Keresés

Részletes keresés

Wormie Creative Commons License 2007.01.31 0 0 27
A Plusban épp múlt héten volt 59 a máskor 79-be kerülő Primavera ásványvíz. Nem figyelem annyira az árakat mostanában, de azt észrevettem, hogy a sajtoknál is volt némi árkorrekció ;-) Sejted, hogy nem lefelé... :-))
Előzmény: soppingfüggő (26)
soppingfüggő Creative Commons License 2007.01.31 0 0 26
Most miért lett áremelés? A legolcsóbb ásványvizek 39-ről 49-re emelkedtek a Lidlben is.
Wormie Creative Commons License 2006.11.20 0 0 25

Köszi. :-)

Igen, én is észrevettem, hogy a ft-leértékeléskor történt az első áremelés-hullám, de aztán nem következett hullámvölgy. :-(  Ezek szerint a F.e. sonkának nem sok köze van a valós költségekhez, megnézték a Lidlt, és ehhez képest állapították meg az árat. Hát igen, ez is a piazgazdaság.

Előzmény: jobbhorog (24)
jobbhorog Creative Commons License 2006.11.20 0 0 24

A Lidlben is emeltek, kb. 5-6%-ot, amikor visszaesett a Forint.

Persze: amikor újra erősödni kezedett, nem vitték vissza az árakat.

A fekete-erdei sonka mindig is drágább volt, mint a Plusban, 299 Forint volt 100 g, de ezt most 312-re emelték. Így 20 dkg 624-re jön ki, ami pontosan a mostani Plus-os ár. Szerintem egyébként a két üzletlánc egyeztette árait és nem megy egymás alá, mert a kurrens német termékek ára szinte mindenben tökéletesen megegyezik.

A Lidl-ben talán egy kicsit nagyobb ezekből a választék, a Plusban viszont az tetszik jobban, hogy ott nincs a "Lidl-Kelet"-nek megfelelő elképesztően szar minőségű árukból egy külön szortiment.

Előzmény: Wormie (23)
Wormie Creative Commons License 2006.11.13 0 0 23

Hát sajnos csak azok a topikok futnak, amiket "gondoz" a gazdájuk. Az én topikom is halódik egy ideje, mert nincs rá időm. :-(

 

De ha már itt vagyok, kérdezek. :-)

Sajnálattal tapasztaltam, hogy a Plusban iszonyatosan felemelték a "kurrens" német termékek árait. A feketeerdei sonka 499-ről 625 lett :-(, pár hét alatt a főtt-füstölt prágai sonka is vagy 50 ft-tal drágább lett. És egy csomó termék. Messze az inflációt + forintárfolyam esést meghaladó mértékben. A Lidlben is volt hasonló áremelkedés?

Előzmény: jobbhorog (22)
jobbhorog Creative Commons License 2006.11.12 0 0 22
Hiába hagyjuk meg nekik, nem ír ide fél éve senki...
Előzmény: Wormie (21)
Wormie Creative Commons License 2006.11.12 0 0 21

Láttam, beírtad a TESCO topikba is... Ennyire felhúztak? :-DDDDD

Nem teljesen OFF itt sem, de hagjyuk meg ezt a topikot a kisebb diszkontláncoknak (Plus, Penny, Profi, stb.), a többinek (Lidl és a hipermarketek) pedig van SAJÁT topikja.
Kösz. :-)

 

Előzmény: Satinette (20)
Satinette Creative Commons License 2006.11.11 0 0 20

Sziasztok,

ezt a pofátlanságot, amit ma csinált a TESCO (Campona), csak Mo-on engedhetik meg, azt hiszem...

 

Ma este ide mentünk vásárolni, agyobb bevásárlást tervezve.

Köbö másfél órán át nézekődtünk, válogatttunk, vásárolni akartunk már karácsonyra, díszeket, ajándékokat, mindenféléket.

 

A pénztárnál is elég sokáig rakodtunk, tele volt a bev.kocsink.

 

Amikor kipakoltunk, mosolyogva közölte a pénztáros kislány, hogy sajnos, van egy rossz híre, nem tud adni ingyenes zacskókat, csak 50 ft-ért műanyag zacskót.

Tudjátok, azt a fajtát, amibe alig raksz valamit, és valahol szétszakad.

 

Ránéztünk a kirakott árumennyiségre, és azt mondtuk, nem.

 

Kértem a főnököt és a vásárlók könyvét.

 

1. Évek óta megszokott dolog, hogy kapjuk a kis vacak műanyag izéket, tehát mi nem hoztunk magunkkal semmit.

 

2. Amikor bementünk a Tesco-ba, SENKI nem figyelmeztetett, hogy most éppen pénzért kell megvennük a zacsikat.

 

3. Még akkor sem szóltak, amikor a pénztárnál kirakodtunk.

 

Ezek nálam elvek.

Igen, van 5-600 ft-om zacskókra, ha már 50-60 ezret otthagyok,  de erre ne KÉNYSZERÍTSENEK,  akkor megoldom másképp.

Vagy legyenek a zacskók is visszaválthatók, mint az üvegek....

 

Természetesen hívtam a főnöknőt, ifjú lányka elrebegte, hogy egyszer már kiraktak egy táblát a bejárathoz, hogy nem jár az ingyen zacskó, de a főnök bevetette velük. Mondtam, okos főnök, akkor vele szeretnék beszélni.

 

Érdekes módon, mire a beszélgetésünkben idáig jutottunk, és több érdeklődő is helyesen bólogatott, továbbá feltartottuk a sort, illetve közöltük, hogy akkor üssék be a pénztárgépbe, és utána majd lesztornózzuk, amit nem tudunk kézben elvinni, valahogy minden pénztárba visszakerültek az ingyenes tescos zacskók. Igen rejtélyes módon....

 

Tudom, bunkóság volt ezt csinálni, hiszen ugyan már, mit nekem 600 ft, de nem.... ezek elvek...

 

És azokat sajnálom, akik előttünk megvettek több vacak zacsit, mert valami reklám volt rajta, 50 ft-ért...

 

 

eMM Creative Commons License 2006.03.30 0 0 19
Itten van a fényképe a majomméznek......

jól nézz meg!
Előzmény: eMM (18)
eMM Creative Commons License 2006.03.30 0 0 18
Pedig van finom majonéz.Történetesen lenygel(lengyelül kezdődik a felirat és németül nincs is rajta akkor ez lenygel ugyi) mégpedig a mikado 51%-os majonéze.Eggyike a legjobbaknak amiket ettem, és emberi áron van.Majonézes salátához éppúgy finom,mint kenyérre kenve főtt tojással.
Ketchuphoz nem tudok hozzászólni,olyasmit ritkán fogyasztok.

Reméljük ha jön az aldi akkor legalább a németországi árakal fogják kínálni a termékeket.
Remélni lehet,csak hini nem mert kis hazánkban nem így működnek a dolgok.Pár hét múlva megyel Londonba,kíváncsi leszek az ottani Tescós árakra,állítólag az is jóval olcsóbb mint itt, egy rakat olyan termékkel amiket mi ithon nem is látunk.

Előzmény: jobbhorog (17)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.30 0 0 17

Természetesen voltam, sőt egy ideje megint elég gyakran járok, mert javult a kínálat. Sőt többet járok Lidl-be, mint Plusban, mert a legközelebbi kisvárosban Lidl van, de Plus nincs.

 

A válaszom pedig: félreérthető voltam, mert a "csak" szót nem tettem egyértelmű helyre. Tehát nem azt állítom, hogy csak olyan termékek vannak a Lidlben, amit a kelet-európai piacra szántak, hanem vannak olyanok, amelyeket csak oda szántak. Ezek azok, amelyeknél a feliratok a PL (Lengyelország) jelzéssel kezdődnek, és németül nem is szerepel rajtuk semmi. Ezek színvonala tragikus, a tuskó-gazdaságos szintet alulról veri. Példa erre a korábban egyedüliként kapható instant kakaó, amely gyakorlatilag nem oldódott a tejben és kegyetlen íze volt. De ide sorolom a majonézüket és ketchupjukat is, tragédia.

Természetesen a termékek legalább fele Németo.-ban is kapható, de ezek jelentősen (30-40%) drágábbak, mint ott. És ezt elég pofátlannak tartom, ha a fizetőképes keresletet nézzük.

(Az instant-kakaó kérdés megoldódott, mert bevezettek egy kitűnő minőségű német terméket 499 Ft/800 g áron, ami nem rossz. Viszont majonéz és ketchup-ügyben nincs javulás.)

Előzmény: eMM (16)
eMM Creative Commons License 2006.03.29 0 0 16
Voltál Te már LIDL-ben? De komolyan.Rengeteg olyan terméket lehetne sorolni ami megegyezik a német kínálattal.Bár állítólag a németeknél olcsóbb.
Előzmény: jobbhorog (15)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.29 0 0 15

Nálam is a Plus tűnik most a legjobbnak. Okosabban vezette be a sajátmárkás termékeket, mint a LIdl, ezekkel sok korábban Mo-n nem kapható termék "lyukát" tömte be. De a legnagyobb előnye a Lidl-lel szemben, hogy nem árul csak a kelet-európai piacra szánt kimondottan gyenge minőségű termékeket.

 

Az Aldinak én is örülök, kimondottan azonban annak a hírnek, hogy az osztrák Hoferben is kapható termékeket hozzák majd be.

Előzmény: Wormie (13)
eMM Creative Commons License 2006.03.29 0 0 14
Kapaszkodj meg a LIDL-nek is rengeteg boltja van.És a lengyel termékek közül a Chira olajoshalak kifejezetten jók.Felénk(Dunaharaszti) nem dobozból árulnak.Én inkább LIDL-be megyek mint Plusba.
Ja vele szemben van egy CBA (a piramis) erősen felvette a kesztyűt.Sokkal olcsóbban és nagyobb kínálattal árul mint a Dunavarsányi CBA.Pedig egy lánc,csak itt erősen érződik a frencsájz.

Jöjjön csak az ALDI az nekünk csak jó ha többen vannak.Ő főleg a LIDL-el akar majd konkurálni akárcsak a németeknél.Tegye kíváncsian várom.
Előzmény: jobbhorog (-)
Wormie Creative Commons License 2006.03.29 0 0 13

jééé, csak most vettem észre a topikodat! :-)

Ahogy a Lidl-s topikba is írtam már korábban, nálam a Plus a favorit. Viszont nemsokára kiegészül a diszkont-kínálat, jön az Aldi. Már toborozzák a munkatársakat. Kíváncsi leszek, mekkora szeletet tudnak majd kihasítani, vagy melyik lánc sorvad el miattuk. Remélem, nem a Plus. Azt rebesgették, hogy a WalMart a Cora-Match-Profi láncot veszi (vette???) meg. A Cora OK, nem is tartozik ebbe a topikba. De vajon mit csinál a kisebbekkel? Van máshol a WM-nak diszkontlánca is?

Előzmény: jobbhorog (12)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.29 0 0 12
Esetleg valakinek véleménye?
delej Creative Commons License 2006.02.03 0 0 11

A Penny szerintem szörnyű.

A Lidl sok olyan terméket behozott, ami korábban nem volt és sok városban letörte az árakat, ami mindenképpen pozitív.

A Plus-t nem nagyon ismerem.

Előzmény: jobbhorog (10)
jobbhorog Creative Commons License 2006.02.02 0 0 10

Részben igazat tudok Neked adni, valóban a Te általad felsoroltak is olyan üzletek, amelyek akcióznak keméányen, máshogy nem is tudnának megélni.

De kimondottan diszkont-jellegű kínálata (alapvető dolgok és abból dömping) szerintem csak az általam felsoroltaknak van. PL. a Spar-t semmiképpen sem lehet ide sorolni, mert azért ott komoly választék van, kb. 4-5-ször többféle áru, mint egy Pennyben, vagy Lidl-ben. Ha vannak is Spar-termékek (meglepően jók egyébként), melyek olcsók, a bolt nem kelti a diszkont-hangulatot. A Plus-ban, a Lidl-ben és a Pennyben is dobozban rakják ki a termékeket, a többiben azért kipakolják.

A Profiról - írtam is - semmit nem tudok, Pesttől 170 km-re lakom, itt soha nem volt ilyen üzlet. Amíg Pesten laktam, láttam őket, hogy vannak, és meglehetősen tré helyeknek tűntek. Nem csodálom, ha bedöglött ez a cég.

A Plus-ról is rebesgették a megszűnést, amit nagyon sajnálnék, mert egész jó kis boltok lettek. 

 

Előzmény: BELABACSI (9)
BELABACSI Creative Commons License 2006.02.02 0 0 9

Szerintem mindegyik árul élelmiszereken kívül mást is, a te általad felsoroltak is. Amiket én soroltam fel, azok is döntően élelmiszerben utaznak és dönpingárakkal manipulálnak. Én legalábbis ezt tapasztalom. Nálunk a CBA a legnagyobb döntően élelmiszerrel foglakozó áruház (még a berendezése is diszkontos, dexion polcok, stb.), amit gyalog öt percen belül elérhetek. Semmiképp nem "egyszerű ABC". Mondjuk tíz-tizenöt egyszerrű ABC egyben. Ráadásul olcsóbb az általad felsoroltak nagy részénél. A Smatchak meg a híres Körút, Rákóczi út sarki "éjjal-nappali" a fő üzlete, az sem egy kis ABC. A hozzánk legközelebbeső ilyen bolt sokmindenben kifejezetten olcsó. A Sparok is inkább olcsók mint drágák, hátmég az Intersparok, amelyek nem kis élelmiszerakciókkal csábítanak. Az egyetlen ami valóban nem az olcsó kategória az a Kaisers. (Bár épp itt lehetett a multkor nagyon szép és finom krumplit kapni, 39 Ft-ért, meg rendszeresen szarvashúst a nagycsarnoki ár feléért.) A Coop-ot nem ismerem csak hírből, meg a Realt csak futólag, de az is diszkontos feeelingggel működik, legalábbis felénk.

 

Szóval nálunk az egy Coop-on kívül minden pár percre gyalog, vagy max tíz percre kocsival elérhető, ismerem is mind és bizony nekem az a véleményem, hogy döntően alacsony árakal dolgoznak, a híresen olcsónak beharangozott Lidl, sem igan tud olcsóbbanak lenni a többségüknél.

 

Hazánkban, ha jól tudom, 4 nagy lánc működik, a Profi, a Plus, a Penny és a Lidl.

 

Ezt állítottad alapból. Az általam felsoroltaknak is élelmiszer a fő profiljuk. Miben is tévedtem? Szerintem Pennynél, Lidlnél biztos, hogy sokkal több CBA van, vagy Coop ha utóbbi nem is olyan olcsól mint a felsoroltak. Mitől nemélelmiszerláncok akkor?

 

Ja, felétek nem szűnt meg a Profi? Mert a környékünkön, pár éve bizony eladták a boltokat és azóta nem nagyon tudok ilyen üzletekről.

Előzmény: jobbhorog (8)
jobbhorog Creative Commons License 2006.02.01 0 0 8

A felsoroltak nem élelmiszer-diszkont láncok.

Az első 4-5 inkább a hipermarket-vonalon nyomul, ahol nem csak a minél nagyobb tömegű élelmiszer-eladás a lényeg.

A többiről meg csak annyit: olyan egyszerű abc-k, többnyire meglehetősen drága árakkal.

Előzmény: BELABACSI (7)
BELABACSI Creative Commons License 2006.02.01 0 0 7

Tesco? Cora? Auchan? Spar? Kaisers? (Bár ez utóbbi Spar tulajdon, de külön néven fut.) Real? Coop? CBA? Match-Smatch?

 

A környékünkön a felsoroltakon kívül ezek a láncok is nyomulnak.

Előzmény: jobbhorog (-)
jobbhorog Creative Commons License 2006.02.01 0 0 6

Bocs, félreérthető voltam: az áruk jobb. Tehát ha egy Plus és egy Lidl termék Németországból jönn, és a minőségük közel azonos, akkor bniztos, hogy a Plusban olcsóbb:

pl: Bourbon Vanília 2 és fél l: Plus 489,- Lidl: 599,-

Schwarzwälder Schinken: Plus 250/100 g, Lidl: 299,- / 100 g

Kondensmilch: Plus: 129,- Lidl : 139,-

Előzmény: H_G (3)
Infomaker Creative Commons License 2006.02.01 0 0 5
Nálunk van Plus, Profi, Penny is, de PLUS rulez!!!

mmmhh mogyorós flips (saját plus márka) finooom
Előzmény: jobbhorog (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4
1etértek!
Előzmény: H_G (3)
H_G Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3
"(JObbak, mint a Lidl német termékei.)"

Konkrétan melyik jobb? Mert a csoki és a joghurt nem.
Előzmény: jobbhorog (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.02.01 0 0 2
jé tényleg, 60 mp-en belül!
Előzmény: jobbhorog (1)
jobbhorog Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1
Ügyes és gyors 0-zás
Előzmény: fokhagymabors (0)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.02.01 0 0 0
nulla
jobbhorog Creative Commons License 2006.02.01 0 0 topiknyitó

Hazánkban, ha jól tudom, 4 nagy lánc működik, a Profi, a Plus, a Penny és a Lidl.

Érdekes, hogy mekkora különbség van a taktikájukban: a Profit nem nagyon ismerem, mert leginkább csak a fővárosban és környékén van. A Penny mindenek előtt az ismert termékeket forgalmazza, legtöbbször a többi áruháznál egy kicsit olcsóbban. Meglepő, hogy nem élnek azzal a lehetőséggel, hogy a német Penny-hálózat termékeit forgalmazzák így színesítve a kínálatot. A Lidl teljesen a másik véglet: szinte csak saját terméket forgalmaz. Azonban szerintem nagy hibájuk: a termékeik 60-65 %-át nem a(z egyébként jó minőségű)  német kínálatból, hanem Lengyelországból és egyéb volt szocialista országból szerzik be, melynek eredménye az iszonyatosan rossz minőség. A többi termékük viszont jó, igaz nem olcsó. A mai állás szerint szerintem a Plus dolgozik a legjobb taktikával: első sorban ismert cikkeket forgalmaznak jó áron, de fokozatosan bevezetik a saját márkás termékeiket, melyek azonban szerencsére megegyeznek a Németországban is forgalmazottakkal, jó minőségűek és jó az áruk. (JObbak, mint a Lidl német termékei.)

Érdekes, hogy néhány korábban Magyxaro.-n nem kapható terméket a Plus és a Lidl bevezetett a magyar piacra, szerintem sikerrel: így kapható náluk a jó minőségű tojáslikőr (olcsón), a Schwarzwälder Schinken (az iszonyúan finom vékonyra szelt füstölt sonka), a kiváló minőségű Burbon -vanília fagyi (a többi üzletben, még a "legelitebbekben" is csak vanília-utánzatot lehet kapni madártej néven, aromából), és a Kondensmilch (sűrített tej) is.

A PLus, különösen vidéki, újabb üzletei jól is néznek ki, és előnyük, hogy rengeteg boltjuk van az országban a LIdl-lel szemben.

Kinek mi a véleménye?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!