Keresés

Részletes keresés

OrfN Creative Commons License 2022.08.11 0 0 45664

Amióta kiraktak kukákat, sokkal kevesebb a szemét a Duna-parton, és rendszeresen levágják a gazt. Viszont aki nem vágyik beszélgetésre, reggelente kerülje a partot. Az arrogáns nyugdíjas festő kéretlenül oktat, tanácsot ad, utasítgat, és semmilyen más témája sincs a saját "zseniális" művészeten kívül. Ezzel együtt hosszú életet kívánok neki, de nekem egyszerűen sok az az ember.

viscosai Creative Commons License 2019.01.06 0 0 45663

https://hvg.hu/gazdasag/20190106_Megvan_kik_nyerhetnek_azzal_hogy_nem_epul_meg_az_M0as_nyugati_resze?fbclid=IwAR13jk-QzINkVqCJ5L88Vg500BdnGu15F-Ep1j6h_4V1DqAjfoLthsGsRVU

 

 még,hogy a 10-es túlterhelt???                                     "a10-es forgalmát a helyi közlekedés generálja"        

nyilatkozta egy helyi illusztris személy anno:-(

elesel Creative Commons License 2018.08.16 0 0 45662

Tessék mán mondani mi fán terem az a "polgári napnyugta"?

Egyébként szúnyogirtás lesz, csak nincsen szúnyog?!

viscosa Creative Commons License 2018.08.03 0 0 45661

A kommentároknál ha jól emlékszem kimaradt, hogy létezik géntechnikai beavatkozás is melyet az USA-ban és Braziliában kiterjedten alkalmaznak.

 

Bár ennek a módszernek is vannak hívei, meg ellenfelei is. Lényege a szaporodást negatívan befolyásoló génmódosítás.

Előzmény: viscosai (45660)
viscosai Creative Commons License 2018.07.10 0 0 45660
viscosai Creative Commons License 2018.05.25 0 0 45659

a leghatékonyabb párt (kfkp) tettére, 2 nap elteltével útjavítás,

   az esztergom-kertvárosi k.f.-nál!!!

kérés:  maradt még néhány tő a bajóti útra?

viscosai Creative Commons License 2018.05.25 0 0 45658

kisvárosunkban is elkészült régóta a hulladék depó,

hogy miért nem üzemel, na ez itt a kérdés?

Előzmény: Kohász Robi+ (45656)
viscosai Creative Commons License 2018.05.25 0 0 45657

a leghatékonyabb párt (kfkp) tettére, 2 nap elteltével útjavítás,

   az esztergom-kertvárosi k.f.-nál!!!

kérés:  maradt még néhány tő a bajóti útra?

Kohász Robi+ Creative Commons License 2018.05.20 0 0 45656

Üdv.

 

valaki segítsen:

- autó gumit a közelben hol tudok leadni? Tatabányán lehet de csak helyi lakosoknak.... amíg megvolt a cementgyár legalább el tudtam égetni 

- a másik az elektronikai hulladék...azt hol tudok leadni? Vagy várják meg a lomtalanításnál az újrahadznosító brugádot, hátha ők elviszik?

 

köszi a választ előre is!

viscosa Creative Commons License 2018.04.22 0 0 45655

Megtörtént. Választottunk, minden megy tovább a kitaposott úton. Hogy ez jó út e, azon lehet vitatkozni, mindenesetre a többség erre adta a voksát, még ha az esetleges választási csalásnak kikiáltott eseteket le is vonjuk a végeredményböl. Ez a helyzet legalábbis országosan. Mert a budapesti közönség, jobb dolga nem lévén protestál erösen az eredmény ellen. Ahogy nézem a tévében, - mi vagyunk a többség- címszó alatt tüntetnek a proletárdiktatúra veteményeskertjének legfrissebb vagy éppen elszáradó félben leledzö palántái. Demokrácia van. Iskolakötelezettség is. Tanulási kötelezettség viszont nincs, ezért is emelik magasra a plakátot a számtanból bukottak. Ez a nép már csak ilyen. Értem ezalatt a budapesti lakosokat. Megvallom öszintén, mindíg ellenszenvvel viseltettem az ország lakosságának ötödét kitevö "pestiekre" amelyek mint a pestis telepednek ránk a vidékre. Más fajzat ez, másképp él másképp gondolkodik. Többnyire rosszul. Mitöbb aljasul. Nem képes azonosulni azzal az országgal és népével, amely a fövárosává tette a telephelyüket.

 

Mivel ez a fórum lassan bloggá alakul megírom még a dunaparti tapasztalataimat. Vágták a fát. Amúgy magyarosan. Nehéz gépet is bevetettek, csak épp a szakértelem maradt otthon. De ezt tudtam elöre, úgyhogy emiatt nem mérgelödök. Az viszont továbbra is felháborít, az a szemetelési kedv. A nép - ez az istenadta - valahogy mindíg önmagát adja. 

viscosa Creative Commons License 2018.03.15 0 0 45654

Ime eljött a nap, no nem ádáz tusa napja, mint ahogy az Aranynál olvasható, hanem a forradalom napja. Nemzeti forradalom és nem szocialista forradalom napja. Az olvasó felkéretik, hogy ne olvassa össze ezt a két kifejezést, mert még infantilis tudatlanságában hibás következtetésekre jut és mi tudjuk, a hibás következtetések hibás döntésekhez vezetnek amikre a kevés hirtelen meggazdagodott kívételtöl eltekintve senkinek sincs szüksége.

Tehát tüzzön mindenki szalagot kokárdát és miegyebet magára a hazafi-lányság szent nevében.

Aki olvasni tud vegye elö a "Mit kiván a magyar nemzet" leiratát, elmélkedjen el rajta, vesse össze a mai politikai irányzatok, kormányzatok és egyéb gittegyletek szellemiségével. Az eredmény alapján tépje meg haját, szórjon hamut kobakjára, vagy éppen lelkesen, tágult pupillákkal (mint amikor letüdözi a kenderfüstöt) éljenezze meg a mikrofon és kamera elött handabandázó figurákat.

 

Jó szórakozást! 

 

PS.

Békés forradalmi tett lehetösége az idén kitolódik Április elsö vasárnapjára :-)

viscosa Creative Commons License 2018.02.24 0 0 45653

Átrágtam magam azon a közérdekü bejelentésen, hogy favágást rendeznek a Duna partján. Mindez nem elhanyagolható jelentöségü annak tekintetében, hogy valóban van ott tennivaló. Ennek példája alapján az sem ártana, ha a városi vezetés az illetékessége körébe tartozó területen is megtenné az ezirányú és lagalább ennyira szükséges intézkedéseket. Természetesen azzal a kivétellel, hogy nem kell a döntött fákat otthagyni a tetthelyen, mint ahogy a valakik által hozott elöírás a dunaparton ezt parancsba adja. Az ilyennémü elöìrásokra feljogosított ún. "kompetens" személyek értelmi képessége viszont erösen megkérdöjelezhetö. A Duna árad és apad, hozza viszi az uszadékfát. Persze az is elképzelhetö, hogy az otthagyott törzseket lehorgonyozzák. Ezektöl az illetékesektöl minden kitelik. 

viscosa Creative Commons License 2018.02.22 0 0 45652

Lassacskán a Február is lemorzsolódik, három hét múltán itt van nyakunkon Március Idusa (már azoknak akik tudják mit jelent és tudnak ezzel valamit kezdeni). Honfiúk és honleányok lassacskán elkezdenek a szalagos dobozban turkálni nemzeti jelképek után, amit aztán majd magukra aggatva (minél nagyobb, hosszabb, vastagabb - annál nagyobb hon-fi-lánynak számít a viselöje) bizonyítják a külvilágnak, ime a virtus nem halt ki. 

Mellékesen felhívom az esetleges olvasók figyelmét a kokárda szinsorrendjére - belül piros kívül zöld. Ami szintén fontos, a belül piros az nem egy ötágú vörös csillagot jelent mint ahogy azt szivükben mélyen elvtársias polgárok kéjes-nedves álmaikban elképzelik.

 

viscosa Creative Commons License 2018.01.13 0 0 45651

Akkor én leszek az évnyitó ezen a lepusztult fórumon.

 

Sajnálatos az érdektelenség ekkora megnyilvánulása, de nem meglepö, ismerve a nyergesiek mentalitását. 

Egy szó mint száz, új évet nyitottunk, söt tavasszal még választhatunk is. Addig azonban még van egy kis idö, hogy az értelemmel megáldott kisebbség eldöntse milyen utat választ a jövö szempontjából. Jó megérzéssel és történelmi tapasztalatok alapján bizton állíthatom, a választás a megalkuvás csúcsteljesítménye lesz. 

 

Csak így tovább nyergesiek. :-)

 

 

 

 

viscosai Creative Commons License 2017.11.26 0 0 45650
viscosa Creative Commons License 2017.05.28 0 0 45649

Az autóknak az úton kellene közlekedni. Jó, ez nem minden esetben lehetséges (pl.vészhelyzet), de sajnos ma az autóvezetök  többsége emberi gyarlósága és a jármü uralási képességének a hiánya miatt keresi fel a padkát. Egy jól müködö államban  a soförök legalább felének élböl le kellene adnia az így - úgy megszerzett (lopott, hamisított, vett, stb.) jogosítványt. Visszaemlékezve a múlt évezred utolsó idöszakára mikor a rendörség értetlenül állt a blankó általános iskolai bizonyítványok sorozatos lopása elött és az egész ország csodálkozott az okon, ma nem csodálkozok azon miképpen vezethet autót egy félországnyi analfabéta. Arról nem is beszélve hogy országot is.....

Előzmény: viscosai (45648)
viscosai Creative Commons License 2017.05.25 0 0 45648

amikor egy felújított útszakaszocska padkáját murvával takarják ami aztán a forgalom következtében persze az útra kerül' na az ám a remek. már ha nem kell arra autóznod!

 

OrfN Creative Commons License 2017.05.25 0 0 45647

Nem akarlak elkeseríteni, de Nyergest nem a cigányok teszik mocskossá, sztem nem is él túl sok cigány ott. Nem nyergesi vagyok, hanem táti, de hetente többször biciklizek Nyergesen, és mindig lemegyek a Duna-partra. Nos a parton elég sokszor látok horgászokat, akik szétdobálják a csikket, szemetüket, néha még a döglött halakat is. A sok energiaitalos dobozt meg gyanítom, hogy 20 körüliek hagyják ott.

A másik meg, hogy 2008-ban diákként egyik nyáron Nyergesen voltam közmunkás 1 hónapig. Állandóan a főúton kellett takarítani, kisebb utcákba alig jutottunk el, a parton 1x sem kellett takarítani. De a parton most is kb. féléves üvegszilánkokat és szemetet kell kerülgetni.

Tehát először kérdezd meg a csodás városvezetést, hogy ugyan miért nem tudják/akarják normálisan megszervezni a takarítást..meg mondjuk gratulálni is lehetne nekik a térkő-tengerért. Gondolom, aki kitalálta, hogy legyen a bicikliút térköves, életében nem biciklizett még rajta. Viszont vki legalább jól jár ezzel, ugyanis lassan már a templom falát és a Duna-partot és letérkövezik.

Előzmény: kisjavito8 (45645)
viscosa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 45646

Pro primo : 1998. évi XXVIII. TÖRVÉNY

 

Pro secundo : lényeges hogy belássuk, nem a külsö megjelenés a döntö tényezö, hanem az agy müködése. Az ország lakosságának nem elhanyagolható részének a fent említett törvény hatálya alá kellene esnie, de formai szempontok alapján hibásan van besorolva. Eme kettösség miatt szenved a maradék honpolgár és viseli terheit és minden nyügjét ennek az áldemokraliberanimalizmusnak.

Előzmény: kisjavito8 (45645)
kisjavito8 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 45645

Pápai Jocó a cigány-kultúrát, énekli világgá. Nyergesen a cigányok a várost teszik szemét dombbá! Erre nincs más ez is a Cigány nép kultúrája, sokan ezt el nem hiszik, fogadják!! Nekik mindent szabad nincs NAV, Rendőr. A törvény őket védi a lakkosságnak kuss!! A trágyát kiszámolja fel, amit ott hagynak maguk után??  

jgyula Creative Commons License 2017.01.31 0 0 45644
viscosa Creative Commons License 2016.12.31 0 0 45643

Egy jó új évet Nyergesnek és arra érdemes polgárainak!

viscosa Creative Commons License 2016.12.24 0 0 45642

Kellemes Karácsonyt a nyájnak! Illetve mind nyájunk nak. 

viscosa Creative Commons License 2016.12.19 0 0 45641

Nagy kár, hogy az érintett söpredék (a szemetelök) nem látogatja ezt a fórumot, esetleg magába szállna az itt felhozott bizonyítékok alapján és egy kicsit visszafogná animális ösztöneit. Sok reményem nincs, hisz a legtöbb érintett potenciális analfabéta (még érettségivel vagy felsöbb képzéssel a zsebében is) ami azt jelenti, hogy képtelen összefüggéseiben látni, megérteni cselekménye következményeit. Ilyen világban élünk.  Nagy az isten állatkertje ezt tudtuk mindíg, de mostanra a helyzet annyira elfajult, hogy milliónyi elvadult (aszociális) vesz körül maroknyi megmaradt homo sapienst.

 

Előzmény: gamblman+ (45640)
gamblman+ Creative Commons License 2016.12.17 0 0 45640

Ha felmész a víztározóhoz gumióvszerek, papírzsebkendők és rengeteg kommunális szemét mindenfelé. A kiserdei úton a Merantin felé szintén a szétdobált szemét az erdőben. A Duna part sokat javult, de rengeteg a szemét. 

Előzmény: viscosa (45639)
viscosa Creative Commons License 2016.12.15 0 0 45639

Ez az öt év csak arra mutat rá, hogy legfeljebb az illegális szemétlerakás helye változott, de nem a helyzet. :-(

Előzmény: kisjavito8 (45638)
kisjavito8 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 45638

A dátum, ha minden igaz 2011. nov 5 év?????

Előzmény: viscosai (45636)
viscosa Creative Commons License 2016.12.14 0 0 45637

Na ez a szemét nem hiszem, hogy mondjuk Sajóbábonyból jött. Azt is kétlem, hogy egy mozdonyvezetö ürítménye. Ez szerintem helyi termék.

Valaha az átkos elötti átkosban a csendörök minden szombat délután bejárták a falut. Ellenörizték, hogy a "betonos út"( Bécsi) kétoldali vizlevezetö árkai ki vannak- e tisztítva  a házak elött, rendbe vannak-e téve az udvarok stb. Ha nem, akkor jött a büntetés és lám lön tisztaság. Megszületett a "Tiszta udvar rendes ház" fogalom. Manapság is  látható néhol visszamaradt tábla a kapukon vagy kerítésen, de a legtöbbször jogtalanul.      

Előzmény: viscosai (45636)
viscosai Creative Commons License 2016.12.13 0 0 45636

gugli a barátunk...

viscosa Creative Commons License 2016.12.09 0 0 45635

Erröl a szemetelési hajlamról már többször szót ejtettünk, de úgy látszik hiába. Abszolút biztosan nem lehet meghatározni a mocskát ott hagyó származását (a helyre gondolok mielött valakiben a rasszizmus vádja kicsírázna) de vegyük úgy, hogy nyergesi. Tegyük fel ugyanakkor a kérdést, épeszü-e ez a véglény? A válasz egyértelmü - NEM. Ismerve a falu lakosságának az anyagiakhoz kötödö vonzalmát, ajánlatos lenne ha a faluvezetés rendszeres terepbejárásokkal felfedné és közköltségen elszállíttatná az így lerakott "javakat" majd a költségtöbbletet kiszámlázná a a közösségre megnövelt szemétdíj formájában. Visítanának ugyan a suttyó polgárok  mint disznó a vágás elött, de talán kinyílna a csípájuk, esetleg magukba is néznének és pirinyó kis agyuk talán felfogná, hogy meg kellene változniuk. Ami a horgászokat illeti azokról már egyszer elmondtam a véleményem, jóllehet ezek a horgászjegy elnyerése fejében még vizsgát és "esküt" is tesznek a természet védelmére.

A legföbb baj azonban, hogy a suttyó szaporodik is. A genetika törvénye alapján a suttyóság dominánsan örökítödik és tölti be a Kárpát medencét. Ezért az is meglehet, hogy táti, lábatlani, esetleg budapesti volt a lerakó (jobban néz ki mintha a saját vackomba piszkítok) de hát ök is a medence üledékének részei.

 

gamblman+ fotózz tovább és tedd közzé! Ha egyvalaki is lelkiismeretfurdalást kap, már tiszta nyereség!  

Előzmény: gamblman+ (45634)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!