Keresés

Részletes keresés

RJancsi Creative Commons License 2023.09.13 0 0 2338

Jó rég jártam erre, de a mai agyhalottakal való találkozásom ismét hozzászólásra késztet. A zöld rendszámos autó vezetője (nem kicsit túlsúlyos nőivarú egyed) a Ligetszépe utcából kanyarodott a Völgy utcába. Már messsziről látszott, hogy a hátsó két ablakból egy-egy 5-6 év körüli kislány kb. derékig kilógva utazott. Nem bírtam megállni, hogy rájuk ne dudáljak. Erre a bal oldali ablakból kilógó "jólnevelt" kislány illemtudóan rámöltötte a nyelvét, a sofőr (biztos vagyok benne, hogy nem ismerjük egymást) meg tegező stílusban kikiabált az ablakon, hogy "Menjél tovább!". Ez ám a kultúra! A mama (vagy nagymama) nem csak a Kreszt szegte meg, de megvalósította a kiskorúak veszélyeztetését is. Talán nem is rendelkezik annyi agysejttel, hogy felfogja milyen felelőtlen dolgot engedett meg a kis Taigetosz pozitívoknak. A nyelv öltögető gyerek meg már most is kellően neveletlen, mondhatni suttyó, és ilyen családi környezetben vélhetően még romlani is fog a szocializáltsága. Az esetet felvette a fedélzeti kamerám, de inkább nem töltöm fel sehová, ez a három humanoid nem ér meg annyit.

 

 

 

RJancsi Creative Commons License 2016.04.22 0 0 2337

Akárhányszor járok arra, mindig akad egy vagy több autós, akinek fogalma sincs a parkolás szabályairól. Vagy van, de amíg az autóban ül, fel sem merül benne, hogy valaki esetleg gyalog teszi meg az útját. Lassacskán ott tartok, hogy jól felismerhető rendszámmal beküldöm a fotókat a rendőrségre. Kíváncsi vagyok, vajon eleget tesznek-e az intézkedési kötelezettségüknek, vagy bűnrészesként a kukába továbbítják azokat. 

 

RJancsi Creative Commons License 2016.04.19 0 0 2336

Hatályos KRESZ 1. számú függelék, I. Az úttal kapcsolatos fogalmak:

.

b) Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda.

.

.

.

 

A tárgyi közterület az úttól szintkülönbséggel, döntött szegéllyel jól látható módon elhatárolt része, ami gyalogos közlekedésére szolgál(na).

 

Ha közút lenne (mint ahogy a hozzászólásod alapján Te annak tartod), miért építettek komoly összegért végig döntött szegélyt az úttest külső negyedébe? És miért alakítottak ki szintkülönbséget? Egyszerűbb lett volna teljes szélességében kerítéstől-kerítésig leaszfaltozni, és akkor két normál szélességű sáv is elfért volna. 

Előzmény: Blackslac (2334)
RJancsi Creative Commons License 2016.04.19 0 0 2335

Akkor mi? Azért mert döntött szegély van?

Előzmény: Blackslac (2334)
Blackslac Creative Commons License 2016.04.19 0 0 2334

Ez nem járda.

Előzmény: RJancsi (2333)
RJancsi Creative Commons License 2016.04.18 0 0 2333

Eléggé halódik a topic, gondoltam morgok egy kicsit. Minden vasárnap a Tárnoki úti Liget házba gyülekeznek a hívők. Felhívom a legkevésbé sem tisztelt öntelt agymosottak figyelmét a hatályos KRESZ 40§. 8. bekezdésére. Hogy ne kelljen keresni (feltételezem lepereg róluk, tehát meg sem kísérlik az utánanézést) beidézem:

 

"40§.(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg."

 

Ha gondjuk lenne a szövegértéssel, talán keressenek egy általános iskolás gyereket, az majd elmagyarázza nekik! :(

Esetleg a Liget Ház üzemeltetője is felhívhatná a figyelmüket az emberbaráti szeretetre, mások érdekeinek figyelembevételére. :)

 

 

 

ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2332

Megkérdeztem haveri körben levő tűzoltó-katasztrófavédő ismerőst. Azt mondta, hogy ha az igazolványában benne van, hogy intézkedésre jogosúlt,akkor simán megállíthat. Kiváltképpen ha egyenruházatban van és az a marhabiléta(ahogy ő fogalmazott a számos lejvényéről) ott fityeg rajta.

Ezek valami iparvédelmi szakszolgálathoz tartoznak és a veszélyes anyagokat szállítókat ellenőrzik.

 

Ez nem polgárő,akinek csak a rendőrral, vagy közteressel van együtt joga bármit is csinálni az emlitettek utasításai alapján.

Előzmény: bugadoktor (2330)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2331

Csak egy valamire lennék én oly kíváncsi.

Vajon  ennek az embernek a főnöke mit szól ehhez a magatartáshoz?

Vagy talán fejétől bűzlik a hal?

A birkaságnak is van határa, de ezek az alakok ezt nem ismerik.

 

Ha én állnék ott az autómmal, az is szabályos lenne?

bugadoktor Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2330

Apropó, megállítás!

Nem Érden, hanem Csepelen történt tegnap:  a Katasztrófavédelem két munkatársa, rendőri jelenlét nélkül, leintette a hűtős élelmiszerszállító, ennek megfelelően óriás matricával ellátott gépkocsinkat, ADR  (veszélyes anyag szállítás) ellenőrzése címén. (?!)

Ellenőrizték a forgalmit, jogosítványt, menetlevelet, és a rakteret.

A gépkocsivezetőnek nem adtak semmiféle magyarázatot a megállítás miértjére.

Kérdezem tanult fórumos társaimat, ez jogos volt?

ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2329

bocs de a gépem meghülyült.

 

szóval nem olyan régen hívott egy ismerős telefonon és figyelmeztetett, hogy polgárőr mellényben két muki Diósd irányába a Balatoni úton autókat állítgat meg.Két fiatal meg aláírásokat gyűjtöget az autósoktól.

 

mondjuk aki megáll nekik az meg is érdemli. sajnálom azt a sok ffi.-t is,akiknek csak annyi eszük van,mint a közöttünk szőkének tartottaknak.

 

mondjuk azt a jelen média jól beleprogramozta a fejébe a polgároknak,hogy akin sárga mellény van az csak hatósági ember lehet és meg kell állni nekik. Majd ha valamelyiket elütik akkor fog az eszéhez kapni az agyhalott polgárőr kapitány. Ugye a polgárőrök semmily párttal kapcsolatos tevékenységben nem vehetne részt,mert annak pártsemlegesnek kellene lenni. Ugye?

Előzmény: ügyefogyottérdi (2328)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2328

csak e-nem agyába nem mert olyanja már a közülönk szőkének tartottaknak sincs és lassan a többség ffi is olyanná válik,jelezni szeretném, hogy Diósd irányába a Balatoni úton most is két polgárőrségi sárga mellényben  ott ténykedik két muki,akik autósokat állítgatnak meg két fiatalnak akik sárga mellényben aláíró ívvel tartják fenn a forgalomból kiintett autósokat. Mondjuk meg is érdemli aki ezeknek megáll. De! hát a magyar olyan Isten sötétje, hogy ha lát egy sárga mellényt,akkor azt hiszi az csak rendőr lehet,mert a média így táplálta nele abba a gondolkodni képtelen fejéb

Előzmény: RJancsi (2327)
RJancsi Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2327

Nem bogarásztam végig, csak átfutottam: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100165.TV&celpara=

Állítólag a ma hatályos változatot tartalmazza. Ebben egyértelmű, hogy a polgárőrnek nincs hatósági jogköre, csak abban az esetben tartóztathat fel valakit, ha  az bűncselekményt vagy más kárára történő cselekményt követ el. Közúti ellenőrzésről szó sincs.

 

Iskolák, óvodák stb. vagy balesetek helyszínén JELZŐŐRI tevékenységet elláthat. De nem inthet ki autót a sorból és nem igazoltathat. Legalábbis nem találtam erre utaló részt. 

Előzmény: ügyefogyottérdi (2326)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2326

szép napot.

 

láttam ezt a képet és az jutott eszembe, hogy mit is tanulhatott ez a magát a közösségért tevőnek tartó emberfia a vezetőjétől. Hát ezt. Amit a város vezetőtől látott a polgárőr kapitány és aztán azt tuvább adva beosztottainak. Gondolom éppen a terjesztendő helyi fidesz újságot lapozgatja,mert ugye az is szolgálati feladataik közé szokott tartozni.

 

Apropó ma autóztam (még viszonylag jó időben) Érden és azt láttam, hogy polgárőr mellényben közúton rendőri intézkedést (kiállva az úttestre és igazoltatásra leintés) imitálva vettek ki előttem autót a sorból a Budai úton. Nem tudom, hogy már ilyet is megengedhet magának a helyi királyi magán csendőrség. Hiába no ha vityának és lacónak van magán gárdája,akkor a helyi kegyúr sem maradhat el tőllük.

 

Azért jó volna ha valaki leírná olyan akit igazoltatásra kivettek a kocsisorból, hogy mi a fenét akartak tőlle a polgárőrök.

Előzmény: Törölt nick (2325)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 2325

 

Ezért kell a járdán állni......

 

Újságotolvas az úriember.

 

Gratulálunk!!!!

orca75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 2324

Szerintetek?

Érd, Bem tér, 2013.03.18. 08:32

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 2323

Lemaradt:

Itt is lehet parkolni, nem kell minden álló nap a járdán dekkolni.

Előzmény: Törölt nick (2322)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 2322

Ma reggel 8 óra.

 

A közterület felügyeletnek gratula ezért!!!!

Ebben tessenek példát venni tőlük Polgárőrség!

Előzmény: Törölt nick (2321)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2321

Az egyik a járdán áll, a másik a buszmegállóban minden indok nélkül.

 

Eza példamutatás. Gratulálunk!!!!!

Előzmény: orca75 (2319)
pop-ey Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2320

De hát ez nem is rendőrautó! Ez a helyi polgárőrség vezetőjének autója! És Ő vezette? Vajon ki fizeti majd a szabálysértési bírságot?

Előzmény: orca75 (2319)
orca75 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2319

Bem téri autóbusz-öböl

2013.03.01. 10:02

Az autóban nem ült senki, láttam a pékségbe bemenni.

Ilyenek jutottak eszembe (fejétől bűzlik a hal, jó példával jár elől, stb.).

Még az is lehet hogy egy bűnözőt üldöztek, bár attól kényelmesebbek voltak az úriember léptei.

Nem török pélcát fölötte, az egész országra ez a jellemzző.

Tuti még ő lesz megértődve ha látja ezt, sajnálom hogy önmagától nem sikerül megfelelő helyre parkolnia ha neki egyébként ennek betartatása is feladata.

 

nagydajab Creative Commons License 2013.02.28 0 0 2318

Amit csinálnak azzal nekem sincs bajom, ha kint vannak az autók, illetve a söförök is normálisabban közlekednek, a sárgánál inkább megállnak mint "pont beférek" elv alapján közlekednek, de ahogy azzal van a bajom, az ő autójuk is egy kilátást zavaró tárgy. Télen még meg is értettem öket némileg, du kicsöngetés háromnegyed oránként van, addig nem nagyon jönnek a gyerekek, ott melegednek, (bár 20 méterre is lehetne) De most már jó idő van, Ha nem birja akkor ne vállalja.

Előzmény: Törölt nick (2317)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 2317

Maximális az egyetértés!

Jó látni, hogy segítik az iskolásokat áthaladni a zebrán, de ha a parkolóban találnának helyet, sokkal szimpatikusabb lenne a dolog.

Súrolja a tahóság határát:):):)

 

Ezen időszakon kívül azonban nem igazán lehet polgárőrt látni a  városban. Hol vannak?

 

 

 

Előzmény: nagydajab (2315)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 2316

No, ezt megnézem:):):)

 

Ha véletlen egyszer nem lesz parkolóhely  a szuper orvosi rendelők mögötti minőségi parkolóban:):), akkor már tudom, hogy hova állhatok:):):)

 

Köszi.

Előzmény: nagydajab (2315)
nagydajab Creative Commons License 2013.02.26 0 0 2315

Sajnos a polgárörők is bunkók néha. PL: A Bem téren rendszeressen állnak a járdán de úgy hogy a kocsi eleje a zebra (bocs, gyalogátklőhelybe) lóg. Mögötte kb 50 méter pusztaság van de ő a járdán parkol. Igy aztán lehet pédát venni.

Előzmény: Törölt nick (2313)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.02.26 0 0 2314

Olyan sokat itt nem lehetne napi szinten felrakni, hogy megérje.

 

dehogynem!!!!! ha csak a főutakon az iskoláknál,ovodáknál és a bevásárló központok nyílvános parkolóiban lenne a fő csapás irán,majd azt követően a mellékutcákban,akkor lenne itt bevétel. megélne itt örök időkre egy ilyen tevékenységet űző cég, csak a közteres felhatalmazással kéne néha több területen is adott zóna időkben gyalog,kismotorral, vagy bringával mozogni. Amikor észlelik a dolgot,rádión oda mozgatni az eszközszállító autót és csattt!!!! a kerékbilincs és aztán lehet menni tovább.

 

Ha a kerékrögzítés közben érkezne meg a tulaj,akkor is előbb a díj befizetés,aztán eszköz le.Majd lenne itt közlekedési fegyelem pár ilyen után. Ha nem tud illedelmesen viselkedni a nép akkor szigort neki, hogy tanuljon a saját bőrén.

Előzmény: gitárnyűvő (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.22 0 0 2313

Aham.......akkor a polgárőrségnek is nagyon sok értelme van.

Hivatalos közeget sajnos ritkán látni a nyílt utcán Érden, pedig nem ártana.

Talán kicsit változna a közlekedési morál.

 

Szerintem teljesen mindegy, milyen autója van valakinek. Ha bunkó, akkor bunkó.

 

Azon kívül egyetértek.

Előzmény: ügyefogyottérdi (2309)
gitárnyűvő Creative Commons License 2013.02.22 0 0 2312
Elég marhának kell lenni ahhoz, hogy valaki ne vegye észre az autóján a kerékbilincset. A jogszabály szerint lehetőség szerint a vezetőoldali kerékre kell felrakni, majd 2 db matricával tájékoztatni: egyet az ajtóra, egyet a szélvédőre. De sokkal nagyobb visszatartó erő, ha az emberek tudják, hogy megtörténhet, mint helyszíni bírság lehetősége. De ide Érdre nem hiszem, hogy érdemes lenne bevezetni, mert elég nagy költségvonzata is van. Vegyük csak azt, hogy non-stop szolgálatot kell biztosítani. Olyan sokat itt nem lehetne napi szinten felrakni, hogy megérje.
Előzmény: ügyefogyottérdi (2311)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.02.21 0 0 2311

Az ötlet támogatható lenne, ha a szakmailag felkészült megfelelő jogi háttérrel rendelkező szakszemélyzet végzi a feladatot.

 

Azért pár iskolánál lenne anyázás a sok nőtársam szájából kifelé, ha meglátna egy kerékbilincset a puccos verdán, vagy egyszerűen meg sem látná, hanem amikor elindúlna és a karosszáriába fennakadna a szerkezet és durván össze is törné azt.

 

Nagyon jó gondolat. Támogatom.

Előzmény: gitárnyűvő (2310)
gitárnyűvő Creative Commons License 2013.02.21 0 0 2310
Kerékbilincselés bevezetése itt is csodákat tenne a parkolási morállal.
Előzmény: ügyefogyottérdi (2309)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.02.21 0 0 2309

A POLGÁRŐRSÉGET HAGYD KI,AZOK ÉPPEN ANNYIRA JOGOSÚLTAK AZ ILYEN HELYZETBEN BÁRMIT IS TENNI,MINT A KAKTUSZGYŰJTŐK EGYESÜLETE.

 

Megnéztem a rájuk vonatkozó írott szabályokat,annyi a joguk, ha a rendőr nélkül vannak,mint neked vagy nekem.

 

Tapasztalom sokszor amikor a fiam viszem a volt Hunyadiba edzésre, hogy ott is össze-vissza állnak autósok a nem olcsó autóikkal. El is gondolkodom(tudom nőként a ffi.-ak mondják ezt nehéz) hogy ezekre nem vonatkozik a KRESZ.

 

A rendőrségnek és a közterületfelügyelőknek kéne valamit tenniük, ja meg a területileg illetékes képviselőnek kéne szorgalmazni a dolgokat.

Már csak azért is, hogy a lusta főként cica-mica agyukák megemeljék a fitneszelésen edzett seggüket és sétáljanak már végre kicsit 10 m-nél is többet és ne nekik legyen a legfontosabb szempont, hogy a kocsiból egyből a járdára lépjenek ki.

Talán azért is így állnak meg és ilyen közel az iskolához,mert így nem kell a gyerek kezét megfogniuk és nem kell szégyelni a legcsodálatosabb dolgot az anyaságot, hogy kézenfogva viszem a gyerekem mint anyuka.

 

Vastag bírság kéne nekik, aztán meg még jól le is ugatni a hajat is a tökfejéről a helyszínen, hogy pisilje is össze magát ott helyben ijedtében, akkor majd egyből megjegyezné az okostojás.

 

De, hogy ne csak a nőkre mondjam, mert azért az mégsem járja, a nagypapik még azok igazán akik de büdös lusta ffi. emberek. na azok meg azzal védekeznek, hogy nehéz odáig elmenniük. Az apuka korúak meg ha szólni mersz akkor jönnek a szöveggel"Mivan nem férsz el b...meg!"

 

na ennyi a lakosság nagy részének közlekedési szabályokhoz viszonyulása.

 

ÉS! ez már igen kirívó, hogyha Én ,mint nő is észre veszem.

Előzmény: Törölt nick (2308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!