Keresés

Részletes keresés

Juci22 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 44
Sziasztok!

Érdeklődnek hogy Pest és környékén hol lehet jó bográcsolos helyet találni?
matuka36 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 43
Szia! Meg tudnád adni annak a boltnak a pontos címét? Engem 30 literes bogrács érdekelne. Előre is köszönöm.
Előzmény: Pép (31)
comad Creative Commons License 2007.09.10 0 0 42
A fejed mekkora? Mert esetleg... :-)))
Előzmény: ZsuR (40)
homerx Creative Commons License 2007.09.10 0 0 41
vagy felviszed a fedelzetre mint kezikuffer ;)
Előzmény: ZsuR (40)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.10 0 0 40
Khm. A kufferom. . .eleg nagy. . .:)). Lehet nem eleg???

A magassaga a kertikonyhan 21 cm, de erre jon a fulenek az izeje. Azt hiszem, keresek egy uj borondot, vagy egesz egyszeruen ezt fogom becsomagonlni poggyasznak.
Előzmény: Boarhunter (39)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.10 0 0 39
Hát, ez attól függ, mekkora kuff...izé bőröndöd van :-))) De szerintem nem fér bele :-(
Előzmény: ZsuR (38)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.10 0 0 38
Igaz, nagyon igaz! A halfozoben csinaltunk gulyast legutobb - es zavart a lapos feneke. Nem nagyon logott ki a hus, de majdnem!

20 literes lesz. . .remlem bele fog ferni a borondombe :))!
Előzmény: Boarhunter (37)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.10 0 0 37
Vedd a huszast...
A gulyásbográcsnál nem gond a domború alja miatt, ha a nagybográcsban kiskaja készül, a halfőzőnél a lapos feneke miatt kilóghat a hús a léből :-)
Ha figyelembe vesszük, hogy nem jó a bográcsot nagyon teletölteni, halászléből annyi főre szoktam számolni, ahány literes a bogrács. Nyilván a bajai lénél ez nagymennyiségű halat is jelent és az se baj, ha tudnak repetázni.
Előzmény: ZsuR (36)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.10 0 0 36
Halas koszonetem - azt hiszem akkor veszek egy rozsdamentes gulyas bogracsot (halat amugy is kevesebbet fozunk) es ovakodok hajon fozni ha nagyon tele van :))!

Meg a 16 es 20 literes kozott kellene donteni. . .mennyit lehet beloluk etetni?
Előzmény: Boarhunter (35)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.10 0 0 35
Miazhogy megsértődik, többet szóba se áll Veled... :-)
Van, aki szerint a dunai bogrács annak köszönheti a felfelé szűkülő alakját, hogy így az uszályokon kevésbé lötyögött ki belőle az étel. Az viszont tény, hogy az erős tűzön főzendő dunai jellegű halászlé így "befelé" forr, nem fröcsög ki. Mindennek akkor van jelentősége, ha háromnegyedig vagy afölött van töltve a bogrács. Én nem szeretem afölé tölteni, mert amikor a lé feldobja a habját, nehéz meggátolni, hogy ki ne fusson.
Előzmény: ZsuR (34)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.09 0 0 34
Csak meselj. . .szeretnek nagyon egy jo bogracsot - es most ezzel a rozsdamentessel elgondolkodtattal.

Mi van akkor, ha a gulyasosban fozok halat? Megsertodik?
Előzmény: Boarhunter (33)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.09 0 0 33
Hogy melyik bogrács jobb, arról hatalmas viták dúlnak, eredmény nélkül...
-A sima vasbográcsnak megvan a feelingje, állítólag ízt is ad az ételnek, bár ez lehet, hogy az avas szalonnazsír és a rozsda mellékíze csupán. Lehet ütni vágni, homokkal súrolni, nem baj, ha horpad, karcolódik, viszont használat után azonnal elmosandó és ki kell kenni valami zsiradékkal, hogy ne rozsdásodjon. Aztán következő használat előtt ezt a zsiradékot ki kell pucolni belőle.
-A zománcos bogrács még az olcsó kategóriába tartozik, karbantartást nem igényel, tisztítása egyszerű, annyi a titka, hogy vigyázni kell rá, ne sérüljön a zománc. Szállításra épp ezért nem a legjobb, de otthon, a kertben tökéletes megoldás.
-A rozsdamentes bogrács az én személyes kedvencem. A "bádogosok" szerint "lelketlen", viszont a vasbográcshoz hasonlóan lehet ütni-vágni, tisztítása egyszerű, az úthengert leszámítva semmi nem árt neki, rácsaphatod a csomagtartót a kocsiban. Célszerűség szempontjából ez a favorit.
-A rézbogrács külön téma. Semmiféle racionális érv nem szól mellette(esetleg a kiváló hővezetése), mégis megveszi az ember, hagyománytiszteletből, vagy ki tudja, miért. Tisztítása, fényesítgetése jó családi program, de amúgy rémálom. Sajnos a kereskedelemben manapság papírvékony példányokat árulnak, amik nagyon könnyen horpadnak. Nem tesz jót nekik(és az ételnek sem), ha éjjel jóllakottan, részegen bennefelejted a maradékot. Viszont jól mutat a konyhában, az álmennyezetre akasztva :-)
Azt még meg sem kérdezted, milyen alakú bográcsot érdemes venni és mekkorát. Jobb is... :-)
Előzmény: monnique (32)
monnique Creative Commons License 2007.09.09 0 0 32

 

szia,

megadnád a pontos címét ennek auz üzletnek?és még egy: melyik típus jobb:a zománcos vagy a simavas/acél/réz?köszönöm!

monnique

Előzmény: Pép (31)
Pép Creative Commons License 2007.07.30 0 0 31
Rákospalotán is van egy nagyon jó kis bolt. Én most akarok venni ott 25 litereset 4300-ért, van 30 sőt 40 literes is. Ha gondolod megadom a pontos címet!
Előzmény: Skinner_ (28)
Skinner_ Creative Commons License 2007.07.26 0 0 30
köszönöm!
Előzmény: fintorgó (29)
fintorgó Creative Commons License 2007.07.24 0 0 29

Gyáli piac vasárnap délelőtt, vagy kőbányai bazár naponta. Árat nem tudok...
Előzmény: Skinner_ (28)
Skinner_ Creative Commons License 2007.07.24 0 0 28
Sziasztok!

Tud valaki nekem gyorsan mondani olyan üzletet Bp-en, ahol lehet kapni 30 l-es zománcozott bográcsot elfogadható áron?
Minden boltban, ahol csak néztem, 22-25 l-es volt a legnagyob... Már teljesen kétségbe vagyok esve, nem hiszem el, hogy ebben a városban nem lehet nagy bográcsot kapni...

Hm?
S.
szysssz Creative Commons License 2007.07.19 0 0 27
Talán a legjobb választás volt!! :))
Előzmény: kacagógerle (26)
kacagógerle Creative Commons License 2007.07.19 0 0 26
Köszi!
Azóta vettem 2300-ért egy 13 lityis sima vasbográcsot.
Előzmény: scubi (25)
scubi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 25

A bogrács anyaga nem befolyásolja az étel ízét. Azt csak Te döntheted el, hogy milyen lesz a benne főzött étel íze! A könnyebb tisztíthatóság szól a rozsdamentes mellett. A zománc "megpattanhat", ha keményebben teszed le, vagy üresen melegíted. Ettől kezdve fokozott a leégés veszélye.

A rozsdamentes árát sokallom, hacsak nem vastagfalú nemesacél edényről van szó. A nagyáruházakban feléért-harmadáért vásárolhatsz vékonyabb falú rozsdamentes bográcsot.

Előzmény: kacagógerle (22)
Pép Creative Commons License 2007.07.19 0 0 24
Sziasztok!

Szerintetek melyik bogrács a jobb? a gulyásos, vagy a halászlés? Mármint a nyitott, vagy a szűkített szájú? És mekkorát javasoltok 15-16 főnek?

Üdv: Pép
kacagógerle Creative Commons License 2007.05.05 0 0 23
Időközben megtaláltam a jó kompromisszumot a "sima" vagy bográcsban.:-)
A 13 lityis csak 2500.-
kacagógerle Creative Commons License 2007.05.05 0 0 22
Sziasztok!

Egy 10 lityis zománcos gulyás bogrács 2000.-,egy rozsdamentes viszont 11.000.-be kerül.Érdemes 9 rugóval többet kiadni a rozsdamentesért(hosszútávon biztosan)?Sokkal jobb lesz a pörkölt íze a rozsdamentesben főzve?
comad Creative Commons License 2007.05.03 0 0 21
Lebeszélnélek róla. Semmivel sem lesz jobb az étel a rézbográcstól.
Előzmény: papa34 (14)
szysssz Creative Commons License 2007.05.03 0 0 20

Helyes a törekvés! A bölcsesség ugyanis nem kifejezetten az ifjak sajátja. -)))

 

A mondás nálam a szellemi állapotra vonatkozik, semmint a fizikai létezésre. Akkor mondom, amikor pl.: valaminek,vagy valakinek a neve hirtelen nem jut eszembe.

Előzmény: Boarhunter (19)
Boarhunter Creative Commons License 2007.05.02 0 0 19
Pedig meg kéne...
Nem akarom megadni azt az örömet az ellenségeimnek, hogy elpatkolok fiatalon...
Előzmény: szysssz (18)
szysssz Creative Commons License 2007.05.02 0 0 18

Ez már a korral jár. -))

Sose öregedj meg!! -))))

Előzmény: Boarhunter (17)
Boarhunter Creative Commons License 2007.05.02 0 0 17
Kicsit lassú vagy... :-)
Előzmény: szysssz (16)
szysssz Creative Commons License 2007.05.01 0 0 16
Bizonyára vashiányos a szervezete. :))))) Nem bántani akarlak Rajhona, de a leégés veszélyét a hőfok beállításával kerüljük el: vagy a bogrács-tűz távolságának növelésével, vagy a bográcsnak a tűz felől való félrehúzásával csökkenthetjük a hőfokot.
Előzmény: comad (12)
szysssz Creative Commons License 2007.05.01 0 0 15
A szomszédod valszleg tud pörköltül pörköltet készíteni. Nem az a pörkölt, amiben a hús meg is pörkölődik, hanem az a húsétel, ami hagymával, csöves paprikával együtt saját levében pörkölődik-párolódik, s pirospaprikát, sót csak akkor kap, ha a hús minden lényegét kiadta. Esetleg egy nyúzott, kimagozott paradicsom mehet bele. Erre szokták mondani barátaim, hogy "a pörkölt, ahogy Szysssz csinálja", de ha "másnapra is gondolva" adagot főzök, az is elfogy aznap - a bogrács-mosogatás is szinte fölösleges. :))))
Előzmény: stefiadri (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!