Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3672
Jó kis sztorik ezek. :D Jót vigyorogtam rajtuk. :D Bár minden rendőr és vpop-s olyan lenne, mint azok, akikkel összefutottál! :D
Múltkor mögém is beállt egy járőr, ráadásul emelkedőn, úgyhogy rólam is folyt a víz, de megúsztam, viszont szerintem csak azért, mert nem érezték meg a szagot, merthogy csak nagyon karcsú mennyiségű étolajat kavarok mindig a gázolajhoz. Ha megérezték volna, nem biztos, hogy nem hívrák rám a vpop-s kartársaikat. :-(
Előzmény: selgir (3671)
selgir Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3671

cseszheted a btk-t mondjuk kolumbiában:)))) merthogy nem adnak ki magyarországnak, hanem ott helyben elintézik az ügyet...

 

 

egyébként meg nem értem ezt a "szag" mizériát! ha valaki használt cuccossal nyomul, az vállalja fel kéremszépen. én legalábbis nem szaraxok észterezésel, alkoholizálással (na jó, de azt szigorúan a kocsmában), tökömtuggyamifenével. szépen betankolom, oszt gyíííí... nem érdekel a dugóban mellettem vigyorgó debella véleménye, és a rendőré sem. a multkor nem indult a gép, és rendőr segített betolni:) csak vihogott, mikor megérezte a szagot! rólam mondjuk patakokban ömlött a víz...

 

a nyírségben sem genyáztak vépéópéék, mikor elcsörögtem mellettük. és a román határ környékén sem. pedig ha bevágja magát a kocsiba, seperc alatt megfogott volna. skoda oktávia vs. golf1 ugyebár... a nyeszergő ékszíj miatt hamarabb kihalásznak a sorból, mint étolaj miatt! meg ha nem ég a lámpa!

 

ne mek, mert vár a vörösbor:)

Előzmény: naox (3662)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3670
Nem tekertél eléggé előre Amigo7 124. hozzászólását nézd meg, korrekt olvasmány. Aztán ezen a vonalon elfilozofáltunk a megoldásokon, a savmentesítésre is van egy módszer leírva. Ha érdekel, keresd meg.
Előzmény: odourizing (3669)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3669
Rákerestem, de semmi olyat nem találtam, ami használható lenne. Nem desült ki, hogyan kell savazni az olajat, milyen sav kell, mennyi és a végén hogyan távolítsam el a savat az olajból, nehogy szétmarja az üzemanyag ellátó rendszert. Vákuumdesztilláló készüléket pedig nem hiddém, hogy be tudnék szerezni egyszerűen.
Szóval, hogy néz ki ez a savazás mondjuk sósavval, mert ugye azt lehet kapni a Tesco-ban is 20%-os töménységűt, a minap néztem éppen.
Előzmény: Uldin (3664)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3668
Okkkééé uram! Utána nézek. .-)
Előzmény: Uldin (3664)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3667
Kipróbáltam 60 °C közeli hőmérsékleten meg napon melengetve is, ahogyan te, de a 60 fokos cuccal nem történt semmi, csak annyi, hogy az egyikben szappan, a másikban meg az opálosodáson kívül semmi nem jelent meg. Úgyhogy asszem én felhagyok az észterezéssel és inkább (50% étoil+50% gázoil) + 20-30% E85 vegyítésével kísérletezem inkább. Kíváncsi vagyok, hogy így javul-e az égés és csökken-e a szag, de már nem hiszek ebben sem, ami a szagot illeti. Meg egy kicsit félek, hogy szétcseszi a motort a bioetanol, még ilyen kis %-ban is, mert ugyabár az nem olaj és marha magas az oktánszáma, ami talán elég magas kompresszió tűrést is feltételez. De reménykedem, hogy működik majd a dolog.
Egyébként nagyon örülnék ha az a koktél, amit leírtál olyan szagú lenne, mint az ukrán gázolaj, de szerintem ez is csak ábránd. Én már próbáltam használt, meg nem használt és több féle motorolajat is hozzákeverni, (étolaj+gázolaj+egy pici 95-ös benzi+ motorolaj) de soha nem jártam sikerrel, ami a szagot illeti és az adagolót is rendesen elintéztem vele, kellett pár gázolajos tankolás, mire kitisztult és még az előtöltésem is elcsúszott, persze lehet, hogy az nem ettől. De az biztos, hogy az étolaj gyanús szag megmaradt. Aztán kaptam egy ihletet, hogy mi lenne ha az egész mixtúrát összeforralnám, merthogy ha monjuk halat sütsz étolajban, akkor ugye annak az olajnak az égésterméke is halszagú lesz. Tehát összeforraltam mindent, amit felsoroltam, kivéva a benzint, mert ugye az berobbanhatott volna, így azt csak utólag adtam hozzá. De így is volt szag. :-( Tehát ez a szagtalanítás/szagelnyomás úgy néz ki, hogy reménytelen, bármilyen koktélt is készítünk.
Üdv!
Előzmény: .psp (3660)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3666
"Ez a világvége hangulat vaami vallási eredetű, vagy tudnak valamit???"
teljesen gazdasagi alapu elkepzeles. Nem akarom reszletezni, de nagyon sok egyertelmu jel van olyan pozitiv visszacsatolast gerjeszto folyamatra, ami nagyon rovid ido alatt kifektetheti a jelenlegi gazdasagi berendezkedest (a gaz pl. csak az egyik). Marha serulekenyek vagyunk. 1-2 hetet aram,i nternet, gaz, (plane benzin) nelkul nagyon nehezen elnenk tul. nincsenek tartalekok.
Nem orultek, csak nagyon szamitoan racionalisak. A vagyonukert megkuzdottek, es nem biznak meg semmiben es senkiben akkor, amikor a jovojukrol van szo. Es van annyi csicsokajuk, amivel ezek szerint egy egesz evet kihuznak akkor, amikor majd nem lehet pizzat rendelni.
Előzmény: Uldin (3665)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3665

Helianthus tuberosus L. Csicsóka, Asterales fészekvirágzatúak rendjébe tartozik, Asteraceae fészekvirágzatúak családja, Asteroideae csövesvirágzatúak alcsaládjába tartozik. A napraforgó rokona.

 

A gumója keményítő helyett inulint tartalmaz, az inulin egy polifruktán egy darab szőlőcukor után fruktóz egységekből felépülő poliszacharid. Remélem nem írtam hülyeséget.

 

Az inulinból fruktózt lehet előállítani, a fruktóz lebomlásakor a szervezet nem veszi igénybe az inzulinos lebontási folyamatot. Ezért a cukorbetegek fogyaszthatják. Az inulin esetében is minimális a szőlőcukor bevitel a szervezetbe. Diétás étrendkiegészítők alapanyaga.

 

A gumó 15% fruktózt tartalmaz, össz szénhidrát tartalom 18%

hozama: extenzív művelés során 7-10 tonna/ha

Intenzív gazdálkodás esetén 60 tonna/ha

Leveles szár hozama 3-4szeri betakarítással 40-50tonna/ha max. 100tonna/ha.

 

A csicsóka zőldtömege takarmányként, tüzelőként hasznosítható.

 

A 2. világháború idején Franciaországban termeltek csicsókát, sokan a csicsókának köszönhették az életüket, nem haltak éhen, a gumóját ették jobbhíjján.

 

Ez a világvége hangulat vaami vallási eredetű, vagy tudnak valamit???

 

Egyébként van benne valami, hogy minden vagyont őrültség értékpapírban tartani, no de itt is lehetnek szélsőséges dolgok.

 

>nemtom mirol kell szaporitani) biztosan ad szivesen.

 

Olyan a csicsóka, hogyha néhány gumó bent marad a földben, utána évekig nem lehet kiirtani. Egyszer csak előbújik valahol.

Előzmény: naox (3663)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3664

Tekerj vissza a hozzászólások között, a fáradtolajos témát már kitárgyaltuk..

 

Fáradt olaj tisztítására az olajszőkítők által is használt savazással lehet próbálkozni, vagy vákuumdesztillációval. Kerress rá a keresőben.

Előzmény: odourizing (3661)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3663
"Érdekelne a csicsókának mi köze van az EU-bukásához?"
hihi. van a fiatal vallakozo ertelmisegiek kozott egy nagyon durva vilagvege-hangulat. sok ilyen embert ismerek, akik a joleti tarsadalmak csodjet vizionaljak. Kozos tulajdonsaguk, hogy nem hisznek semmifele "papiralapu" ertekben, penz, bankbetet, reszveny, etc.
komoly penzt koltenek arra, hogy megtanuljak a "tulelest", pl. fustolot epitenek (a soktizmillas hazuk melle), es a gyep helyen tulelonovenyeket termelnek, igy pl. csicsokat is. Van agregatoruk, kutjuk, a gazkazan mellett ott a vegyestuzelesu is. A penzuket aranyban tartjak.
(egyebkent a nagy gazd-i valsag utan amerikaban is komoly nemzeti mozgalom alakult arra, hogy a nagy ellatorendszerek bukasa (pl. haboru, valsag, forradalom) eseten is mukodjon a tarsadalom. sok konyv is jelent meg a temaban. ugy gondoltak,hogy mindenkinek tudnia kene disnot tenyeszteni, kerteszkedni, alap dolgokat.)

na szoval a srac ezert termel csicsokat. nemtom ad-e el, de szaporitoanyagot (nemtom mirol kell szaporitani) biztosan ad szivesen.
Az inulinra valahol van receptem, megkeresem. Valamibol ki lehet kristalyositani. Van neki piaca? (regen ezzel vizsgaltak a vesemukodest (=inulin clearence), de ma is hasznaljak meg valamire?)
Előzmény: Uldin (3654)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3662
""hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet. "

Ez fájt .:-))


Teháta te dogmáid szerint az Autobahnon se mehetsz a korlátozás nélküli szakaszokon 130 nál többel mert te magyar vagy és ITT ez a szabályos...:-) Apám ezt tanitani kéne."
nos, nem kene ezt a stilust meghonositani itt a forumon. hihetsz hujenek (bar a hozzaszolasaimban igyexem bizonyitani, hogy felkeszult vagyok), hihetsz az ellenseg emberenek, de szerintem egy szakmai (ertsd nem polidils) topikban nem illik a masikat igy minositeni. Nemtom hanyszaz hozzaszolas utan talan tiszteljuk ennyire egymast.
A masik aprosag. Nyisd ki az utleveledet, es keresd meg azt a mondatot, ami valaszt ad a kerdesedre. mind a fogado allam, mind a magyar allam tv-eit meg kell tartanod. Vannak torvenyek, amiknek teruleti hatalya mongyuk az eu, vagy magyarorszag (ilyen pl. a kresz, nemetorszagban a nemet kresz hatalyos). A BTK teruleti hataly nelkul ervenyes, az egesz foldon, sot az urben is. Ha nem hiszed, ne tedd, kerdezz meg egy elsos joghallgatot.
Előzmény: .psp (3651)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3661
Jó, hogy felhoztad a témát, mert eszemben volt, de elfelejtettem kérdezni ezzel kapcsolatban. Szóval ha valaki tud vmit, hogy hogyan lehetne megtisztítani a használt motoroil-t, akkor szívesen venném az ezzel kapcsolatos infót. Próbáltam régebben minimálisan hozzákeverve gázoilhoz, de csúnyán viselkedett tőle az adagoló, úgyhogy leálltam ezzel a projecttel. :-(
Előzmény: hulladekegeto (3656)
.psp Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3660
Sztem a hőmérséklet lehet a gond, tul meleg anyaggal kisérletezhetsz.


próbáld szobahőmérsékleten, egyszer összerázva az egészet aztán had pihenjen 2-3 nap a napon.

pontosabbat sajna én se tudok, mert nem értek hozzá.


A hulladékégető kolléga felvetése érdekes lehet, hogy az E85 tel kevert használt ét oil+ gázolaj+ szürt használt motorolaj Koktél milyen szagu lesz?

Biztos nem semleges de nem lehet matrkánsan étolaj szaga. tehát büdös nek büdös , de az ukrán , román gázolaj is az.
Előzmény: odourizing (3658)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3659
Miért, tényleg létezik biodízel kút Hatvanban? Ez hihetetlen! Erre tényleg kíváncsi lennék, hogy mi van azzal a kúttal.
Előzmény: attj (3653)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3658
Ugye, hogy ugye? :D Végre valaki igazat ad. Mondjuk azt észrevettem, hogy te hasonlóan gondolkozol a témával kapcsolatban. Múltkor vmelyik fórumos lecseszett, hogy ez a téma csak egy gyerekes kirohanás. Mármint a rossz utak, jöv. adó, igazságtalanságok garmadája stb. Ezek nem tudom, kinek az oldalán állnak...
-Egyébként hogy állsz az E85+NaOH projecttel? Nekem nem sikerül vele semmi, csak szappan és gél, úgyhogy egyelőre feladom. :-(
Előzmény: .psp (3652)
.psp Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3657
Háát ez egy " igen SPESSSZIÁLIS TÉÉÉMA" (By gatveder)

Azt azér' müvészet lehet mexürni, mert az mindig trutymo marad, de ötletnek nem rossz.
Eccer még valami dizel tipóba öntött valaki, aztán utána kisérletezhetett a rendszertisztitó adalékokkal, kb 4000 ft értéket belenyomott mire ujra tiszta lett a rendszer.

Bár nincs lehetetlen feledat, de a harisnya, meg kávéfilter és társai felejtősek ebből aszempontból, sőt a gázolaj szürő 5 mikronos szürőjén is mehet át a mocsok.
Előzmény: hulladekegeto (3656)
hulladekegeto Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3656
Srácok, jelen helyzetben szerintem mégis inkább a használt-motorolaj elégetésére kéne átállni, ennek megfelelően esetlegesen alakítani, módosítani a járgányokat.

Mit lehetne tenni, hogy akár 100%ban is megegye a motor a gányt, és ne tegyen kárt lehetőleg semmiben? Meg lehetőleg ne rakódjon le a gané ha áll az adagolóban...
.psp Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3655
"Hatvanban működik a biodizel kút?"

nem még Hetvenben sem, sőt 2008 ban sem:))))

Magyarországon nincs Bio Diesel
Előzmény: attj (3653)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3654

>haver csicsokat termeszt, mert nem hisz abban, hogy az eunak lenne meg 4 eve....

 

Korábban említetted a csicsókás haverodat.

Érdekelne a csicsókának mi köze van az EU-bukásához?

 

Tényleg van sok csicsókátok? Lehet vennék belőle, "kis" mennyiségben el tudom adni az inulint. Kérdés van-e eladó csicsóka és mennyiért?

 

Gondolom a kivonat készítésre a legegyszerűbb módszer lekoptatni a csicsóka felületét, utána ledarálni, kifacsarni a levét, és a létyót liofilizálni. Vagy van egyszerűbb módszer a tartósításra?

 

 

Előzmény: naox (3577)
attj Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3653

Hatvanban működik a biodizel kút?

Ha igen mennyibe kerül?

.psp Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3652
Ott a PONT!


Magyarország államformája Banánköztársaság.

Aki fizet az legális (ha lopottból is ) .
Előzmény: odourizing (3650)
.psp Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3651


"hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet. "

Ez fájt .:-))


Teháta te dogmáid szerint az Autobahnon se mehetsz a korlátozás nélküli szakaszokon 130 nál többel mert te magyar vagy és ITT ez a szabályos...:-) Apám ezt tanitani kéne.

Nem akarlak megsérteni de ez Sokkkkk.

Attól függetlenül tényleg bármikor megbüntethetik a polgárt MÁS dologra hivatkozva.

Szóval amig nincs mit bele önteni legalább ne vesszünk rajt össze...


Egyébként elméletileg is jó érzés róla beszélni, mint a 90 éves Pistabácsi a 20 éves lyánykákról:-))))

További szép estét.
Előzmény: naox (3649)
odourizing Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3650
"hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet"
Már hogyne szívhatnál! Amint átléped egy ország határát, attól kezdve annak az országnak a törvényei vonatkoznak rád. Hollandiában szabadon ganjázhatsz, így nem követsz el törvénysértést. Ennyi. De egyébként ez a külföldön tankoltam dolog csak elméletben műxik szerintem. Ha megfognak az étoillal leszarják, mit mondasz, akkor is te húzod a rövidebbet. Talán már említettem, de itt nem demokrácia uralkodik -csak annak nevezik-, hanem vmi/vki más... mások... :-( Itt azt nézik, hogy kit lehet megbüntetni étoilért, miközben a cigusok leszívják a tankodat és ugyan lopott, de adózott üzemanyaggal járnak és ugye abból nem származik kára az államnak, -amit te tartasz el a munkáddal-, csak neked, a polgárt meg nem kell megvédeni, csak a kannibálokat, mert ők fasza gyerekek. :-( Ja és ez nem gyerekes kirohanás, hanem a valóság. Szóval ez egy ilyen ország lesz még egy jó darabig. Itt jogaid nincsenek, csak kötelezettségeid: adózz, adózz, adózz tetü magyar!!! És mit kapsz érte: mondjuk életveszélyes utakat stb.
Előzmény: naox (3649)
naox Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3649
"Annyi a lényeg, hogy a magyar törvényeket külföldön nem tudod megszegni, nem áll módodban."
ez azert ugye tudod, hogy nem igaz. hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet. De ennek most nincs is jelentosege.
Előzmény: Törölt nick (3648)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3648
Szerintem se kezdhetnek veled semmit, ha azt mondod, kint tankoltál. Annyi a lényeg, hogy a magyar törvényeket külföldön nem tudod megszegni, nem áll módodban. Kérdés, hogy van-e össz EU-s jogszabály erre nézve. Aligha hinném, hogy csupán az autód egészségének kockáztatása elegendő érv lenne. Hivatalos üzemanyagot tankoltál és kész. Benzint is tankolhatsz dízelkocsiba, nem? Legfeljebb neked sokba kerül.
naox Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3647
"Az átalakitás egy opció., Nem kötelező ettől még legálisan tankolhatsz repce olajat a dajcsoknál.
...
Nem értem mi köze az átalakitásnak az üzemanyag legális voltához?"
pontosabban, uldin irta:
"Németországban legálisan lehet növényi olajat tankolni , ennek az a feltétele, hogy a motort át kell alakaítani növényolaj üzemre. A közúti forgalomban való részvétel engedélyezésének szabályai a németeknél: (StVZO) úgy rendelkezik:....."
akkor megegyszer elmondom, lassan. Ha valahol az eu teruleten novenyolajat LEGALISAN tankolsz, akkor magyarorszagon is legalisan lehet a tankodban. Ha elkapnak, ket dolgot tehecc. a) lenyeled a bekat es fizeted a buntit, b) arra hivatkozol, hogy nemeto-ban legalisan tankoltad. ekkor szakertot fognak felkerni hogy elemezze a nemet helyzetet (es egy masikat, hogy elemezze az uzemanyagot), plusz per lesz belole. Mivel nemeto-ban csak atalakitott autoba legalis az olaj tankolasa, ezert ugyanugy megbasznak, de rajon perkoltseg+min. 2 szakertoi dij, min 200kHUF+bunti.
Aztan mindenki dontse el, hisz-e neked...

"Ez egy olyan téma amiben ha valaki a Problémát keresi azt talál, ha valaki Megoldást akkor azt.
Kár hogy ilyen a hozzáállásod."
az, hogy hujesegeket irogatsz egy forumon, az nem Megoldas. az, hogy utanajarsz a temanak, az igen.
ennyi
Előzmény: .psp (3644)
Uldin Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3646

Nyilván a német fináncokat nem érdekli, hogy ki tankol növényi olajat, mivel adómentes az anyag. Inkább csak az érdekli ott a hatóságot, hogy ne étkezési olajat tankolj. Gondolom ezt meg megoldják úgy, hogy az ipari olaj valamivel olcsóbb az étkezési olajnál. A járműtulajdonosnak érdeke az átalakítás, azért, hogy a jármű motorját ne tegye tönkre, ha viszont átalakította, a TÜV vizgálatot is érdemes megcsináltatnia, hogy a járgány papírja rendben legyen,  asszem 130-180 Euroba kerül  a procedúra.

 

Az más kérdés, hogy mi a helyzet, ha átlépjük egy bio járgánnyal a határt. Itt már nem tankolhat hivatalosan biot. Gondolom a német itt nem is tankol, ha nincs hivatalos kút. Arrafelé nem szokás a TESCO-ból megtankolni a járgányt. :-) Az átalakított járgánynak meg nem ártalmas a gázolaj.

 

Pár éve egy haverom vett egy használt német járgányt, mutatja nekem, hogy nézzem meg milyen járgánya van, még póttankot is építettek bele. Hú de jó, majd átmegy Romániába tankolni. Tüzetesen átnéztük a járgányt, aztán kiderült, hogy nem kell vele elmenni a határig sem, mert szépen átalakították növényi olajra, (fűtött tank hőcserélő beépítve ahogy kell), elég elgurulni a legközelebbi olajprésüzemig, vagy csak a gazdaságos TESCO-ig. :-) No, akoriban még nem volt ilyen drága a nyöv.ol.

Előzmény: naox (3639)
.psp Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3645
Ez egy olyan téma amiben ha valaki a Problémát keresi azt talál, ha valaki Megoldást akkor azt.
Kár hogy ilyen a hozzáállásod.

Jövedéki adóval terhelt legális német üzemanyagról van szó amit kuton tankol a polgár.

Ennyi.
Előzmény: naox (3643)
.psp Creative Commons License 2008.08.12 0 0 3644
Ugyanis, ha a kocsid nincs atalakitva novenyolajra (nemet forgalmiba bejegyezve), akkor kint sem legalisan tankoltad, tehat itthon sem legalis. Ez a kaki.

Ezt kifejtenéd?

Az átalakitás egy opció., Nem kötelező ettől még legálisan tankolhatsz repce olajat a dajcsoknál.

Az üzemanyag jövedéki adója a lényeg, nem a kocsi átalakitás. Az azért kell hogy 100% repcétől ne szarjon be a kocsi, mert viszkozitási meg egyébb problémák lépnek fel.

De attól még legális.
Nem értem mi köze az átalakitásnak az üzemanyag legális voltához?

Nincs kiirva sehova és nincs olyan törvény hogy dajcslandban CSAK átalakitott autó tankolhat legálisan repce olajat. A jövedéki adót a kutas már megfizette, mert neki engedélye van a német államtól az árusitásra ÜZEMANYAGKÉNT.

Nem értem mit kell ezen ennyit magyarázni???,

Előzmény: naox (3643)
naox Creative Commons License 2008.08.11 0 0 3643
nem mondhatod (ill. mondhatod persze, de leszarjak). Ugyanis, ha a kocsid nincs atalakitva novenyolajra (nemet forgalmiba bejegyezve), akkor kint sem legalisan tankoltad, tehat itthon sem legalis. Ez a kaki.
Előzmény: .psp (3642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!