Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.02 0 1 370

Üdvözlet! 

 

Én viszont betudok számolni friss élményű bosszankodásról. A hétvégén ugyan is meglátogattuk a Tisza tót és kerékpárra ültünk. Maga a táj és a látnivaló valóban szép. Viszont körbe kerékpározni sajnos nem egy nagy élmény. Azt nem állítom, hogy az autósok 100Km/h sebességgel haladtak mert lehetetlen ennyi kerékpárossal szemben. Viszont 50-60 km/h sebességgel már igen szép számban haladnak ami még így is sok és veszélyezteti a kerékpározók biztonságát. Sajnos olyan terepjárós vezető is akadt aki meg sem próbált lassítani és lehúzódni. Kürtöt nyomva  robogott felénk és csak az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt amikor tényleg azt érezte, hogy a kerékpározó már egyáltalán nem tud kitérni jobban. Sajnos nem állt meg pedig hallott mindent mert lehúzott ablakkal haladt. Sajnos ilyen önző, primitív, undorító  egyének is vezetnek és rendelkeznek járművezetői engedéllyel. Összesen 6 járművezetővel találkoztunk akik hasonlóan veszélyeztették a kerékpározók biztonságát. Ezek között 2 hölgy is akadt amire gondolni sem mertem. Szerencsére azért összességében a járművezetők többsége fegyelmezetten vezetett a kerékpár útnak nem nevezhető Tisza tó körüli gáton. Rendőr járőr autót is csak közvetlen lakott területen vagy közvetlen közelében láttam ez idő alatt egy-kettőt. Nem posztolhatnak ők sem 2 km-ként, kivéve amikor politikusok kerékpározva hívják fel magukra a figyelmet a Tisza tó gáton.   Magam is vezetek már 36 éve de mindig tiszteletbe tartottam a kerékpáron közlekedőt és máig is ezt teszem. Csupán azért írtam le ezt a rossz  élményt, akik esetleg mégis körbe szeretnék kerékpározni a Tisza tavat azok számoljanak ezzel is és vigyázzanak nagyon családjaikra és magukra is. 

Kempingez Creative Commons License 2016.07.19 0 0 369

Nyilván nem tett volna jót, az idegenforgalomnak. :)  A Tisza-tavi aktuális információk, egyéb téren is nagyon hiányosak a neten. Nem igazán ismerték még fel, az internet adta lehetőségeket. Sem annak a fontosságát, ma  már szinte mindenki a netről tájékozódik. 

Előzmény: perempe (368)
perempe Creative Commons License 2016.06.22 0 0 368

ideiglenes fürdőzési tilalom Tiszafüreden. (neten miért nem olvashatok róla?)

perempe Creative Commons License 2015.08.31 0 0 367

Poroszlón állítólag már évek óta nincs zuhany a szabadstrandon.

Kempingez Creative Commons License 2014.08.24 0 0 366

Szomorú hogy szinte semmi nem változott, ebből a szempontból.  A vendéget nem elriasztani kellene hanem csalogatni. Ha már ott van, arra törekedni  hogy jövőre is visszatérjen. Az ember a nyaralása alatt, szeretné magát jól érezni...

 

Idén volt olyan szándékom, hogy Körére megyünk, kértem egy árajánlatot a a kempingtől. Na már ezen is felbosszantottam magam, miért kell kérni miért nincs élő honlapjuk.

Gondoltam, közel van, kb 50 Km hozzánk, régen sokszor jártunk ott. Lehúzom a lakókocsim egy hétre. Egy kis nosztalgia kempingezésre. De aztán semmi infó a neten, már azon voltam hogy előtte elmegyek körülnézni. Terepszemlét tartani.

 

Majd gondoltam egy másikat, irány inkább a Balaton, pedig 6x messzebb van. 

 

Így most nem tudok, friss élményű bosszankodásról beszámolni.  A tározó körüli anomáliákról. :-)

 

Előzmény: byrcyo (365)
byrcyo Creative Commons License 2014.08.22 0 0 365

A nyáron mi is voltunk a feleségemmel a Tisza tónál kerékpározni. Bár ne tettük volna. Leírom a saját tapasztalataimat, sajnos nem egyedi esetekről van szó, az interneten hasonló véleményeket lehet olvasni.

A kerékpárúton sok bringással nem találkozni, főleg hétközben. Volt, hogy 15 km-t lekerekeztünk úgy, hogy biciklist nem láttunk egyet sem. Az autósokról persze az nem mondható el. Olyan gépjármű forgalom van ott, mint csúcsidőben a  Nagykörúton. És ami a borzasztó, hogy úgy száguldoznak, mint a kerge birkák. 60-100 km/h sebességgel.Többen közben kürtölnek, és szidják a bringásokat. Hangsúlyozom, a kerékpárúton. Mindezt úgy, hogy a biciklisektől kb. 1-2 méterre húznak el. A rendőri és egyéb hatósági jelenlét gyakorlatilag nulla. A partoldalon vadkempingező pecások múlatják az időt. Az utánuk maradt szemetes zsákok hirdetik, igen, ez még Magyarország. A vendéglátóipar kritikán aluli. Túlárazott / Budapesti és Balatoni viszonyokhoz képest /, és igénytelen. Két kivétellel találkoztunk: Poroszlón a Tavirózsa étterem, és Abádszalókon a Lila akác étterem. A többi hely, ahol jártunk pofátlan pénzlehúzás. Mind közül a leggusztustalanabb Abádszalókon a Horvát-kert, a strandtól 200 méterre. Tiszafüreden a szabad strandnál lévő kifőzdék átlagosnak mondhatók. Ahogy megfigyeltem, egy dologban megegyeznek valamennyien. A rendkívül kevés vendégszámban. Rejtély, miből élhetnek meg ezek a vendéglátósok, főleg holtszezonban. / Mi 2014. július második felében töltöttünk el egy hetet Kiskörén egy apartmanban./ Összegezve: kerékpárosoknak, főleg gyermekeseknek nem ajánlott. Akkor inkább a Balaton, a Velencei tó, a Dunakanyar. Ezeket a helyeket kerékpáros szemmel ismerem,és nagyságrendekkel jobbnak tartom,mint a Tisza tavit. Állítólag a Fertő tó is nagyon jó.

Képeket itt lehet megtekinteni: http://indafoto.hu/bircio

Kempingez Creative Commons License 2014.07.28 0 0 364

Szóval, még is olvassa valaki ez az elhagyott fórumot. Bár igaz, nem túlzottan nagy itt a tülekedés a hozzászólások terén. Évek, hónapok telnek el hozzászólások nélkül.

 

Kedves Szalóki, a vidéket és az itt élő embereket szokásokat ismerem. Hazudnék ha azt allítanám hogy idegen ez a vidék, hiszen Kunhegyesen születtem. Jelenleg is a Kunságban élek, igaz egy másik nagyobb városban. 

 

(Sőt, még a tározó születése előtt is ott voltam,  a duzzasztó építését is meglátogattuk, kisiskolásként az osztállyal, ott sétáltunk a Tisza elterelés által kiszárított medrében. Nagyon régen volt, még gőzösök jártak a káli vonalon...)

 

Van hasonlítási alapom, a Balaton! Miért is ne, éppen a Balaton legyen az összehasonlítási alap?

Ott a déli part, végig sétálhatsz szinte mindenütt szabadon bármikor.  Ingyen a parton! Ugye, micsoda pazarlás kedves Szalóki úr?

 

Persze a fürdőélet, ott több mint 100 évvel korábban kezdődött. Ezért írtam, hogy ott már régebbi az idegenforgalom (kicsit).

 

Persze vannak ott is elzárt partszakaszok mint az öszödi kormányüdülő, de ez talán még érthető is. 

 

Egy ehhez közeli kikötő mólóját, az üzemeltető a jacht tulajdonosok érdekére hivatkozva (közbiztonság) lezárták, a lakosság és az üdülő vendégek felháborodására. Tüntetés lett a vége, továbbá a móló megnyitása. A hagyományokra hivatkozva, ugyan is a telepulés életében ez korzóként szolgál, amelyhez régi szokások kötődnek. 

 

Talán mert ott, nem kezeltek, saját országomban másodlagos állampolgárként mint önöknél kedves Szalóki úr!

 

Ugyan azok a szolgáltatások illettek meg a kempingben mint a külföldi vendéget. Nem kellett soha, egy árnyas helyért reklamálni, veszekedni mint önöknél. Igaz ezek már régen voltak, de voltak. Ahol jogtalan sérelmek érik az embert nyaraláskor, oda többet nem szívesen teszi be a lábát. Még ha, oly közel is van.

Abádszalóki Creative Commons License 2014.06.01 0 0 363

Kedves (kempinghez)!
Véleményem szerint nem kellene elküldeni senkit rögtön a p***-ba!
Kicsit tájékozódnál a dolgokról és máris látnád, miért is van neked a belépő ingyen! Az Idegenforgalmi Adót mindenképpen meg kell fizetned, amiért eddig nem is kaptál semmit. Most a város vezetősége úgy döntött, szakítva a régi hagyományokkal, este is zárva lesz a strand kapuja, ellenben a szállóvendégek a (jelenleg 400 Ft-os) IFA-ért cserébe ingyen megtekinthetik az esti programokat, amiért azelőtt 2-4 ezer Forintot is elkértek. Ha érdekel, miért is zárták be a kaput, kutakodj a bűnügyi statisztikában, s látni fogod, nem biztos, többet hozna az Iparűzési Adó, mint amennyi megmarad a vandálkodás helyett. Gondolom elég érthető így a döntés és már nem is akkora marhaság.
A vendéglátás maga sehol nem hagyomány, hanem mindig hagyományra épül. A helyi hagyományokról viszont sejtelmed sincs, máskülönben nem lövöldöznél vaktában. Érdemes lenne körbetekinteni a helyi hagyományok után kutakodva, itt, ahol több hagyomány csoport is találkozik. Mi nagyon tudjuk sajnálni, ha üzeneteink nem világosak számodra és nem jutnak el hozzád, pedig a helyi- és regionális közösség nagyon is szép vidéket, hagyományokat, programokat mutatna mindenkinek.Mi több, nálunk van kultúra is és senkit nem küldünk melegebb éghajlatra!
A vendéglátás egy bonyolult egymásra épülő rendszer, (szórakoztatás, étkeztetés, büfé, strand, szállás...)  melyben sajnos sok kompromisszumot kell kötni, egyik egység sem létezhet a másik nélkül, amit átlátni sokszor az sem képes, aki benne van, így egy mondatban, tömören lehúzásnak nevezni valamit, amihez nem is értünk, kicsit abszurd. Külső szemmel egyszerűnek tűnik, veszel egy sört X-ért, eladod 2X-ért, X pedig a zsebedbe marad... Ez sajnos nem így működik.
30 év alatt többször is felújításra kerültek az utak, s hála az Öreg-Istennek, nem mindenki korlátozott látásmódú és volt rajta forgalom becsületesen, ami tönkre tegye. Sajnos ebben is nagyot tévedsz, az út nem hozzánk tartozik, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt munkája lenne, amit amint lesz rá megfelelő kapacitása, minden bizonnyal meg is csinál. Örömmel mondom el, a Kunhegyes-Abádszalók közti útszakasz új útburkolatot kapott, így nagyon jól lehet rajta közlekedni! Ezzel megint csak vaktában lőttél!
Azért köszönjük hozzászólásodat, mert a kritika is vélemény, melyből le lehet vonni a tanulságot.: Vannak akik szívesebben alapoznak a rossz beidegződésre, mintsem meggyőződnének a valóságról." Mindenki tudja, hogy semmi nincs ingyen."

Előzmény: Kempingez (362)
Kempingez Creative Commons License 2014.04.27 0 0 362

Na menjetek, a .... p....csába, ..... . Mindenki tudja, hogy semmi nincs ingyen. De nem lehetne másképpen, nem megalázó módon szervezni?

Csak így tovább, marhaság amit csináltok. Nagyobb lenne a forgalom, ha nem zártátok volna le a strandot. Több vendég éjszaka több, vendég a parton, több bevétel a vendéglátósoknál. Így több pénz a IFA, és iparűzési adóból.

Persze a vendéglátásnak nincs, hagyománya környéken. Viszont a lehúzásnak igen.

Sokan vélekednek úgy, hogy olcsóbb a Balaton. Lehet.

Egyébként javasolnám bekeríteni a komplett tározót, belépti díj szedési célból. Továbbá, levegőszedési díjat, lépés / X Ft díj, strandolási díj vizkiszorítás alapján. Strandcsónakokra meder használati díj stb. Majd csak elfogynak a vendégek, de végre visszatér, az igazi falusi csend.

30 év alatt normális utat, sem voltatok képesek csinálni. 

Kösz inkább, a Balaton.

 

szepi Creative Commons License 2013.08.12 0 0 361

Ez már az átkosban is igy volt. Ráadásul akkor sokkal alacsonyabban repültek.

Előzmény: perempe (360)
perempe Creative Commons License 2013.07.07 0 0 360

miért pont a nyári szezon közepén gyakorlatozbak itt a vadászrepülők?

s-works Creative Commons License 2013.04.16 0 0 359

Sziasztok!

Szeretnénk a hétvégén körbetekerni bringával a tavat. Kérdésem az lenne, hogy a vízállás miatt ez lehetséges-e? Nem voltunk még, úgy tudom, végig a gáton megy az út. Ezért kérdezem, mert nem akarok az út végéről visszafordulni, ha mégssem járható körbe a Tisza áradása miatt.
Előre is köszi a segítséget!

szepi Creative Commons License 2013.03.15 0 0 358

Végig néztem. Ráismerek minden helyszinre. Én is körbejártam már egy párszor de nem kerékpárral. 40 fokban jobb az AC-s kocsi. Persze a bringa az igazi.

Előzmény: cobranco (356)
assessmentcenter Creative Commons License 2013.03.14 0 0 357

Néhány kedvcsináló beszámoló tavaly nyárról:

http://kiranduloutak.blogspot.hu/2012/07/tisza-to-tisza-tavi-okocentrum.html

http://kiranduloutak.blogspot.hu/2012/07/a-tisza-tavi-vizi-setany.html

http://kiranduloutak.blogspot.hu/2012/07/tisza-tavi-csonaktura-kis-tisza-csapoi.html

 

Én tavaly voltam másodszor a tónál, és nagyon megetetszett, biztos, h visszatérek még.

Szomorúan olvason a lenti kommenteket az állapotokról és a gáton száguldozókról..:(

cobranco Creative Commons License 2013.02.21 0 0 356

Üdv mindenkinek!

 

Mi minden évben körbetekerjük bringával a tavat,az idén összedobtam egy rögtönzött utifilmet is:

 

 

 

Útvonal:

Poroszló-Tiszafüred-Tiszaörvény-Tiszaderzs-Abádszalók-Tiszabura-Tiszaroff-Jánositanyák-Tiszasűly-Sajfok-Kisköre-Sarud-Poroszló /HD 720p/

 

Csak egy kis kedvcsináló annak aki még nem volt!

 

Még egy dolog,ha valaki kedvet kap,föltétlenül 40 fokban menjen,úgy az igazi.:))

 

Jó szórakozást:    cobranco

stopposbácsi Creative Commons License 2013.02.12 0 0 355
szepi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 354

Sajnos igy van ez a to legtöbb településével. Talán Poroszlo a kivétel, a mostanában átadott Ökocenter is biztosan besegit a jövöben.

Én régi vendég vagyok a tonál idén voltam 26. éve, nevezetesen Sarudon. Mindig ugyan azt a házat béreljük. Ismerem a környéket mint a tenyeremet, nem beszélve a falurol. Ma már csak a sok év emlékei hoznak vissza, három hétig voltunk ott 24-én jöttünk haza.

A nyaralok fogynak minden évben, a betörések száma nö. Sok az elado ház a már letelepedett külföldiek is árulják, vagy nem jönnek le. Nyiratják a füvet valakivel és kész.

Előzmény: tec1 (353)
tec1 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 353

Sziasztok!

 

Rossz nézni ahogy Abádszalók épül le....

 

Én 2009-ben ott szerettem bele a Tisza-tóba és ebbe a vidékbe. A szezon végén elkezdtem szállást keresni a következő szezonra. Igazából nem találtam már akkor sem olyan lehetőséget ahol egy teljes szezont el szeretnék tölteni. Akkor még működött a vizisí pálya, a vízi bár és a parton végig nyitva voltak az éttermek. 2010-től Tiszaörvényen vagyunk, de vissza-vissza jártunk Abádszalókra. 2010-ben a nagy árvíz után nem nyitott ki a vizisípálya és az éttermek egy része sem. Akkor még működött a kemping, de szinte üres volt. Mostanra csak az Abádi kikötőbe járunk be néha "beköszönni", de azt is csak addig amíg az Abádi medence és a bejárók-öblítők nem töltődnek fel hordalékkal lecsökkentve az egyébként sem túl nagy vízmélységet. Az a baj, hogy ugyanezt a leépülést látom Tiszacsegén is...

 

tec1

Előzmény: szepi (352)
szepi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 352

Na látod ezen nem csodálkozom. Az idén nyáron nem nyitott ki a camping. Totál üres volt a part és környéke. Döbbenetes volt a bezárt üzleteket restiket látni. Ezen a területen minden évben éjjel-nappal mozogtak az emberek, pláne ha egy jo koncert volt a parton.

Előzmény: Tommy133 (350)
szepi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 351

Az engedélyt mindenkinek kiadják ha befizet 300 Ft ot. Ez egy napra érvényes. A gáton levö ut elsösorban a kerékpárosoknak létesült unios pénzböl, ezért én sem értem egyes autosok viselkedését, ill. baromságát. Szerencsére a többség nyugodtan vezet. Nagyon szép képeket lehet csinálni végig a to körül.

Előzmény: Gábor987 (348)
Tommy133 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 350

Üdv! Ha valakit érdekel, az abádszalóki strandról a régi gofris Budapestre, a Ferenciek terére költözött.

rebkaa Creative Commons License 2012.08.06 0 0 349

Teljesen igazad van és én is felháborítónak tartom. Főleg Abádszalók környékén, BMW, Audi, szájában cigi és 80-90-el száguld a gáton. Na persze, még hogy mindegyiknek van engedélye...

Gondold el, mi 4 gyerekkel próbálkoztunk a biciklizéssel, el is ment a kedvem, nem győztem őket lefelé terelgetni, hogy el ne csapják őket.

Előzmény: Gábor987 (348)
Gábor987 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 348

Biztos van indokolt eset, amikor kiadják ezt az engedélyt. De amit a múlt héten tapasztaltam, mikor 2 fiammal körbekerékpároztam a tavat - 65 km), az enyhe túlzás volt. Fél percenként jött egy autó a gáton. Azokkal semmi bajom nem volt, akik felénk közeledve lelassítottak, és lehúzódtak, kényelmesen elfértünk egymás mellett. De volt vagy 3 nem normális, akik 80-90-es sebességgel poroztak el mellettünk a szúk gáton. Na ezen bedurrant az agyam, a következő kocsit leállítottam, és megkérdeztem tőle udvariasan, hogy van-e engedélye. Azt mondta van - bár nem mutatta - én meg ugye nem vagyok ellenőr - jó utat kívántam neki és annyit kértem tőle, hogy vigyázzon a biciklisekre.

Na ezután 5 perccel jött megint egy őrült legalább 100-al, aki majd lesöpört minket az útról, életveszélyes volt! Én nem szeretem a hatóságosdit, de itt azonnal fogtam a telefonom, és hívtam a rendőröket, akiknek elmeséltem mi történik ezen a gáton. Rendes volt az ügyeletes, mondta, szól a tiszafüredi és az abádszalóki járőröknek, hogy kicsit nézzenek szét. Megvolt az eredménye: innentől egyetlen kocsi sem jött!!!  

Előzmény: szepi (347)
szepi Creative Commons License 2012.06.24 0 0 347

Tudom ajánlani a to  körüli gát használatát. Körbe lehet menni a tavon autoval a kerékpáros uton. Gáthajtási engedélyt kell venni, fillérekbe kerül viszont a rendörök szivesen tartanak ellenörzést.

vonalzoo Creative Commons License 2012.06.24 0 0 346

Lehet, hogy anno (2008-ban) a versenyre béreltek egy kompot a szervezők, a térképen is az látszik. (Plusz szaggatott vonal az út is, tuti komp volt, de nem komplett :)

Előzmény: vonalzoo (345)
vonalzoo Creative Commons License 2012.06.24 0 0 345

Szia,

szerintem nem. Dinnyésháton van egy kis kézi komp, de az csak a pár 10 méterre lévő szigetre visz.

Előzmény: halaszerika (344)
halaszerika Creative Commons License 2012.06.24 0 0 344

Sziasztok!

 

Tiszaderzs és Dinnyéhát közt át lehet jutni a Tiszán? Itt egy térkép, eszerint igen, de nem találok infot a neten...

 

681109 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 343

mi a ugyan a víz felől szoktuk megközelíteni, de szerintem igen 

szárazföldi bejárata a gátról van, de közel van a kikötő is

Előzmény: v2rider. (342)
v2rider. Creative Commons License 2012.05.10 0 0 342

Jól néz ki!:-) parkolás megoldható?arról nincs szó az oldalon.

Előzmény: 681109 (341)
681109 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 341

http://www.tiszahercegnoje.hu

 

mi csak kajálni szoktunk idejönni, de kiváncsiságból megnéztük a kabinokat is - szerintem tök jók

Előzmény: v2rider. (339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!