Na itt az átok! Elrettentő példának. Semmi rögzítés semmi csak egy helyen átbujtatva valami műanyag bazáron és rezeg a helyén össze vissza és kidörzsölődik amin átbújik és annyi. Csak gyári van ilyen cső és 41000Ft. Egy kalap szar... Kicserélése egy katasztrófa a köbön. Egyik fel a gázolaj szűrűre megy a másik meg le a fenébe...
nálam van(?) egy ablak párásodás probléma + fogyó fagyálló folyadék, amit bedobtam az autószerelős topikba is, ott elég hamar jött a diagnózis, hogy lukas a fűtőradiátor
minden tünet egyezett, úgyhogy meg is vettem a csere fűtőradiátort, de nem merek belefogni a cserébe sk mert videón láttam mekkora munka ez
nekem meg kevés a szabadidőm, és az is naplemente után van, az autó meg kell, hetente 2-3x mindenképp
időközben kiderült, hogy a hűtővíz kiegyenlító tartályon a szenzor csatlakozója és a tömítése, ami bemegy a tartályba, elmállott, és ott csöpögött ki a hűtővíz
ezt szilikongumival beragasztottam, most nem csöpög, és ezzel kikerült az egyik fő tünete másik hibának, a lukas fűtőradiátornak
szóval most lehet hogy mégsem lukas az a fűtőradiátor - beltérben vizet, tócsát sehol nem látni, és ezt a párásodást okozhatja más is, pl a levélrács alatt térből nem folyik ki a víz, mert ott van eltömődés, és a fűtés onnan szívja be a levegőt
lehet-e olyat csinálni, hogy leengedett hűtőfolyadék mellett kompresszorral levegőt fújok bele, hogy kiderüljön ereszt-e valahol? (vagy pont ezzel lyukasztom ki végleg)
Megtalálták gyors mert látható volt ahogy fújja(ahonnan, majd kitapogatta mert látni nem lehetett). Azt hittem szereltél már ilyen szemetet és vágod mi van ott(gondolom az öregebb ilyen Berlingóknál is már ott van az a sz.rság)... Robbantott ábrán gondolom rajta lehet, de az se találtam ehhez...
Mindíg az a kurva szám. :D Ott maradt a kocsiban a fogalmi fejből meg nem tudom le volt írva valahova, de a fene tudja hol van... :D :D :D A lényeg kíváncsi lettem volna mi van ott mert ezek vagy meg csinálják jól vagy ez is ránk marad... Gyanús az utobbi...
Nem tudom konkrétan melyik cső ment szét ennyiből és lehet, hogy az alkatrész rajz se segítene, mert az nem mindig teljesen azonos az autóval, néha csak jelleg-szerű a rajz, de a cikkszámra belevaló alkatrészt kapsz.
Nyugi, a szervizben ilyen egyértelmű hibát nyilván megtalálnak könnyen.
Ilyen még nem volt. Elmentünk vele(Berlingo 2018) rokonlátogatásra majd mikor oda érünk ézerrük embertelen gázolaj szag mindenhol. Majd motorház fedél kinyit és ájjjjááájáájájjjj motor és a tűzfal között az üzemenyag szűrő ház alatt kb. hozzá férhetetlen helyen ömlik ki az anyag gyujtáson alatt. Kb. kilómétereken át gázolaj nyomot hagyott. Eltört vagy kilukadt valamelyik cső. Áthúz szervízbe és legelésznek rajta. Ilyen szégyent 170 ezer van benne és egy pénznyelő az előd 1.9D képest. Ez egy kalap szar.
Esetleg ha valakinek lenne róla robbantott ábrája vagy tudja milyen csövek futnak ott hátul elárulhatná tudjuk már miről is van szó. El van dugva de piszkosul hála a jó égnek. Nem a tankból jövők az biztos.
Fez esetleg ha tudod miről van szó segíthetnél pár szóban legalább... :)
Sziasztok! Van egy hengerfej-gyanús "új" szerzeményem, 2003-as Berlingo 2.0 HDi (DW10TD). A jelenség az, hogy a kiegyenlítőtartályban nagyon nagy a nyomás, szinte púposodik. Viszont semmi más jele nincs a hengerfejességnek, hosszabb állás után is könnyen indul, egyenletesen jár, nincs vízgőz a kipufogógázban, víz-olaj nem keveredik, az üzemi hőmérséklet 80-85 fok. Bejuthat kipufogógáz máshol is a hűtőrendszerbe? (Ez még kezdetleges EGR-rel szerelt, nincs kombinálva a hűtőkörrel.) Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete, javaslata, esetleg tapasztalt hasonlót.
...ez már a második Berlingó-m volt ...az első egy benzines... az előtt egy 100 lovas F- Astra ..mindegyik 8-10 évig szolgált és különösebb probléma nélkül....karbantartás , törődés kell nekik amit én néha még túl is toltam , de meg is hálálták azt hiszem ,
szerettem mindegyiket ...az "új szerzemény " úgy került kiválsztásra , hogy nagy valószínűséggel ez lesz az utólsó a seggem alatt a következő 10 évben ...vagy tovább ...
Nekem több Berlingo nem lesz az tuti. De szerintem a francia vonal sem. Ez a viszonylag fiatallal kb. 10x több szívás van mint az elődjével. Elfelejtettek ezek autót csinálni vagy csak nem akarnak mindegy...
....igen valóban van ellentmondás....a valóságban 90 LE-vel jött ki a gyárból , de én a vásárlás után szinte azonnal átirattam a vezér szoftvert a 110 -es verzióra ....