonyolultabb több árnyalatú mintánál nagyon el lehet rontani az összképet ha nem stimmelnek a színárnyalatok. A konvertálásnál sokszor megváltoznak a színek, de az ArtLink progival színeket is állíthat és a cérna fajtákat is beállíthatod. Ha konvertálás előtt beállítod a cérna fajtát kisebb az eltérés.

Kiskata1959 6 napja Creative Commons License 13419

Nem tudok róla. A Berninákhoz létezik, de nem tudom az használható-e a Decóhoz. Érdeklődtem a Varrógépcentrumban ők a Bernína mintaboltja, de lebeszéltek róla. Csak olyan sapkánál használható amelyiken elöl középen nincs varrás. Most hogy a linket kerestem, látom hogy a Decohoz nem kompatibilis.  http://varrogepcentrum.hu/termekek/varrogep-alkatresz/all/himzogep-keret/ar_asc/2  A Decohoz a gyárilag szállított két kereten kívül még kettő vásárolható, a kicsi 5x5cm  Monogramm hímzéshez, mandzsettára gallérra, és egy kör alakú 12,6x11cm es keret vásárolható ez utóbbinak más a rendszerű a az anyag befogása.

Előzmény: DannyZuko (13411)
Kiskata1959 6 napja Creative Commons License 13418

Csak egy apró kiegészítés: A Bernina Deconál, ha pendrive-ról viszel be mintát, Az EmbF5 mappában készíts almappákat és abba rendezd a mintákat. Ha csak simán bemásolod az EmbF5 mappába a mintákat mikor kilépsz a már kiválasztott vagy elkészült mintából lefagy a géped és csak kikapcsolás után lehet újraindítani. Ha kb 10ilyen almappát simán kezel.

banyek2009 6 napja Creative Commons License 13417

Köszönöm szépen a segitséget  nektek :)

banyek2009 6 napja Creative Commons License 13416

Szia nagyon szépen köszönöm a segítséget :) sikerült  :)

 

Előzmény: liptak1 (13406)
liptak1 6 napja Creative Commons License 13415

Használd egészséggel

Előzmény: heidy3 (13414)
heidy3 okt. 24. Creative Commons License 13414

Köszönöm a képeket mindenkinek! Szuperek! :) 

 

Szép napot mindenkinek és jó alkotást!

 

 

 

Előzmény: liptak1 (13413)
liptak1 okt. 24. Creative Commons License 13413

Ment a minta remélem jó lesz. Az oldal néhányunknak ismerős de azért köszönjük a címet

Előzmény: heidy3 (13412)
heidy3 okt. 23. Creative Commons License 13412

Sziasztok!

 

Lenne esetleg valakinek Tom és Jerry mintája? A kislányom imádja őket, de eddig sehol nem találtam és meg akarom lepni egy ilyen hímzésű rucival. :(

 

Viszont rengeteg más ingyen mintára bukkantam keresgélés közben ezen az oldalon: 

 

http://himezek.ucoz.hu/

 

innen lehet szemezgetni, elég sok kategória van, igaz csak PES fájlként lehet lementeni dolgokat!

 

Szép estét mindenkinek!

DannyZuko okt. 23. Creative Commons License 13411

Deco 340hez van baseball sapi kiegészítő? 

Mal924 okt. 23. Creative Commons License 13410

Pendrive bedug, gépen a menüben oldalt kiválasztod, és elvileg látod, mi van rajta. Ne lepődj meg, nagyon lassú. Főleg, ha nagy a pendrive, megéri rendszeresíteni egy régi kicsit, azzal gyorsabb (olyan 1-2Gigásat... :)  ).

Legjobban úgy jársz, ha a hímzőgéppel formázod a pendrive-ot, onnan esélyesebb, hogy látni fogja mindig. Akkor az csinál rá egy EMBF5 mappát, és abba kell másolni a gépen a mintákat EXP formátumban. Arra figyel,j, hogy ezen a mappán belül maximum egyetlen mélységnyi új mappa készíthető, a többit nem látja.

És nem kell kétségbeesni, ha nem látja az összes pendrive-ot. Nekem van itthon úgy 6darab, abból kettőt nem lát. Érdemes rendszeresíteni egy állandót, és csak azt használni.

 

 

Előzmény: banyek2009 (13405)
DannyZuko okt. 23. Creative Commons License 13409

Olvasgattam a fórumban hogy volt szó róla, hogy jó lenne egy magyar minta adatbázis. Amennyire tudom ez sosem készült el.

 

Mit gondoltok? Volna még erre igény? Mert ha igen, akkor lehet megcsinálnám a motorját és működhetne.

liptak1 okt. 23. Creative Commons License 13408

egy darabig itt leszek szólj ha készen van, egyébként ne lepődj meg de a progi csak konvertál ezzel nem tudsz szerkeszteni csak kicsinyíteni, no meg valamennyit nagyítani, de nem kell túlzásba vinni nem tökéletes a módosítás az öltések kárára teszi, ja és nem ismer fel minden formátumot(pl ha jól emlékszem a JEF-etse)

Előzmény: liptak1 (13407)
liptak1 okt. 23. Creative Commons License 13407

Próbáljuk meg, először is szedd le a bernina art link verziót és telepíst

Előzmény: banyek2009 (13405)
liptak1 okt. 23. Creative Commons License 13406

Ha a bernina honlapjáról leszeded az ingyenes programot az caklira elintézi neked, használat : telepíted , beállítod, a pendrive-ot , megnyitod a progit, kiválasztod a mintát van benne egy varrógép jel, rákattintasz, beállítod a bernina 340-esre, leokézod, behozza azt az ablakot ahol ki lehet választani hova akarod tenni, első alkalommal ha nincs megcsinálva az EMB mappa akkor létrehozza, ide bemented és csá, mehet a gépre, nem kell rámenteni simán kezeli a hordozóról is.

Előzmény: banyek2009 (13401)
banyek2009 okt. 23. Creative Commons License 13405

szia Te tudnál nekem segiteni mit rontok el mit nem csinálok jól?

 

Előzmény: liptak1 (13403)
banyek2009 okt. 23. Creative Commons License 13404

sima 2 gb usbm van simán rámásolom a mintát de semmi bedugom és nem csinál semmit :) mit rontok el hova másoljam a mintát  abba a fájlba amit a agép csinált az usbre? vagy csak simán az usbre 

 

liptak1 okt. 23. Creative Commons License 13403

EXP az a PES

Előzmény: DannyZuko (13402)