Keresés

Részletes keresés

CsereszkeiPorlasztó Creative Commons License 2021.07.08 0 0 149

Üdvözletem!
Tudtok esetleg valami jó blogot, csatornát, fórumot, ennél jobb és részletesebb cikket, vagy akármit, ami segíthet nekem berendezni egy minilakást? Olyasmit mint a Tiny House mozgalom keretében csinálnak! Maximális térkihasználás, kreatív megoldások, akár egyedi készítésű többfunckiós bútorokhoz ötletek, bármit szívesen fogadok! Pusszancs!

At-x Creative Commons License 2016.01.11 -1 0 146

Sziasztok!

 

Bútorajtó: www.at-x.hu

 

 

 

*Albatrosz* Creative Commons License 2010.11.21 0 0 145

Ez tényleg jónak tűnik, nagyon köszönöm!

Előzmény: KömKel (144)
KömKel Creative Commons License 2010.11.21 0 0 144

ArchLine Interior

 

Mailcim megadásával le tudsz tölteni egy 30 napig használható verziót. Magyar, szerintem nem nagy ördöngősség beletanulni.

Előzmény: *Albatrosz* (143)
*Albatrosz* Creative Commons License 2010.11.21 0 0 143

Sziasztok!

Tudtok esetleg olyan ingyenes, 3D-s lakberendező programról, aminek segítségével tudok alaprajzot készíteni, majd tologathatom rajta a bútorokat?

Előre is köszönök minden segítséget.

kaadam Creative Commons License 2010.06.16 0 0 142
Bár már két hónapja volt, az emlékek megkopnak, de engem érdekelne, hogy Construmán volt valaki, azonbelül is a lakberendezők standjánál? Vélemény? Látattok valami érdekeset? Lehetett ihletet meríteni valamiből? Köszii! :)
Snowflake73 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 140
 

Sziasztok!

 

Tudna nekem valaki segíteni?

 

Kisebb felújítás előtt állunk. A külső és belső nyílászárók sötétbarnák és fehérre szeretnénk festetni. Ehhez le kell égetni a barna festéket az ajtókról.

 

A küszöbre viszont ki kellene találni valamit. Nem szeretnénk kicserélni, de sötétbarnán sem szeretnénk hagyni, mert az hülyén nézne ki a fehér ajtók mellett. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Van valakinek valami tippje, jó ötlete,hogy hogyan, mivel lehetne esetleg beborítani (rézzel nem szeretnénk), hogy eltűnjön a barna küszöb, és passzoljon majd a fehér ajtókhoz?

 

Ti hogy oldanátok meg ezt a problémát?

 

Várom az ötleteket!

pontyisz Creative Commons License 2008.05.14 0 0 139

sziasztok,

a problémám, hogy a leendő nappalinkon kicsi ablak van, ráadásul a fal is vastag.

Szerintetek ha egy 45cm vastag falban levő 15cm vastag ablak mögé,az ablaknyílás két oldalán fenmaradó 30cm széles felületre tükröket rakok, az megnöveli a beeső fény mennyiségét?

üdv

p

atomgond Creative Commons License 2008.05.07 0 0 138

Ez rettenetes. Egy börtönre emlékeztet.

Előzmény: DiaFog (121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 137
Csak azért gondoltam féligfalat, mert talán kicsit levegősebb lenne, mint ha lezárnám a teret. Fene tudja... Olyan furcsa, hogy a mostani hálóm 480x650-es (igaz, tetőtérben) ott nincs gondom centikkel, itt meg minden számít.
Előzmény: Axióma (136)
Axióma Creative Commons License 2008.05.07 0 0 136
Az a baj, hogy akit en tudok, az egyreszt sztem ilyen vagtaban nem csinalna meg, masreszt sztem az ide elkepzelt arnal joval magasabb lenne. Bar a vegtermek profi, azt el kell ismerni. Egyebkent azert is iranyitottalak at a masik topikba, mert erzesem szerint ez inkabb mernoki melo meg, mint lakberendezes.
A konyhadat nem ertem, hogy az eloterre miert lenne csak felig fal. Ha teljes falat hagysz, akkor az felsoszekrenyezheto is, meg a masik oldalrol is kihasznalhato. Volt egy olyan valtozatom is, hogy oda az eloter szekrenyet, es a mostani fsz melletti szekreny helyett oda nyitni a furdot. Nem tudom, valahogy ekkora lakasban mindenkepp a kozlekedotereket roviditenem...
Előzmény: Törölt nick (135)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 135
Az sztem kevés :( Egyébként falfűtés lesz, vagyis plafonfűtés, ami egyben hűtést is jelent, a aszellőzésre is írtak valamit.
(Lakásokon belül a belsőterű helyiségek részére ventillátoros szellőzést biztosítunk, amelyet közös légcsatornába vezetünk, és a tetőn keresztül kidobjuk az elszívott levegőt. A ventillátorok visszacsapó szeleppel rendelkeznek. A tűzhely fölött ventillátoros, szűrőbetétes elszívó ernyőt terveztünk, melyet külön-külön szellőző strangba, Ø125-ös méretben tető fölé vezetünk. )

Minden ötlet nagyon jó, a gardrób helyett wc meg különösen.
Ötletelhetsz nyugodtan, engem nem zavar, nekem is állandóan egymást ütő ötleteim vannak....
Ahogy elnézem, nekem a lakásban semmi nem olyan lesz, mint amit kiírtak, mert sem a tapéta, sem a szaniterek nem tetszettek... egyedül talán a csapok :)

A tervezést én is meggondolom, csak kéne valaki, aki ízlésében megbíznék.
Most vettem egy rakás lakberendezési újságot, nagyon jó ötletek vannak benne, de annyira nincs még egyben az elképzelésem, mégcsak stílusilag sem, ezért nem tudom, hogy kihez menjek.
Van egy ismerősöm, ő most utolsó éves építészmérnök, elvégzett egy lakber sulit, talán ő jó lenne, ismer engem, az igényeimet, bár talán így nehezebb lenne elszakadnia attól, amit most otthon nálam lát, pedig az biztos, hogy olyat nem akarok :) Ráadásul most egy rakás vizsgája is van...
Előzmény: Axióma (134)
Axióma Creative Commons License 2008.05.07 0 0 134
Erkelyajto: nem buktathato, vagy azt nem tartod elegnek? Bar belegondolva, valoban, az keves lehet, de felteszem ugyse onmagaban lesz hanem valami allando gepi szellozessel mar a tobbi helyiseg miatt is, nem? Es/vagy nem kerheted alul fix felul nyithatora? Ez sztem fgtl attol, hogy milyen szoba lesz, elony lenne (ellenben nem biztos, hogy megcsinaljak, mert az mar homlokzati modosulas, bar ha fr.erkely van akkor annak a korlatjanak vonalaban nem fog elutni, na meg utolagos ablakcserenel is megcsinalhatnad, miert ne most).
Elvileg ugyan egy normal meretu lakasban el szoktak szeparalni az intim reszt a nappalitol, de ebben az esetben sztem az se lenne rossz, ha a nappalira menne ki a halo ajtaja, es mar kapnal is egy fullra szekrenyezheto feluletet (sot, a fal akar el is hagyhato, a masik oldalara is radobod a szekrenyt, es maris elfert minden, az eddigi gardrob-beugro helyen meg akar kulon wc is lehetne, bar ket fore ez nem letkerdes, ez viszont eladaskor tuti elony). Nekem amugy se tetszik, hogy a halobol kilepve pont belemesz egy oszlopba.
Nappali falresz: berendezesfuggonek gondolnam, attol fugg hogy elfersz-e ugy, hogy a falresz helyett is ures kozlekedoteret hagysz. Esetleg eliranyitod a konyhafal vege fele, akkor megis van de nem olyan sok esik ki (vagyis 45 fokos fal, azon atjarokent jelenik meg a nappaliba bejutas, ami pont a sarkon kezdodik...)
Na jo, nem otletborzezek tovabb, mert a legtobb javaslat uti egymast. Csak az az erzesem, hogy ebbol a lakasbol jo tervezessel tobbet lehetne hasznalati ertekben is kihozni, epitesileg bekerulest nezve ugyanannyibol. Megkockaztatom, hogy siman megerne egy tervezesi dijat beleolni, eladaskor tuti kiveszed belole.
Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 133
Pedig ez így igaz, hogy nem nagy a szoba, mert kicsi a lakás... :) Egyébként most ott tartok, hogy leadtam az adataimat, 2 hét megyek előszerződni, aztán 8 nap után a 10% kifizetése jön...
Egyébként én a "nappaliba forduló falat lecsaltam volna, mindek az? Összesen 60 cm és valószínűleg annyira darabolja a teret...
A közlekedőben igazad van, lehet teret nyerni szoba javára....
Az erkélyajtónak látszik-ot meg azért mondom, mert az erkélyajtóhoz elméletileg tartozik erkély is, ez meg olyan izé lesz, ami erkélyajtó, de bizonyos magasságig kívül van egy korlát (franciaerkély??) Elé nem tolhatok ágyat, mert akkor a szellőztetésnek annyi :)
és ohhbasszus, milyen igazad van, ugyanolyan ferdeplafonos a háló is, mint a nappali, csak az erkélyajtószerűség van kiugróban. Na, akkor biztosan faltologatás lesz, a nagy tolójatós telifalas szekrényről nem mondok le és kész...
Köszi a tippet, megyek oda és kérdezek :)
Előzmény: Axióma (131)
Axióma Creative Commons License 2008.05.07 0 0 132
Jujj, azt a felmondatot ami ugy kezdodik hogy "hatha van" keretik torolni, kicsit nagykepure sikerult igy ujraolvasva... biztos lesz, nagy varazslasokat tudnak csinalni!
Előzmény: Axióma (131)
Axióma Creative Commons License 2008.05.07 0 0 131
Jaj felreerted, nem azert irtam hogy nincs eleg nagy szoba, mert kicsi a lakas, hanem azert, mert hatha le lehet verni valami engedmenyt a kivitelezon... ez tenyleg durva, hogy rairja 17 nm de az nem a hasznos, es kiderul, meg az a 17 sincs meg! Te meg annak fenyeben vetted meg a lakast (vagy nem is tudom, hol tartasz most benne).
Vizes blokkok: szerintem a furdo vs. konyha ugyanugy igenyli, ugyhogy ez nem kene gond legyen, persze a strang marad ahol van.
Kozlekedo: lehet, hogy tevedtem, csak a rajzon tunik soknak, a ket szoba falat huztam volna meg ki, de hat ennyi meg vszinu a bekanyarodashoz kell... bar ha zuhany, azt a sarkot lecsaphatod a furdobol, cserebe bovitheted a nappalit.
Mi az, hogy csak erkelyajtonak nez ki? Nem az? Mert ha nem fogod nyitni, en ratolnam a fr.agy fejreszet... mondjuk ha nem akarod korbejarni, akkor egy keskenyebb szemre beferhet a nappali falahoz tolva is, csak alapbol a korbejart valtozatot kerestem benne esszerubben.
A toloajtosod nem latom, hogy honnan tunne el... ha siman tukrozest csinalsz akkor minden megvan, ami az eredetiben volt.
Mondjuk szerintem tedd be a Miert fontos a jo terv topicba is, mert ott vannak epiteszek is, hatha van meg ennel is jobb otletuk. Bar akkor mellekeld irasban, hogy mi mindent szeretnel ebbol kihozni...
[Egyebkent szerintem a rakodohely nagyon keves, konyhaban is meg szobaban is, az a gardrob nevu resz ott szinte csak kozlekedo, egy kicsit agyaltam azon hogyan lehetne mindent kb. kozeprol nyitni, de akkro bukna par dolog ami elvileg alapveto, pl. sarokba nem rakunk ajtot, lehessen moge szekrenyt tenni masreszt meg allitolag tererzet, en nem szoktam erezni:) ]
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 130
Hát, szerintem a saját tapasztalatnál, mikor az ember a sajátját építi és közben körüljárja a témát (olyan alaposan, mint te:)) annak van helye itt...
Tudom, hogy nagyon kicsi ez a lakás, sajnos egyszerűen többre nem futotta volna most , vagyis de, de inkább most nem vállaltam sokat, mert 10 évnél tovább úgysem akarok itt maradni. Nem is gondoltam volna, hogy ilyenkor hátrány, ha csak zuhanyzó van, én a használt lakásokat eleve úgy néztem, hogy na, szétszedéssel kezdenék, kád helyett zuhany kell nekem. Nem fürödtem kádban 4 éve és nem is hiányzik...
Az ággyal nekem is gondom volt, én szeretnék az egyik telifalra beépített szekrényt, ágyat mindenképpen sarokba tenném (most is így van) és ággyal szemben gondoltam egy komódot, fölé pedig a falra egy tv-t. Úgyhogy most kifejezetten utálom, hogy ilyen ablak van bent, ami olyan, mint egy teraszajtó...
Én is sokalltam a közlekedővel elvesztett értékes teret, bár felmerült bennem, hogy esetleg nagyon zárt és rossz érzetű lenne anélkül...
Múltkor jártam épp egy ilyen tagolású, ekoora lakásban, nem volt olyan vészes, ott apuka-anyuka-kisbaba lakott.
A cserét megkérdezem, hogy lehetne-e, bár sejtem, hogy nem, mert a lefolyó-vízkiállások helye adott, mintha a terven nagyobb rész lenne rajzolva a fürdőszoba mögött... bár jobban belegondolva a csere esetén a telifalas tolóajtós szekrényem megbukott.
10 év múlva kertesbe szeretnék költözni, addigra a lányom pont kijárja az általánost (ami ettől a lakástól kb 2 perc séta) és onnan kezdve ígyis-úgyis buszozni kéne a másik suliba, úgyhogy akkor kimegyünk egy szomszédos településre, ami erdős és most olcsó a telek, úgyhogy még az is lehet, hogy egy telekvételbe beleugrom párhuzamosan, úgyhogy valami telekvásárlásos topikot is kell keressek :)) jó ez az index, mindenhol mindenre lehet segítséget és infot találni.
Előzmény: Axióma (129)
Axióma Creative Commons License 2008.05.06 0 0 129
Elteroen a topic cimetol, teljesen laikus velemenyem:
0. Ez nem lakas! Annak ugyanis minimum feltetele, hogy van legalabb 1 db legalabb 17 nm meretu szobaja. Itt meg a szokasos csalast feltetelezem beleszamolva is (falak fele) csak az elvi padlofelulet lesz 17 nm felett...
Jujj, utanaszamoltam, durva, nem a sarokig, hanem a konyha elvi kezdeteig merve van az a rairt ertek csak... vagyis az egy dolog hogy az etkezo nagyja, de a lekeritett eloter-reszt is beleszamolva... CSALAS!
1. azt a franciaagyat ugyse lehet igy berakni, nem tud felallni aki jobb oldalon alszik. Bar en lehet, hogy a belso teljes tukrozesevel kezdenem: fent a nappali es konyha (ha jol latom, ablak nem sok van ezen ugysem...), lent a halo (befer az ablak ala a fr. agy eleje), benapozasi felulet kb. hasonlonak tunik az ajto vs. ablakok de lehet hogy tevedek, belegondolva erzesre biztos nem ugyanaz... bar lehet a ket szoba kozotti fal felso x teglasora uvegtegla, ha segit.
2. kad helyett zuhany: meggondolando akkor, ha nem eleted vegeig itt akarsz lakni, ugyanis nagy negativum eladaskor...
3. az az eloter luxus egy ekkora lakasban kihasznalatlanul.
Kicsit tobb ablak kellene:(( es meg az az egy is egyben van, igy nehez ujraosztani is.
Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 128
Ezer köszönet :)
Előzmény: Axióma (127)
Axióma Creative Commons License 2008.05.05 0 0 127
OFF Felrakas: 1. idelinkeled ahonnan szedted:) 2. megnyitod a pdf-et, a kepernyore igazitod meretben, es alt-prtscr beteszi vagolapra, valami kepszerkesztovel (pl. paint) akar meg a szelet is leszeded, kicsinyited stb. stb. es beilleszted ide 3. barmilyen ingyenes tarhelyre felteszed a pdf-et, es idelinkeled 4. kinyomtatod, bescanneled 5. egyeb varazslasok, vagy helyette elkuldod es megcsinalom, ha kered:) Csak hogy tudj valogatni...
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 126
Sziasztok!
Ki van nézve a lakás, még a falak tologathatóak. Szerintetek mire kell(ene) odafigyelnem?
Pl ilyen változtatást szeretnék: kád helyett zuhanykabin (zuhanyfülke). Bejárat melletti konyhát elválasztó telifal helyett egy konyhapultmagasságú falat szeretnék csak, természetesen konyhapulttal is befordulnék arra a falra, mert nekem kicsinek tűnik az a konyhaszekrény, ami a tervben van.
Ha valaki megnézné, ötletelne velem, az jó lenne.
Ketten fogunk benne lakni, a lányom (3,5é) és én. Tetőtéri lakás.
Feltölteném az alaprajzot, de pdf.. :O :(((
Hogyan tudnám ezt idetenni?
blabla10 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 125
Sziasztok!
Találtam egy anyagot, amiben le van írva, hogy mire érdemes odafigyelni a bútorvásárlás előtt. Ha érdekel, megtaláljátok itt: www.erdelyibutor.hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 124
katt az ilyet szóra az előző hsz-ben
Előzmény: DiaFog (123)
DiaFog Creative Commons License 2008.03.04 0 0 123
Milyet??
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 122
Nyitottam egy ilyet
Igaz, még csak egy nullázás erejéig él, de remélem, lesz belőle több is.
Előzmény: DiaFog (121)
DiaFog Creative Commons License 2008.03.04 0 0 121
Új képeket raktam fel: fürdőszobabútorok, mosdók stb... és sorszámoztam az oldalakat!
www.dianna.5mp.eu
ezek a MINIMAL oldalon láthatók!
köszi, sziasztok: Dia
Előzmény: Bóbita72 (120)
Bóbita72 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 120
Bóbita72 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 119
próba
DiaFog Creative Commons License 2008.02.18 0 0 118
Igazad van, ma már mindenkinek van :)
Csak az elmúlt években szinte meghalni nem volt időm, volt olyan, amikor egyszerre 5 lakást, 2 lépcsőházat, 1 wellness és 1 fittness termet "csináltam" : válaszfalaktól az utolsó bútorcsavarig mindennel foglalkoztam (tervek, beszerzési helyek, egyeztetések a szakikkal, és az építkezéseken a helyszíni művezetés...) szóval még saját családomra, pláne magamra sem volt időm. eszembe sem jutott, hogy kellene, bár többen szóltak... Most lazítás van 2-3 hónapja, szórakozásból terveztem ennek-annak dolgokat meg tanácsokat osztogattam 1-2 embernek, aki kérte, s ezért is kezdtem el nézni a fórumokat (előtte soha :) De most ez a honlapkészítés fel lelkesített, szedegetem össze a felhalmozott - képi és gondolati - anyagaimat .
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 117
Á, jó helyre küldted, csak nekeem febr 15-ig az halál volt, le kellett adjak x számú bevallást...

A weblap jó ötlet volt, ma már weblap nélkül nem lehet reklámozni. szvsz
Előzmény: DiaFog (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!