Keresés

Részletes keresés

carr. Creative Commons License 2022.11.10 0 0 40

Sziasztok! A kolléga által ajánlott összetevőket kerestem. Eredménytelenül.

Tud valaki forrást hol találhatok még actara és decis szereket? Köszönöm

Előzmény: elfelejtettbarát (37)
cochy Creative Commons License 2022.01.23 0 0 39

Sziasztok, 

a bolhák esetén nincs olyan krém vagy spray amit az emberre lehet kenni és megvéd a bolháktól? 
Van vagy ezerféle szer szúnyogok ellen. Van hasonlóan kullancsok ellen. Bolha ellen nincs semmi? 

Besztör Creative Commons License 2017.07.16 0 0 38

Sziasztok azért vagyok itt mert sajnos van egy rovar féle amit nem tudok azonosítani éppen felújítunk egy régi házban és hát tele van veke a ház, hasonlít a bolhára de ezt könnyen szétnyomom viszont ugrik de nem olyan nagyot inkább aprócskát én kiütéses vagyok valószínű meg csíptek ,eléggé viszket is mint a szúnyog csípés de nem dagad úgy fel! Képet nem tudok róla küldeni mert olyan aprócska! Előre is köszönöm!!

elfelejtettbarát Creative Commons License 2016.05.26 0 0 37

Ahogy olvasom itt a fórumon sok bajotok van a bolhákkal. Én leírom itt a szerény kis történetemet.

 

Nálunk több kutya van nagy területen, nappal szabadon vannak tehát mindenki megy mindenfelé, tehát cserélgetik a bolhájaikat, persze kerítésen belül. Éjszakára meg vannak kötve.

Eléggé elszaporodtak a bolhák. Egyes kutyákat jobban szerettek, másokat nem annyira. Volt olyan kutya amelyik annyira tetszett a bolháknak, ha délután mentem megkötni nyáron rövid nadrágban fél perc míg megkötöttem, úgy nézett ki a lábam minha a vízes lábam mákkal leszórtam  volna.

Természetes jöttek sorba a csodaszerek, a pénz meg ment a háztól.

A Neostomosan egy fantasztikusan jó dolog, de még az sem bírt velük. 1 literes virágspriccelővel melybe 15 ml tettem, még ez sem bírt a bolhákkal.

Ekkor következett a végleges megoldás már évekkel ezelőtt, azaz 5  éve nincs bolhánk.

Reggel mikor elengedtem őket, összeszedtem az ennevaló maradékot, ívóvízes kupájukat kiöntöötem, leborítottam. És most jött a csoda.

Permetezőbe 10 l víz 20 ml Aktara és 10-15 ml Decis.

Bepermeteztem a helyüket, a házukat belülről is. Ez a 10 l permetlé 10 kutyához elég.

Minálunk 5 éve még magja sincs a bolhának.

A kutyájaink mind egészségesek 5 év óta.

Ajánlom állatorvossal vagy szakemberrel beszéljétek meg ezt a módszert.

Aktarát mostmár csak zöld könyvvel rendelkező gazdálkodó vehet a gazdaboltban. Keressetek ilyet ismerőseitek között, és vetessetek vele. Decis-t mindenki vehet.

gyöngyikedvelő Creative Commons License 2014.08.31 0 0 36
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami hatásos szert bolha ellen? Nálunk már sajnos szóba sem jöhet piret mix, biokill, neocidol, rovatox. Ezekre már immunisak. Itt tényleg nagy gond van! Egy éve harcolok a bolhákkal! De már kint a fűben is ottvannak nem csak az ólakban! Sok állatunk van! Valami vízben oldható szer kellene amit háti pemetezővel fújok ki. Már mindenfélével próbálkoztam. Tegnap 5 liter tömény hipot fujtam az ólakba. Ma 20 0/0-os tömény ecetet.
superpotyi Creative Commons License 2014.08.04 0 0 35
Bolha csabda ez biztos müködik ezt este kipróbàltam hihetetlen eredményes
Előzmény: _pica_ (32)
Summer Song Creative Commons License 2014.07.25 0 0 34

Szerintem jól porszívózz fel és vegyél (pl gazdaboltban) Bio Kill permetet, ezzel alaposan fújj be mindent. Leginkább a szőnyeget, ágyat. Ruhákat mosd ki.

 

BioKill szórófejes, 500ml-es kb 1300.- forint most. Szagtalan, nem hagy foltot, nem veszélyes az emberre,késleltetett hatású, tehát ha később érintkezik vele a rovar, akkor is elpusztítja.

 

S.S.

Előzmény: misa0308 (33)
misa0308 Creative Commons License 2014.07.24 0 0 33

Én most hazajöttem Skóciából apukámhoz, előtte anyukámnál voltunk fenn, neki meg nagyon sok bundája van az én régi szekrényemben, és hoztam át pár ruhámat. Felértünk apum lakásába, és már az elején kaptam pár csípést, gondoltam, csak szúnyog, de másnap már kaptam is el bolhát, naponta elkapok vagy 3-4-et minimum... :/ De őt nem csípik, csak engem... Van egy macskája, meg szüleim külön élnek, azóta apum hát nem a tisztaság szeretetéről híres, úgyhogy msot nagy felmosás-porszívózásba fogtam, hogy kinyírjam a dögöket, mert egyik éjszaka vagy 10 csípést kaptam, és amint bemegyek a régi szobámba, 1-2 bolha már csüng a bokámon. Azt a szobát takarítja a legritkábban, bár én már a napokban felmostam, eztért nem értem, hogy miért. Van egy gyanúm, hogy a szőnyegben tanyázik sok, úgyhogy szórtam rá sót, beledörgöltem, hátha rendbe lesz. Annyi igaz, hogy a lakás elég poros, főleg a polcok, meg szekrények alatt. 

Egyáltalán, miben szaporodnak ezek a  dögök? 

 

Amúgy sajnos nem ez az első alkalom, hogy bolhát találtunk, de akkor is csak engem ettek meg, anyukámat meg apukámat békén hagyták. 

 

Esetleg bármi praktika?

_pica_ Creative Commons License 2014.04.08 0 0 32

hát mi sok mindent kipróbáltunka gyógyszertári szerek és interneten kapható elektronikus riasztók nem váltak be

 

aztán vettem egy régi kávédarálót majd SÓT porrá őröltem vele

szétszórtam a szobákban az esetleges résekbe a matrac alá és néha magamra is egy kicsit...:)

 

másnap reggel már jó pár bolha pörgött önkívületben a padlón

 

aztán készítettem csapdát is

egy tepsibe raktam egy kevés vizet és mosogatószert

a tepsi közepére beraktam egy gyertyát és éjszakára meggyújtottam és leraktam az ágy végébe a földre

reggelre ott úszkáltak benne

 

állítólag a diófa levelét nagyon utálják...ezt az idén szedek és eleve berakom az ágy matraca alá

 

 

 

Pyrko85 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 31

Sziasztok!

 

Van egy perzsacicánk 2 éves, és panel lakásban lakunk, ahol 2 szoba padlószőnyeges. Kb. 1 hónapja kezdődött, mikor a cica elkezdett vakarózni, de akkor még nem tudtuk mitől. 1,5 hete feltűntek a lakásban a bolhák, így egyértelmű volt miért vakarózik a macsek.

Nem tudom hogy történhetett a dolog, de azt tudni kell, hogy van erkélyünk, és a nyáron szinte egész nap kint van a cica. Szerintetek onnan szerezhette be a bolhát??

A kérdésem az lenne, hogy ha most kiírtjuk a lakásból a bolhákat, akkor még utána is van esély rá hogy megint bolhásak legyünk?? Mert anyukám oda akarja adni a cicát valakinek, mert nem akarja hogy megint így járjunk, mert egézségtelen.. :(

 

Előre is köszi a hozzászólást.

Scholl4 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 30

Ha kérdésetek lenne a bolhákról, bolhairtásról segítünk itt a fórumban is tanácsadással.

Rovar és rágcsálóirtó oldalunk

eliza011 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 29
Az idén rengeteg bolha volt a kutyiban.Két naponta fürdettük akkor csökkent a mennyiség de elég hamar ujra termelődtek.Aztán már a lakásban is annyi lett hogy a fotelba ülve a lábunkon csakugy tekertek felfelé.Közelebbről megnéztem amikor söpörtem mi a fene mozog sok kicsi szörös.A neten meg néztem a bolha élet ciklusát hát ezek vedlenek nagy tul élök.Na adok én nektek,elő a porszivot le fej részt nagyobb szivás végett.Lambéria alol is kirántotta,majd felmostam hipos vizzel volt hogy klorosvizzel.Bolhairtónyakörvet ne kidobott pénz.Most veszprémben találtam egy állat gyogyszertárat be ugrottam kértem valamit és adtak NEOSTOMOSAN nevü készitményt.Egy ampullát egy liter langyos vizbe büdös olyan mint a molyirtó.Nem fürdetek mert hideg van,de át dörgölöm a kutyát szivaccsal,föleg a farkafölött a bolhák ott tanyáztak jobban.Csupa vér a viz a bolha ürüléktöl.Naponta többször is.Amugy meg igen is a bolha belemegy a ruhádba ágyadba fotel réseibe..Ez a szer jó.Már alig van a kutyiban.A lakásban a porszivo naponta többször körbe jár még a kutyát is porszivózom.A kutya fekhelyét naponta cseréld vagy rázd ki de viz fölött mert mert avizben meg fulladnak a bolhák
ziko3 Creative Commons License 2008.11.24 0 1 28

Insecticide  2000 Spry,vagy Bio Kill

Mindkettő kapható állatpatikában,gazdaboltban.

 

és........ lehetőség szerint  sürű porszivózás.

Előzmény: Laura&&& (27)
Laura&&& Creative Commons License 2008.11.19 0 0 27

Üdv.!

Sajnos bolha problémánk van itthon!

Az egyik macska hozhatta haza őket,pedig havonta vannak cseppentve:S,most újra le lettek kezelve,de félő,hogy  a lakásban is vannak bolhák....tegnap az egyik tengerimalackán is voltak.

Tud valaki ajánlani valami jó módszert a kiirtásukra?Végső esetben akarunk csak rovarirtást rendelni.

S.O.S

agimami Creative Commons License 2007.09.22 0 0 26

Sziasztok,

 

sajnos nálunk is van most ilyen gond!

A legkisebb gyerekem (3) valahogy hazahozott valahonnan néhány bolhát. !!! :(((((

 Valószínűleg egy árva kiscicáról, akit a panaszok kezdete előtt 1-2 nappal hosszasan simogatott az óvóda kertjében - másra nem tudok gondolni. (Nálunk nincs háziállat, BKV-val se járunk, és kifejezetten tiszta, rendes családnak vagyunk mondhatók stb.) 

2 hete tart ez a RÉMÁLOM, az első héten a gyerek testét elborították a csípések, úgy nézett ki, mint aki bárányhimlős. Először bárányhimlőre, pókra, szúnyogra gyanakodtunk, majd kizárásos alapon maradt a bolha. Elkezdtem figyelni, és 2nap alatt 2 bolhát megfogtam a gyereken (!!!). Azóta leálltak a csípések, de tegnap megint volt 2 új csípés... Sehol nem látok bolhát ugrálni, de az elfogott két dög egyértelműen az volt.

A lakást már sterillé porszívóztam, óránként ruhacsere a gyerekeknek, mindent mosok 70 fokon, már kivagyok... A vicc az, hogy mást nem csípnek, csak a legkisebbet állandón, és néha a középsőn van 1-1 csípés. Illetve 2-2, mert tipikusan 2-3 csípés van egy csoportban.

 

Tegnap vettem Insecticide sprayt, aggódva várom az eredményt. Drukkoljatok!!!

 

Egyébként egyszer hozott haza a középsőm már 2 évesen a játszótéri homokózóból egy szem bolhát, illetve egyszer egyet az állatkerti állatsimogatóból. De akkor valahogy azonnal észrevettem, (talán mert még pelusos volt, és a pelusába bújt be a dög) és azonnal elkaptam, csak az az egy volt, így nem lett belőle "ügy". De ez most kész horror.   

 

Ha van valakinek használható ötlete, kérlek, segítsetek. Chemotoxot a kisgyerekek mellett nem merek használni, az Insecticide eredményét most várom. Alice, te nem tudod felidézni a Ti eredményes spraytek nevét?

 

 

 

 

AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.03.10 0 1 25

Elfelejtettem megírni, hogy megoldódott - az állatpatikában elmondtuk a nagy dilemmát, adtak valami spryt, ezzel minden le lett fujva és másnapra nem volt egy szál bolha sem.  Sajna a nevét elfelejtettem...:-(

De ha eszembe jut igérem megírom.

Előzmény: nyman (23)
kismacskáim Creative Commons License 2006.03.10 0 0 24
:)
nyman Creative Commons License 2006.01.07 0 0 23

hat a kornyezetemben is akad par Uhrin, de semmi sincs kizarva.

 

"Nem tudtam, hogy bolhairtás területe is érdeklődési körödbe tartozik;O)"

Mivel ilyen jellegu szemelyes elmenyem nem volt a bolhakkal kapcsolatban, de a jovoben meg elkepzelheto, hogy lesz, ezert erdekel a problema es annak megoldasa.

Előzmény: Tibbe (22)
Tibbe Creative Commons License 2006.01.07 0 0 22
Az Uhrin György bolhairtó specialista nem az ükunokája az Uhrin Benedeknek?

Nem tudtam, hogy bolhairtás területe is érdeklődési körödbe tartozik;O)

A zöld-sárga dobozos izét BIO KILL-nek hívják:)


Előzmény: nyman (21)
nyman Creative Commons License 2006.01.06 0 0 21
Előzmény: nyman (20)
nyman Creative Commons License 2006.01.06 0 0 20
Előzmény: AliceCsodaországban (19)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.01.06 0 0 19
Biztosan van... majd megkérdem, de nem hiszem, hogy a hidegne jelentősége lenne, ki kell őket gázosítani.
Előzmény: nyman (18)
nyman Creative Commons License 2006.01.06 0 0 18

"lakópark tudtommal központi fűtéses"

Termofej nincs?

Előzmény: AliceCsodaországban (6)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.01.06 0 0 17

Első emelten van a lakás, nem hinném, hogy egyhamar árvíz lenne benne... :-)))

(Bár Augiász módszere biztosan megoldaná a problémát..)

 

Köszi a chematoxot, jövő héten meszámolok az eredményről!

Előzmény: Anzika (14)
Anzika Creative Commons License 2006.01.06 0 0 16

INSECTICIDE 2000. Bíztosan jó.

A Chematox-ot egyszer kell csak használni.

Előzmény: Törölt nick (15)
Anzika Creative Commons License 2006.01.06 0 0 14
A kutya-macskabolha nem fullad bele a vízbe?
Előzmény: Eddie_Felson (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.01.06 0 0 13

A nénit én szereztem, a szomszédunkban takarít évek óta, elég finnyás népek, soha nem mondtak róla ilyesmit, meg még egy másik családról is tudok ahová jár, és ott sincsen ilyesmi.

 

Bár kutyája neki is van...

Előzmény: tungata (10)
Eddie_Felson Creative Commons License 2006.01.06 0 0 12
Venni kell aranyhalat.
Előzmény: AliceCsodaországban (9)
Anzika Creative Commons License 2006.01.06 0 0 11
Ez nekem is eszembe jutott:))))
Előzmény: tungata (10)
tungata Creative Commons License 2006.01.06 0 0 10

takaritoneni tiszta?

 

Előzmény: AliceCsodaországban (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!