Budapest elesett. Budapest felszabadult.
1945. február 11.-én este 8 órakor kitörést kezdeményeztek Budapest védői.
Kétségbeesett tettük a II. VH. egyik legismertebb harci eseménye. A 43.900 katona, önkéntes próbált kitörni. Mindössze 280 embernek sikerült.
Néhányan civil ruhákban menekültek el.
Nem poén ez hanem a történelem. Pl. a terhes nagymamám elmenekült Budapestről a bombázások elől, megszületett anyám, aztán kishíján meghaltak a debreceni pályaudvaron, amikor a jenki bombázók leradírozták a debreceni belvárost. (Ha nincs a dédi, aki, mikor megszólaltak a szirénák ráripakodott a lányára hogy meg van huzatva hogy a pályaudvar óvóhelyére akar menni, amikor valószínűleg a pályaudvar lesz a célpont, irány a kukoricaföld.)
Az, hogy ebben a topikban egy állítást vitattam, és egyben alappal hazugnak mondtam, , te meg egyetlen egy érdemi megjegyzést sem tettél erre, hanem kizárólag minősítesz?
Ez a te kettős mércéd.
Akkor, hogy ne legyen kettős a te mércéd:
Hazudott-e a topiknyitó a nyolcmillió ítélet nélkül kivégzett német hadifogoly/civil kijelentésével?
A németek előbb bordélyba dugták, és csak utána dugták meg a leigázott országok nőit. Az amcsik meg csokival és nylon harisnyával támadtak női fronton. Meg kell adni a dolgok módját, valóban. Az oroszok talán egy kicsit jobban be voltak pöccenve az elmúlt 4 évtől.
"Népirtás nálam azt jelenti ha az elfogott embereket/hadifoglyokat, civileket itélet nélkül kivégzik"
Erre azt válaszoltam, hogy:
"Ez történt a magyarokkal Délvidéken, A németekkel sok országban (11.5 millió civil áldozat, ebből 8 milliót pusztítottak el így.)"
Azaz az történt a magyarokkal Délvidéken, hogy "az elfogott embereket/hadifoglyokat, civileket itélet nélkül kivégzik", azaz kivégezték.
Az elfogottakat, ítélet nélkül kivégezték. Mégcsak az sincs benne, hogy minden elfogottat. Hiszen ennél a válasznál nem az volt a lényeg, hogy mennyi magyart írtottak ki a kommunista szerbek (nem minden kommunista és nem minden szerb, hogy segítsek neked a megértésben), hanem az, hogy népírtás volt.
Szívesen segítek neked máskor is.
(a németeknél meg nézz utána, mivel ott konkrét számokat írtam, korábban már beidéztem ide)
Erre a 8 millióra (8 millió elfogott német hadifogoly, civil kiégzése ítélet nélkül) ki azért adhatnál forrást, továbbá a szöveged olvasata szerint a magyarokat kiirtották a Délvidéken. Nem a magyarokat irtották ki, hanem sokezer magyart, csak azért mert magyarok voltak.
Ilyen témákban sokkal pontosabban illene fogalmaznod
(félig sváb vagyok, anyám családjában volt már a háború után a Szu.-ba elhurcolt, és meghalt férfi, a család másik feléből apám magyar nagybátyját Szentfülöpön (Filipovo, jelenleg Backi Gracac) végezték ki a jugoszlávok, apám emiatt menekült el akkor, ezekről elég sokat olvastam, hallottam, úgyhogy kímélj meg az esetleges nem tényszerű vagdalkozástól.)
Nem kell elgondolkodnom rajta, csak én másképp itélem meg
Népirtás nálam azt jelenti ha az elfogott embereket/hadifoglyokat, civileket itélet nélkül kivégzik
De nem erröl megy a vita itt
A hátország bombázása a kérdés
Ha két ország hadban áll egymással az ellenséges városok bombázása nem minősül népirtásnak
Ugye, elitélik többen az atombomba ledobását, merthogy Japán ugyis megadta volna magát
Előbb utóbb persze, de mit mond annak a katonának a szülője aki vagy meghalt az addig tartó harcokban, vagy éppen életbenmaradt?
Persze azt mondja szukséges volt, sőt elöbb kellett volna, mindenki más fölöslegesnek itéli, mert nem voltak a helyszinen, nem ők harcoltak ott, nem az ő életük függött a korábbi befejezéstöl
A Drezdába érkező szovjet katona szulője meg bizonyára örült hogy egy romvárosba érkezett a fia és emiatt maradt életben
Ha bárki felmenőmet az oroszok kivégezték volna, persze utálnám őket, de vagy szívböl, vagy a realitásokat figyelembevéve vitázunk itt
Irtam már, rokonsági körömben, volt magasrangú főelvtárs is és meghurolt kulák is
Keleti frontharcos és Erdély vissazfoglalója is és kommunista is
de a kitörés megemlékezésekor is meg kell emliteni , ha jóságos akkori vezetők nem viszik háboruba Mo-got, nem lett volna talán az ami
És ha megemlékezünk, mert én sem ekézem bárhogy próbálod rámhúzni, akkor illik az összes város civil lakosságára emlékezni, de nem úgy, hogy az jó bombázás volt , emez meg nem