Namost ezzel szemben a sógoroknál 100-160 juróért vettem (sportos - nem alkalmi) cipőket, 50-70 juróért pólókat, 80-130 juróért farmereket (per darab, természetesen), a többi árára nem emlékszem, és nem kifutó modell volt egyik sem. :)
Az tény, hogy külföldön minden márkás ruhanemű olcsóbb pár %-kal.
Magam is jártam már a GL Outletben, ott a "kifutott" darabokat árulják, kérdésemre azt válszolták, hogy a Roland divatháztól veszik át a Boss darabokat.
Minenesetre az árak alapján úgy gondolom, nem hogy magyar átlag, de még a nyugati országok átlaga sem engedheti meg magának (talán pár darabot, azt sem hazánkban)
Csak tájékoztatásul néhány átlag, közelítő ár, aki nem ismerné:
informális nadrág: 25.000-60.000 Ft
Formális ing: 18.000-45.000 Ft
Cipők: 55.000-120.000 Ft
Öv: 15.000-40.000 Ft
Öltöny: 150.000-600.000 Ft
Formális zolni: 5000 Ft/pár
Pólók: 5000-25.000 Ft
(természetesen ez nem hivatalos árlista, olcsóbban is hozzá lehet jutni néhány darabhoz akciók estén, a határ pedig a csillagos ég!)
Lehet, hogy tévedek, azzal kapcsolatban, hogy ki mit engedhet meg magának, de kissé magasnak találom az árakat a magyar 62.500 - 150.000 Ft átlagbérekhez képest.
Nem vagyok a felsőbb rétegek tagja, de szerencsére ennyit megengedhetek magamnak.
Egyébként az M0-ás melletti outletben is van üzlet, ez gondolom olcsóbb lehet a belvárosiaknál, bár magam szinte az összes darabot külföldön vettem és veszem.
Olvastam olyan véleményt, mely szerint a Boss nyugaton a középosztály mindennapos viselete
Ez lehetséges. A magyar divatházat nem ismerem, a márkát viszont szeretem és a ruhatáram egy jó részét az teszi ki, cipő, zokni, nadrágok, póló, öltöny, azaz lényegében minden ruhatípus esetében van belőle pár darab.
Kevéssé érdekel, hogy hol, kik hordják, a választásom praktikus oka: stílusos, jól áll, valamint idő- és mosásálló, ami nem elhanyagolható szempont - számomra.
A parfümjeiket szintén szeretem, kedvencem közülük a zöld gömb.