Keresés

Részletes keresés

Bajusz2010 Creative Commons License 5 napja 0 0 1848

Konkrét tanácsot nem tudok neked adni, de miután apunál ugyanez volt a kérdésem, hogy lehet-e neki nem fül mögötti készüléket adni, azt mondta a szakember, ha túl nagy a hallás károsodása, akkor nem jók a fülbe helyezett készülékek.

Másrészt a fülbe helyezett készülékeket csak a te rossz hallásodnak megfelelően gyártják le, ha mégsem sikerül valamiért a pontos elkészítés, újra le  kell gyártani, ennek a költségét ismét ki kell fizetned. A fül mögé helyezettet már könnyebben lehet átprogramozni. cserélni másik típusra.

Remélem tudtam segíteni. 

Előzmény: ljrptr (1847)
ljrptr Creative Commons License 6 napja 0 0 1847

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Kiderült hogy ajánlatos lenne hallókészüléket hordanom, mivel leginkább a magasabb hangokat rosszul hallom, és a beszédértésemmel is vannak gondok. :( Én minél inkább láthatatlanabb készüléket szeretnék, ezért is gondoltam a teljesen fülbe, hallójáratba való készülékekre. Érdeklődtem néhány halláscentrumban és legtöbben nem ajánlják az én esetemben, mert a mély hangokat jól hallom, ezeket a típusú készülékeket meg inkább erre használják.

Tudna valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Tényleg el kell felejtenem ezt a fajtát és ha jobban szeretnék hallani muszáj leszek a nagyobb fülmögötti készülékek közül választani?

Bajusz2010 Creative Commons License 6 napja 0 0 1846

Tanácsot szeretnék kéni: 

idős édesapámnak nagyon rossz mindkét fülén a hallása.

Korábban is WIDEX készüléke volt, nem sokat használta. Most már elengedhetetlen mindkét fülén.

Kapott próbára WIDEX DREAM D100-as készüléket.

Elég nehezen hallotta az emberi beszédet.

Visszavittem és Cserélték WIDEX MENU ME5-19-re.

A csere után még rosszabbul hallja az emberi beszédet. Legyen az élőszó személyesen, vagy telefonhívás kihangosítva, TV rádió stb.

Még próbahordáson van. Elvileg akár vissza is adhatom.. 

Kérdésem: milyen más típust keressek?

Van valakinek valami jó ötlete?

Előre is köszi.

Megvált_Ő Creative Commons License 2018.09.08 -2 0 1845

Szép napot Kedves fórum társak!

 

Van néhány Phonak készülékem eladó! Ár megegyezés kérdése!

Minden készülék új, Svájcból származik, dobozban, tartóval!

Ha érdekel valamelyik készülék keress nyugodtan!

 

Vásárlás menete:

 

Kiválasztod a készüléket, árát kialkudjuk, majd egy előre egyeztetett időpontban a Te általad kiválasztott audiólógusnál, hallásközpontnál találkozunk, a szükséges beállításokat a készüléken elvégezteted, majd kifizeted nekem a vételárat!

Garanciát a készülék(ek)re nem tudok adni ezért is a támogatott ár alatt megkapod őket! (Nagyon kicsi az esélye egy Phonak készülék garanciális meghibásodásának)!

Megpróbáljuk a pénztárcádhoz igazítani az árat!

 

(Nem csak) Gyermekeknek, fiataloknak:

 

Phonak Sky B90-PR

                   V70-P

                   V70-M

                   B50-M

                   B50-PR

Felnőtteknek:

 

Phonak Audéo B90-R akkus "a hallókészülékek Rolls Royce-a"

 

Phonak Bolero B70-PR szintén akkus

 

Továbbá:

 

Nathos Auto

 

Nathos Auto M

 

Nathos Auto Micro

 

Phonak Vitus+ BTE-micro

 

Lappere Pro R54R

 

Illetve ezüst-cink 312-es méretű tölthető akku gombelemek!

 

Kérlek, csak vásárlási szándékkal keress!

 

 

 

kristof-25 Creative Commons License 2018.08.28 0 0 1844

Szia! Lehet nekem is ez lesz, így gyógyulást és minél előbbi felépülést kívánok. Később érdeklődöm, ha nem zavar.

Előzmény: krisztike087 (1843)
krisztike087 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1843

Sziasztok!

2 hét múlva dobhártya helyreállító műtétem lesz. Van vkinek esetleg tapasztalata? 

kislapát Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1842

Nekem is Phonak extra 311 volt, vettem Bolero B70-et. Jó eddig.

 

szeder15 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1841

Sajnos az én időm véges, nem a szalonban akarják lerövidíteni az időt.

Köszönöm amiket írtál!

Előzmény: totya4 (1840)
totya4 Creative Commons License 2018.08.11 0 1 1840

Szia! Úgy látom feleslegesen írtam annyit, mi az hogy pár óra lesz kipróbálni? Nem véletlenül van kötelező, törvényileg előírt próbahordási idő is! Aki ezt lerövidíti, az szerintem törvénysértést követ el. Szerintem 1-2 hét minimum kell hogy el tudd dönteni, hogy minden helyzetben megfelelően produkál-e a készülék. Hiszen aztán hosszú éveken keresztül ezzel a készülékkel fogsz együtt élni. Ráadásul a beállítások változtatása után megint csak meg kell fülelni mi a helyzet. Ahol "nincs idő kipróbálni" a készüléket, azt a helyet ott kell hagyni, van épp elég hallássérülttel foglalkozó üzlet... Egy nem megfelelő készülék vásárlása esetén, arra rámegy a 70% körüli állami támogatás, 7 éven belül már csak teljes áron tudsz új készüléket vásárolni több százezer forintért, tehát nagyon meg kell gondolni mit választasz.

 

Nekem pl egy Siemens-et nem is tudtak úgy beállítani hogy jó legyen, több készüléket próbáltam ki, különböző beállításokkal és programokkal.

 

Sok sikert :)

Előzmény: szeder15 (1839)
szeder15 Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1839

Hello

közben beszéltem az audiológussal, és igen, zárt jó csak nekem is. Választottam egy Phonak Bolero B70-et, sajnos csak pár órám lesz kipróbálni, remélem beválik.

Fultisztitas mindenképp lesz előtte, elég sükebóka vagyok, de észreveszem, ha nem hallok annyira sem.

totya4 Creative Commons License 2018.08.10 0 1 1838

Helló, én pont fordítva tapasztaltam, tehát nem kell elmennem kiszedetni a fülzsírt időnként, mivel az illeszték valahogy éppenhogy kihozza :p Ezen én is meglepődtem. Persze minden reggel illeszték berakás előtt egy kis parafinolajjal megkenem a hallójárat bemenetét, így az illeszték is könnyebben csúszik be.

 

Nagyfokú hallásvesztésre mindenképpen zárt illeszték kell, nekem a mélyben fülbe nyúlós van, és teljesen jól elvagyok vele. Eleinte nyitott illesztéket akartak adni, az egyrészt sípolt értelemszerűen, másrészt irritálta a halójáratom. Ha jól rémlik van olyan illeszték is amit te mondasz, de az kevésbé esztétikus mivel kívülről tart, azaz több látszik belőle.

 

Hallókészüléknél nagyon fontos a megfelelő (számodra megfelelő) beállítás, a jó szakembert elég nehéz kifogni, mindenhol arra törekednek, hogy 1-2 próba után távozz otthagyva a sok pénzt :) Én szerencsére kifogtam egyet, mázli volt hogy a helyi kolleganő elment szülni, és addig beugrott helyette a műszaki igazgató. Pontosan azt csinálta amit mondtam neki, felfogta amit mondok neki, így aztán az együttműködésünk sikerre vezetett.

Lehet a "régi" készüléked is jó lenne, megfelelően beállítva.

 

A technika nem nagyon tud hova fejlődni, mivel alapvetően van egy mikrofon és egy erősítő, és hát ügye a zajszűrés, ami a legkritikusabb pont. Ha erős a zajszűrés akkor csend van, viszont megy vele a beszéd is, főleg ha halk. Ki kell fogni egy hozzáértő szakembert, addig járni hozzá, amíg nem kapsz egy elfogadható javulást, mindig kommunikálni kell vele mikor mit hallsz, mit nem hallasz, milyen környezetben stb. Ha nem foglalkozik veled megfelelően akkor meg el kell menni egy másik helyre. Persze mindezek előtt egy alapos fültisztítás nem árt, csak persze ha valaki nem hall jól, nem tudhatja tiszta-e a füle, mert a víz pl. átlátszó. Mióta egy kontár fülész főorvos elcseszte a fülem, már nem tudom megállapítani hogy el van-e dugulva vagy sem, annyira nem hallok rá.

Előzmény: szeder15 (1837)
szeder15 Creative Commons License 2018.08.09 0 1 1837

Sziasztok!
hallókészülék váltás előtt állok, korábban egy Phonak extra 311-em volt, nagyfokú hallásvesztésre, szerencsére az egyik fülem érintett. A beszédértésem sajnos nem lett jobb, így nem is nagyon hordtam, de most bízom benne, hogy az elmúlt 8 évben sokat fejlődött a technika. Egy Phonak Audéo V50-el szimpatizálok, használ ilyet valaki? Vagy valamilyen más Phonak Audéo-t? 
Ha jól látom a képeken, már nem az a mélyen fülben nyúló illeszték van használatban? Ennek nagyon örülnék, kényelmetlen volt, én úgy éreztem, mintha több fülzsír termelődött volna ettől, és kb 2 hónap használat után hallottam, hogy még annyit sem hallok, mint előtte.
Köszönöm, ha válaszoltok.:)

falum Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1836

Érdemes lenne elmenni a fülészetre.Lehet,hogy nincs nagy baj,de ha nem nézeted meg, akkor később komoly problémád is lehet belőle.Jobb a megelőzés.A klíma amúgy is "csodákra" képes sajnos...

Előzmény: Kisfiatal (1835)
Kisfiatal Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1835

Üdv!

 

A következő lenne a problémám: kedden ébredéskor arra lettem figyelmes, hogy alig hallok a jobb fülemre, bedugulás-érzése van. Kidugítani nem tudtam. Persze csengett is enyhén, ahogy ilyenkor szokott. Azt hozzátenném, hogy erre a fülemre amúgy is gyengébben hallottam, és sűrűbben is dugult, mintha szűkebb lenne a hallojárata. Eltelt így az egész nap. Másnap már gondolkodtam h csak el kéne menni orvoshoz, aztán azt kezdtem el érezni, hogy a torkom és az orrom is "zsiszseg" azon az oldalon, tehát mintha valami megfázás-féle lenne. Aztán beugrott, hogy hát a kocsiban(céges) erősen klímáztunk a nagy melegben, és ki-be szálltunk a munka miatt. Na ekkor gondoltam, majdcsak kikezelem, majdcsak elmúlik, mert akkor ez elvileg nem idegi alapú halláscsökkenés. Szédülésem nem volt. Most jobban vagyok, nem érzem azt a megfázás érzést, de a fülem még mindig változatlan..(de még az is lehet hogy tényleg csak bedugult, füldugó is volt benne előtte 2 nappal, lehet beljebb nyomtam vele a zsírt..) Enyhén cseng és persze a hallás sem javult. Lázam nem volt, fájdalmam sincs.

Volt már valakinek ilyesmi? veszélyes lehet, húzzak el orvoshoz? 

Juleska Creative Commons License 2018.06.15 0 0 1834

Kösz a választ, már a második hete hordok egy Signia Cros Pure + Silk kombót, és el vagyok tőle ragadtatva.

 

Minden irányból jönnek a hangok, nem kell tekergetnem a nyakamat, vagy helyet cserélni a beszélővel, ha a rossz oldalon van.

Ráadásul a készülék annyira pici és diszkrét, hogy előfordult, hogy valaki megkérdezte, hogy mikor kapom meg a kütyüt, amikor pedig már rég megvolt. :)

 

Csak most jövök rá, hogy mennyire körülményes volt eddig az életem a fél fülem miatt.

 

Ez a cucc nekem KELL. :D

 

J.

Előzmény: dokievi (1832)
dokievi Creative Commons License 2018.06.14 0 0 1833

Szia!

A legtöbb hallókészülék kompatibilis mind andrioddal, mind ios-szel. 

Előzmény: EMMA7 (1829)
dokievi Creative Commons License 2018.06.14 0 0 1832

Szia! A Cros rendszer egy nagyon élő dolog, elég rég. Fantasztikus eredmények érhetőek el. Egy készülékből és egy mikrofonból áll, amely érzékeli a hangokat a nem halló oldalon és ezeket továbbítja vezeték nélküli kapcsolattal a hallókészüléknek. A siket oldal nem fog ezzel hallani viszont jóval jobb beszédértést biztosít. Érdemes kipróbálni 15 napig és ez alatt el lehet dönteni.

Előzmény: Juleska (1831)
Juleska Creative Commons License 2018.05.22 0 0 1831

Sziasztok!

 

Egy balesetből kifolyólag régóta élek egyoldali teljes hallásvesztéssel. Elég sok problémát okoz nekem a dolog, úgy a térhallás dolgában, mint a zajos helyen, vagy a rossz oldalról érkező beszéd értésében.

Eddig úgy tudtam, hogy erre a problémára nincs műtét nélküli megoldás, de nemrég szembejött a neten a CROS hallókészülék-rendszer, aminek az a lényege, hogy a siket fültől az ép fülre adja át a hangot egy készülékpár.

 

Az audiológus nem javasolta, mondván, hogy ő ép fülre nem tenne hallókészüléket, ha azon nincs hallásvesztés.

 

Titeket, mint gyakorló hallókészülékeseket kérdeznélek, hogy mi erről a véleményetek?

 

Előre is köszi a válaszokat! :)

 

 

J.

falum Creative Commons License 2018.05.14 0 0 1830

Naponta új? Mégis milyen típusú elem? Akkor itt valami nem stimmel...Nekem a 13-as 10 napot bír.Meg is bolondulnék ha naponta kellene cserélnem.

Előzmény: Hobbi-Fotós (1827)
EMMA7 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 1829

Kedves Fórumozók!

Az iPhone telefonokon kíkvűl van olyan mobilkészülék, ami kompatibilis a hallókészülékkel

(úgy értem,hogy hallható a halló készülékből a hívás- nem kell odamenni a fülhöz a telefont.

Segítségeteket előre is köszönöm.

 

sebatti Creative Commons License 2018.05.01 0 0 1828

Nem. Én az Amlifon-nál szoktam venni. A környéken ők a legolcsóbbak (25 ft/db). Nekem 4 napot bírt a 10-es, 7 napot a 13-as elem. De ez már a múlté. Ki vagyok írva 28-ára Baha műtétre ( bár az is 13-as elemmel üzemel.

Előzmény: Hobbi-Fotós (1827)
Hobbi-Fotós Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1827

Sziasztok!

Elolvadtam kb. 50 hozzászólást.

Édesapám 80 felett nagyothall.

3 hónapja kapott a fülei mögé nagyothalló készülhet.

Pici gombelem kell bele. 

Naponta új.

SZTK receptre nem lehet hozzájutni olcsóban? 

 

sebatti Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1826

Hali!

 

™ Baha® 5 implantációs rendszert használja valaki? Tapasztalat?

 

Tirbusz Creative Commons License 2018.02.22 0 0 1825

Szép napot mindenkinek!

 

Szeretnék felajánlani 1 azaz egy db. Classica PP-C-L-P 05BH35821 Phonak 

                           és 1 azaz egy db. Classica PP-C-L P 059H24571 Phonak

hallókészüléket.

Mindkettő alig használt, szinte új állapotban van, gyári dobozában.

Nyerészkedni nem akarok rajta, de feleslegessé vált.

Jutányos áron valaki bizonyára használni tudná.

Irányár:35.000 Ft / db

Üdvözlettel T.L.né

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1824

Sziasztok fogyatékossági támogatás csak annak jár aki 25. év alatti és segédezközzel  sem képes a beszéd elsajátítására.???

Wingteam Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1823

Egyben biztos vagyok, hogy a pesterzsébeti Starkey-be ne menjetek, mert nagyon gorombák az eladók. Édesanyámnak már 3x romlott el a készüléke. Szóval nem ajánlom senkinek.

jik858 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 1822

Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni hogy ki mit tud a Phonak Roger Focus készülékről. Lányomnak ajánlották auditív feldolgozási probléma miatt. Tanácstalan vagyok a készülék eléggé drága és az OEP nem támogatja. Szerintetek lehet ilyet használtan beszerezni? Köszönöm a válaszokat. 

kíváncsi anyuka Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1821

Sziasztok!

 

2 hallássérült kisfiú anyukájaként érdeklődnék olyantól akinek van baha vagy bonbridge beépített hallókészüléke!

A fiaim veleszületett hallássérülten születtek,vakon végződik a hallójáratuk és nincs dobhártyájuk sem.

Eddig a fejpántos rezgő vibrátoros külső készüléket viselték,de ezt most itthon nem forgalmazza senki az OEP támogatás miatt.

Nagyon szeretnék olyan családdal beszélni akiknél már van tapasztalat valamelyik beültetett készülékről,mielőtt a fiamat megműtenék.

Bevallom nagyon aggódunk miattuk félünk ettől a dologtól.

Ami még riaszt hogy a baha-val azt mondják egyáltalán nem lehet majd úszni strandolni.

Egyik kisfiam úszik!

De a másik is imádja a vizet és minden mozgást.

Lehet ezzel a műszerekkel teljes életet élni? 

A fiúk 8 illetve 9 és fél évesek.

Tudom hogy fontos jól hallani,de nem szeretnénk a párommal ha a műtét miatt "szoba gyerekekké" válnának!

repro45 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 1820

Szia!

Ha megtaláltad a topikot leírnád hol van?

Előzmény: Viperator (1783)
repro45 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 1819

Kérdésem lenne. Van valakinek tapasztalata OTICON Ria2 hallókészülékről?

Váltás előtt állok. Vacillálok a Phonak Bolero Q50SP vagy a OTICON között.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!