Keresés

Részletes keresés

321 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 206
Nézz utána.
Előzmény: tarantism (204)
szomorce Creative Commons License 2006.06.19 0 0 205

http://youtube.com/watch?v=urgANx5WV8E&search=zauberflote

Egy kis...

tarantism Creative Commons License 2006.06.19 0 0 204
látom megtaláltad a helyed a fórumon :) vagy néha írsz máshová is?
321 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 203
Csak pontosan idézz. Nem hiszem, hogy ezt így mondtam.
Előzmény: tarantism (200)
321 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 202
Kürtszak nálunk nem volt.
Előzmény: szomorce (199)
szomorce Creative Commons License 2006.06.17 0 0 201

Nekem nem fáj. Mindenki saját maga számára vagy meg tudja állapítani, vagy nem. Én az utóbbiba tartozom. De talán azért már nem.

:)

Előzmény: tarantism (200)
tarantism Creative Commons License 2006.06.17 0 0 200
"Én 3 hangból meg tudom állapítani, hogy melyik a jó zene, és 6 hangból hogy melyik a rossz."

/sz.balazs/

És ezt nekem mondta, szóval még jobban fájt mint most Nektek.
szomorce Creative Commons License 2006.06.17 0 0 199

Én meg Pécsre jártam. Volt néhány osztálytársam Székesfehérvárról... :)

Kürtösök... :)

Előzmény: 321 (198)
321 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 198
"A szolfézs meg a zeneelmélet nagyon nem ugyanazt jelenti szerintem."

Ezért említettem külön.

"És hol tanultad a gitározást?"

Basszusgitárt (és egyebeket) a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakiskolában Székesfehérvárott. Előtte tanultam klasszikusgitározni magántanárnál.
Előzmény: szomorce (197)
szomorce Creative Commons License 2006.06.17 0 0 197

A szolfézs meg a zeneelmélet nagyon nem ugyanazt jelenti szerintem.

És hol tanultad a gitározást? :)))

Én is tanultam gitárt két évig...

Előzmény: 321 (196)
321 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 196
"Ezeket az órákat azért teszik kötelezővé, hogy állást tudjanak biztosítani némely tanároknak."

Talán. Bár ez a zeneelméletre és szolfézsra nem igaz, ezek valóban az egyik legszükségesebb, megkerülhetetlen tantárgyak azoknak, akik zenét tanulnak.

Nálunk az angol kötelező volt. Minden suliban kötelező legalább egyféle nyelvóra.

Magántanárokat nem ellenőriz senki, magánúton mindenki azt tanít, amit akar, nem kell hozzá zenetanári diploma.

Én a gitárt meg a szolfézst nem választanám ennyire külön. Képtelenség úgy tartani egy hangszeres órát, hogy a zeneelméletről szó se essen.

Én 2003 óta tanítok, de nincs zenesulim, magántanítványaim vannak.
Előzmény: szomorce (195)
szomorce Creative Commons License 2006.06.14 0 0 195

Az igen!

Ezeket az órákat azért teszik kötelezővé, hogy állást tudjanak biztosítani némely tanároknak. De ezeket az alapítvány csinálta saját magának, gondolom. Van valami, ami fölülről meghatározza, hogy egy magán vagy alapítványi zeneiskolában mit kell tanulni, és azt milyen végzettségű tanároktól? Ha max. nem úgy csinálod, akkor nem nevezed "zeneiskolának" a magán-műhelyedet, attól még csinálhatod. Na, és az állami zeneiskolák esetében is kérdezem, ha van ez a valami, ami fölülről meghatározza, akkor mi ez?

Én úgy értettem a különbséget elsősorban, hogy én nem taníthatnék állami zeneiskolában, mivel nem vagyok szolfézs vagy zongoratanár, de mivel évekig vizsgáztam ezekből a tárgyakból, számtalanszor, ezért magánban simán taníthatnék mind a kettőt. Vagy tévedek?

Tehát kb. ugyanannyi erővel taníthatnék gitárt is, mint Te szolfézst. Ellenőriz Téged valaki ilyen szempontból? (És engem ellenőrizne?) Vagy nincs ilyen megkötés vagy törvény vagy bármi? Mer akkor ez a weboldal is elég ciki, mert nincs szolfézs végzettségük azoknak a hangszeres tanároknak gondolom, akik mégis azt tanítják.

Te mióta műveled a zenesulidat? :)))

Előzmény: 321 (194)
321 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 194
Nem zeneiskolában tanítok, hanem magánúton. Nem tudom, mi megy egy állami iskolában (gyanítom, hogy kötelező a szolfézs), de egy magániskolában sem lehet azt atnítani, amit az ember akar, hálisten. Kőkemény előírások vannak. Én alapítványi zenesuliba jártam, és nemhogy az elmélet volt kötelező, hanem bizonyos óraszámú angol nyelv is, meg olyan órák, mint pl. az élet- és pályatervezés.
Előzmény: szomorce (193)
szomorce Creative Commons License 2006.06.13 0 0 193

Szerintem más a helyzet egy magánzeneiskolával, meg egy államival. Milyen előírások vannak egy államiban? Törvényben ki van adva, hogy kötelező a szolfézs?

Egy magánzeneiskolában azt tanítasz, amit akarsz. De egy államiban, hiába tudsz a legjobban gitározni a földön, mégse taníthatsz gitárt, ha nincs gitártanári diplomád. :)

Előzmény: 321 (192)
321 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 192
Basszusgitárt és gitárt tanítok, de elméletet is külön, ha igény van rá, más hangszereseknek. Itt találod néhány példámat:

http://www.freeweb.hu/szendofibalazs/leckek.php

A szolfézs és az elmélet megkerülhetetlen a zenetanulásban, ez tény. Én továbbra is kötelezőnek hagynám. Más kérdés, hogy egy magamfajta magántanár inkább írat dallamot és magyaráz elméletet is a hangszeres/technikai oktatás mellett (nem egyszerre vele - illetve csak akkor úgy, ha a példa/témakör megkívánja).
Előzmény: szomorce (191)
szomorce Creative Commons License 2006.06.12 0 0 191

Szerintem azért írták ki, mert...

A zeneiskolákban nem az jár szolfézsra, aki választja, hanem ott ez kötelező. Nem lehet szolfézs szakot választani a zeneiskolákban, a szolfézst mindenki kötelezőként tanulja, ezért a szolfézs órákat ítélik el.

Ha szabadon választható lenne, és teljes értékűen, egyenrangúan választható lenne a zongorával pl., akkor nem utálnák azok, akik arra járnak, mivel az volna az ő identitásuk és főtárgyuk, mint a zongoristáknak a zongora.

Tehát a honlap készítői az utálatos, mert kötelező szolfézs órák alól akarnak menedéket jelenteni, és azzal tették, hogy náluk nincsenek kötelező szolfézs órák. Szolfézs van, szolfézsóra nincs.

Én nem vagyok szolfézstanár, de szolfézs szakra jártam zeneművészetibe, és ezzel a szemmel nézem a dolgot...

A szolfézs tárgyat nem szabadna kiiktatni, csak azt a dolgot, hogy kötelező rá járni. A hangszeres órákon nem lehet dallamot íratni a gyerekkel, se énekzongorás cékulcsos példákból vagy kamaraénekből feleltetni vagy szolmizáltatni. Ez jelenti ugyanis a szolfézst. A zeneelmélet és a zenetörténet része pedig nincs említve se ezen a honlapon, se az állami zeneiskolákban, tehát ezek a tárgyak benne vannak - állami zeneiskolákban a szolfézsórákban, ebben a magánzeneiskolai honlapon meg szerintem leginkább zeneelméletet és zenetörténetet takar a szolfézs kifejezés.

Akik nem szolfézs szakosok, tanárok, hanem hangszer, csomó mindenre nem gyúrtak, amire a szolfézs szakos tanárok igen. Másra tanít a "kétfajta" tanár. Ha egyesíteni akarnánk egy tanárban a kettőt, akkor a két tanár belső ideálját is egyesíteni kellene, tehát egy hangszeres tanárnak belülről nem csak a hangszertudást kellene igényelnie a növendéktől, hanem azt is, hogy szolmizálva énekelni tudjon, stb.

Te milyen hangszertanár vagy?

Előzmény: 321 (190)
321 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 190
Amikor itthon tanítok, akkor én is összevonom az elméletet a hangszeres tanítással - ami azt jelenti, hogy egy ideig hangszeres óra van, aztán meg egy ideig elmélet. :-) Valószínűleg ők is így tesznek, a kettőt egyszerre nem lehet oktatni, mert az elméleti magyarázatra oda kell figyelni, ahhoz hangszer nem szükséges, majd a gyakorlati alkalmazáskor elő lehet kapni a hangszert.

Szóval ez náluk sem konkrét összevonás - valószínűleg -, csak hangzatosnak és növendékcsalogatónak gondolták, ha kiírják, hogy náluk egyben van a kettő.
Előzmény: szomorce (189)
szomorce Creative Commons License 2006.06.12 0 0 189

Egyik-másiknak nagyon faképe van... :)

És ez a szolfézzsal való összevonás-őrület!!!

Ennyi erővel úgyis mindent össze lehetne vonni, Bach is játszott mindenféle hangszeren, Mozart is, és őket követjük, nem?...

Előzmény: 321 (188)
321 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 188
Megnéztem az összes tanárt, soha nem hallottam még egyikükről sem. Ettől eltekintve lehet jó is.
Előzmény: szomorce (187)
szomorce Creative Commons License 2006.06.11 0 0 187

Mit találtam...

http://www.musicteacher.hu/

szomorce Creative Commons License 2006.06.11 0 0 186

Szerintem már csak a szüleikkel kéne megbeszélned! Hálásak lennének érte!

Előzmény: 321 (185)
321 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 185
Akkor minek járnak? Ha a tanár és a diák célja egyaránt a minél rövidebb óra, akkor a fene megette az egészet, maradjon inkább mindenki otthon.
Előzmény: szomorce (184)
szomorce Creative Commons License 2006.06.09 0 0 184
Néha a diákok örülnek is ennek!
Előzmény: 321 (180)
yourownhOle! Creative Commons License 2006.05.25 0 0 183
ide nem írok erőset, mert még le kéne állnom itt vitatkozni, minek a vége az, hogy megint nem fogtál az egészből semmit.
Előzmény: 321 (182)
321 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 182
Gyúrj még egy kicsit, elég gyenge reakció volt.

Természetesen nem rólam volt szó. Azt a poént már többször lelőtték itt, amivel te is próbálkoztál, hogy rám vonatkoztatják, amiket másokról írok. Úgyhogy próbálj kitalálni valami újat.
Előzmény: yourownhOle! (181)
yourownhOle! Creative Commons License 2006.05.25 0 0 181
végre te is nyertél valamiben.
Előzmény: 321 (180)
321 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 180
Azért az nagyon súlyos, amikor egy tandíjas zeneiskolában két tanár azon versenyez, hogy melyikük tud rövidebb órákat tartani.
florg Creative Commons License 2006.03.19 0 0 178
Az órarend szerint jól megy. Még az is lehet, hogy jól tanít az arc. De ez a levelező azért ...
Előzmény: Törölt nick (177)
florg Creative Commons License 2006.03.19 0 0 176
És, bár az akusztikus topikon lerágtuk rendesen, szerintem itt a helye:

http://www.gitartanfolyam.hu/otstilus_kurzus.php
florg Creative Commons License 2006.03.19 0 0 175
ajándék kottafüzettelés _pengetõvel_.
Előzmény: landmine (174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!