Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

BlackXC90 Creative Commons License 5 napja 0 0 446

Nagy a család,sokat járunk kirándulni,nyaralni,kempingezni és fő a biztonság. Ez az elsődleges szempont! A Peugeot 607-est kinőttük,ezért kell egy nagyobb.

 

Nem szeretnélek elrettenteni, de erre nem biztos, hogy a legjobb választás egy SUV.

 

 

A csomagtartó (legalábbis a hétülésesé) nem valami nagy, cserébe szar formájú: lapos és hosszú, ráadásul mindent magasra  is kell emelni.

Ha bringázol, vagy síelsz akkor szar felpakolni a tetejére, mert magas, a külső méreteihez képest belül se túl tágas.

Városban a súlya miatt, országúton a formája miatt eszik többet az átlagnál (nálunk ~9,7 és ezzel kb hozza az átlagot: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/51-Volvo/465-XC90.html?fueltype=1&fuelsort=1&power_s=160&power_e=170&gearing=2&powerunit=2), cserébe nem egy haladós darab (D5 163 le aut).

Ha esetleg vontatnál, az automata nem főnyeremény, szeret melegedni, ha nem gyárilag horoggal lett rendelve az autó, mert akkor általában kapott egy hűtőt pluszba a váltó. 

Az oldalszél is nagy barátja, stb. Mondjuk kényelmes, de ezt sok autó tudja.

Előzmény: lazy g. (443)
BlackXC90 Creative Commons License 5 napja 0 0 445

Folyamatosan ég, vagy csak felvillan?

Előzmény: jampi71 (441)
_kombany_ Creative Commons License 5 napja 0 0 444

senkire nem céloztam semmivel, csak elmondtam amit ma a gumis mesélt nekem.

Előzmény: lazy g. (443)
lazy g. Creative Commons License 5 napja 0 0 443

Nem tudom,h kire céloztál,h státuszszimbólum így meg úgy,ha esetleg rám,akkor tévedsz. Nagy a család,sokat járunk kirándulni,nyaralni,kempingezni és fő a biztonság. Ez az elsődleges szempont! A Peugeot 607-est kinőttük,ezért kell egy nagyobb. Ennyi a történet,nem több. Az ,h tetszik,remélem nem bűn...

A 607-re is majdnem hasonló méretű gumik kellenek és most is kb 90℅-osak vannak rajta. Nem mindenki jár szakadt gumikkal,ha meg igen,az bizony az ő bajuk. Én tuti,h nem kockáztatom sem a családom,sem pedig a saját életemet. Természetesen másét sem. Mindenki olyan autót vegyen,amit fenn tud tartani,slussz,passz. Ha van egy jó vétel,természetes,h érdekel. A saját pénzének ki az a hülye,aki az ellensége??? 

 

 

Előzmény: _kombany_ (442)
_kombany_ Creative Commons License 5 napja 0 0 442

Hihetetlenül sok XC90 kategóriás autó közlekedik az utakon totálisan lekopott, balesetveszélyes gumikkal pont azért, mert használtan relatív olcsón megveszik az XC90, X5, stb. autókat, de mikor megtudják mennyi rá egy szett gumi, és milyen sűrűn kell cserélni, akkor dobnak egy hátast, és addig közlekednek vele, míg szét nem feslik az autón..

 

Pedig a nagy tömeg, rossz gumi, erős motor hármas elég balesetveszélyes tud ám lenni..

Dehát ez a magyar mentalitás, kell a nagy autó, mert státuszszimbólum, de gumizni, javíttatni már nincs pénz.. aztán ha meg történik egy baleset, akkor nem neki lesz baja, mert őt megvédi a nagy autó....

jampi71 Creative Commons License 5 napja 0 0 441

Sziasztok tudna nekem valaki információt adni arról hogy ha a Műszerfalon megjelenik egy sárga háromszög felkiáltó  jellel a közepén akkor hol keressem a hibát?!

lazy g. Creative Commons License 2015.02.23 0 0 440

Igen,igazad van,nyilván nem a legdrágább,vagyis a legjobb cuccot rakja bele,ha eladni akarja. Megpróbálok alkudni,meglátom mit tudok elérni. Sajnos,miután én beszámíttatok egy dízel Peugeot 607-est,még itt is bukok rajta,hisz nyilván a minél nagyobb hasznot szem előtt tartva számítja be. Ez ellen nem tudok mit tenni.

Szóval a gps semmit nem ér.... Ezt nem gondoltam volna. Mondjuk van egy jó minőségű gps-em,majd azt használom.

Az a helyzet,h nagyon tetszik ez a nagy dög... Mindig megnézem ha látok ilyet "hömpölyögni" az úton. Szép,elegáns,tekintélyt parancsoló.

 

Sokat segítettél,köszi! Ha megvettem,majd még lehet,h kérek tanácsot,ha nem gond. Alkatrészekről,árakról,javításról,stb. 

Azért bízom benne,h olyan nagyon komoly bajai nem lesznek,amik százezreket visznek a kasszából... 

Azt sajnálom,h jó minőségű utángyártott cuccok nincsenek hozzá,csak eredetiek. Minden autótípusnál van utángyártott alkatrész,nem? Na mindegy,majd meglátjuk. 

Ja,igen. Ami elég fontos,ez az ún.magyarosítása a menünek. Ezt csak szakszervízben csinálják,vagy meg lehet csináltatni máshol is.

Ez csak tulajdonképpen egy számítógépes program,nem? 5 perc és kész. Ez 40 rongy??? Nem semmi...

Még egy utolsó dolog: Tőled is megkérdezem azért,h nem tudsz e véletlenül egy dízel ilyen autót,amit eladnak. 

Hátha találnék egy jobbat,mint ez a németországi...

Köszi!

Előzmény: BlackXC90 (439)
BlackXC90 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 439

Ne értsd félre, nem fáj, hogy el kellett rá költeni ennyi pénzt. Így rendben van, én meg nyugodt vagyok, ez ennyibe került és tervezve is volt, hogy kérni fog pénzt. Ha mást (valaha prémium autót) veszek az is benyeli ezt az összeget.

Szvsz számodra annyi ebből az információ, hogy lehet rá költeni a pénzt, még akkor is, ha igazából nincs semmi kirívó baja, ha szeretnéd "normális" állapotban tartani.

 

 

Én nem lennék nyugodt, ha valaki azt mondja, hogy mindent lecserél átvétel előtt. Szerintem ilyenkor mindenből a legolcsóbb (legszarabb) megy bele. Ne cseréljen le semmit, majd én megcsinálom, engedjen az árból.

De ez csak az én véleményem.

 

A GPS-re egy forintot ne áldozz, nem ér semmit, elavult kacat (2000-es évek elejének színvonala minden tekintetben). A mienkben is van, de azonkívül, hogy a gyerek időnként előszedeti a műszerfalból, használva tán két alkalommal volt. Nem értéknövelő tényező a GPS.

 

Két tonna, két dolgot szeret a gumit és a gázolajat.:)

 

Bármilyen meglepő Volvo motor van benne, ha 2004-es és 163 lovas 2.4 diesel, akkor jó eséllyel d5244t.:)

 

Előzmény: lazy g. (438)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.22 0 0 438

Black XC90... eeeeez nem semmi amit ráköltöttél a verdádra...

Egy félmillát simán.. Nyilván,senki nem szeretne ennyit költeni a frissen megvásárolt kocsijára és sajna Marcony Neked is igazad van,h a szerencse itt elég fontos tényező... 

Én úgy venném át,h az összes olaj cserélve lesz,szűrőkkel,a fékek átvizsgálva és szükség szerint a betétek és a tárcsák cserélve és ugye amit mondtam,h friss műszakija lesz. Viszont ebben is német nyelvű a menü,ami nem annyira kóser,tehát máris 40 rongy a magyarosítás és mivel van benne gps is,nyilván az is német nyelvű és Mo térkép tuti,h nincs rajta,tehát ez is jó kis költséget jelent majd...

A gumik jók,azt nem kell cserélni,legalábbis egyelőre. Piszok nehéz ez az autó,ugye a súlya miatt kajálja a gumit ennyire.. Na jó,ha megvettem,jövök és beszámolok Nektek,de ezt tényleg komolyan át kell gondolni még egyszer... Amúgy milyen motor van ebben a Volvóban? Mercedes,vagy mi a csuda... Az se tetszik,h nem lehet utángyártott alkatrészeket kapni..pfffff...miféle módszer ez...

 

Előzmény: marcony (437)
marcony Creative Commons License 2015.02.22 0 0 437

A totalcarnak van egy rovata.

 

népitélet.hu/autók

 

Az XC90-ről találhatsz 25 méltató leírást.

Némelyik egész érdekes, és mindent összevetve, eléggé vegyes a kép...

Előzmény: lazy g. (434)
BlackXC90 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 436

A minenkben óra szerint 27x ezer van, de volt tekerve, úgyhogy ki tudja mi a valóság. A Költségeket korábban (kb 20 hozzászólással ezelőtt, lapozz vissza) leírtam. Az, hogy az óra mit mutat egy 11 éves autoban, mellékes. Vizsgaltasd at egy márkaszervizben. azt, hogy a konkrét autó jo, vagy sem, azt távolról megmondani nem lehet.

szvsz, ha a motorfelújítás ára aggaszt, akkor ne vegyél xc-t, mert két garnitúra gumi ára kb megegyezik egy komplett motorgenerállal es szereti a gumit...

Előzmény: lazy g. (432)
marcony Creative Commons License 2015.02.21 0 0 435

SZVSZ.= szerény véleményem szerint. :-)

Ugyan ez a rövidítés angolul: IMHO

 

Neked kell eldönteni a kérdést...

 

Most nekem egy Audi 2.5 A6 van, 300 e. km. biztos van benne, megy mint az állat és 6 l körül fogyaszt, az olajat sem eszi. 5 hengeres soros motor van benne.

 

3 éve találkoztam egy Citroen 2.5 CX-el 850 e. km. volt benne a tulaj szerint.

 

Volt egy Volvo 740-esem, 6 hengeres Audi diesel motorral, a legrosszabb álmomban se jöjjön elő, annyit szoptam vele.

Elhiheted, a szerencse faktor sem elhanyagolható.

 

Azért majd írd mg mire jutottál.

 

Üdv:

M

Előzmény: lazy g. (434)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.21 0 0 434

SZVSZ??? Ez mit jelent,bocs,sajna nem értem.

Ez a kinézett XC 90-es,2004-es évjáratú. 

Nagyon jó a felszereltsége és friss műszakival árulják,de hát tudom,h az mit jelent....(mármint a friss műszaki).

Ára 2,3M ft. Aránylag megkímélt és nem is gondolkoznék rajta,de ez a 300 E km... gondolkodóba ejt. Viszont egy Volvo dízelben ennyi km..hátha nem sok. Emiatt kérdem,h esetleg vki ismeri e ezeket a motorokat,h kb mennyit megy el mindenféle komoly beavatkozás,javítás nélkül. A forgó,kopó alkatrészek nem vészesek,mert azokat aránylag olcsóbban meg lehet úszni,ha cserélni kell. De ha egy motort kell felújítani,hááát...az már biztos,h húzós!

Előzmény: marcony (433)
marcony Creative Commons License 2015.02.21 0 0 433

SZVSZ. amennyiben ezt a km. számot nem egy átlagos használattal tették bele, tehát az autó teszem azt, nem 2002-es hanem csak 4-5-6 éves, akkor érdemes vele foglalkozni.

 

Nem csak a forgó mozgó acél alkatrészek kopnak, a sok-sok műanyag alkatrész, a gumik, tömítések is öregszenek.

 

Inkább frissebb autót érdemes venni, több km-el, mint öreget kevéssel.

 

Üdv:

M

Előzmény: lazy g. (432)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.20 0 0 432

Bocsánat,szeretném megkérdezni,h szerintetek 300 E km sok egy ilyen kocsinál? Van egy XC 90-es,ami nagyon tetszik,de sajna ennyi km van benne... Szerintetek?? 

Marcony?  

Előzmény: lazy g. (431)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.16 0 0 431

Kedves Marcony!

 

Köszi szépen,utána nézek a dolgoknak!

Sokat segítettél!!!

Minden jót,szia!!!

Előzmény: marcony (430)
marcony Creative Commons License 2015.02.16 0 0 430

T. Lazy!

 

Mindenek előtt, légy tisztában azzal, hogy a külföldi behozatal mennyibe kerül.

 

Használtautó behozatal. Beírod és rákattintasz.

Ugyancsak a regisztrációs adóval is így.

Vannak kalkulátorok, ha beírod az adatokat, kijön a regisztrációs költség.

 

Vannak cégek, amelyek a HA. behozatallal foglakoznak.

Meg kell keresned őket, nem tudok javasolni egyet sem.

Úgy tudom, ~ 150000 Ft. körüli összegért hozzák be az autót. Tévedhetek ebben.

Bújd az Internetet, aztán legjobb, ha kimész egy haveroddal, aki nagyjából beszéli a nyelvet, vagy legalább megérti mit mondanak neki. 

 

Üdv:

M

Előzmény: lazy g. (429)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.16 0 0 429

Bocsi,csak még annyt,h esetleg nem tudsz olyan valakit aki külföldi autók behozatalával foglalkozik?

Már ki is néztem egy xc 90-est,de lövésem sincs,h mi a módja,stb.

Tényleg sokkal jobb árban vannak mint itthon,de ezen már rég nem csodálkozom. Itthon minden sokkal drágább,pedig kb a negyedét keressük mint nyugati szomszédaink,de ebbe most ne menjünk bele... :-) 

Ha tudsz tanácsot adni,azt nagyon megköszönom!!!!

Üdv!!!

 

 

 

Előzmény: marcony (427)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.15 0 0 428

Húúú..ez bizony egy nagyon szuper ötlet és tuti,h meg is csinálnám,de sajnos nekem el kell adnom,ill. beszámíttatnom egy Peugeot 607-est. Sajnos csak így tudok venni egy Volvot.

Gondolom,h a németek ilyesmivel nem foglalkoznak.

Pedig amit mondtál,az tényleg kivitelezhető lenne és valószínűleg a legolcsóbb módja egy xc 90-esnek,de hát sajna ez van.

Ha eladom a Peugeot-t,akkor én ezt meg is lépem,köszi!!! :-) 

Előzmény: marcony (427)
marcony Creative Commons License 2015.02.15 0 0 427

Gondolkodom én is valamin, ha nem is XC90 az elsődleges célom.

Arra jutottam, hogy kimegyek Németországba vásárolni.

 

Nem árt, ha nézegeted a német használtautó kínálatot. Pl.

Autoscaut24.de

Meinestadt.de

automarkt.zeit.de

12gebrauchtwagen.de

 

Persze be kell kalkulálni a vele járó költségeget + az átírást, regisztrációt, de szerintem így is jobban megéri, mint itthon venni valamit.

Ott talán nem annyira általános a kmóra kurficolása, de ott sem kizárt.

Magánembertől kell venni, ha lehet.

 

Üdv:

M

Előzmény: lazy g. (426)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.14 0 0 426

Oksa,utána olvastam és valóban sok mindenre választ is kaptam,köszi! :)

Na és a második kérdésem?

Esetleg vki tud eladó Volvo XC 90-est? 

Dízel érdekel és amit meg tudok fizetni,kb 10-11 éves körülit,aránylag persze jó állapotút.

Ha valaki tud ilyet,nagyon megköszönném,ha szólna!!! :-) :-) 

Sziasztok!

 

Előzmény: marcony (423)
_kombany_ Creative Commons License 2015.02.13 0 0 425

én azért elég szkeptikus vagyok ezekkel a cuccokkal..

 

ha ez így működne, hogy egy ilyen kis "chipet" az ember rádug, és ettől a teljesítmény nő, ráadásul még a fogyasztás is csökken.. hát akkor az maga lenne a csoda, és az összes komoly műhely ami motor tuning -al foglalkozik lehúzhatná a rolót..

Előzmény: k.kapitány (413)
_kombany_ Creative Commons License 2015.02.13 0 0 424

nekem off márkánál volt ilyen, és kiderült, hogy a kupak volt rossz.. kicseréltük és megoldódott minden..

ugyanis a kupak egyben túlnyomás szelep is, és ha az meghibásodik, akkor azonnal kinyomja ott a vizet ahogy elkezd a nyomás nőni..

Előzmény: Edam (420)
marcony Creative Commons License 2015.02.06 0 0 423

Szó volt már itt szinte mindenről, ami téged érint.

Megtalálod, nem is kell sokat visszaolvasnod.

 

Üdv.

M

Előzmény: lazy g. (422)
lazy g. Creative Commons License 2015.02.06 0 0 422

Sziasztok,üdvözlökmindenkit! :-) 

Mostanában én is nézegetek egy XC 90-est,az az igazság,h piszokul tetszik...

Tekintélye van,nagyon elegáns,gyönyörű a formája és hát ugye a biztonság és megbízhatóság...

Két kérdésem lenne: mire kell figyelnem egy ilyen autó vételekor,tudna nekem valaki segíteni? Van olyan dolog,amire nagyon kell figyelnem? Van ennek az autónak..ööö..úgymond gyenge pontja?

A másik: esetleg tud valaki egy jó állapotú,dízel 9-10 éves,megbízható kocsiról,ami eladó? Szívesen venném..

A hasznaltauto.hu-n van egy jó pár,de jobb lenne,ha esetleg vki ismerné az autó előéletét... Az azért nem árt..

Előre is köszönöm,minden segítség jól jön,nekem most még egy 607-es Peugeot-m van,szóval nagy váltás következik... :-) 

Sziasztok,minden jót!!!!!

marcony Creative Commons License 2015.02.04 0 0 421

Így már más, de akkor sem értem a puha vízcsövet.

 

Volt nekm Volvo 740, 6 hengeres soros D. motorral.

 

Az időnlént produkált ilyet, de ott a vízcső nagyon kemény volt.

A hibaok elég nehezen lett meg: a viszkokuplung működött bizonytalanúl, és ekkor megnövekedett a hűtővíz nyomása. 

Előzmény: Edam (420)
Edam Creative Commons License 2015.02.04 0 0 420

Tisztelt Marcony!

 

Az biztos, hogy a tágulási tartály kupakján megy el a víz. Erre mindíg egyértelmű nyomok utalnak a tartály körül, illetve egy alkalommal papírtörlő kupacot ragasztottam rá és teljesen elázott ami normál esetben száraz maradna. Ha motorikus probléma lenne, akkor vélhetően állandó lenne a jelenség. Nekem viszont ahogy előzőleg leírtam, össze vissza produkálja a hibát. Az sem mondható, hogy nagyobb teljesítmény leadásakor jön elő, mert pont tegnap mentem vele Balaton-Budapest szakaszon végig 140-el tempomattal és elment a másfél liter víz. Tényleg egyszer sem kellett előznöm, mert üres volt a pálya. Hazaértünk bele az üveg víz, majd mentem vele kb. 8km-t és "állítsam le a motort, mert kevés a víz". Szóval ez így nem hiszem, hogy motor lenne.

Nem egyszerű.

 

Előzmény: marcony (419)
marcony Creative Commons License 2015.02.03 0 0 419

Még annyit hozzátennék, hogy a távdiagnosztikával kockáztat az ember.

Lehet belőle az is, hogy véleményével leég, hiszen nincs minden információ birtokában.

 

Majd írd le kérlek mi volt, ha végére jutottál.

Előzmény: marcony (418)
marcony Creative Commons License 2015.02.03 0 0 418

T. Edam!

 

Üzemmeleg állapotban nem lehet puha a vastag fekete vízcső.

Amennyiben mégis, akkor légköri nyomásra fúj le.

 

A tágulási tartály kupakja, ha jól zár és fogy a víz, akkor annak nyomára kellene jutni.

Ha a motortérben nincs víz, akkor elmegy a kipufogó rendszeren.

 

Tehát az én véleményem az, hogy hengerfejes az autó, valami szivárgás lehet a kipufogószelep körül.

Minél hamarabb végére kell jutni, mert ha véleményem valós, akkor sérülhet a hengerfelület a hengerbe került víztől.

Igy szerencsével csak a hengerfej javítás, hengerfejtömítés, jétszik be.

Amúgy meg motor ki, szétszedés stb, majd egy fél motorgenerál.

 

Üdv:

M

Előzmény: Edam (417)
Edam Creative Commons License 2015.02.03 0 0 417

Sziasztok!

Van egy kis problémám egy 2006-os 2,4, D5 automata  XC90-el. Menet közben a vizet kinyomja a tartály kupakján keresztül.

A víz nem forrt soha a mutató szerint. Cserélve lett vízpumpa, komplett thermosztát, tartály+kupak (mind gyári új). Puha a vastag fekete vízcső.

Tavaly nyár közepétől őszig csinálta, majd utánna csak 1-2 deci ment el pár hetente. Most 3 hete megint elkezte. Megyek pár kilómétert és szól, hogy kevés a víz.

A stabil szerelőm feladta, egy másik csapat szerint hengerfely és gyűrűk 500-ért. A harmadik szerint nem hengerfej.

Na itt tartok.

Tud esetleg valaki valami okosat?

Előre is köszönöm.