Keresés

Részletes keresés

Yoghaert Creative Commons License 2016.10.12 0 0 105

Az Oázisban most egy csomó grill nagyon le van árazva, nézzetek be! http://webshop.oazis.hu/termekek/grillezes

ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.25 0 0 104

A kép felirata lemaradt: ez a Lidl-ben kapható (időnként)

 

 

Előzmény: ásítósmacska (103)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.25 0 0 103

Vegyél Halloumi sajtot, azt tuti lehet bármiben - nem folyik szét.

 

https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/nyari-ajanlataink/reszletes-oldal/ps/p/lyttoshalloumi-grillsajt/

 

Előzmény: 222Tika (102)
222Tika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102

Sziasztok!

 

Sajtot szeretnék grillezni, és átnéztem számtalan receptet, de egyikben sem említették, hogy kontakt grillben is el lehet-e készíteni?

Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban?

 

Köszönöm.

K.

gastande Creative Commons License 2008.03.21 0 0 100
Én ezt használom,
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 99
Beszerzés folyamatban.
Közben kiderült, hogy grilleszközökből többféle is akad itthon, így ma már csináltam is rajta egy padlizsánkrémet, meg grillezett hagymát.
Igaz, ez lófütty, de kezdetnek nem is olyan rossz :)
Előzmény: ZsuR (98)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.03 0 0 98
Ha tudsz ontottvasat, azt szerezz - persze ha nem banod a plusz mosogatasi izet.
Előzmény: Törölt nick (96)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.03 0 0 97
Pacolas, izesites fele. Utana nezek pontosan - mert aztan jon a TTamas, es szegyenkezhetek a pongyola fogalmazas miatt :))!
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 96
Köszi :) Szereznem kell egy bordás normális serpenyőt :)
Mi az a marinálás?
Előzmény: ZsuR (95)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.31 0 0 95
Hat azon amit a kepen latsz - egy egyszeru serpenyo, aminek az alja bordas. Ha gazon csinalod, ha villanyon (nekem uvegkeramias a tuzhelyem) egyarant jol mukodik.

Az alap: jo forrora a serpenyot, es nem sok sutnivalot bele, azt is szarazon.
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 94
Ja, és amiért rákattantam most a témára: a múltkor voltam egy jó étteremben, ott ettem mézes-mustáros pulykasteaket, amire azóta is fáj a fogam.
Nincs valakinek egy kipróbált és jó receptje?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 93
Kicsit felhozom a topikot...
Mostanában kezd elég erősen foglalkoztatni a gondolat, hogy ezt a grillezéses dolgot kicsit magamévá tegyem.
Hozzá kell tegyem, semmit nem tudok főzni, úgy mint más, nekem csak ilyen véletlenszerűen jut időm a konyhában tenni valamit. De ahogy elnézem a grillezéshez inkább saját stílus, némi alaptudás kell és simán lehet rögtönözni is.

Nekem az alábbi finomság jött be első körben. Nagyon jól néz ki és el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet :)

Milyen eszközön csináltad?
Előzmény: ZsuR (58)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 92

Köszi a tippet feltettem ott is a kérdést, de rémelem még itt a topicban is kapok hasznos infókat.

 

Előzmény: kemese (91)
kemese Creative Commons License 2006.02.26 0 0 91
Van aki szereti a kontakt grillt. Szerintem kérdezz rá a KONYHA-TRÜKKÖK-ben is. Ott azért kicsit többen vannak, mint ebben a topikban. És már sok más konyhai géppel kapcsolatban voltak jó tanácsok.
Előzmény: zsuzsu001 (90)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.02.26 0 0 90
A 3 az 1-ben sütőről hasonló a véleményem,  leginkább a mérete miatt, elméletileg ezek nagyobbak, és teljesitményük miatt is jobbnak kell lenniük.
Előzmény: kemese (89)
kemese Creative Commons License 2006.02.26 0 0 89

Nekünk már volt egy 3 az 1ben sütőnk (szendvics, gofri, steak) 2 szeletes.

Először is lassan sütötte a húst. Mire négyünknek kisült, éhen haltunk. Ráadásul hamar kettétört, de ez biztos az adott szerkezet hibája volt. Nevére már nem emlékszem. Szóval én nem szerettem meg.

Van egy olyanunk is, hogy alul egy tepsiszerűség, majd fűtőszál, felül rács. Ez jópofa, az asztalon tudsz grillezni, az érzés is hasonló, mint kint a faszenesen. Ezt azért nem szeretem, mert (nekem) elő kell venni, sok helyet foglal, az elmosogatása pedig egyenesen szőrnyű!

Tehát én maradok a nyeles serpenyő tipusú grillsütő hive :o)

Előzmény: zsuzsu001 (88)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.02.26 0 0 88

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, egy elektromos grillező készülék kiválasztásában.

 

Egyik lehetőségként egy kontakt grillre gondoltam.

 

Steba FG 65 Low-Fat-Grill, stebafg65
Tapadásmentes alumíniumöntvény grillfelület kb. 35 x 20 cm, kivehető zsírgyűjtő tál, amibe a felesleges zsír lefolyik, beépített termosztát, bépített LCD-időzítő, üzemmód-, és hőmérséklet ellenőrző lámpa, 1400 W

 

Steba PG 4.4 Kontaktgrill-Gofri-Barbeque, stebapg44
Sokoldalú használhatóság, kontaktgrill, felülsütés, BBQ-grill, kenyérpirító funkciók, szétnyitható, megfordítható (grill, gofri), tapadásmentes alumíniumöntvény grill lap, állítható vastagság, nagy grill felület : 37 x 23 cm, beépített termosztát, metál,2000 W

Ezt a két típust néztem. Kérdésem lenne hogy mi a különbség a Low-Fat Grill illetve a kontakt grill között.

 

A másik lehetőségként gondolkoztam Raclette sütőn.

 

Steba RC 3 plus króm Inyenc Raclette sütő, kőlappal és grillel, stebarc3pluscrom
Bordázott, tapadásmentes, tömör acélöntvény grill-lap, természetes kő grill-lap, krómozott burkolat, grillező felület: 26 x 26 cm, 8 zománc bevonatú Raclette-serpenyő, beépített termosztát, 1450 W

 

Nem tudom melyik lenne jobb választás. Ha valaki használ ilyet vagy van tapasztalata ezzel a márkával kapcsolatban szeretném ha segítene a döntésben.

Várom a válaszaitokat. Köszi Zsuzsa

 

 

ZsuR Creative Commons License 2006.02.19 0 0 87
Nagyszeru! Ez a nekem valo recept :))!
Előzmény: kemese (86)
kemese Creative Commons License 2006.02.19 0 0 86
Szerintem max 10 perc. Nyugodtan bemehet a gyors édességek topikba is :o)
Előzmény: ZsuR (85)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.19 0 0 85
Jujj de orulok!!! En is vettem ananszt tegnap - talan holnap meglepem vele a ferjemet. Hamar ment, igaz?
Előzmény: kemese (84)
kemese Creative Commons License 2006.02.19 0 0 84

Fenséges lett!

A férjem ugyan először azt mondta, hogy az agyamra ment a netezés, aztán meg jól megtömte magát vele :o)

Előzmény: ZsuR (69)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.18 0 0 83
Az elso nagyon jo - probaltam. Viszont csak 9.99 :))

Előzmény: Zitka (82)
Zitka Creative Commons License 2006.02.18 0 0 82

Lehet kapni spéci ananász hámozó- és szeletelő szerklit is. :-)

http://www.culinarion.com/u_detail.asp?article=29&langue=g

 

De szállodában láttam már olyat, ami hasonló elven működik ahhoz, amit itthon alma csutkázáshoz+gerezdeléshez lehet kapni fillérekért - kombinálva egy narancspréssel :-). Csak persze jóval robusztusabb. http://www.shinkang.net/sub/jubangjorigigi_76.htm

Vagy ez: http://www.peasandcornco.com/slicers.asp

 

 

pineapple_peeler
Előzmény: ZsuR (81)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.17 0 0 81
En piciket maskepp csinalom.
Eloszor a ket veget vagom le.
Aztan az egyik vegere allitva szepen levagom a hejat egy eles kessel (az apro tuskeket kesobb).

A grill receptjeben ugy mutatta a szakacs, hogy kb ujjnyi szeletekre (lehet kicsit vastagabb) vagta, es utana vagta ki a csutkajat pogacsaszaggatoval.

Ha gyumolcssalatahoz hasznalom az ananaszt, akkor letisztitom a hejat, es negybe vagom, es utana csutkazom kessel.
Előzmény: kemese (80)
kemese Creative Commons License 2006.02.17 0 0 80
Jól van akkor, látom itt is van leeső rész rendesen :o) Az viszont jó ötlet, hogy a karalábé vájóval szedi ki a tüsiket.
Előzmény: ZsuR (79)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.17 0 0 79
Előzmény: kemese (76)
magnum13 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 78
szerintem,nincs mas valasztasod,ugy vagd le a hejat,hogy csak a husa maradjon,ezt mondom en,hogy nalunk hejastol egyutt kicsi,hamozas utan alig marad valami.
Előzmény: kemese (76)
magnum13 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 77
jaj,nagyon koszonom neked,igy fogom csinalni,ez az ananasz dolog egy kicsit felpiszkalt,nem is tudom,hogy lehet-e most kapni,mert nem figyeltem, ha van fogok venni,hatha evvel el fogom kapraztatni a vendegeimet.viszont ezt a konzerv ugyet is kiprobalom,nalunk mindenki szereti az ananaszt.
Előzmény: ZsuR (73)
kemese Creative Commons License 2006.02.17 0 0 76

Megvettem az ananászt, szép nagy. 480 Ft/db volt, a banán 390Ft/kg, alma-hazai 148, import 80/db. Valahogy a déli gyümölcsre nem sajnálom a pénzt, de nyáron az itthoni, friss, éppen termő gyümölcsöket mindig drágállom.

 

Hogy kell rendesen megpucolni az ananászt? Mindig sajnálom vastagon levágni a héját, de igy a tüsik rajta maradnak. Van valami trükkje?

Előzmény: ZsuR (75)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.17 0 0 75
Akkor vagy az ananasz olcso - vagy a banan draga a mi arainhoz viszonyitva.
Egy lb banan 0.69 dollar (sokszor olcsobb), akkor egy kg banan 1,5 dollar, tehat 3 kg banan =1 ananasz.
Előzmény: kemese (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!