Keresés

Részletes keresés

zöld_I Creative Commons License 7 órája 0 0 90401

Egy haverrel cseréltünk egyszer, Pilismaróton krúzultunk át kb 60-nal egy 5 fokos decemberi napon, amikor meghallottam azt a csörgést. Gyorsan félreálltam, kérdeztem, h ez mi??? Mondta ne izguljak, Ő csak betonkeverőnek hívja.

Előzmény: befaster (90392)
zöld_I Creative Commons License 7 órája 0 0 90400

Tőlük a felrobbantott hidas adást láttam, oda egyszer elmegyek.

Előzmény: befaster (90366)
zöld_I Creative Commons License 7 órája 0 0 90399

Az 1150-ben valeo van, meg annak alternatív iterációi

Előzmény: cliffgreen (90381)
Stenmark1 Creative Commons License 10 órája 0 0 90398

Sziasztok!

Csak, hogy bonyolítsam az életemet, visszatettem a piros, 45 ezret futott R 1200 Gsa Dohc-t is hirdetésbe, így mindkettőre lehet pályázni (hahu, képes), amelyik előbb elmegy, az eladó, a másik marad.

Jó motorozást mindenkinek!

hamvasat Creative Commons License 15 órája 0 0 90397

Sziasztok!

Szereztem topcase-t a DOHC RT-hez, de csak ezüst színűt tudtam szerezni. Festetném a motor színére, de nem tudom a fedelet szétszedni. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tovább? Nem találok már több kiszedhető csavart, így viszont nem tudom levenni a zsanért, meg a BMW emblémát. Köszi

fgyozoo Creative Commons License 1 napja 0 0 90396

Sziasztok!Tudja vki mi történt a http://bmwalkatresz24.hu oldallal?

Ismer vki más, hasonló oldalt ami működik?

1. A_Kupec - ez oke, keresem majd őt is :-)

hamvasat Creative Commons License 1 napja 0 0 90395

Sziasztok!

Nekem a DOHC-ban a kidolgozás és anyagfelhasználás minösége fogott meg. Ezt még az örökkévalóságnak készítették. A kényelme és a finoman rugózó futóműve még ami ott van a szeren.

Technikában az LC RT már egy hatalmas ugrás, az már egy sportmotor a DOHC-hoz képest, főleg a futómű tekintetében. Viszont keményebb is.

Nekem mindkettő nagyon tetszik.

Az 1300-asra vagyok nagyon kíváncsi.

A_Kupec Creative Commons License 3 napja 0 0 90394

Ha gondolod, csörögj meg: 20/9523658. Mondjuk nem ártana tudni, hogy mikori évjárat, alu vagy vario vagy még a régebbi dobozok.

Előzmény: FreemanGS (90391)
Stenmark1 Creative Commons License 3 napja 0 1 90393

Ez egy ilyen konstrukció, és a modellváltás előtti sem lett jobb. Az 1250 Gs egy fejlettebb változat, ami már alig ad furcsa hangokat, csak még magasabb az ára. Majd ha kiforrta magát az 1300 Gs, és megnyugszik a használt ára, akkor még fogok hozni No-ból egyet, a Tramuntana tetszik arany kerekekkel.

Előzmény: befaster (90392)
befaster Creative Commons License 3 napja 0 0 90392

Hát a vizes csörgést nehezen szokom. 

Szelepeket frankón be korongoztam. 

Szóval már csak lánc hang lehet .

Nem is értem miért van benne rugós lánc feszítő.

Remek motor d.o.h.c.  de a vizes más,! sztm is jobb mint az elődje. ( de az ár különbség az gyalázat) minőség pedig gyatrább.  (  pl .műanyagok)

Előzmény: Stenmark1 (90388)
FreemanGS Creative Commons License 3 napja 0 0 90391

Sziasztok!

GS oldaldobozok lamellázását, új kulcsra feltanítását szeretném megoldani. Van ötletetek, javaslatotok hogy merre tudnám ezt intézni Bp-en? Esetleg 3. kerületben?:)

köszi!

fgyozoo Creative Commons License 3 napja 0 0 90390

Igen, a tetszik/nem tetszik és hasonló szubjektív kérdések nem képezhetik vita tárgyát :-)

Én egyébként sem vagyok egy nagy kanyarvadász, hogy bedöntve, a fülcimpám súrolja a szerpentin aszfaltot, a tempóm is meglehetősen visszafogott.

Csak azért írtam most ez le mert eddig még egyik motorommal sem értem el a fordulatszám mérő piros skáláját.

Szóval light -os tempóban nyomom… viszont a vizes RT menetdinamikája, gyorsulása határozottan felül múlja a korábbi RT-met.

Igaz, az nem DOHC volt. Azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.

Mind ezeket összevetve, felőlem akár még tűnhet úgy is a fejidom, mintha orra akarna bukni a gépezet :-)

Mert egyszerűen IMÁDOM !!!!!! :-)

Aztán megint csak egy szubjektív dolog: úgy voltam vele, hogy vagy ez a szín vagy pedig SEMMI MÁS  - és akkor nem lesz RT !  

Előzmény: Stenmark1 (90388)
fgyozoo Creative Commons License 3 napja 0 0 90389

Igen!

Ez már tényleg úgy fest szemből mintha arca lenne :-)

Világít fent a 2 karika, nekem lent van még kb. középen 1 menetfény - ez adj a csőrét :-)

Amikor az a 3 lámpa világít akkor tényleg olyan bagoly hatása van.

Előzmény: befaster (90386)
Stenmark1 Creative Commons License 3 napja 0 0 90388

Persze a fejlődést nem lehet megállítani, ez kb ugyanilyen kérdés, hogy a vizes Gs szebb e, a Dohc szériánál. Igazából szemből nekem is tetszik, csak oldalról furcsa a fejidom, olyan mintha orra akarna bukni a gépezet. Ebben a színben szép, gratulálok. Egyébként Hamvasatnak volt egy ideig ilyen gépe, amit kipróbálhattam. Vezetni jó volt, és nagy pozitívuma, hogy ennek nem hallani a motoron ülve, az 1200 vizesekre jellemző blokkzajt, mert a burkolat szépen lefogja azt. Csak a 17-es első kereke, ami nekem nem annyira tetszik, valamint nekem kicsit túl be volt hajlítva a lábam rajta.

Előzmény: fgyozoo (90385)
Lbx Creative Commons License 4 napja 0 0 90387

Nálam holtversenyben a DOHC a Bagollyal - ha RT.

Mindezek mellett meghatrozó volt számomra látni a első R1100R-t egy kirakatban bemutatása környéki években. Akkor úgy láttam, "Ő" az. 

Előzmény: befaster (90386)
befaster Creative Commons License 4 napja 0 0 90386

Plusz 1, bagoly lámpás a kedvenc nekem is.

🍻😉

Előzmény: fgyozoo (90385)
fgyozoo Creative Commons License 5 napja 0 1 90385

Stenmark1!

Na erre mondják, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek a  kántor ... :-)

Mert én éppen az elejébe szerelmesedtem bele.

Na meg ez a szín!!!!

Előzmény: Stenmark1 (90373)
fgyozoo Creative Commons License 5 napja 0 0 90384

szép darab :-)

Előzmény: hamvasat (90371)
Lbx Creative Commons License 5 napja 0 0 90383

Köszönöm a tippet, átadom!

Valamit cseréltek már ott a tank környékén, benzinvezeték is volt cserélve, de ki tudja, mi lehet még elfáradva...

Előzmény: Stenmark1 (90379)
cliffgreen Creative Commons License 5 napja 0 0 90382

Pont ezt akartam mesélni, a 4 ajtós F Astránk 21 évig megvolt, az önindítóhoz nem kellett nyúlni.

A'sszem a 3. vagy 4.  akku volt benne, a gyári 9 évig bírta, a Bannerek is 5-6 évig  simán.

Anyósom 1,5 Seat Ibizájába (Porsche System, :) ) valamiért beraktam az Astra akkuját, meg sem bírta tekerni.

Nem tudom min múlott, de könnyű volt tekerni az 1,6 szelepes motort, sem az akksival, sem az önindítóval nem kellett kínlódni.

Az Opel tudott valamit :)

Előzmény: Lbx (90378)
cliffgreen Creative Commons License 5 napja 0 0 90381

"Amúgy ezek a bendixes Valeók , amik a motorjainkat indítják kb a járműipar szégyenei. Az egyetlen szerencse, hogy könnyű cserélni :)"

Biztos?
2008-as GS: Bosch Hungary - most szedtem szét a múlt héten :)

Előzmény: zöld_I (90377)
Stenmark1 Creative Commons License 5 napja 0 0 90380

Azért az érdekes, hogy most 2 Dohc áll egymás mellett, és mindkettőn kb ugyanaz a jelenség. Az egyikben 107e van, a másikban 44e km.

Előzmény: zöld_I (90375)
Stenmark1 Creative Commons License 5 napja 0 0 90379

Szia!

Írtad, hogy az R-en benzinszag van. Eddig egy Bmw-m hagyott ott az úton, az a régi Dohc Adv, amin a benzinszivattyú feletti tank fedőnél lévő 90 fokos csonk tört el. Ez egy típus probléma a szerviz szerint, és előtte mintha benzinszagot éreztem volna. Ez régebben volt, de egy ellenőrzést megér, lehet hogy ott van elrepedve a csonknál.

Jó motorozást!

Előzmény: Lbx (90376)
Lbx Creative Commons License 5 napja 0 0 90378

PL. az F Astrámban is (majdnem) ugyan ilyen volt :-)

Előzmény: zöld_I (90377)
zöld_I Creative Commons License 5 napja 0 0 90377

Amúgy ezek a bendixes Valeók , amik a motorjainkat indítják kb a járműipar szégyenei. Az egyetlen szerencse, hogy könnyű cserélni :)

Előzmény: Lbx (90376)
Lbx Creative Commons License 5 napja 0 0 90376

Lehet!

Ma jön az R gazdája a mociért, majd átadom nekia tapasztalatodat.

Előzmény: zöld_I (90375)
zöld_I Creative Commons License 6 napja 0 0 90375

Az van, hogy ha úgy indít, akkor ki kell hajítani az önindítót. Volt egy dohcm,.ugyanzezt csinálta.

Rendesen, mintha az utolsót indítaná. Szétszed, átzsíroz, össze, ugyanaz, új akkuval.

Ment bele egy bontott egy nagyon keveset futottból, majdnem úgy pörgette, mint egy japágy sornégyet.

Előzmény: Lbx (90348)
Horpa1 Creative Commons License 2025.03.30 0 2 90374

Bartolini Barátom küldte, (nekem még nem volt meg) Egészségetekre🍺

Stenmark1 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 90373

Gratulálok, szép, mondhatni most már, hogy klasszikus. Az eleje fényévekkel szebb, mint a vizeseké, bár az 1300 Rt-t még nem láttam milyen lesz, ott még lehet meglepetés, de ez akkor is fél ár.

Előzmény: hamvasat (90371)
Stenmark1 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 90372

Ok, élőben meg kell nézni majd, és ezzel én is mennék egy kört, mennyire zavaró a 21-es kerék. Bár korábban csak ilyen enduróim voltak, és akkor még nem vett elő ez a nyavalya, hogy elől 19-es kerék kell nekem, ezért gondoltam a ninet turbózására. Meglátjuk, nyilván egy K-i túrára ez alkalmasabb, mint egy átalakított Ninet Gs, vagy 1250 Gs. Bár a Rece egy 1300 gs-el is megjárta a Pamir Highwayt, és a barátja egy Dohc Gs-el. Gondolom egy nagyobb tank hamarosan kapható lesz hozzá, és akkor irány a végtelen. Kiváncsi vagyok hogy fog fogyni, a 8+ millás árával.

Előzmény: Horpa1 (90364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!