Keresés

Részletes keresés

alfaCMa Creative Commons License 2009.01.18 0 0 19
Sziasztok!
Régebben olvastam a fórumot, amikor még kerestem a megoldást a szájkörüli bőrgyulladásra, és megfogadtam, hogy ha sikerül kigyógyulnom belőle, leírom a tapasztalataimat. Tudom, milyen dühítő ez az aprócska betegség...
Két éve kezdődött, amikor kipróbáltam hosszabb ideig egy nem túl márkás alapozókrémet a pattanásaim ellen. Eleinte szépen eltakarta, de aztán persze nem gyógyultak be a sebek, csak egyre rondábbak lettek, meg újra kijöttek stb. Főleg az államon volt nagyon csúnya, nem volt nap, hogy ne lett volna egy csomó piros folt. A végén annyira dühített, hogy elmentem a bőrgyógyászatra. Az egyik bőrgyógyász rá se nézett, adott valami drága gyógyszertári krémet, hogy kenegessem, és 3 hét múlva menjek vissza, ha nem gyógyul meg. Persze köze nem volt a meggyógyuláshoz... Elmentem egy másik orvoshoz, az legalább megnézte közelebbről, eltiltott a fluoridos fogkrémtől, antibiotikumot adott (tablettát), meg többfajta krémet rá. Használtam lelkiismeretesen, de semmi eredmény. Többször visszamentem hozzá, hátha tud jobbat, de miután a létező összes naggyondrága gyógyszertári kenőcsöt kikísérletezte rajtam (tényleg marha drágák ezek a bőrgyógyászati kenőcsök!), kb 4 hónapja úgy döntöttem, hogy az öngyógyítás mezejére lépek, és abbahagytam a kenőcsök használatát. Kb. ezzel egyidőben elpanaszoltam egy barátnőmnek, hogy nem gyógyulnak a sebek az államon. Mondta, hogy hoz nekem egy aloe vera növény levelet, kenjem be a nedvével. Kicsit gusztustalan az a zselészerű átlátszó növénynedv, de rendszeresen bekentem vele reggel-este. Semmi mást nem használtam rá azóta, és most már csak néhány miteszer van rajta, de szinte semmi nem látszik, nemhogy az a nagyon csúnya gyulladás, ami eddig... Szóval sztem mindenki egyedi eset, és nincs tökéletes gyógyszer az összes ember ilyen panaszára, de nekem az aloe vera növény nedve segített, úgyhogy a nagyon elkeseredetteknek ajánlom, hogy próbálják ki. Azóta én vettem egy saját növényt (900 Ft volt, ez kb a fele a legolcsóbb krémemnek, és természetesen újratermelődik.. :), le kell vágni a leveléből egy darabot, kinyomni a nedvet belőle, és ezzel a nyálkás anyaggal bekenni, hagyni rászáradni, nem lemosni.
Sok szerencsét és gyógyulást mindenkinek!
Puszi: Alfa
Márkk Creative Commons License 2008.12.09 0 0 18
na rere skacok :D
na az van h a én kb 2 éves korom óta excémás vok.. igaz h már így 18 évesen csak 1 naon pici van a jobb karomon de akk is van...Na a lényeg h azt mondta a doki h ez excéma... adott rá PIMAFUCORT és a hámlásra CERALIP-et,mondta h labello helyett kenjem... mondta h fluormentes fogkrémet használjak...na szal ennyi :D
várom a javulást remélem bejön^^ ha nem 2 hét múlva megyünk vissza és mondta hogy vmi nemtom micsinál xD na mind1 :D

Majd írok ha már látom a javulást :D remélem elmúlik,mert már kúrvára idegesítő -.-'

na minden jót WORD PEACE (Y) pás....
Márkk Creative Commons License 2008.12.05 0 0 17
Köszi,1 próbát megér :)
Majd még írok
afintha Creative Commons License 2008.12.05 0 0 16
javaslom endokrinologus felkereseset is.
Előzmény: Márkk (15)
Márkk Creative Commons License 2008.12.05 0 0 15

Hellosztok!


Ahogy beleolvasgattam,velem is ugyan ez van kb 2 hónapja :S Kentem Tetrannal,Canestennel... tünetek ugyan ezek,tiszta piros,ég,és viszked,néha meg erős hámlás:S Eddig azt hittem h elfog múlni...el is múlt kb 3 napra -.- és újra elöjön .

Jövőhét kedden megyek este 6 ra bőrgyógyászhoz,remélem tapasztalt és tudni fogja 1. re,mert már a f*szom ki van vele áááá tiszta csúnya :S:S

Esetleg ha vki tud akármit is erröl az írjon már lécci :S vagy ide vagy dobjon egy mailt a : borkamarko@freemail.hu
Kedden írok majd még h mit mondott a doki
Legyetek jók és vigyázzatok a szátokra :S:) páás

Aminah Creative Commons License 2008.10.24 0 0 14

Én nem vagyok bőrgyógyász, de kb. 7 évvel ezelőtt ugyanez volt velem is, mint amit leírtatok. Először csak égett a szám sarkában, aztán kezdett pirosodni, aztán valami kiütésszerűség is nőtt rá, az felszakadt, fájt, mint állat és ronda volt, mint állat. Brrrr... Jártam vele 3 különböző bőrgyógyásznál és senki sem tudta elmúlasztani. Mondták a fluormentes fogkrémet, mondták, hogy ne egyek sok cukrot, mondtak mindent, küldtek mindenhova, múltak a hónapok, én egyre rondább lettem.

Aztán a 4. bőrgyógyász (hogy mi tartott addig 3 másiknak?!?!) ránézett, és azt mondta, hogy összeszedtem valami gombát, mondta, hogy vegyek Canasten cseppet, azzal kenegessem, kb 5 nap alatt elfelejtettem az egészet.

 

Ez csak egy személyes tapasztalat, tényleg nem vagyok bőrgyógyász, és a tüneteket sem látom így a monitoron keresztül, de amit leírtatok, az nagyon egybevág azzal, amit én is átéltem anno.

ancsita83 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 13
Ezt nekem is mondta a bőrgyógyász, és ezzel kezdtem a "terápiát", (már három hete Naturlandos fogkrémet használok (1000 Ft volt 100ml!!!), de nem sokat javult a helyzet...
Előzmény: Törölt nick (12)
ancsita83 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 11

Szia Ági!

 

Ugyan ez a topik két évvel ezelőtti, de remélem, hogy még szoktál ide visszajárni. Én most küzdök ezzel a problémával, voltam magánbőrgyógyásznál, stb. stb. Probléma sajnos továbbra is fennáll...

Ha Neked már elmúlt ez a nyavaja, le tudnád írni, hogy mi az ami az én életemet is megmenthetné és hogy mi okozta Nálad? Kezdek belebetegedni...

Olvastam, hogy Te Kliont szedtél (abban Metronidazol van ugye,? Állítólag az jó lehet a problémára.) Meg, hogy Tetralysal-t is írtak fel, (abban meg tetraciclin van ugye? Már nagyon profi vagyok a témában :-))

Viszont tartok tőle, hogy az én bőrgyógyászom szteroidos krémet írt fel, (mert hogy rá van írva, hogy locoidos) az meg ugye állítólag csak rontja a helyzetet.

 

Jelenleg itt tartok, most kellene visszamennem hozzá, és akkor teljes kivizsgálás. Te túlestél ezen?

 

Légyszi segíts!

 

Köszi

Ancsi

Előzmény: Ágibági (10)
Ágibági Creative Commons License 2006.01.10 0 0 10

SZiasztok!

 

Na, a múlt héten elmentem egy menőmanó bőrgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy valószínűsíthetően valami az emésztőrendszer körül okozza a problémát. (barátom, Neked volt igazad :)

Kérdezte, hogy derítsük-e ki most rögtön, mi lehet a baj és az okot szüntessük meg, vagy először tünetmentesítsünk és aztán vizsgáljuk ki az eredetet.

 

Azt feleltem, hogy ez engem most már olyan mértékben zavar és annyira fájdalmas (tényleg nagyon viszketős, égő és ronda volt) hogy minden észérv ellenére én most először a tünetmentesítést választom.

Kétféle gyógyszert írt fel a fő bajra, Kliont és valami Tetralysal-t. Ez utóbbinak állítólag van egy olyan mellékhatása, melyre még további gyógyszereket írt fel.

A gyógyszercsomag ára 27 ezer forint!!!! (naaagyon durva)

 

A Tetralysal viszont épp akkor nem volt a gyógyszertárunkban, így első este csak a Kliont vettem be (annak nincsenek ilyen mellélhatásai, így az arra felírt gyógyszereket sem szedem). MÁR MÁSNAP REGGELRE SZEMMEL LÁTHATÓ VOLT A KÜLÖNBSÉG, pedig a teljes gyógyulásra orvosom 1 hónapot jósolt!!!

 

A dokival konzultálva azóta is csak a Kliont szedem egyelőre, s ha stagnálni kezd a gyógyulási folyamat, csak akkor kezdem hozzászedni a többit. Egyelőre minden rendben, minden napra javul valamit, pedig már most alig-alig észrevehető.

 

Szóval ez egy jó doki, tudom ajánlani, a Klion meg még jobb, de ha lezajlik ez az egész feltétlenül kivizsgáltatom mi lehet a háttérben.

 

Köszi a hozzászólásokat, jó, hogy tudtam ezekről beszélni valakivel!

 

Üdv mindenkinek: Ági

 

Babapiskóta Creative Commons License 2006.01.06 0 0 9

Épp most néztem rá a topik címére, és gondoltam megnézem miről is szól, mert én is sokat szenvedtem a szám melletti kiütésektől/bőrleválástól/pirosságtól stb.

Az én bőrgyógyászom ránézésre már mondta is hogy fluorallergia, adott is rá kenőcsöt, és szépen elmúlt, illetve hanyagolnom kellett a fluoros dolgokat és a mentát.

Egyébként nekem valószínüleg fáradtság hozhatta ki (ez egyetem alatt volt), mert akkoriban többször megpróbálkoztam aztán a fluoros fogkrémre való visszaállással, de mindig újra kijött, most viszont kb. 2-3 éve már fluoros fogkrémet használok, és nem jött vissza. Kopp-kopp-kopp.

 

A doki nevére sajna nem emlékszem (talán Nagy Éva??), de utána tudok nézni az elérhetőségének (elég ismert bőrgyógyász).

Előzmény: Mrs. Diablo (8)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2006.01.06 0 0 8
Ágibági, lehet, hogy a fluor okozza. Nekem legalábbis attól voltak ilyen tüneteim. Fluormentes fogkrém, és figyelni kell az ásványvizet is, ha iszol, hogy lehetőleg kevés legyen benne. Egy próbát megér a dolog.
afintha Creative Commons License 2006.01.04 0 0 7
Marmint milyen eredetre gondolsz?

A belgyogasz atlatja a helyzetet. Ha kell, elkuld masik borgyogyaszhoz, vagy fogaszhoz, ful-orr-gegeszhez, immunologushoz.

Ha esetleg valamilyen immunologiai, fertozeses ok van a hatterben, azt o tudja korrekten eldonteni.
Előzmény: Ágibági (6)
Ágibági Creative Commons License 2006.01.04 0 0 6
úgy érzem nem olyan eredetű. Bár lehet hogy csak nincs bizodalmam a mindenáronvalamitfelmutatniakaróésezértsablondumákathajtogatóagyongyógyszerező belgyógyászokhoz....
Előzmény: afintha (5)
afintha Creative Commons License 2006.01.04 0 0 5
belgyogyaszhoz el kell menni.
Előzmény: Ágibági (4)
Ágibági Creative Commons License 2006.01.04 0 0 4
Felírta azt a bizonyos csúnya és büdös kátrányos rázót is, ami meglepően jó a TÜNETI részére (égés, viszketés).

Írt még egy összetett szteroidos (!) krémet is (gyógyszertárban keverték Locoidból és még pár anyagból), valamint Dalacin-t adott "lemosónak". 3 napig úgy tűnt, jó lesz ez a kezelés, de aztán minden ment a régi kerékvágásban. Most már az arcom 3 pontján is van ilyen hólyagos, piros góc, egyre rondább vagyok (pedig egyébként sem voltam az a szépség). Azért dobtam fel a topikot, hogy hátha valakinek már megvan erre a TUTI receptje, s nem rajtam kell kikísérleteznie a dokinak, mi is az üdvözítő megoldás....
Előzmény: afintha (3)
afintha Creative Commons License 2006.01.04 0 0 3
egyebkent mit mondott a borgyogyasz?
Előzmény: Ágibági (1)
afintha Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2
Akkor belgyogyaszhoz kellene menni.
Előzmény: Ágibági (1)
Ágibági Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1
Köszi, ezen már túl vagyok, de semmi javulás.....
Előzmény: afintha (0)
afintha Creative Commons License 2006.01.04 0 0 0
borgyogyaszhoz kellene elmenni.
Előzmény: Ágibági (-)
Ágibági Creative Commons License 2006.01.03 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Volt már valakinek? Segítsetek, légyszi!!!

 

Kb. 2 hónapja küszködök vele, nem használ rá semmi és egyre csúnyább és viszketősebb.

Legalább egy ebben profi szakembert ajánljatok, ha más nem!

Előre is NAGYON köszönöm!!!

Á.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!