Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Zeno70 2013.09.29 Creative Commons License 75

Sziasztok!

Tudnátok nekem segiteni egy kérdésemben? Külföldön tartózkodtam 4 évig, ahol nem volt ingyen műholdas tévével kapcsolatos dolgom, de most hazaérkezve, be akartam röffenteni a Dragon 2100-as beltérimet és értetlenül állok az előtt, hogy semmit nem tudok befogni a műholdakról.

Először azt hittem, valami műszaki problémám van, de miután kizártam minden ilyet, azzal szembesülök, hogy vagy teljesen hülye lettem a műholdas tévézéshez, vagy valami nagyon megváltozott e téren. Teszem a tányért az Astrára, a HotBird-re, Amosra...akár hova, sehol semmi nem jön. Miért??? Teljesen új frekvenciatartományok lettek, vagy ellopták a holdakat? :)

A tányérom teljesen szélvédett területen van, igy az elmozdulást kizártam, de azért ránéztem a csipogóval is. Az Astrát jelezte, hogy megvan, de a többit nem nagyon találja (elképzelhető, hogy finomitani kell a beállitást). 

 

Légyszi segitsetek! Mit szúrok el? Arról olvastam, hogy átálltak a Németek a digitálisra, de ezzel nehezen magyarázom, hogy ettől miért ment el az összes ország, összes adója, az összes műholdról. És ha jól tudom (de ebben nem vagyok egészen biztos), a Dragon 2100-as már digitális beltéri. Tévedek?

Megköszönök minden hasznos segitséget!

imod.hu 2013.08.15 Creative Commons License 74

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában és ezúton kérném a segítségeteket. A minap vásároltam egy Triax TDS 78-as tükröt és hozzá egy Smart Titanium TMS43 monoblock LNB-t, (beltéri az OPTICUM 4100C). ASTRA 19,2E és 23,5E pozíciókon lévő műholdakat szeretném vele fogni.

Amatőr kérdéseim:
1.) Ha szemben állok a tükörrel, akkor a fej bal oldalát kell a fejtartóba fogatni?
2.) Szerelés után melyik pozícióba kell állítanom a fejet, hogy mindkét műholdat tudjam fogni?
3.) UPC előfizetésem van, tehát ez csak a plusz idegen nyelvű csatornák miatt (és persze hobbi) vettem a műholdvevőt. Hogyan tudnám a meglévő (alap változat) UPC-s mediabox-hoz kapcsolni a OPTICUM beltérit?

Köszönöm előre is a válaszokat!

banok 2013.07.14 Creative Commons License 73

Műholdvevő berendezést - Parabola+beltéri egység

Ez kb 25.000 forintba fog kerülni persze függ a beltéri egység milyenségétől és a szerelési költségektől

Előzmény: nerazzurro (72)
nerazzurro 2013.05.09 Creative Commons License 72

Ez nagyon jó, ezek szerint kódolatlanul (és többsége HD-ben) ingyen jön a BBC, CNN, Sky, Aljazeera, Euronews, RT és egy halom angol nyelvű hírcsatorna?

 

Ha csak egy modern laposTV-m van, mi mindent kell mindehhez beszerezni és kb. mennyiért (és hol)?

 

Előre is köszi a segítséget.

Előzmény: Mauro (67)
AJAX 1981 2013.04.20 Creative Commons License 71
Sziasztok!
Van egy lg hd tv-m van benne kártya foglalat.az a kérdés beltéri és tányér nélkül csak pusztán egy kártyát téve a tvbe fog-e müködni a dolog?
Illetve ha holland nyelvű sport kártyát szeretnék azt itthon hol lehet megvenni,vagy ki tud ebben segíteni kérlek segítsetek!
Törölt nick 2012.07.02 Creative Commons License 70

Fejet szerintem nem kell cserélned, de beltérit igen. A HD-s tévéd DVB-T foglalata a földfelszíni digitális sugárzáshoz van (MinDig TV), szóval az a műholdas vétel szempontjából nem játszik. Hogy mennyit kell költened, az attól függ, hogy "sima" digitális beltérit veszel vagy HD-képeset.

 

http://bolt.sat.hu/muholdvetel_dvb_s_117/muholdvevo

Előzmény: james07 (68)
Törölt nick 2012.07.02 Creative Commons License 69

"Kell vennem egy digitális beltérit?" Igen! :D

 

 

"Vadiúj HD-s TV-m van DVB-t-s foglalattal, de egyenlőre nincs benne kártya." Kevered a szezont a fazonnal!!! :D

Előzmény: james07 (68)
james07 2012.05.07 Creative Commons License 68

Sziasztok!

 

A következő problémához kérnék segítséget:

Április 30-től, a régi analóg műholdvevőmmel nem tudom fogni az Astrát.(szerintem átálltak a digitális sugárzásra)

Mit kellene tennem, hogy az adást digitálisban tudjam fogni?(csak a szabad hozzáférésű kódolatlan adásokat)

Kell vennem egy digitális beltérit? A fejet is ki kell cserélnem?

Mi a legolcsóbb megoldás?

Vadiúj HD-s TV-m van DVB-t-s foglalattal, de egyenlőre nincs benne kártya.

 

Előre is köszi!

 

Mauro 2012.05.04 Creative Commons License 67
Előzmény: eakos1 (66)
eakos1 2012.03.31 Creative Commons License 66

Angol nyelvű csatornákat melyik műholdon lehet leginkább befogni?

era46 2010.08.01 Creative Commons License 65
Szia,
ugyanezt én így oldottam meg:
vettem egy tv-t, dvb-s tunerrel, (a régi tv-m már úgyis 16 éves volt), a meglévő parabolámat az astrára állítottuk, innen bejönnek a német adók, sok hd-ben is!
Előfizettem a digi-re, ez egy másik parabolán jön, havi 2800-ért, lehet , hogy nem a legjobb minőségben, de rengeteg tudományos csatornával, ami nekem fontos (pl nat geo wild). Így havi 2800-ért minden megvan ami kell, és csak egy beltéri rondítja a nappalit.
Előzmény: 0x5a73 (64)
0x5a73 2010.07.17 Creative Commons License 64
Sziasztok,

Nem egészen az "ingyen tévé" kategóriába tartozik a kérdésem, de ti talán tudtok segíteni. Mivel világ életemben kábeltévén néztem a műsort, ezért a műholdas vételről semmit hasznosat nem tudok.

Költözés előtt vagyunk és a célterületen (Bp. III. ker. ezen részén) a UPC nem szolgáltat kábelt, a T-nek meg rettentő ócska mind a kábeles, mind a műholdas csatorna kiosztása. Az őcska alatt azt értem, h a mostani kábeles "UPC digitális akármi" tele van német nyelvű csatornákkal, ami a T-nél egyáltalán nincs. Nekem viszont ez elég fontos lenne.

Abban kérném a segítségeteket, hogyan tudnám műholdasan elérni, hogy kb. a következő csatorna választékom legyen:

- alap magyar csatik (bár nekem nem hiányoznának :) )
- sport (euro, sport1, sport2, espn, ilyesmik)
- tudományos (natgeo, discovery, stb.)
- rajzfilm csatik (cartoon, nickelodeon, minimax)
- német csatornák (vox, sat1, pro7, rtl meg a többi cucc)

Több antenna kell? Több settopbox kell? Egyáltalán: megoldható? Még csak nem is HD-ben kellenek....

Köszi előre is!


Csucsubi 2010.07.15 Creative Commons License 63
Müködni működik ez a dolog egy TV tuneres gépen is de akkor is kell elé egy digitális jelvevő/átalakító... De akkor meg már mindek vennél ilyet? Ott vannak a livestreamek... Nem hinném, hogy sok család aki bekötteti ezt a szolgáltatást laptopon fogja nézni...
Előzmény: Töhötömke (62)
Töhötömke 2010.07.15 Creative Commons License 62
Szerintem igen mer a laptop tv tunerje is analóg jelet fogad, a mindigtv dekóder meg analóg jelet ad úgyhogy működnie kéne. De szerintem nem kell sok idő és ilyen digitális vételre is alkalmas pc kártya is ki fog kerülni a piacra.
Előzmény: randell11 (61)
randell11 2010.07.15 Creative Commons License 61
amúgy akár egy TV tuneres laptoppal,PC-vel is működne ez a mindig TV-s cucc??
Előzmény: Töhötömke (60)
Töhötömke 2010.07.15 Creative Commons License 60
Nekem meg pont hogy tetszik ez a dolog.Mindig az kell az embernek amit nehéz megvalósítani:) Nekünk volt olyan pici tévénk hogy akkora volt a kijelzője mint az első színes kijelzős telefonoknak:) Az még persze analóg vételű volt, elcseréltük egy pcmcia-s laptopba való TV kártyával, mégiscsak szebb és nagyobb képe van a laptopnak mint annak a kistvnek.
Előzmény: betonacel84 (59)
betonacel84 2010.07.13 Creative Commons License 59
A hordozható Tv ötlete szerintem hülyeség... ha már az ember utazik akkor (legalábbis én) biztos hogy nem tv adást néznék egy rakás reklámmal hanem megfogom a dvd-t és beteszem egy hordozható lejátszóba laptopba notebookba... így akkor és azt nézek amit akarok.
Előzmény: barhelg (58)
barhelg 2010.07.13 Creative Commons License 58
Mondjuk én elég fölöslegesnek tartom a tv hordozhatóságát.. Tévézni az emberek általában fél-1-2 órán át szoktak, amíg megnéznek egy műsort, filmet, ehhez nem árt nyugiban lenni, utazáskor meg nem adott feltétel a nyugalom.. Szóval nemértem mire ez a nagy mobilizálás egy olyan területen, ahol nincs rá szükség
Előzmény: havasar (57)
havasar 2010.07.13 Creative Commons License 57
Hát igen, a hordozhatóság az tényleg nagy luxust jelent a tv-zésben. Ilyenre még nem nagyon sikerült találni elterjedt és olcsó megoldásokat. Remélhetőleg ez majd annak bizonyul. Ha tényleg beindul ez a földfelszíni sugárzás akkor szerintem mindenképpen ilyenre érdemes cserélni a műholdas tv-t. Mivel a műholdal azért tud macera lenni rendesen. Úgyhogy szerintem ezzel elindult a következő generációs Tv-zés és ha megnézzük mondjuk egy MinDig Tv-s 700 forintos havidíjat akkor szerintem láthatjuk hogy már most sem olyan rossz ajánlat.
barhelg 2010.07.13 Creative Commons License 56
Hát igen, elveszne a rádió hordozhatósága, ha még dekódert is kéne hozzá cipelni. Bár nem tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel ezt is olyan picire redukálják, hogy be lehessen építeni akár egy mobiltelefonba vagy mp3-4-5 (:P) lejátszóba..
Előzmény: Töhötömke (53)
eroberter 2010.07.08 Creative Commons License 55
Műholddal most is ingyé' lehet venni
Saját tapasztalat
Előzmény: Töhötömke (53)
nayan00 2010.07.08 Creative Commons License 54
Egy szabvány van, ami szerint elkészítik ezeket az eszközöket a gyártók. Így nem kell attól aggódni, hogy egy tv-be beépítettt dekóderrel nem tudod venni a DVB-T adásokat. Különben, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor vegyél MindigTV matricával ellátott készüléket, azzal biztosan tudod fogni a digitális földfelszíni sugárzást.
Előzmény: randell11 (52)
Töhötömke 2010.07.08 Creative Commons License 53
Hát a rádió digitális vételre való átállása tényleg elég nagy galibát okozna, szerintem a mobiltelefonok se tudnák a digitális adást venni, oda meg dekóder ááhhh. Műholddal régebben lehetett ingyen venni a Duna Tv-t, Mamámék azon keresztül nézték de sajnos megszűnt nemrég, aztán valami megoldást akartam rá találni, kábeltévé még nincs nálunk, sokat nem akartak költeni csak arra hogy legyen Duna, aztán megkapták tőlem házassági évfordulójukra a mindigtvt.Kezeléssel volt egy kis bíbelődés mert ugye így már két távirányító van így aztán hogy mikor melyiket kell használni... bonyolult nekik:)
randell11 2010.07.08 Creative Commons License 52
és az igaz,hogy van/vannak olyan szolgáltató/k ahol spéci dekóder kell? Mert ha már van 1 a tv-ben akkor minek vennék újat!? logikus szerintem
Előzmény: speedway104 (51)
speedway104 2010.07.07 Creative Commons License 51
Ahol eddig egy analóg csatorna "fért el" ott digitálisan jóval többet lehet egyszerre sugározni. A tévénél nem kell kidobni a hagyományos tévét, legfeljebb venni kell hozzá egy set top boxot, ami a hagyományos tévékészülék által értelmezhető analóg jellé alakítja a digitálisat.

Rádiónál viszont nem cipelhetsz magaddal set-top boxot, a digitális vételre alkalmas rádiók meg nem terjedtek el, még Európa gazdagabbik felén sem. Nálunk egy ideig folytak kísérletek a DVB rádiózással kapcsolatban, de azóta talán már azzal is felhagytak.
Előzmény: barhelg (50)
barhelg 2010.07.07 Creative Commons License 50
És egyáltalán miért kell analógról digitálisra váltani?
És a rádióknál miért okoz ez nagyobb gondot, mint a tévéknél?

Előzmény: nandika87 (47)
nayan00 2010.07.07 Creative Commons License 49
Hamarosan itt van 2012 és én attól félek, hogy addigra nem jut el mindenkihez ez az információ, és csomóan tv nélkül maradnak. Budapesten okés, mert szinte minden szolgáltatás, már digitális, és a földfelszíni sugárzás is mindenhol elérhető. Nekem személy szerint digitális műholdas szolgáltatásom van, így Én nem problémázok a digitális átálláson. Viszont jó ez a DVB-T, főleg majd akkor lesz hasznos, ha a mobilokba is belerakják a tunereket és bárhol lehet majd tv-zni.
Előzmény: dattis77 (48)
dattis77 2010.07.07 Creative Commons License 48
elvileg már eldöntötték, hogy az analóg műsörszórásnak vége lesz. nemsokára tényleg csak dekóderrel lehet majd tévézni, ami lehet, hogy nem is baj. egyrészt nem hiszem, hogy mindenki megveszi majd, másrészt legalább nem ülnek annyian couch potato-ként a szürke doboz előtt.
a legnagyobb baj azonban még is csak azzal van, hogy az emberek nincsenek tájékoztatva a változásokról, pedig nagyban érinti őket.
Előzmény: Csucsubi (46)
nandika87 2010.07.06 Creative Commons License 47
Pont hogy ezt szorgalmazza most az EU, hogy 2012-ig eltűnjön. A levegőből nem fog jönni többé analóg jel ezután. Ami nagyobb felháborodást kelt az az analóg rádiózás, aminek már ki lett tolva a határa 2014-ig, de majd 4 év múlva meglátjuk, hogy mi lesz... :)
Előzmény: Csucsubi (46)
Csucsubi 2010.07.06 Creative Commons License 46
Rengeteg jel mutat arra, hogy el fog tűnni az analóg műsorszórás, de szerintem ehhez még pár évtizednek el kell telnie, mire mindenki rájön, hogy olcsóbb a digitális vétel. Meg arra is kell gondolni, hogy mennyi mindent kell megváltoztatni, hogy mindenki átálljon a digitálisra.
Előzmény: nandika87 (45)