Keresés

Részletes keresés

Denfo Fogsorcentrum Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 233
Denfo Fogsorcentrum Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 232

Üdv a Denfonál!

 


  Családomban hagyománya van a fogászatnak, hiszen édesapám Nagy Zsigmond, fogtechnikus-mester 1981-ben alapította laboratóriumát Nyíregyházán. Ezenkívül rokonom, Dr. Nagy Árpád Sátoraljaújhelyen volt fogorvos. A Denfo cég 2000-ben alakult meg. A Denfo név a cég kezdőbetűiből ered: Dental Nagy Fogtechnikai, Kereskedelmi és Szervíz kft. Vállalatunk 2016-ban ünneplte 35. születésnapját. Sokan a mai napig így ismerik és emlegetik: a híres Nagy Zsiga-féle labor. 
Laboratóriumunkban kizárólag szigorú nemzetközi szabványoknak megfelelő, bevizsgált nyugat-európai, amerikai és japán alap- és segédanyagokat használunk fel termékeink előállításához. Cégünk a thermoplasztikus fogsorkészítés területén vezető a régióban.
2017-ben a Denfo megkapta a TCS Minősített Laboratóriuma Certifikátot.


 

Meggyőződésem, hogy jó minőségű munkát csak magas színvonalú gépekkel és anyagokkal, valamint felkészült szakemberekkel lehet végezni. 
Huszonöt esztendő rutin.  Nem egy tanuló vagy tavaly végzett technikus csinálja az Ön fogát, hanem Nagy Péter vezető és tapaszalt munkatársai gyártják precíz kézi munkával!
Ne éljen fogatlanul vagy hiányos fogsorral! Könnyebben talál munkát, a párválasztásnál sem hátrány a szép fogazat. Hívjon, jöjjön el bátran, találunk megoldást!

 

Részletek: http://denfo.oldalunk.hu


HÍVJON MOST, FOGLALJON IDŐPONTOT A 06 70 944 36 10-ES SZÁMON!


SZERETETTEL VÁRJUK A DENFONÁL!

 

total.digital.workflow Creative Commons License 2017.01.18 0 0 231

Kerámialeplező fogtechnikus mestert keresünk!

Osztrak – magyar fogtechnikai labor keres mesterlevéllel rendelkező keramialeplező fogtechnikust. Ausztriai bejelentés (ausztriai csaladi pótlék es nyugdíj járulék), soproni laborban munkavégzés, teljes digital workflow. Lakhatást biztositunk új építésű (2017) modern társasházban. CAD/CAM tapasztalat és német nyelvtudás előny. Varjuk jelentkezését fényképes szakmai öneletrajzzal a total.digital.worflow@gmail.com cimen.

eriksimon Creative Commons License 2016.11.09 0 0 230

Sziasztok!

 

Nagyon fontos lenne megtalálnom a következő könyvet: A fémlemeztechnika szisztémája. Szerző: Dittmar, Klaus. Tudna valaki segíteni honnan szerezhetném be megvételre? Köszönöm

JohnatanCassiopeia Creative Commons License 2016.11.05 0 0 229

Üdv!

 

Coping: A fogászati tervezőprogramok nevezik így a fogcsonkokra készülő digitális koronákat, vagy azok alapját.

Framework bridge: hídváz, amit a program a full contour bridge-ből redukál előre beállított redukciós értékek szerint.

Full contour bridge: Híd teljes anatómiával.

Bar: Primer fogpótlások pilléreit összekötő elem. Míg a hidak esetén a pillérek közt a pótolt fogak, vagy azok redukált formái találhatók, stég esetén egy hasáb formával kötik össze a pilléreket, aminek oldalai 0-4 fokos szögben párhuzamosra, vagy összetartóra vannak frézelve.

Előzmény: sumd3 (227)
Törpike02 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 228

Hello Mindenkinek!


Protetikusént dolgozok  és arra gondoltam, hogy bedolgozást is vállalnék- persze munkaidőn kívül és hétvégén- és arra lennék kíváncsi a tapasztalt kollégáktól, hogy ez egyáltalán megérné e. Persze csak a protetikai részt csinálnám. Befektetnék a kellékekre ha kifizetődő lenne. 
 A válaszokat előre is köszönöm! :)

sumd3 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 227

Kedves fogtechnikusok!

 

Idegen nyelvű szakmai szöveg pontosabb megértéséhez szeretném kérni a segítségüket.

Pár fogászati elem pontos magyar megfelelőjére lenne szükségem, sajnos nincs semmiféle tapasztalatom a fogtechnikával kapcsolatban.

 

A szavak a következők:

 

coping

framework bridge

full contour bridge

bar

 

A segítségüket előre is köszönöm!

 

 

Val Leftly84 Creative Commons License 2016.08.08 0 0 226

Használta valaki az Ivoclar Spectramat, illetve a Luxomat 108 készülékeket? Kompozit fogak polimerizálására is alkalmasak?

 

Köszönöm előre is!

Tiszapartilabor Szeged Creative Commons License 2016.07.29 0 0 225

A Tiszaparti FogCentrum Fogtechnikai Labor Szegeden felvételt hirdet fogtechnikus tanulók számára a 2016-os tanévtől. Tanulóinknak az iskolai tananyag elsajátítása mellett lehetősége nyílik többféle gipszelési rendszer megismerésére, élő esetek tanulmányozására, a munkafolyamatok végigkövetésére, gyakorlására, továbbá a második évtől a Dentalwings CAD rendszerének gyakorlati alkalmazására. Végzős tanulóinknak lehetőséget biztosítunk egy komplett precíziós elhorgonyzású kombinált munka elkészítésere, amin lemérhetik tudásukat, és későbbi álláskeresés során referenciaként szolgálhat nekik.

A jelentkezéseket a

tiszapartilabor@gmail.com

email címen
vagy

36305290366

telefonszámon várjuk.

hopepe61 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 224

Kedves érdeklődő!

 Én már nem dolgozok többé. Elég volt 52 év belőle.

 A fiatal kollégákat nem ismerem, így ajánlani sem tudok senkit.

   tisztelettel :pepe

Előzmény: Tomibacsi72 (222)
Katus63 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 223

Tisztelt Hopepe61!

 

Szeretném megkérdezni öntől tudna ajánlani egy jó Fogtechnikust , kör hídról lenne szó .

Üdv. Kata.

Előzmény: hopepe61 (216)
Tomibacsi72 Creative Commons License 2016.04.26 0 0 222

Tisztelt Hopepe61,

Azt szeretnem kerdezni hogy szemelyes kepzest valalna -e?

tamas.urban10@gmail.com

 

Előzmény: hopepe61 (201)
anyilla Creative Commons License 2015.11.15 0 0 221

Kedves fogtechnikusok!

 

OEP szerződéses fogtechnikus tanácsaira, segítségére lenne szükségem!

Kabak000 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 220

Kedves Leves333!
Amennyiben családtagja fogtechnikai felszerelései nem keltek el, megvannak még, mindenképp érdekelne. Megtenné, hogy küldene pár képet és elérhetőséget e-mail címemre: kabak@citromail.hu
Kabak000

Előzmény: Leves333 (219)
Leves333 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 219

Tiszteletem! Családtag saját, teljes fogtechnikai felszerelésének értékesítésére kaptam megbízást, ezennel keresem azt a fórumot, ahol érdeklődésre lelhetek. A hölgy nyugdíjazása óta, néhány éve nem használja az eszközöket (békebeli német csiszolómotorok - 3 db is, 150 szett fogminta, viasz, kéziszerszámok, főzőedény, Bunsen-lámpa, és sok minden más), amire neki már nem lesz szüksége, ám szeretné, ha nem az enyészeté lenne. Aki olyan személyről tud, akit érdekelhet, több fotót is tudok küldeni. Minden működőképes, azonnal használható!

 

Nero1992 Creative Commons License 2015.04.20 0 0 218

Üdvözletem !

Fogtechnikus tanuló vagyok, osztálytársaimmal hamarosan vizsgázni fogunk, viszont ( az iskolánk helyzetéből kifolyólag nem volt lehetőségünk szervezett oktatásban részesülni) olyan probléma lépett fel, hogy a tételeink kidolgozása előtt az iskolánk bezárt ( ezt könnyen ellenőrizhetik a kételkedők a Drégelyvárról van szó) most itt álunk a vizsgázás küszöbén kidolgozott tételek nélkül. Szeretném megkérni azon fogtechnikusokat, és tanulókat hogy akiknek van kidolgozott tétele vagy valamilyen jegyzete amiből mi ki tudnánk dolgozni az alábbi email címre küldje el. Nagyon sokat segítene, és egy egész osztály hálás lenne érte.

lestrange@freemail.hu

Köszönöm !

Dámdámdámdám Gurgugyin Creative Commons License 2014.11.20 0 0 217

Keresek egy fogtechnikust, aki segítene megönteni fémből egy kulcs formájú viasz darabot, mert sehol nem másolják.  Úgy gondoltam, hogy a kulcsból gipszmintát csinálok, abba egy lágy piros viaszt belenyomok, lehűtöm, szétveszem, körbevágom a viaszt és ezt kéne megönteni egy híddal együtt mondjuk. Kösz ha segít valaki. Esetleg postán elküldöm a a kulcsot. 

hopepe61 Creative Commons License 2014.07.31 0 0 216

Üdv.

 Mint minden szakmát a világon,ezt is lehetőleg már csecsemő korban kell elkezdeni tanulni,. Már,ha az ember  hozzáértő, profi  akar lenni. Ha később kerül kapcsolatba vele,-hacsak valami kimagasló kézügyessége nincs,- kétséges a kimenetel.. És még az, hogy hol kap állást,,???,. szóval valami egyszerübbet, ha lehet.  pepe

Előzmény: Alto Úr (215)
Alto Úr Creative Commons License 2014.07.23 0 0 215

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Koromnál fogva rendhagyó eset vagyok. 47 évesen most szűnt meg az állásom. Rendelkezem egy rég elavult szakmával és egy gimnáziumi érettségivel. Na már most: törtem a fejem mitévő legyek a továbbiakban. Valami felsőfokú végzettség? Valami jól konvertálható szakma esetleg? Ekkor valahogy beugrott a fogtechnika, kicsit beleástam magam és sok szempontból megtetszett. Ehhez kapcsolódna a kérdésem, kérésem: szerintetek ezt a szakmát 47 évesen a semmiből kezdve, soha nem dolgozva ilyen területen meg lehet tanulni? Budapesten élek, látok sok képzési formát, de mi alapján lehet választani? Az olyan hülyén hangzik, hogy tanfolyam. Már a neve is valahogy a rövidségre utal szerintem. Egy ilyen szakmát véleményem szerint évek alatt lehet csak elsajátítani. Szóval van valakinek segítő szava, ehhez a kései pályakezdéshez?

erdeklodomark Creative Commons License 2014.07.08 0 0 214

Szia subarufanwrc!

 

Mindig érdekelt a fogtechnikus szakma, de az anyagi fedezet és egyéb okok miatt nem tudtam még elkezdeni tanulni. Kerámia szakon végeztem a Pécsi Művészetiben még 2009-ben, szóval az alapvető kötődésem van a formavilághoz, különböző dolgok precíz kidolgozásához. Bár teljesen más felé sodort az élet és jelenleg is dolgozom, folyamatosan nézem a képzési lehetőségeket. Érdekelne a véleményed arra vonatkozólag, hogy a környéken hol érdemes hétvégi tanfolyamra beiratkoznom, és Pécsett hol kapnék megfelelő színvonalú és nem eget verő árú szakmai gyakorlati képzést? Ezzel kapcsolatban ha egy pár sorban egy e-mailben megírnád, hogy tapasztalatod alapján a való világban hogy lehet ebből a vizsga után megélni, mik a valós szükséges kiadások (szerszámok stb.) az elején, és mindez mennyibe kb. kerül, azt nagyon megköszönném. A privát címem: mark.kovacs85@gmail.com. 

 

Előre is köszi!

 

Üdv: Márk

Előzmény: subarufanwrc (140)
hopepe61 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 213

Csak tisztán porciból nem készítünk hidakat. valami váz kell alá.

Előzmény: tündérlepke (212)
tündérlepke Creative Commons License 2013.10.31 0 0 212
Ööööö....igazából a kérdés az, hogy czirkón, vagy a tiszta porcelán.
Előzmény: hopepe61 (211)
hopepe61 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 211

Kedves tündérlepke:

A cirkonium-ra is porcelánt égetünk, mint a fémre. A külömbség az, hogy a cirkont, nem fém színü.--meg drágább.   Gyönyörű , élethű fémkerámiákat lehet készíteni, és láttam már ronda cirkontot is. bármit készíttetsz, ha nem tetszik , ne fogadd el.

Előzmény: tündérlepke (210)
tündérlepke Creative Commons License 2013.10.30 0 0 210
Bocsánat rosszul kezdtem szóval, a mondat úgy kezdődne, hogy kihúzott metsző esetén cirkón fémmentes, vagy porcelán . És a porcelánra mondta a doki, hogy szebb :)
Előzmény: tündérlepke (209)
tündérlepke Creative Commons License 2013.10.30 0 0 209
Sziasztok ! Kérdésem az lenne, hogy kihúzott metszőfog hidas pótlás esetén czirkón híd, vagy tisza kerámia híd ajánlott? Az mondta a doki, hogy a kerámia szebb, esztétikusabban meg tudják csinálni. de azt olvasom, hogy az nem rugalmas, esetenként kárt tesz az ínyben. Szóval porcelán, vagy czirkon? (implantátumot nem szeretnék, komplikált esetemben)
hopepe61 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 208

Üdv.

Szóval fogat akarsz csináltatni, ezért érdekel a dolog.

A "mivel" 1o % , a hogyan, 9o % mintmár irtam.

Ki tudja, ki a jó viz.v ez szerelő, asztalos, vagy épp., fogorvos?

Ki szereti a szakmáját annyira, hogy nem a pénz az első, hanem a minőségi munka?Az utolsó kérdésed: ezt már rég./1936-ban/ elcseszték, ez van. És egyébként a világban  mi van?

 Próbálkozz. pepe

Előzmény: Kis.Anna (207)
Kis.Anna Creative Commons License 2013.06.27 0 0 207

Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál:) Nem akarok lenyomatot venni, csak érdekelt ez az egész dolog, mert azt mondják, hogy sok jelentősége van annak, hogy mivel és hogyan veszi le a fogdoki a lenyomatot.

Azért is írtam ide, hogy azért egy igazán szakmabéli jobban ért ezekhez a dolgokhoz...

Na meg hátha vannak új anyagok is már, és akkor az alapján néznék fogdokit is, aki jó lenyomatot vesz, vagy nem is tudom:DIgen, amúgy most nem azért, hogy mondjam, de ilyen téren több "jogot" adhatnának a technikusoknak, mert amikor már a fogakat pótolni kell, akkor ehhez ők sokkal többet értenek. A munkájukat pedig nem úgy fizetik meg, ahogy kéne. Az árakat ahogy néztem, és amiket a fogdokik kérnek, nem kicsit van különbség, nem is értem, hogy engedik ezt.

Na mindegy, sajnos ez van...

Nagyon köszönöm a válaszodat!:)

 

Előzmény: hopepe61 (206)
hopepe61 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 206

 Bocs, most jut eszembe:-- miért is akarsz Te lenyomatot venni.  Azt a njagytudású doktorok tehetik csak meg!  Tólűk kell kérdezni.

Előzmény: Kis.Anna (204)
hopepe61 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 205

Kedves Kis.Anna

Tul.képp. mindent tudsz a lenyomatanygokról. és azok használatáról.

Hogy minek nevezik az anyagokat teljesen mindegy. Lehet gipsz-szilodent, -tel is jó lenyomatot venni. és lehet oranwash-L- lel is rosszat./ Sőt!- még viasz-silodent-tel is lehet jót!/ Jól előkészített,. /párhuzam-ra- neadjisten kúposra csiszolt/ csonkról szinte bármivel ami - a kereskedelemben kapható- jót lehet venni.Csiszolatlan -/ deltás/ csonkról inkáb puhább-, rugalmasabb anyaggal ajánlott. Egyébként úgyis a gyakorlat dönt./ nomeg az érzék/.   pepe

Előzmény: Kis.Anna (204)
Kis.Anna Creative Commons License 2013.06.21 0 0 204

Kedves Fogtechnikusok!

A koronakészítés lenyomatvételi részéről szeretnék pár dolgot kérdezni:) A lépései érdekekelnének, hogy miként is lehet egyszerűen lenyomatot venni a fogakról. Az interneten sok anyagot olvastam az algináttól kezdve, a szilikonról és poliéter, illetve a hidrokolloid anyagokról. Melyikat ajánlanátok? Azt tudom, hogy vannak többfázisú és többidejú szilikonok is, ezek közül melyik a legjobb? Az interneten néztem vidiket, hogy miként vesznek lenyomatokat, és ott úgy csinálták, hogy a lenyomatvevő eszközbe először valamilyen gyurmaszerű anyagok raknak, majd ez rányomják a fogakra, de szinte csak egy kis időre, majd erre az anyagra rakják a szilikont, majd ezt is rányomják a fogakra, majd várnak míg megköt. Melyik lenyomatvételi eljárás ez, és hogyan nevezik azokat az anyagokat?

Köszönöm!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!