Keresés

Részletes keresés

aranyláz Creative Commons License 2010.07.13 0 0 19
Na, megoldódott, vettem egy eukaliptuszos citromfű aromaolajat, és azt párologtatom.
Tényleg jó(bár nagyon erős az illata), a szúnyogok békén hagytak tegnap éjjel.
Előzmény: kisszszoros (18)
kisszszoros Creative Commons License 2010.07.13 0 0 18
ez nem valódi citromfű olaj, hanem citromfűvel aromatizált lámpaolaj valójában. Az aromát el tudod belőle párologtatni, de maga az olaj mindenképp megmarad, és esetleg tűzveszélyessé is válhat, ha hagyományos teamécses meghajtású melegítővel párologtatod...
Előzmény: aranyláz (16)
retne Creative Commons License 2010.07.12 0 0 17
Szerintem háztartási boltokban lehet kapni literes és félliteres kiszerelésben.
Én is úgy gondolom, hogy nemcsak fáklyába lehet önteni, hanem mécsesbe is.
Kérdezz meg egy eladót valamelyik vas műszaki, vagy háztartási üzletben.
Előzmény: aranyláz (16)
aranyláz Creative Commons License 2010.07.12 0 0 16
Szia, ezt a citromfű olajat fáklya nélkül nem lehet alkalmazni? Mondjuk párologtatni vagy ilyesmi? Mert nekem lakásban kéne. Hol lehet kapni egyébként?
Előzmény: retne (15)
retne Creative Commons License 2010.07.09 0 0 15
Megtaláltam a legjobb és legolcsóbb megoldást. Vettem két fáklyát egy asztalit és egy állót hozzá fél liter citromfű olajat, mindez került 1270 Ft-omba.
Tegnap már ki is próbáltam, működik!:-))
Gyapi95 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 14
Azaz elektromos ketyere amibe olyan lapocskát kell bele rakni az is kiváló.Nekünk a lakásban olyan van bent és nyitott ablaknál nincs bent szúnyog(persze szúnyoghálóval de az csupa lyuk a macskánknak hála, így a légy is befér).
retne Creative Commons License 2010.07.07 0 0 13
Most bánom csak, hogy nem hoztunk Tunéziából vizipipát, ha ennyire bevált.:-)
Ki gondolt akkor a szúnyogokra?
Ez a kombináció biztos hasznos viszont nem értem, hogy a citromfű mért nem segít?
Akkor nem érdemes ilyen elektronyos ketyeréket nézegetnem?
Előzmény: Gyapi95 (10)
Petra & Molly Creative Commons License 2010.07.07 0 0 12
Válaszolok magamnak:)
Szóval nem vettem ilyen elektromos rovarcsapdát, mert a tesómmal kilogikáztuk, hogy bár a legtöbb éjszakai bogár a fényre megy, a szúnyog nem. Az a lakásban is messze elkerüli a lámpákat, és a sötét helyeken bújik meg.
Előzmény: Petra & Molly (7)
Vadkakao Creative Commons License 2010.07.06 0 0 11
Sziasztok
Állítólag a citromfűillatát nem szeretik a szúnyogok,de nálunk egy nagy bokor citromfű van a terasz előtt mégis tele vagyunk szúnyoggal.Lehetséges hogy össze kellene zúzni a leveleket akkor talán riasztana.
Gyapi95 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 10
Hali!Nekünk eddig a vízipipa és a füstölő kombináció bejött olyankor mikor kint ülnén este és még jó ízű is.
A repülős írtás az brutális mert olyan erős hogy ismerősömék halai(ilyan furcsa ritka kis halak és nagyon drégák) megdöglöttek kb 2 db 30 kg-os zsák.Ki lett vizsgálva és szúnyogirtó permetszer volt a vízben.
És egyre jobban fejlődnek ezek a dögök mert egyre ellenálóbbak és olyat csípnek hogy 1 hét múlva is megmarad a csípés helye és nagyon tud fájni szóval valahogy írtani kellene őked de valami ZÖLD (bio) permetszerrel.Ötletem még nincs de majd lesz.
Üdv Gyapi
retne Creative Commons License 2010.07.04 0 0 9
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy szeretnénk esténként a kertbe kiülni, de képtelenség megmaradni a rengeteg szúnyog miatt. A lakásunk védve van, mert mindenhol szúnyogháló van felszerelve, még a bejárati ajtóra is.

Nappal is csípnek pláne kerti munka közben, ilyen pld. a fűnyírás is.
Mit tanácsoltok melyik kültéri szúnyogírtó a leghatásosabb?
Láttam a vaterán egész jó árakban rovarcsapdát, de az ultrahangos szúnyogírtó is érdekelne. Valami ötletek van?

Volt írtás ráadásul nagyobb mennyiségű vegyszert szórtak, mégis az árvíz miatt megszaporodtak, sőt már ellenállóbbak lettek és nemcsak viszket a csípés, hanem fáj is. Kérlek segítsetek, mert megesznek ezek a dögök!
kisszszoros Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8
Nekem egy kicsivel komolyabb van, és működik már vagy 4 éve, tényleg összeszedi a szúnyogot, de sajnos az éjjeli lepkéket is begyűjti...
Előzmény: Petra & Molly (7)
Petra & Molly Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7
Sziasztok!

Szeretnék venni otthonra elektromos rovarcsapdát.
Több helyen is láttam (persze egyelőre mindenhol hiánycikk) de nem igazán értem, hogy az árában miért vannak ilyen nagy eltérések. Ezeket nézegettem, de nem látok különbséget.
http://rovarcsapda.eu/flylite-6_rovarcsapda
http://elemnagyker.addel.hu/detailproduct.php?productid=180120
http://www.ebolt.hu/product262785_category1286-Sencor_SIK_50B_elektromos_rovarcs...
http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu=30&kk_id=1443&t_id=42961&muv=reszletek
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMUZPVlZoZWs1UFlXdHJNQT...
http://www.barbolin.superwebaruhaz.hu/item/35609

Érdekelne, hogy valaki használ(t) e ilyet, és ha igen, mik a tapasztalatok? Megéri azt a pár ezer forintot?
Gábrusz Creative Commons License 2010.06.20 0 0 6
Van, ahol szükség van szúnyogirtásra, de már túlzásba viszik. B.A.Z. megyében azokat a településeket is leszórják, ahol nem volt árvíz, a település dombra épült és szúnyog sincs sok, ráadásul természetvédelmi területen fekszik. Az agyamentek lefújatták a magasan fekvő falut, ahol a méhészek sajnos idegeskedhettek, de a patak mentét szerencsére békén hagyták. Ott egy kicsit több a szúnyog, de ott is csak annyi van, mint más években lenni szokott. Erre költik a pénzt, szerencsétlen kirabolt árvízkárosultaknak meg nem tudom, mi lesz a sorsa, rákölthetnék a közbiztonságukra meg az egészségügyi ellátásukra.
Andreas Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5
Megoldás van, de ennyi pénzt talán csak a nagyobb, kerthelyiséggel rendelkező éttermek tudnak rászánni az irtásra, én inkább csapkodom a szúnyogokat:
Mosquito Magnet Defender

Ez is hasonló, de talán olcsóbb mert csak meleg levegővel és szén-dioxiddal próbálja csalogatni a szúnyogokat. Az igényre szabott árajánlat viszont nem teszkógazdaságos árakat sejtet :)
Arctic MKS Szúnyogirtó készülék
Altamara Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4
szerintem senki sem tud újat mondani.
Előzmény: Géppityu1 (2)
GTom965 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 3
.
Előzmény: Géppityu1 (2)
Géppityu1 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 2
Na, sehol senki?
Icamama Creative Commons License 2006.03.22 0 0 1

Nagyon megértem a problémádat, mert folyóparti városban lakom, ennek folytán időnként szinte felhőkben jön a szúnyograj. Kitérni sem tudsz előlük, csak ha bemenekülsz a lakásba.

 

A szúnyogirtás elsőszámú ellenzői a környezetvédők, mert azt mondják, hogy kell a szúnyog, hiszen azzal táplálkoznak a békák meg a parti fecskék. Na, én ezeket a környezetvédőket kiültetném meztelenül egy szép nyári estén a Tiszapartra, hogy élvezzék a szúnyogcsípéseket.

 

Gyertyával meg egyébbel szerintem nem lehet ellenük védekezni. Az egyetlen hatékony módszer a repülőgépes vegyszeres irtás. Ehhez azonban nem elég az, ha egyetlen város irtja a szúnyogot, mert azok képesek átrepülni egyik helységből a másikba. Hatása akkor van az egésznek, ha a környék települései összefognak, és nagy területen elvégzik az irtást.

 

Ezen a ponton aztán rögtön felmerül, hogy nincs az önkormányzatnak pénze az irtásra. Kollégáimmal már gondolkodtunk azon, hogy mivel mindenki vesz valamilyen szúnyogirtó szert otthonra, ha ennek az árát összedobnánk, lehet, hogy összejönne belőle egy hatékony vegyszeres repülőgépes irtás költsége.

 

Higgyétek el, én szeretem a parti fecskéket, szomorú lennék, ha kipusztulnának, de azért annyira önző is vagyok, hogy inkább a saját és gyermekeim érdekeit nézném. A környezetemet egyébként én is védem, ahol tudom, szeretném, ha sok környezetvédő ember lenne, de nem szeretem az elvakult környezetvédőket.

 

Lakáson belül hatékony az elektromos riasztó, én is használom, de a teraszon már nem tud hatékony lenni. Én is örülnék, ha lenne szúnyogriasztó növény vagy egyéb.

Előzmény: Géppityu1 (-)
bindera Creative Commons License 2006.03.13 0 0 0
üsd agy0n
Géppityu1 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 topiknyitó
Ezt a topicot mindazok nevében nyitom, akik szívesen üldögélnek, vagyis inkább üldögélnének a teraszokon a kora nyári estéken, de ezt lehetetlenné teszik a szúnyogok.

Ötleteket várok a hatásos szúnyogirtásra a szabadban, de olyanokat, emylek tényleg hatásosak, mert eddig pl. a gyertyák nem hozták meg a kívánt hatást, az elektromosnak a hatása meg elveszik a légtérben és nálunk az UV fényes sem vált be.

Hallottunk már olyan növényekről, amelyek elriasztják, és hangfrekvenciás riasztásról is, de ezekről semmit sem tudunk.

Tehát hasznos ötletek kellenének, van még idő nyárig, hátha érdemes közösen gondolkodni....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!