Keresés

Részletes keresés

Kutyanapközi Creative Commons License 2018.09.12 0 0 29

Kedves Gazdi,

 

ha kutyusod szeret a szabadban szabadon sétálni , labdázni, úszni a Dunában vagy barangolni az erdőkben ,mezőkön ,akkor a LeiKaland Kutyanapköziben a helye. A kutyusokat gépkocsival hozzuk és visszük a Kalandokra. Preferált kerületeink a  XVII., XVI., XV., XIV., XIII., X., VII., és a IV. Áraink kedvezőek.

Ha felkeltettük érdeklődéseteket nézzétek meg facebook oldalunkat. 

 

 

https://www.facebook.com/leikalandkutyanapkozi/?modal=admin_todo_tour

 

Szeretettel várjuk a labikat napközinkben :)

 

Üdvözlettel :

Renáta&Sanyi Leica&Sunday

absztinens Creative Commons License 2018.01.29 0 0 28

Tehát van két labrador jegyekkel rendelkező "ismeretlen származási vonalú" kutya. Mivel a fajta jegyeken túl olyan jellegek is felfedezhetőek amik a fajta genetikából adódóan kizárják a fajta tisztaságot, így "keverék" kutyáknak minősülnek.

Előzmény: Ildoszka (27)
Ildoszka Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27

Nem tudom, nekünk nincsen törzskönyv sem a szukának sem a kannak.

Előzmény: II. Ábris (26)
II. Ábris Creative Commons License 2017.12.03 0 0 26

Tenyésztőnek az számít, akinek van egy szuka kutyája és azt fedezteti. Természetesen azonos fajtájú és törzskönyves kannal (mindkét kutya törzskönyvvel rendelkezik és az utódokat is törzskönyvezteti). 

Szerintem a labrador tenyészszemlére kötelezett kutya, de gondolom kiadják a törzskönyvet anélkül  is. de felülbélyegzik. 

Persze, lehet, hogy már nem így van.

Előzmény: Ildoszka (25)
Ildoszka Creative Commons License 2017.12.02 0 0 25

Jah, nem vagyok tenyésztő, egyszer szerettük volna, hogy fialjon a kutyánk. Én azt gondolom, hogy a fekete labi őseiben keresendő a hiba. Amit írtál, azt olvastam: a sárga és csoki pároztatási problémáját. lehet a mi almunkban jött kis némi színhiba.

Előzmény: Ildoszka (24)
Ildoszka Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24

Ne hülyéskedj már, a szomszéd kutya? Nekünk ez a két labrador kutyánk van, abszolút nem tud érintkezni a szomszéd kutyával. A mi sárga labink az apa, többször össze voltak ragadva :)

Előzmény: II. Ábris (23)
II. Ábris Creative Commons License 2017.12.02 0 0 23

A fekete szuka szülei sárga és barna színű.

 

Találtam egy oldalt, ahol egyszerűen és jól érthetően le van vezetve a színek öröklődése.

A táblázatban bemutatja az színek öröklődését.

Mondjuk, tan foltos kutyáról nem ír.

Ami a legfontosabb a Te esetedben.  

 

"Érdekes megfigyelés, hogyha a  recesszív színeket, min a sárga és barna generációkon keresztül fekete egyedek használata nélkül, "tisztán" tenyésztjük, szintén megjelennek pigment problémák, bár nem olyan súlyos mértékben mint a fenti esetben. Jellemző, hogy Anglia vezető tenyésztői kivétel nélkül kivétel nélkül használnak fekete kutyákat, csak nálunk jelent hátrányt a fekete szín. Ugyanakkor még olyanok is, akik tisztában vannak hátrányaival a fajtára nézve párosítanak Magyarországon sárga kutyákat barnákkal. Remélem ez a kis eszmefuttatás, a teljesség igénye nélkül segít megérteni valamit az örökléstan szépségeiből és buktatóiból."

 

Itt a cikk, amiből idéztem:

 

http://www.labrador.hu/h_labrador_szingen.html

 

Ha nem vagy tenyésztő, akkor az Téged nem nagyon érdekel, hogy milyen a színek öröklődésének menete. Következmény viszont van.

Bár Te is tenyésztővé léptél elő, mihelyt párosítottad a törzskönyvvel rendelkező kutyáidat.

Ha tenyésztőnek "készülsz" akkor már előtte fel kellene készülni a fajtából, tájékozottnak kellene lenned a színek öröklődéséből, visszamenőleg tájékozódni kellene az ősökről, azok színeiről.

Még így is érhetik az embert meglepetések. Csak az utódok mutatják meg, hogy milyen recesszív géneket örökítenek a szülők. Ráadásul csak valószínűségek vannak az öröklődésben. Lehet, hogy a harmadik alomban jönnek elő a nemkívánatos színek.

 

Biztosan lesz olyan tenyésztő itt, aki elmondja Neked a tan foltok okát, ha nem a szomszéd kutya adományozta a kölyöknek.

Előzmény: Ildoszka (20)
II. Ábris Creative Commons License 2017.12.02 0 0 22

Nem figyeltem rendesen, mert a képen is jól látható, hogy a szuka a fekete. A színt figyeltem. Az öröklődést nem befolyásolja, melyik a fekete vagy a sárga.

most, hogy olvastam a standardot, a következő színek lehetnek:

"Egyszínű fekete, sárga, vagy máj- illetve csokoládészínű."

Tehát barna foltos nem lehet.

Utána kellene néznem, hogy ezek párosíthatók-e egymással. A fekete sárga biztosan párosítható. Írtam, soha nem foglalkoztam Labradorokkal.

A standardban az van írva, hogy a kis fehér folt a mellkason megengedett, de nem a nyakon , mint nyakkendő. Más, egyszínű kutyáknál a fehér folt mellé oda szokták írni, hogy nem kívánatos. 

Előzmény: Ildoszka (20)
Ildoszka Creative Commons License 2017.12.02 0 0 21

Jah a fehér nyakkendős ... azt olvastam, hogy az előfordulhat és az nem színhiba.

Ildoszka Creative Commons License 2017.12.02 0 0 20

A szuka kutyánk a fekete, ő fialt most. A kan a sárga. A fekete szuka kutya szülei sárga és csoki labrador. A sárga kan szülei sárgák. A fekete kutyánk teljesen fekete, a képen szerintem a fény ill. lehet valamit túrt az orrával és piszkos kissé. Az biztos, hogy a képen látható kölyöknek az arcán is van barna elszíneződés, a szemöldökénél ill. a lábain.

II. Ábris Creative Commons License 2017.12.02 0 0 19

Nem tudom, hogy a képen látható kan orrháta valóban barna, vagy csak a fényviszonyok következménye.

Előzmény: II. Ábris (18)
II. Ábris Creative Commons License 2017.12.02 0 0 18

Nem foglalkoztam soha a labradorok szín-genetikájával.

Az biztos, hogy még nem találkoztam tarka labradorral.

Az anya kutya (sárga) biztosan homogén a színéra nézve. A fekete kan heterogén is lehet a színére és az is, mert különben nem születhetne tőle sárga színű kutya.

Tehát addig nincs baj, amíg fekete és sárga kölykök születtek. A baj ott kezdődik, hogy tan foltokkal született kölykök is vannak. 

A legnagyobb baj, hogy fehér foltosak is vannak a kölykök között. A szomszéd kan milyen mértékben vehetett részt az utódok megalkotásában?. Nem ártana ismerni a szülők őseit sem.

 

Talán jön egy hozzáértő, aki tajékozott a labradorok színének örökítésében. Én nem akarok erre most időt fordítani. Szerintem nem különösebben nehéz ennek a fajtának az öröklésmenete.

Előzmény: Ildoszka (17)
Ildoszka Creative Commons License 2017.12.01 0 0 17

Ildoszka Creative Commons License 2017.12.01 0 0 16

Sziasztok! 1 hete születtek labrador kölykeink fekete és sárgák vegyesen sárga és fekete szülőktől. 2 fekete kutyusnak barnás elszíneződés van a lábain és a pofiján. Az anyuka fekete (sárga csoki szülőktől), az apa sárga labi. Mi lehet a gond a 2 fekete színével? A másik fekete az OK ill van még egy, neki fehér nyakkendője van :)

-KissZoli- Creative Commons License 2011.01.27 0 0 15

Sziasztok!

Most regisztráltam a fórumra és annyi kérdésem lenne, hogy egy labrador kb mennyi ideig tüzel?

mercedes190 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 14

Mai napon Nagytétény vasútállomáson találtunk egy zsemle színű kan labrador kutyust. Nagyon barátságos, a korát kb 5-6 év körülire becsüljük. Jó állapotban van. Képet még nem sikerült készíteni róla, de ha valakinek hiányzik a kutyus jelentkezzen.

loostris Creative Commons License 2010.02.08 0 0 13
Szerető gazdára talált.
Előzmény: loostris (12)
loostris Creative Commons License 2010.02.01 0 0 12
Kedves Állatbarátok! 9 hónapos Weimari-Labrador keverék, nagyon kedves, jóindulatú szuka kutya gazdit keres. Nem rág, nem ugat, szobatiszta, csak sok mozgásra és foglalkozásra van szüksége, amit jelenlegi idős gazdái nem tudnak megadni neki.



Kérlek segítsetek!!!
n.angela Creative Commons License 2010.01.29 0 0 11
sziasztok!

Újdonsült labrador gazdi lettem ma :)
Íme ő (nőstény, most lesz majd 3 hónapos):



Nevet még nem találtunk neki...

Angéla

U.I.: az a barna folt a szeme alatt normális jelenség? Állítólag mindkét szülő labrador, de eddig bárhol láttam képet labradorokról a neten, sehol nem láttam ilyet egyik képen sem. köszi előre is válaszokat
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 10
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
Ciklámennn Creative Commons License 2009.12.31 0 0 9

 

Helyesbiteni szeretnék, nem labrador, hanem golden retriver az elveszett kutyus!!

 

Tel: 06-30-977-6095

Előzmény: Ciklámennn (8)
Ciklámennn Creative Commons License 2009.12.30 0 0 8

29.-én a Ciklámen u-ból elveszett egy 1 éves labrador kan, zsemle szinű, nagyon szép és barátságos. Két gyerek és a felnőttek is nagyon keresik!!!

Az sem kizárt, hogy ellopták!

 

Ha valaki látja kérem értesitsen:)))

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7
Sziasztok!Szerintetek mennyit kell sétálni naponta egy kertben tartott 5 hónapos labradornak ? (kövér??)
Kriszti,Biggie,Maya Creative Commons License 2009.05.14 0 0 6
Sziasztok!

A Velencei Retriever Club megszervezte az I. túráját!!!
Mindenkit szeretettel várunk a

2009.július.11-én

meghirdetett túránkra!

Helyszin: Iszkaszentgyörgy Amadé-Bajzáth-Pappeneheim Kastély területe

Érdeklődni a dobailivia@freemail.hu e-mail cimen lehet!

VÁRUNK MINDEN RETRIEVER KUTYUST ÉS GAZDIJÁT A TÚRÁRA ÉS NE FELEDJÉTEK: NEM CSAK VELENCEI RETIK JÖJJENEK ;) ;)

!Kérnék mindenkit, hogy feltétlenül írjátok meg, hogy hány fővel, és hány négylábúval jöttök a túrára!
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5
a mi allatorvosunk is azt javasolta,hogy varjuk meg az elso tuzelest.Az enyem 7 honapos es minden nap nezegetem,hogy mikor jon mar el vegre,mert en is szeretnek rajta tullenni:)
Előzmény: czaltikgyörgyi (4)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 4
sziasztok!Kérlek benneteket,hogy írjátok meg észrevételeiteket,mert egyszerűen nem tudom,hogy mit csináljak.A Gina most lesz 5 hónapos máj. 11-én,és ivartalaníttatni szeretném az első tüzelés előtt.4-6 hónaposan.Az egyik állatorvos javasolja,a másik csak az első tüzelés után....A tréner meg azt mondja,hogy ki kell várni 1-2 tüzelést,mert tökre el fog hízni.....Várom a tapasztalatokat!czaltik@upcmail.hu
Tiszikeeh Creative Commons License 2009.03.25 0 0 3
Szijasztok.:)
Én a közeljövőben Labrador kutyát vásárolnék.
Ha tud valaki Jász-Nagykun Szolnok megyében vagy a közelben jó Labrador Retriever tenyésztőt,az légyszives írjon.egy honlap címre gondoltam elsősorban.:)
Előre is köszi.
Kis Alfi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 2
Kedves Kutyarajongó Társak!



Remélem nem haragszotok meg, hogy idetoppanok közétek és máris egy kéréssel fordulok hozzátok.

A Leonbergi kedvelők topicjának vagyunk lelkes tagjai, persze nemcsak leósok, sokkutyások vagyunk...épp ezért írok.



December 30.-án reggel keservesen síró kiskutyát találtunk a házunk előtt.

Természetesen befogadtuk, a mi három kutyánk mellé.

Tündéri, alkalmazkodó, kedves és nagyon értelmes kiskutya, aki max. 3 hónapos lehet.



Azért írok hozzátok, mert közben lassan kiderülget, hogy mi is a kiskutya hányattatott rövidke sorsának története és ha minden igaz (ami nagyon szomorú), akkor a mamája egy golden retreiver keverék kutyus volt, aki rajta kívül még 4 kisebet ellett, a többiek és a mama is eltűnt. A "gazdi" sem a mamakutyát, sem a kölyköket nem keresi, sőt, valószínű örül, hogy megszabadult tőlük.



Benji - ez a nevet kapta, megkapta, valószínű élete első, oltását, szép, egészséges, fényes fekete bundájú, hátsó lábain fehér papucsos eb. Az állatorvos szerint is tiszta labradoros. Ha onnan jön, ahonnan a fáma szól, akkor esélyes, hogy labrador a papa.



Nagyon kérlek Benneteket, ha tudtok olyan csodás embert, aki új, szerető otthont tudna adni ennek a kedves kiskutyának, jelentkezzen nálunk.

(Sajnos, mi csak ideiglenesen tudjuk tartani, mert kis kertünkben már hárman vannak, két óriás és egy kis öreg keverék. Ők bár elfogadták a kis jövevényt, kissé lelkibetegek amiért rájuk kevesebb idő és figyelem jut.)

Benjit természetesen csak igazán jó helyre adjuk tovább. Vagy kutyatárs kell neki vagy olyan gazdi aki él hal érte és közelében lehet!



Segítségeteket köszönöm és bocs a sok helyfoglalásért!



Nóra 06 30 314 00 61

Balázs 06 30 9246 230

leownora@enternet.hu

trasgo Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1
sajnos nemjöhettek velem
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.12.16 0 0 0
vidd 0da 0ket

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!