Keresés

Részletes keresés

Lencsekcio Creative Commons License 2012.10.15 0 0 42

Dioptria váltás miatt összegyűjtött eladó lencsék

 

1ˇDay Acuvue Moist (30 db) 2.990 Ft/doboz + posta

-1.50 x 2 doboz

-2.00 x 1 doboz

-3.00 x 1 doboz

-3.25 x 1 doboz

-3.50 x 1 doboz

 

Acuvue 1 (6 db) 2.990 Ft/doboz + posta

-8.00 x 1 doboz

-8.50 x 1 doboz

 

Acuvue Advance with Hydraclear (6 db) 2.990 Ft/doboz

-6.50 x 1 doboz

 

Érd.: lencsekcio@freemail.hu

GuBius Creative Commons License 2012.02.09 0 0 41

Sziasztok!

 

Az alábbi kérdőívvel a szemüvegekre,kontaktlencsékre és napszemüvegekre vonatkozó vásárlói szokásokat és vevői igényeket mérem fel, azért hogy az optikák minél jobban ki tudják szolgálni az igényeiteket, illetve azért, hogy a számotokra legoptimálisabb látáskorrekciós eszközt vehessétek igénybe. Kérem töltsétek ki az alábbi rövid kérdőívet: http://kerdoivem.hu/kerdoiv/520651942/

 

Köszönettel: Gulyás Bianka

mosolyhercegno Creative Commons License 2011.06.01 0 0 40

Kedves Fórumozók!
Kérlek segítsetek nekem!
Elég sokan tudjátok sajnos, hogy látásunk a legfontosabb, nekem pedig csak a lézeres lehetőségem lenne a könnyebb életre!

7 éves korom óta romlik a szemem, előbb szemüveget, majd 13 éves korom óta kontaktlencsét viselek (bal: - 9-es, jobb: - 8,5 dioptriás). Jelenleg 22 éves vagyok, a mindennapjaimat pedig sokszor nehezíti a kontaktlencse viselése, mivel az állandó használat miatt csak éjszaka tud/tudna pihenni a szemem. Régi szemüvegem eltört, de az sem segítene sokat, mert - 7 körüli dioptriás volt, nem is tartottam meg. Kontaktlencse használata nélkül sajnos nem tudok semmit csinálni. Jelenlegi anyagi hátterem/helyzetem pedig nem engedi meg a Sasszem-kezelés költséges igénybevételét.

Legyetek szívesek a faceb***.com-on megkeresni és szavazatotokkal segíteni, hogy megvalósítsam a leghőbb vágyam!

Nagyon köszönöm!

 

zoltan62 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 38

Sziasztok!

 

Bocsánat, hogy zavarok. Nincs valakinek kettesy féle tábláról fényképe? Vagy hol tudok utána nézni.

 

Előre is Köszönöm a válaszokat

 

Szép napot

horzit Creative Commons License 2010.10.07 0 0 37
Sziasztok!

1. Én kemény lencsét hordok, és eléggé elfárad benne a szemem. Másnak is van hasonló tapasztalata?

2. Sokszor kiszárad a szemem, főleg estére vagy füstös helyen, és érzékeny is. Nektek milyen műkönny vált be, mit használtok? (Látom, az előttem szóló éppen az Optive-ot ajánlotta, arról én is jókat hallottam.)

Előre is köszi!
vizipókéstörpilla Creative Commons License 2009.10.17 0 0 36
érzékeny szemre az optive-t ajánlanám az allergantól, nekem bevált.
Moncsika02 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 35

Hali!

 

Én úgy tudom lehet úgy venni lencsét hogy csak az egyik szemedre.

Legalábbis nekem még lehetett kb 7 éve, mert akkor még csak az egyik szemem volt rossz(-7), azóta hozzá romlott a másik is.

De ha elmész egy szemészhez( én a szemklinikára járok) ott pontosan megtudják mondani.

Előzmény: -zakopane- (32)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.23 0 0 34

sziasztok!

 

ki hol vizsgaltatja a szemet,ha interneten rendel lencset?

hol a legolcsobb a vizsgalat?

 

eddig solo care aquat hasznaltm a havi, lagy lencsemhez,proclearhoz,de tesveremtol kaptam bausch&lomb renu multiplust.valthatok szerintetek?

 

l.

-zakopane- Creative Commons License 2008.12.14 0 0 32
Üdv!
Nem rég a szemész azt állapította meg, hogy -0,75ös szemüveg kellene. De én inkább kontaktlencsét szeretnék. (Ezt mondjuk még nem beszélte meg a szemésszel.)
Viszont az lenne a gondom, hogy csak az egyik szemem a gyenge (a bal). Tehát az a szemüveg is amit fölírt abban is az egyik lencse nullás.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet olyat, hogy valaki csak az egyik szemén hord kontaktlencsét? Vagy ilyen esetben ugyanúgy nullást kellene hordanom a jobb szememen?
Meg ahogy én elnéztem ezeket a lencséket itt mindenhol párban árulják (jobb és bal szemre együtt). Lehet olyat is hogy csak az egyik szememre veszek lencsét?
Köszönettel:
hogyisvanez??? Creative Commons License 2008.09.29 0 0 31
 

Sziasztok!

Én 4 éve hordok kontaktlencsét idén lesz 5.éve, de sohasem volt vele bajom. Viszont ebben az utolsó évben kaptam egy kötőhártya gyulladást amit kezeltek az orvosok, bár meggyógyultam és hónapokig pihentettem a szemem, mégis a kontaktlencse használatától újra és újra begyullad a szemem (új, tiszta lencse). Az orvosok semmi értelmeset nem tudnak mondani, én arra gyanakodtam hogy esetleg a lencse az oka a gyulladásnak ezért átváltottam más fajtára. Kis ideig jónak tűnt majd megint begyulladt a szemem, nemis tudom talán a folyadék (ez a próba még hátra van).. Már fél éve küzdök ezzel, és számomra furcsa hogy 4 évig semmi panaszom nem volt. Kialakulhat 4 év után irritáció, vagy hallottatok már hasonló esetről? Esetleg tudtok nekem ajánlani lencsét, folyadékot ennyire érzékeny szemre?

erneszandi Creative Commons License 2008.02.29 0 0 30
Sziasztok!
"találtam egy oldalt, ahol lehet lencsét rendelni".
Ne haragudjál nem szeretnék kötekedni, de lencsét rendelni szerintem felelőtlenség (ha csak nem üzletekre gondoltál), mivel a kontaktlencse viselése és hordása az csak szigorúan orvosi felügyelettel tanácsos, ill. javasolt. Minden szem más, más a szemtengely távolság..stb. Én évek óta kontaktlencsét hordok, fél évente orvoshoz járok, aki megvizsgál (mert a szem közben romolhat is) és csak az ő javaslatára vásárolom meg a lencsét, no meg a hozzá való folyadékot is.
Most egy újfajta lencsét javasolt, amit havonta kell cserélnem. Eddig féléves lencsém volt, de sajnos állítólag kivonják a forgalomból. Most egy iWear MA lencsét írt föl, amit jelenleg hordok is. Szeretném tudni, ha van közöttetek aki ilyet hord, mi a tapasztalata? Kell e hozzá, műkönny, vagy esetleg szemcsepp?
Előzmény: Mrs.Zs. (29)
Mrs.Zs. Creative Commons License 2008.02.08 0 0 29

Sziasztok!

Találtam egy új oldalt ,ahonnan olcsóbban tudok lencsét rendelni,a tapasztalatok eddig jók.www.elencse.hu üdv.

kikiri23 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 28

Keresek olyan valakit, aki ACUVUE2 lencset hasznal, a kovetkezo meretben:

-2.75   BC8.3   DIA14.0

Nevu Sere Creative Commons License 2007.11.03 0 0 27

nekem enyhe (-1,5) lágy lencsém van, 59 %os áteresztő képességű. ez az a soft lence, amit 66-ról vittek le, persze így 1-2 órával kevesebb ideig is lehet hordani (havi adag, napi kivétel). kérdésemre (tanultam valaha látszerészetet) azt válaszolták, hogy a nagyon magas nedvességtartalmú lencsék hamar kiszárítják a szemet, és ezt ismerték fel.

 

5 éve hordom a lencsét, teljesen meg vagyok vele elégedve, néha még ma is előfordul, hogy az ágyban döbbenek rá, h elfelejtettem kivenni. havi 3.5E forintot vesz ki a zsebemből folyadékkal együtt. egyébként 18-20 éve vagyok szemüveges, pubertáskori romlás, az orvos szerint mára véglegesen meg is állt. a szemüveget nem tudtam hordani, nem szoktam meg, fej és szemfájásom volt tőle, és minduntalan le"kapartam" a szemem elől, fejemre, ide oda, el is hagytam párat. ezért döntöttem a lencse mellett.

 

mindenkinek ajánlhatom, de ez a minimum dipotria sztem, vagyis optikailag 1,5-2 körül, esetleg kis cilindrrel. optikusként rekordidő alatt szoktam betanítani a felhelyezést, úgy emlékszem, 15 másodperc a legrövidebb idő. megvannak a trükkjei, nem kell félni. sokan azért nem hordanak, mert félnek belenyúlni a szemükbe.

kiscement Creative Commons License 2007.09.26 0 0 26

Hát, a kemény lencse talán egy fokkal jobb, mint a lágy, bár nekem még csak lágy volt, de annyira elment a kedvem a kontaktlencséktől úgy általában, hogy maradok a szemüvegnél, meg a szemtornánál.

Kontaktlencse hordása alatt (néhány évig hordtam) nekem mindig a szemkiszáradás volt a gondom. Allergiás hónapokban meg ugye eleve nem hordhattam. Aztán a végén már hónapokig nem hordtam, és kipróbáltam még egyszer utoljára, pollenmentes időszakban; 5 percig bírtam, mert már azonnal kiszáradt tőle a szemem. Azóta nem érdekel a téma, nem próbáltam, nem is fogom.

Kiakasztó, hogy olyat mondanak a szemészek, hogy "hordd olvasáshoz is/hordd mindig":(( A francokat. Egyrészt, rövidlátóknak miért kéne olvasáshoz szemüveget hordani? Másrészt, nyilván arra biztatnak, hogy hordd mindig, mert így legalább romlik tovább a kliens szeme, és járni fog évente szemészhez, erősebb szemüvegeket fog íratni, stb. Én mit nem adnék érte, ha ismét -1 dioptriás lenne a szemem! Biztos, hogy fel nem vennék szemüveget! Így, -5,5-tel sajnos munkához elengedhetetlen:(

Alacsony dioptriások! Felejtsétek el a szemüveget meg a kontaktlencsét! Szemtornázzatok!!!

lenczimetro Creative Commons License 2007.04.21 0 0 25
Én több mint 13 éve hordok kemény lencsét, szemüvegem nem is lehet, mert keratoconus-om van.
Csak ajánlani tudom, nem is érzem, hogy bent van, nem zavar, tiszta rutin. A kemény lencse csak a szeles, poros időt nem szereti. Ha valami piszok szorül alá, akkor az nagyon tud fájni, de azt leszámítva nagyon jó találmány. totál hozzá lehet szokni.
Lana1 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 24
Október tájékán lett a szememen egy árpaszerű valami. Másnap annyira vörös lett a szemem, h szemészhez kellett mennem. 1 hónapon át tartó kezelés után végül a 4. felírt szemcsepp segített.
Azóta az a szemem esténként jobban bepirosodik, mint a másik, és függetlenül attól, hogy aznap használtam-e kontaktlencsét v sem.
Van vmi ötletetek, mit tehetnék?
Sylvia1980 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 23
Igen, én is úgy hordom a lencsét, hogy nappal, de kb. este 7-8 felé átváltok szemüvegre. Érzed, ha elfáradt a szemed és akkor ki kell venni. Nekem napi lencsém van, naponta veszek elő újat. Üdv.
Előzmény: Spinderella (16)
pladi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 22
Sziasztok!

A nagymamám jobb szemén szürkehályog alakult ki, egy pszichés gyógyszertől még a 60-as években. Kétszer is megműtötték, de sajnos elvesztette a látását.

A bal szemén kétszer levált a retina, azt is kétszer műtötték, hál Istennek azzal még lát, de 14 dioptria kell ahhoz, hogy egyeltelán kimenjen az utcára. Ráadásul most zöldhályogot diagnosztizáltak Nála. Szemcseppet kepott rá.

Vagy 30 éve 11 dioptriás kemény kontaktlencsét hord, amitől mostanában begyullad a szeme. Évente új lencsére cseréljük. Az orvos előbb műkönnyet írt fel, most meg megállapította, hogy rossz lemosót használ, mert nagyon hamar teljesen bezsírosodik a lencse.

Milyen nagyon jó lemosót tudtok ajánlani a egy 11 dioptriás kemény lencséhez? Meg valami kis gépecskéről is hallottam ami rázza a lencsét a folyadékben, és sokkal jobban megtisztítja.

Annyit még hozzátennék, hogy Travatan cseppet kap a zöldhályogra - este 1 csepp - ez nem okozhatja az irritációt?

A műkönny Humalac-C (3x1)

A lemosó folyadék Delta márkájú (egy nagy és egy kicsi flakon is van belőle), ezt írják fel közgyógyra.

Előre is köszönöm.
Timsel_ Creative Commons License 2006.05.17 0 0 21

 A lencsével mindig többet kell pislogni, mint "normálisan". Sok mindentől elhomályosulhat a látás, a legvalószínűbb szerintem is a kiszáradás.

 A szemcsepp nekem nem jött be, és érdemes megnézni azt is, hogy szabad-e lencsére cseppenteni az adott fajtából. Ha most kezdted el hordani, előbb-utóbb majd megszokja a szemed. Érdemes szoktatni hozzá, nem egyből napi 16 órát hordani.

Előzmény: K82 (19)
Timsel_ Creative Commons License 2006.05.17 0 0 20

 A folyadékhoz (azt hiszem, a CIBA) ad tároló edényt is a csomagba. Én pl. akkor szoktam cserélni, amikor új folyadékot veszek - ha már úgyis van új. Hozzáteszem, talán nem szabályos, de koránt sem fogyasztok annyi folyadékot, mint azt a gyártók szeretnék...

 Egy ideje a Bausch & Lomb -ot használom, azt a fajtát, amiről tegnap jelentették be, hogy gombás fertőzést, esetleg vakságot okoz. Nekem jobban bejött a B&L folyadékja, de mától nem veszek tőlük semmit.

Előzmény: leana01 (18)
K82 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 19

Sziasztok!

Most vettem fel először a kontaklencsét, és miután felvettem, egy kis idő után homályosodott, és elég sűrűn kellett pislákolnom, hogy tisztán lássak, ami nagyon zavaró volt. Ez miért lehetett? Száraz volt a szemem? Ajánlott szemcsepp ilyenkor?

leana01 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 18

Sziasztok! 3 napja kezdtem hordani a kontaktlencsémet. Eddig minden nagyon jó. Egy kérdést szeretnék feltenni. Mennyi időközönként kell cserélni a kontaktlencse tartót? Opti-Free folyadékot használok, a használatiutasításban az volt,hogy  rendszeresen cseréljük. Csak sajnos a kontaktológus nem mondta,hogy ez kb. mennyi idő. Köszi ha válaszoltok!!

Lea

 

kiwiki Creative Commons License 2006.01.06 0 0 17

Köszönöm! Már nézegtem a lencséket, amit találtam elvileg egész nap hordható,csak aludni nem lehet benne, de majd a vizsgálton biztosan többet is megtudok róla.

 

Előzmény: Spinderella (16)
Spinderella Creative Commons License 2006.01.05 0 0 16

Az attól függ, hogy milyen a lencse, amit viselsz. Ha napi 12 órásat, akkor a fennmaradó időben, mondjuk este amikor már hazaértél, akkor viselj szemüveget. Ezt a 12 órát nem kell másodpercre pontosan kimérni, mert érezni fogod, hogy a szemed mikor fárad el. Mondjuk én anno 16 órásat viseltem, de otthonra akkor is sokszor vettem fel a szemüvegemet, főleg egész napos monitorbámulás után.

 

Úgy tudom, hogy léteznek már 24 órás lencsék is, amikben még aludni is lehet, de ezt csak orvos kikérdezése után javaslom.

Előzmény: kiwiki (14)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 15
oké,megtaláltam a 4-et, tényleg bocs! :)

Előzmény: bogel (12)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 14

Ismét köszönöm a sok tanácsot. Nekem az optikusnál fél évenkénti vizsgálatokat mondtak,de lehet,hogy ez akkor mindenhol egy kicsit más. Mondták,hogy jobb idősebben elkezdeni,de sok velem egykorú ismerősöm is használja és semmi problémájuk nincsen a lencsékkel.

Hallottam már (nem sok esetet),hogy a folyadék okozta a kellemetlenséget,de abból mostmár elég sok féle van ahogy jártam a honlapokat.

Néha van,hogy pár órára hanyagolom a szemüveget,modjuk olyankor is tökéletesen látok mindet, a másik szemem miatt.

Egy kérdés eszembe jutott és ismét nagyon köszönöm ha kapok rá választ: A lencsék mellett (persze ez biztosan mindnél más) de kb. mennyit kell hordani a szemüveget? Azt mondták,hogy mindenképpen kell majd hordani.  

Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 13
Az árak alapján kell betűrni. Én évi 20 körül határoltam be valahol korábban. Túl sokat felesleges rákölteni. Az állandóan viselhetőt nem próbáltam, 12 órást használok kamaszkorom óta, persze pár évenként cserélni kell. Néha rajtam marad, nem nagy ügy... A folyadékok tovább tartanak, mint itt írták, és a negyedévenkénti vizsgálat is nagyon erős túlzás, valami speciális oka kellett legyen. Elég lencsecserénél megnézetni, ha amúgy nincs baj vele. Allergia előfordulhat, de elmúlik.
A folyadékok használata elvileg némi kockázattal jár (régen használtuk a főzéses módszert is, ahhoz nem kell), de én nem láttam pórul jártakat. A kellemetlen a periodikus tisztítás, a fehérjeoldás a lencséről, de már vannak fehérjeoldós folyadékok is (régen külön tablettával történt), ami azt jelenti, hogy amivel lemosod este, és amiben tárolod, az egyben tisztít is annyit, hogy sose kelljen külön fehérjeoldózni. Na, ettől tartok egy kicsit, de évekig csináltam, és ezzel sem volt bajom. Azért a múlt idő, mert az utóbbi egy évben lusta voltam, és szemüveget használtam.
Egyébként ilyen enyhe korrekciónál érdemes tornáztatni a szemet, nemcsak szemüvegen át bámulni a világot. Nem kuruzslás, lehet javítani ill. megakadályozni a további romlást. Természetesen nem a szemüveg elhagyását javaslom.
A Bálinger-féle baromságot kerüld el.
Előzmény: kiwiki (9)
bogel Creative Commons License 2006.01.04 0 0 12
(4szer:)
bogel Creative Commons License 2006.01.04 0 0 11
(3szor)
Előzmény: kiwiki (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!