Keresés

Részletes keresés

vadoc29 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 108
Sziasztok!
Kezdő és haladó varrónőket keresek az ország bármely területéről .
Szakirányultságunk : minden ami textilből elképzelhető és kivitelezhető.
Elvárás: legyél kreatív ,rugalmas és pontos!
Érdeklődni : 06305943744
ktimó Creative Commons License 2008.07.31 0 0 107
A baldachinhoz: nekünk nem volt, nem is egészséges állítólag, mivel megül rajta a por, és azt szívja be a pici. Éppen a hétvégén mondta az egyik barátnőm, hogy náluk a védőnő le is veteti a baldachint is és a falvédőt is.
Előzmény: ritique (102)
A maranta Creative Commons License 2008.07.30 0 0 106
Így elfelejt az ember mindent, ha nem használja. Én is négybe vágtam szegtem, törlésre, sőt fürdetésre is jó volt.
Előzmény: bvedono (105)
bvedono Creative Commons License 2008.07.30 0 0 105
Ja a textilpelus. Én azt csinltam, hogy párat négyfelé vágtam és beszegteem és azt használtuk törlésre, most is nagyon praktikus ebben a nyálas időszakban.
bvedono Creative Commons License 2008.07.30 0 0 104
Nálunk még elég friss minden, tehát az én tapasztalataim:
Varrtam baldachint, de 1-2 hónap múlva levettük, mert csak akadály volt.
A párnát szakmailag sem ajánlanám, tényleg a pelenka kell a feje alá, de később nálunk azt is mindiga szájába gyűrte alvás közben, így egy idő után azt sem tettem a feje alá, inkább naponta cseréltem a lepedőt.
Én nem varrtam zsebestárolót a kiságyra, eddig nem is hiányzott, az a fontos a pelenkázó közelében legyen egy könnyen elérhető pelenkatartó. Én majd pizsitartót tervezek varrni a kiságyra, hogy majd oda ő is belerakhatja ( nevelő szándék).
Előzmény: ritique (102)
A maranta Creative Commons License 2008.07.30 0 0 103
Tényleg! A pelust el is felejtettem már :-). Pedig még csak két éves múlt. Én mintásakat vettem néhányat, csak azértis! Persze szerencsém volt, mert nem bukott a kisfiam. Azért volt  még vagy 40 db fehér is, mindenféle használatra. Pld. azt tettem alá a pelenkázóra, és mindíg volt nálam legalább kettő, bárhova mentünk. Sok mindenre jó :-)
Előzmény: Pamina (101)
ritique Creative Commons License 2008.07.30 0 0 102
Pelus, akkor az is jó lesz! Köszi!
Baldahinhoz férjecském nagyon ragaszkodik! Elvégre első pici lánya lesz! :)))) Varrási gyakorlatnak szerintem jó lesz, nem is biztos, hogy használni fogjuk!
Előzmény: Pamina (101)
Pamina Creative Commons License 2008.07.30 0 0 101
Csak 1-2 gondolatot hadd tegyek hozzá:
párna helyett sokkal jobb egy félbehajtott textilpelus. Persze esztétikailag messze nem ugyanaz, no de a praktikum... a babák bizony visszaköpik néha a tejet :) a párnát cserélhetnéd néha naponta többször is. A pelus meg pont jó erre.

A baldachin pedig (nekem legalábbis) teljesen feleslegesnek bizonyult, csak útban volt, rövid idő alatt eltávolítódott.
Előzmény: ritique (100)
ritique Creative Commons License 2008.07.30 0 0 100
Akkor vegyek új paplant, ugye! Mekkora kell egy pici babának? Vagy vegyek nagyobbat, és sokáig jó lesz?
Párnát azért varrok, majd kevés töltetet teszek bele, mert olyan aranyos, fodros, félkör alakúkakat láttam, azt szeretném megvarrni.
32 éves vagyok, sajnos nem mai csirke, de én simán kimosom az összes takarómat gépben, akár mikoriak is, csak megnézem, hány fokban lehet!
Az anyagmennyiség kb. hány méter? Ha a baldahin átlátszó anyagból lesz. Tüll vagy más kell hozzá?
A pelenkatartó gyönyörű, de azt hiszem nekem még egy egyszerű egyenes varrás is óriási kihívás jelen esetben. De remélem, fejlődőképes vagyok!
Kiságy sajnos darabokban van, szétszerelve, úgy nem fényképezném le. Van egy másik is amit még mi használtunk annak kb. 6 cm a rácstávolsága, nem annyira masszív, mint a szerelmünk ami töröm fa, de lehet, hogy mégis azt fogjuk használni.
Ha a tárolót az kiságy végére szeretném, lefedhetem vele az egész oldalt? Milyen nagy zsebeket csináljak rá? Nem tudom mit fogok benne tárolni.
Köszi a segítséget!
Előzmény: A maranta (99)
A maranta Creative Commons License 2008.07.26 0 0 99

Nem tudom milyedn tarkaróra gondolsz, mikor azt mondod, hogy még a tiétek volt. A paplan? Mert az akkor nemigen mosható (bár nem tudom mennyi idős vagy) és gondolj a sok porra és atkára, ami évek óta belerakódott. Ha nagyon fiatal vagy, akkor már lehetett nektek olyan, ami gond nélkül tisztítható.

 

A becsavarásról: ha leméred a paplant és pontosan akkora huzatot varrsz rá, mint a mérete, akkor nem tekeredik benne (tapasztalat, én nem szabványos méretet varrtam, hanem szűken a paplan méretét), persze ehhez az is kell, hogy te vatta töltetű legyen a paplan, hanem PES.

Még a záródáshoz egy ötlet, ha megengeded: Ne gombot tegyél rá, mert sok kisgyerek szereti rágni (pld. én is ilyen voltam, erre határozottan emlékszem), patent a legcélszerűbb, mert a cipzár csikarhat és merev is, a kötőke meg ugyanúgy leszakd mint a gomb, és még balesetveszélyes is, ha hosszú.

Én pld. még ha a nagyik rossz szemmel is nézték, semmit nem tettem rá, inkább szúkebre varrtam a nyílást. egyszer sem bújt még ki belőle a paplan, pedig az én fiam aztán mocorog éjszaka is rendesen

 

A párna használatával kapcsolatban: a gyerekektől is függ a dolog. Én pld. felajánlottam a fiamnak, de nem kért belőle, viszont ha velem alszik, vígan elfoglalja az enyémet, pedig az magasabb is. :-)

 

A kiságyat én biztosan másikat vennék, ezt pedig a nagyinál tartanám, mert akkor nem kell utazóágyat venni, azt a pár éjszakát nyugodtan aludhatná benne. Hacsak nem lehet átvariálni a rácstávolságokat, vmilyen módon. Nem tennél fel róla képet?

 

A pelustartó nekünk nem vállt be anno, az utolsó fél-1 évben viszpont jól jött volna, de már nem akartam csinálni, legyen a másik babának is egy kis újdonság. Akaszthatós tárolóm sem volt, majd az is a másiknak, viszont szm-em van hozzá, ha ráér jövő keddig, akkor megkeresem, mert most minden dobozbna, és addig nem tudok keresgélni, mert tele vagyunk programmal.

 

Viszont ha kicsit bonyolultabb pelustartóba is belevágnál (mondjuk, ha már mindent megvarrtál és kicsit belejössz a dologba), akkor akár ezt is megvarrhatnád:

 

A zsebeiben tartja a pelusokat:

 

 

Téliesített

 

 

Vagy ezt, ez a nyárias változata:

 

 

Pelustartó baba

 

 

Na jó sok lettem, remélem nem haragszol. Végül is hallgasd meg a tanácsokat, és dönts a szíved, stb. szerint. Én vmit másképp csinálnék így utólag, igazából csak két dolgot, amihez nagyon ragaszkodtam és nem teljesen jött be, de ez a babakocsival és a tapétával kapcsolatos :-)

Előzmény: ritique (98)
ritique Creative Commons License 2008.07.25 0 0 98

Köszi a sok tippet! Akkor nem fogok szivacsot venni. Még jó, hogy mondtátok! A rácsok engem is aggasztanak, befér a másfél literes palack. Igazából nagyon szép és masszív kiságy, nagyon szeretjük, de nem tudom, ha ez marad, nem fogok e állandóan aggódni, hogy beszorul a keze, lába. Azt gondoltam, ha körbe rácsvédőzőm, akkor nem lesz gond, de akkor meg nem szellőzik, az meg gond! Szóval inkább nézzünk másik ágyat? Gondoltunk erre is, de annyira sajnálnánk!

Azt hiszem takarónk van, még a nagyim megtartotta amit annak idején mi használtunk, és ahhoz akarok huzatot varrni. Bár eléggé elbizonytalanodtam, mert a férjecském is mindent össze-vissza csavar a huzatban, és ha a baba is ilyen lesz, akkor lehet, hogy inkább olyat kellene varrnom amiben nem mozog ami benne van bélés.

Párna nem kell? Az összes szettben benne van, gondoltam, hogy a huzat alatt nem lehet sok betét. Akkor aki ilyet vesz, nem is használja?

A baldahint valami átlátszó anyagból gondoltam, és a szegélyét az ágynemű anyagából. Nem tudom mennyire redőzzön, nem túlzottan gondolom.

A tároló amit fel lehet akasztani, az nagyon izgat engem is, meg pelenka tartó, bár az nem annyira.

 

A maranta Creative Commons License 2008.07.24 0 0 97

Mekkora a kiságyon a rácstávolság? Mert ha nem szabványos (és mondjuk kaptátok vkitől), érdemesebb venni olyat, ami sűrűbb. Azt szokták mondani, hogy vigyél magaddal a vásárláshoz egy másfél literes ásványvizespalackot és ha az nem fér át a rácsok között, akkor jó a távolság. Nekünk elég sűrű volt, mégis kitolta néha a lábát (persze mikor már nagyobb volt) aztán meg felébredt arra, hogy nem tudja visszahúzni.

 

Ami még bevált nálunk:

- tiszta pamut ágyneműhuzat (vegyesen, ahogy ejjkukk írta)

- mosható paplan és párna betét, bár az utóbbi tök felesleges, még most sem használjuk. Viszont olyat vettünk, ami 95 fokon is kimosható, és a külső része tiszta pamut. Balesetek előfordulnak ugyebár :-). Figyelni kell, augusztusban, szeptemberben szoktak lenni akciók a bevásárlóközpontokban. Többféle méretben kapható, én a nagyobbat vettem, mert még most is és ovis korában is jó lesz (állítólag).

- a baldachint csak kb. fél évig tudtuk használni, mert onnantól azzal szórakozott, hogy magára rántotta, egyébként sem sokat ért, csak díszített, viszont én ragaszkodtam hozzá :-). Itt kombináltam az alaphuzatot a függöny anyagával.

- Rácsvédő betétet is én csináltam, kb., 4-6 réteget tettem bele a vastagabb flízből. A betét külső anyaga tiszta pamut lepedővászon, mert előfordulhat azért, hogy ezt is mosni kell. Van egy csicsás, hímzett huzata és egy sima az alapanyagból cserére. Kaptunk is nagyiktól kettőt, ezt később használtam, mikor már nagyobb volt és sokat forgott a kiságyban éjszaka, lábfelől tettem fel így összeért és nyugodtan "üthözhetett", de ekkor már le volt engedve egy szinttel a kiságy alja.

- Tiszta pamut lepedőt vettem, gumisat, legalább hármat, de lehet csinálni is. Főleg nyáron nagyon jó ha meleg van a puplin, de ezzel még ráérsz.

- A Dekorfüggöny is olyan mintás, mint a többi babacucc, és harmonizál hozzá a függöny (szerintem). Még maradt anyag, kijött volna belőle zsebes tároló meg egyéb is, csak már időm nem volt rá. Majd a következőnek :-)

Előzmény: ritique (95)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 96

Ezt a baldehin magasságot megnézem majd, mert mi nemrég szereltük le és még megvan. Általában ugyanolyanokat szoktak árulni. MIlyen anyagból szeretnéd, inkább valami átlátszó, vagy simán abból amiből az ágynemű van?

Még annyi lenne a kérdés, hogy mit szerenél, mennyire legyen redőzött? Vannak, akik nagyon habos-babosan szeretik...

Azt viszont meg kellene nézned pontosan, hogy mekkora távolság van a rácsok között, mert ebből később akár baj is lehet. Azt szokták mondani, hogy 7 cm az ideális, mert akkor nem tud nagyon beszorulni és ki sem fér.

Párna az nem szokott kelleni, mivel a kicsiknek nem szabad adni (bár nagyon jól néz ki, hogy van a szettekben, de egészségtelen) kb. 2-3 éves korukig. Ha adunk is akkor is 2 év körül ilyen tönköly párnát, vagymicsodát.... (Nekünk még nincs!)

Tehát akkor 60*120 és kell egy takaró, egy baldehin és egy rácsvédő. Abban nagyon egyet értünk, hogy jó, ha minnél stabilabb és hosszabb a rácsvédő, de az ágy egyik oldalát nyitottan kellene hagyni a levegőzés miatt. Szerintem erre jó megoldás, az amit egy csomó helyen árulnak (az első pár hónapra), 3 oldalt fed: a két rácsos oldalon nincs végig és az egyik rövidebb oldalin végig.  Mondjuk ilyen arányban: 80-60-80. Tömésre pedig szerintem tilos a szivacs, inkább több réteg flíz! A szivacsot nehéz tisztán tartani, nem egyszerű gépben mosni, ellentétben a flízzel. Mi elrontottuk, mert olyat vettünk amin nem cserélhető a huzat. Pedig ez nagyon jól jön, mert nem túl kellemes mondjuk a tél közepén ezeket mosni, mert aránylag nehezen szárad. Talán erdemes lenne egy betétet készíteni és 2 huzatot varrni rá.  Itt még az lenne a kérdésem, hogy a paplanra csak huzatot varrnál, vagy azt is te szeretnéd? Semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint a huzatokat.

Anyagok! Érdemes úgy nézelődni, hogy tiszta pamut legyen, lehetőleg nem túl élénk színű (Mosásnál engedheti a színét!). Jó ha mintás...érdekli a gyerekeket. Néhány helyen nagyon jó flanell anyagokat is lehet kapni. Télre szerintem az a jó, míg nyárra sima pamut, vagy puplin (bár az elég drága, de nagyon kellemes és hűs) Mondjuk én nemrég kértem agibotól és aszzem 4-500 Ft volt métere . Ja igen és neki van Krisztinája is ami szerintem gyerekeknek a legeslegjobb. Régen abból készítették nekik a kisingeket. Az is kb ilyen árban van.

Vagy este, vagy holnap lemérem a baldehint, akkor majd megírom, hogy pontosan mennyi anyag kell.

Húúú: ez elég hosszúra sikeredett....:P

 

 

Előzmény: ritique (95)
ritique Creative Commons License 2008.07.24 0 0 95
Köszi a segítséget Ejjkukk! 120x60-as az ágyunk, a magassága (ameddig a fa tart) 84 cm. Baldahin tartó rudunk még nincs, ezért nem tudom az mekkora, milyen magas. Azt hiszem kb. 180-200 cm szokott lenni, az egész, hogy a földig leérjen. Bár ez sem biztos. A fejvédőt viszont jó hosszút szeretnék, mert az ágy rácsai elég távol vannak egymástól, és félek, hogy a baba testrészei beszorulhatnak. Szerinted mennyi anyag kell hozzá? Pamut? Vagy valami erősebb, aminek van tartása? Igazából szivacsra szeretném varrni, akkor ha bevágja a fejét sem lesz gond, de remélem, nem veri be.
Előre is köszi
Előzmény: ejjkukk (94)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 94
Ha gondolod tudok segíteni, csak mondd meg mire lenne szükséged! Mekkora és milyen baldahinra gondoltál? Mekkora az ágyatok?
Előzmény: ritique (92)
wolverina Creative Commons License 2008.07.24 0 0 93

Sziasztok!

 

Tudna valaki ajánlani nekem egy jó varrónőt, aki nem megy most éppen szabadságra, és nem csillagászati összegért vállal egy ruhát?

 

Köszi :)

ritique Creative Commons License 2008.07.22 0 0 92
Kedves Yali!

Nem tudom, olvasod-e még a topikot? Tudnál nekem segíteni babágynemű varrásában, most várom az első babámat, és gondoltam időm van rá, kedvem is, és talán spórolhatok vele, ha nem készen veszem meg.
Baldahint, fejvédőt és ágyneműt szeretnék varrni, teljesen kezdő vagyok, még csak egy-két ruhámom végeztem kisebb javításokat! Szóval, jó lenne, ha tudnál segíteni, hogyan kezdjek hozzá, mit vegyek, mennyit, hogyan varrjam meg?
Előre is köszi!
Előzmény: yali (39)
Andrea1972 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 91
Sziasztok! Először járok itt és a segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok szabásmintát készíteni és egy borosüvegre való mellényt szeretnék varrni. Szabásminta alapján tudok varrni. A legutóbbi munkám szabásmintájaként egy tönkrement blúzom szolgált. Azt kibontottam és úgy varrtam meg a másik blúzt. Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki erről a képről szabásmintát készíteni nekem? Ha igen azt nagyon meg köszönném! Megpróbálom feltölteni a blúzt is amit varrtam.
metyi Creative Commons License 2008.06.19 0 0 90
Szia! Gratulálok a varrógépedhez! Én is Burdából szoktam varrni és elégedett vagyok a szabásmintáival. Sok sikert a saját magad által varrt ruhákhoz!
Előzmény: rnee (89)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 89
remélem, sikerül végre :D
Előzmény: rnee (88)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 88
egyébként ő az :)
Előzmény: rnee (87)
rnee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 87
hello!
én is ott vettem a józsef körúi boltban a varrógépem, és bár eddig még csak egy táskával próbálkoztam, nagyon meg vagyok elégedve. vettem burdát én is, és hamarosan megpróálok egy szoknyát összehozni :)
Előzmény: Éva71 (52)
doki64 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 86
Köszönöm!
Na sietek haza mert nálunk lassan leszakad az ég./Szekszárd
Üdv Doki
Előzmény: monkey62 (85)
monkey62 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 85
A nagykönyv szerint csinálod, ha jó a szabásminta, és ugyanazt a méretet vetted ki minden alkatrészhez, akkor sikerülnie kéne ezzel a módszerrel. Ha mégis "sok" az ujja, akkor a tetejébõl szép átmenetesen levághatsz kb. 1 cm-t. Persze mindkét ujján. Vastagabb anyagnál (zakó, kabát) a megfelelõ méretûre behúzott ujja tetejét (kuglit) szépen le kell vasalni, hogy sima legyen az anyag, ne hullámozzon.
Előzmény: doki64 (84)
doki64 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 84
Sziasztok!
Előre bocsánatot kérek ha butaságot kérdeznék vagy írnák. Szeretek varrogatni, már többet is sikerült,csak mindíg elakadok az ujjak bevarrásával. Igyekszem betartani a szakkönyvek leírását, de a betartás beillesztésével mindíg kinlódom. Nem sikerül igazán szépre. Hol sok hol kevés, pedig ponttól pontig két varrást készítek ,majd az ujját beillesztem, A szálak meghúzásával beráncolom,betűzöm majd fircelem. de valahogy még sem tetszik. Esetleg ha tudnátok segíteni abban hogyan lehetne egyszerűen gyorsan pontosan ezt a problémát megoldani nagyon megköszönném. Maga az általatok jól bevált folyamatot ha leírnátok.

Köszönöm- doki "egy férj aki szeret varrni"
Survivor69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 83
Szépjóreggelt Mindenkinek!

Van 4 db régi Molett Burda-m és 1 Gyerek Burda-m (86-128 cm), melyet szeretnék elajándékozni. Ha valakit érdekel, kérem keressen meg emailben.
Köszönöm

További szép napot és jó öltögetést

Survivor
Luna70 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 82
Sziasztok! Nézzétek meg a www.prestige-plaza.hu weblapot. Nálam féláron tudtok vásárolni. Írjatok a luna70@freemail.hu e-mail címre.
-lh- Creative Commons License 2008.03.30 0 0 81
Szia Rád is kattintok!:)

Nekem van egy Brother interlockom, ha valakit érdekel, asztallal, motorral, kedvező áron eladó.

A gép az asztalba be van sülyesztve:

Iá:80.000.-
Előzmény: banyalinda (69)
-lh- Creative Commons License 2008.03.30 0 0 80
Sziasztok!

Nekem van egy Brother interlockom, ha valakit érdekel, asztallal, motorral, kedvező áron eladó.

A gép az asztalba be van sülyesztve:

Iá:80.000.-


gubike Creative Commons License 2008.03.21 0 0 79
Előzmény: atandi (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!